Funksioni psikologjik ngrerë Viagra

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pse ndodh impotenca psikologjike dhe si trajtohet ajo?

Pafuqia psikologjike nuk varet nga mosha, mund të jetë me një djalë shumë të ri ose me një dashnor të rritur me përvojë. Do njeri e konsideron dështimin në shtrat gjërat më të tmerrshme që mund të ndodhin, dhe pafuqia është vetëm një tragjedi. Mund të jetë e ndryshme dhe të lindë për shumë arsye, ndër të cilat edhe psikologjike.

Natyra e problemit

Në botën moderne, gjithnjë e më shumë seksologë dhe psikoterapistë duhet të merren me mosfunksionim ngrerë psikologjik. Jo vetëm burrat vetë vuajnë nga kjo, por edhe gratë – sepse kjo parandalon krijimin e marrëdhënieve harmonike në një çift. Një gjysmë e fortë e njerëzimit është e vështirë të njohë pafuqinë e saj seksuale dhe nuk ka asnjë nxitim t'i drejtohet specialistëve, duke përkeqësuar kështu gjendjen e tyre. Gratë jo gjithmonë i kuptojnë saktë arsyet që shkaktuan mosfunksionim seksual: ata ose bëjnë qejf dhe fyen burrin, ose e perceptojnë atë me shpenzimet e tyre dhe janë të mërzitur nga vetvetja. Edhe pse me një qasje kompetente ndaj këtij problemi mund të zgjidhet mjaft thjeshtë, gjëja kryesore është të pranoni ndihmën e një specialisti dhe ta trajtoni situatën me mirëkuptim.

Simptomat e sëmundjes

Simptomat dhe shenjat e pafuqisë psikologjike janë të 2 llojeve:

 • mosfunksionim ngrerë absolut – një mbledhje nuk ndodh fare;
 • e pjesshme – një mbledhje nuk zgjat shumë, dhe njeriu nuk arrin të hyjë në intimitet.

Ekziston një impotencë psikologjike e pjesshme dhe absolute

Një mungesë e plotë e ereksionit është e rrallë, por me format më të rënda të pafuqisë psikologjike tek një burrë, për arsye të panjohura për të, marrëdhëniet seksuale nuk mund të realizohen.

Ka raste kur një burrë nuk përjeton ndonjë problem me partnerin e tij të vazhdueshëm, dhe në raport me gratë e tjera ka pafuqi psikologjike. Ai mësohet me trupin e gruas së tij dhe i beson plotësisht asaj, por nga gratë e tjera ai pret një mashtrim të ndyrë dhe i frikësohet një intimiteti me ta.

Shkaqet e impotencës psikologjike

Burrat nuk janë njësoj, dhe qëndrimi i tyre ndaj asaj që po ndodh në jetën e tyre është gjithashtu i ndryshëm. Nëse njëri nuk reagon fare për ndonjë ngjarje, atëherë tjetri do ta perceptojë atë në mënyrë tragjike dhe do të marrë trauma psikologjike. Shkelja në gjendjen psikologjike të burrave në mënyrën më të papritur provokon një sëmundje ereksioni. Dëshira shumë seksuale fillon formimin e saj në tru, një njeri ka kujtime, fantazi ose vizualizim të imazheve. Pas kësaj, impulset transmetohen në palcën kurrizore, dhe vetëm atëherë përgjatë nervave në organin gjenital. Prandaj, një rritje në penis (mbledhje) ndodh jo vetëm nga stimulimi prekës, por edhe impulsi.

Më shpesh, pafuqia psikologjike lind nga frika e panikut të një njeriu nga dështimi. Kjo frikë forcohet gjithashtu nga prania e përvojës së mëparshme, e cila la gjurmë të saj dhe ndikoi në gjendjen psikologjike, si rezultat, zhvillohet një ndjenjë e pasigurisë në fuqitë mashkullore të një personi. Në korteksin cerebral, formohet një fokus i ashtuquajturi dominues, duke dërguar impulse në enët që furnizojnë penisin me gjak, duke e rritur kështu. Në të njëjtën kohë, mekanizmat që janë të nevojshëm për shfaqjen e një ereksioni janë ndërprerë.

Alkooli dhe ilaçet ndërhyjnë në funksionimin normal dhe të plotë të sistemit nervor dhe trurit. Edhe rastet e rralla të përdorimit mund të provokojnë impotencë seksuale tek burrat.

Një rol të rëndësishëm në mosfunksionimin erektil të një njeriu luhet nga sjellja e partnerit të tij. Nëse një grua shqipton fjalë fyese në kohën e një mashkulli mospërfillës ose i krahason me partnerët e saj të kaluar, d.m.th., ajo flet e paqartë për dinjitetin mashkullor, atëherë në nënkorteksin e një burri kjo përvojë është regjistruar gjithashtu dhe mund të çojë në probleme të një natyre seksuale në të ardhmen. Nëse një grua nuk është e interesuar seksualisht për partnerin e saj seksual, atëherë burri fillon të ndjehet i panevojshëm dhe jo interesant, dhe kjo shkakton apatinë dhe, si rezultat, një ulje në mbledhje.

Arsyeja mund të jetë mungesa e zgjatur e kontakteve intime ose seksi i rrallë dhe i parregullt. Në këtë rast, kontakti i parë pas një pushimi të gjatë mund të mos jetë plotësisht i përshtatshëm. Kjo ndodh për shkak të ngjalljes së fortë fiziologjike dhe psiko-emocionale, si dhe për shkak të bllokimeve në organet e legenit. Në këtë rast, marrëdhënia seksuale mund të përfundojë brenda disa sekondave.

Një nga shkaqet e impotencës psikologjike është seksi i rrallë dhe i parregullt.

Saktësisht të njëjtat arsye çojnë në faktin se derdhja ndodh përpara se të fillojë marrëdhënia seksuale aktuale. Për më tepër, reagimi negativ i një gruaje ndaj dështimit të mashkullit do të fiksohet në korteksin cerebral dhe situata do të përkeqësohet vetëm në të ardhmen.

Faktorët e jashtëm ndikojnë gjithashtu në funksionin erektil. Nëse nuk ka kushte normale për marrëdhënie seksuale (pamundësia e vetmisë, pritja e vazhdueshme se dikush do të hyjë, etj.), Atëherë kjo gjithashtu mund të provokojë pafuqi psikologjike.

Ndodh që situatat stresuese, të cilat nuk lidhen në asnjë mënyrë me një jetë intime, forcohen fort në funksionin erektil. Një burrë humbet kontrollin mbi marrëdhëniet seksuale, dhe kjo mund të shkaktojë pafuqi psikologjike. Për shembull, gjatë marrëdhënies seksuale, një njeri kalon në problemet e tij, si rezultat, një mbledhje zhduket, dhe kjo përvojë regjistrohet nga truri. Më tej, njeriu fillon të frikësohet nga një mospërputhje e re, dhe natyrisht, ajo ndodh, duke u bërë përfundimisht patologjike.

Shkaqet e impotencës psikologjike mund të kombinohen në 3 grupe:

 1. Karakteristikat e gjendjes psikologjike të një njeriu të veçantë. Besim i ulët i një natyre të lindur, vetëvlerësim i ulët i paarsyeshëm, trauma psikologjike, orientim seksual i pacaktuar.
 2. Arsyet socio-psikologjike. Prindërit në aseksualitet të rreptë, marrëdhënie të vështira brenda familjes në fëmijëri, probleme me partnerin seksual, mungesë përvoje në marrëdhënie seksuale, nivel të ulët shoqëror, mungesë dëshire seksuale.
 3. Arsyet e një natyre neuropsikiatrike. Gjendje depresive, stresi, frikë nga dështimi. Më vete, vlen të theksohet papajtueshmëria me një partner në aspektin seksual.
Erofertil  Cila madhësi e dinjitetit mashkullor është normale

Stresi dhe depresioni mund të shkaktojnë pafuqi psikologjike

Më shpesh, mosfunksionimi ngrerë ndodh përkundër sfondit të një përvoje të fortë të një burri dhe frikës së mos kënaqjes së partnerit të tij. Vlen gjithashtu të theksohet se një burrë mund të përjetojë eksitim të madh në lidhje me shtatzëninë e mundshme të një partneri ose të ketë frikë nga kontraktimi i një sëmundje seksualisht të transmetueshme nga ajo, e cila si rezultat formon një gjendje të qëndrueshme të pafuqisë psikologjike.

Parimet e trajtimit

Si ta ndihmoni një njeri të kapërcejë frikën dhe pasiguritë e tij? Trajtimi i impotencës psikologjike bazohet në ndihmën psikologjike, pasi shkaqet e kësaj sëmundjeje qëndrojnë në aspektin psiko-emocional, atëherë është e nevojshme të merreni me këtë gjendje duke përdorur metoda psikoterapeutike. Pafuqia psikologjike nuk mjekohet me ilaçe. Në këtë rast, qasja terapeutike duhet të jetë e një plani të ndryshëm. Metoda për të hequr qafe sëmundjen duhet të rregullohet në varësi të shkakut, si rezultat i së cilës u zhvillua mosfunksionimi ngrerë psikologjik.

Hapi i parë është të eliminoni shkaqet që rrisin pafuqinë seksuale, të vendosni kontakte të rregullta seksuale, të ndryshoni stilin e jetës, të eliminoni stresin.

Si të shpëtojmë nga pafuqia psikologjike e provokuar nga kushtet stresuese? Nëse i ka rrënjët në depresion të rëndë, mund të përshkruhen ilaçe kundër depresionit dhe agjentë anksiolitikë, me stres të fortë mund të rekomandohen tonik dhe ilaçe restauruese. Më shpesh, psikoterapistët përshkruajnë Udenafil, Tadalafil, Vardenafil, etj. Këto barna duhet të merren derisa të rikthehet plotësisht gjendja psikoemotuese. Ilaçet janë mjaft të forta dhe kanë shumë kundërindikacione, kështu që ato mund të përshkruhen vetëm nga një specialist. Përveç kësaj, doza do të ndryshojë në varësi të ashpërsisë së patologjisë dhe do të vazhdojë nga karakteristikat individuale të pacientit.

Në disa raste, rekomandohet të merrni ilaçe për një rritje afatshkurtër të ereksionit. Ndonjëherë, menjëherë para marrëdhënies seksuale, qetësimi është i përshkruar. Në çdo rast, specialisti duhet të korrigjojë tiparet e mosfunksionimit ngrerë dhe të shpjegojë se si ta trajtoni këtë gjendje.

Me impotencë neurogjene, kurset e terapisë së ilaçeve mund të ndihmojnë, të cilat përfshijnë marrjen e ilaçeve që rrisin një ereksion, një kurs intracvernoz të prostaglandinave, si dhe një metodë shtrënguese vakum. Ky trajtim përshkruhet nga një urolog, i cili mund të rekomandojë një konsultë me një endokrinolog dhe një psikoterapist. Pafuqia psikologjike është plotësisht e kuruar, përveç kësaj, ajo mund të kalojë vetë, pa pjesëmarrjen e mjekëve. Gjëja kryesore është të mos ndalemi në të dhe të mos bësh panik.

Si të ndihmojmë një burrë me pafuqi psikologjike?

Shkelja e funksionit seksual tek burrat ndodh jo vetëm për shkak të sëmundjeve të sistemit gjenitourinar dhe patologjive të tjera. Në mjekësi, dallohet një formë specifike e falimentimit mashkullor. Kjo është impotencë psikologjike. Në këtë rast, pafuqia seksuale zhvillohet për shkak të depresionit të zgjatur, dëmtimeve të mëparshme morale në baza seksuale dhe frikës nga shtatzënia e partnerit. Baza e trajtimit të këtij lloji të impotencës është ndihma psikologjike.

Karakteristikat dhe arsyet

Pafuqia psikogjene është një çrregullim i funksionit seksual për shkak të shkaqeve neuropsikiatrike dhe psikosociale, si dhe karakteristikave psikologjike të një personi. Mund të jetë absolute (një mbledhje nuk ndodh fare) ose e pjesshme (shfaqet një mbledhje, por nuk zgjat shumë, gjë që nuk lejon që njeriu të kryejë plotësisht dhe të kryejë marrëdhënie seksuale).

Disordersrregullimet e potencialit ndodhin spontanisht. Burri shënon një intensitet të dobët të ereksionit gjatë seksit, derdhje të hershme ose mungesë të tij, ulje të dëshirës seksuale, mosfunksionim ngrerë edhe me eksitim dhe dëshirë të fortë, vështirësi në arritjen e një orgazme, duke shfaqur periodikisht ereksione të dobëta, zakonisht në mëngjes dhe gjatë natës. Nëse nuk kontaktoni një specialist, çdo marrëdhënie seksuale pasuese do të jetë gjithnjë e më e pasuksesshme. Për shkak të pamundësisë për të arritur orgazmën dhe për të kënaqur partnerin, një problem me bazë psikogjene do të përkeqësohet.

Shkaqet e mosfunksionimit erektil do t'i tregojë psikoterapistit Boris Gorodkov:

Pafuqia psikologjike shkaktohet nga stresi emocional, frika dhe perceptime të ndryshme që ndikojnë negativisht në aktivitetin e sistemit nervor dhe ngadalësojnë transmetimin e impulseve në penis. Kjo çon në funksionimin e dëmtuar të mekanizmave përgjegjës për mbledhjen.

Shkaqet e impotencës seksuale, e cila ka një bazë psikologjike, janë:

 • Gjendje depresive në të cilën një burrë humbet interes për gjithçka, përfshirë gratë dhe seksin;
 • Ritmi stresues i jetës. Situatë e tensionuar e vazhdueshme në shtëpi ose në punë, stres i zgjatur mendor ose fizik, fiksim i problemeve – e gjithë kjo ndikon negativisht në aftësitë seksuale të burrave;
 • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksual dhe, si rezultat, ngopja, zhdukja e interesit për seks;
 • Mungesa e mundësisë për të dalë në pension me partnerin;
 • Edukim i rreptë, në të cilin fëmija ishte ngulitur me mendimin se seksi është i keq dhe i pisët;
 • Vetë-dyshim, vetëbesim i ulët, frikë nga dështimi seksual;
 • Sjellja e një partneri seksual: fjalët ose veprimet e saj që dëmtuan dinjitetin e një burri;

Shkaku më i mundshëm i pafuqisë psikologjike është një ritëm i vazhdueshëm stresues i jetës

 • Përvoja e dështimit seksual të marrë më herët. Me shumë rëndësi është se si kaloi përvoja e parë e një njeriu, pasi depozitohet përgjithmonë në kujtesë;
 • Lëndimi i një natyre seksuale (më shpesh – dhuna seksuale e përjetuar në fëmijëri);
 • Abstenimi i gjatë, jeta seksuale e parregullt;
 • Mungesa e interesit dhe ftohjes nga ana e grave;
 • Pasiguria e orientimit seksual të një burri;
 • Frika nga kontraktimi i një sëmundje seksualisht të transmetueshme ose infeksionit HIV, si dhe frika nga një shtatëzani e paplanifikuar;
 • Papajtueshmëria seksuale e partnerëve (mospërputhja e dëshirave, mungesa e interesit);
 • Reagimi i prezervativit.

Pafuqia psikogjene kërkon trajtim. Një burrë duhet të pranojë që ekziston një problem dhe të konsultohet me një specialist.

Si të shpëtojmë nga pafuqia psikologjike?

Trajtimi i impotencës psikologjike duhet të bazohet në punën e një psikologu ose psikiatri me pacientin. Funksionimi psikologjik ngrerë trajtohet duke studiuar historinë e burrit, duke identifikuar faktorët që mund të krijojnë një pengesë mendore për seksin, dhe të shkaktojnë frikë prej saj.

Një mashkull duhet të përgatitet për faktin se psikokorrektimi do të jetë i gjatë dhe do të zgjasë disa muaj. Ky lloj i impotencës është shumë më i vështirë për t’u trajtuar sesa llojet e tjera të mosfunksionimit ereksion.

Për një efektivitet më të madh, marrja pjesë në seanca psikoterapie rekomandohet me një partner.

Para së gjithash, trajtimi duhet të fillojë me një udhëtim te një psikolog, sepse shkaku i çrregullimit janë aspektet psiko-emocionale

Si të ndihmoni një burrë me pafuqi psikologjike me ilaçe? Specialisti zgjedh ilaçet e nevojshme që rivendosin ereksionin dhe eliminojnë manifestimet e problemeve psikogjenike.

Pacientët këshillohen të marrin pilula që ju lejojnë të forconi një mbledhje dhe të keni një marrëdhënie seksuale të plotë. Fondet e tilla merren menjëherë para seksit: ato sigurojnë rrjedhjen e gjakut në penis dhe kontribuojnë në mirëmbajtjen afatgjatë të një mbledhje. Drogat më të përdorura janë:

Pilulat për një mbledhje duhet të përshkruhen nga një mjek, pasi ato kanë një numër kundërindikacionesh dhe mund të çojnë në pasoja të paparashikueshme në prani të sëmundjeve të sistemit kardiovaskular.

Erofertil  Ndërtim i mirë penisi

Urologu Iskander Abdulin do t'ju tregojë më shumë rreth pilulave për forcën e mashkullit:

Gjithashtu, me simptoma të psiko-impotencës, ato përshkruhen qetësues (Zidena, Afobazol), antidepresantë (Trazodon).

Një mënyrë tjetër për të trajtuar pafuqinë seksuale për shkak të arsyeve psikologjike është futja e analogëve të prostaglandinës në penis. Ata stimulojnë rrjedhën e gjakut dhe forcojnë një mbledhje. Fondet e tilla përfshijnë Papaverine, Alprostadil.

Trajtimi i impotencës psikogjene në shtëpi

Shtë e mundur që të përballeni me pafuqinë psikologjike shumë më shpejt nëse forconi metodat kryesore të trajtimit të impotencës seksuale me dietë, aktivitet fizik dhe përdorimin e ilaçit tradicional.

Burrat dhe burrat e pjekur duhet të rregullojnë dietën e tyre për të shpejtuar procesin e shërimit.

Vlen të refuzohet nga mishi yndyror, kafeja, alkooli dhe pijet e gazuara, mishi dhe turshi i tymosur, ushqimet e skuqura, mielli, ëmbëlsirat.

Menyja e një burri që vuan nga pafuqia psikologjike duhet të përfshijë:

 • Ushqimi i proteinave (bishtajore, gjizë, peshk, vezë);
 • Produkte të qumështit;
 • Ushqim deti;
 • Vajra perimesh;
 • Mish i ligët;

Mjalti dhe arrat kanë një efekt pozitiv në fuqinë e mashkullit

 • hudhër;
 • mjaltë;
 • arrat;
 • Qull nga drithëra të ndryshme;
 • Perime dhe fruta të freskëta.

Për trajtimin e mosfunksionimit ngrerë të një natyre psikogjene, mund të përdorni mjete juridike popullore. Më efektivët janë:

 1. Tinkturë e Valerianit. Ky mjet do të ndihmojë për t'u çlodhur dhe për të lehtësuar tensionin nervor. Shtë e nevojshme të bluaj rrënjën e valerianit, të marrë një lugë gjelle lëndësh të para, derdhni një gotë ujë të ftohtë. Këmbëngulni përbërjen për 12 orë. Merrni tretësirë ​​tri herë në ditë, para ngrënies, një lugë gjelle;
 2. Pritja e tretësirës nga rrënja e xhensen. Ju duhet të merrni një pjesë të rrënjës (3-4 cm), derdhni atë me 3 litra vodka. Lini për një ditë. Merrni tretësirë ​​çdo ditë 2 herë në 50 ml. Kursi i trajtimit është rreth 3 muaj;

Me patologji të prostatës, mjekët rekomandojnë të pini një zierje të hipericumit

 1. Pije xhenxhefili Merrni një lugë çaji pluhur xhenxhefili, derdhni 400 ml ujë. Vendoseni enën në zjarr dhe vlim për 30-40 minuta. Pastaj tendosni lëngun, shtoni pak mjaltë natyral. Pini deri në 3 herë në ditë, në një gotë (në këtë artikull do të gjeni 6 receta të tjera nga xhenxhefili për të përmirësuar fuqinë);
 2. Tinkturë Hypericum. Shtë e nevojshme të merrni një lugë gjelle e gjysmë të lëndëve të para të freskëta, derdhni 200 ml ujë të valë. Lejoni që lëngu të injektojë për gjysmë ore, pastaj tendosni. Konsumoni 100 ml deri në 4 herë në ditë gjysmë ore pas vaktit.

Metodat e trajtimit në shtëpi janë efektive vetëm nëse kryhet terapi bazë.

parandalim

Për të zvogëluar mundësinë e zhvillimit të pafuqisë psikologjike, duhet të:

 • Shmangni situatat stresuese;
 • Nëse është e nevojshme, vizitoni një psikolog ose psikoterapist;
 • Vëzhgoni regjimin e ditës, flini të paktën 8 orë në ditë, hani plotësisht;

Ushtrimi ka një efekt pozitiv në forcën e mashkullit

 • Refuzoni zakone të këqija;
 • Bëni një jetë seksuale të rregullt me ​​një partner të rregullt;
 • Shkoni në sport.

Pafuqia psikologjike është rezultat i stresit, frikës dhe traumës seksuale. Shtë mjaft e vështirë për të kuruar këtë lloj funksioni ngrerë. Trajtimi duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe të përfshijë punën me një psikolog, marrjen e ilaçeve për të stimuluar një ereksion, mbajtjen e një stili të shëndetshëm dhe rregullimin e dietës tuaj. Prognoza e sëmundjes në shumicën e rasteve është e favorshme: me terapi adekuate, pacienti është i garantuar të kthehet në jetën e tij të zakonshme dhe aktivitetin seksual.

Pafuqia psikologjike: si ta njohim dhe si ta ndihmojmë një njeri?

Pafuqia psikologjike është lloji më i zakonshëm i mosfunksionimit ngrerë që përjetohet nga burrat e të gjitha kategorive të moshës. Sëmundja është e vështirë për t'u trajtuar dhe madje edhe më e vështirë për t'u diagnostikuar, pasi jo çdo njeri mund të pranojë pafuqi seksuale jo vetëm për mjekun, por edhe për veten e tij.

Karakteristikat e impotencës psikologjike

Pafuqia psikologjike është lloji më i rëndë i mosfunksionimit ngrerë. Trajtimi i çrregullimit është i komplikuar nga fakti se jo çdo njeri është plotësisht i vetëdijshëm për problemin.

Pafuqia psikologjike nuk ka kufij moshe; sëmundja mund të ndodhë tek një djalë i ri ose një burrë i moshuar. Për më tepër, janë burra të rinj ata që janë më të ndjeshëm ndaj këtij lloji të çrregullimit, pasi përballen më shpesh me probleme psikologjike që nuk mund t'i zgjidhin vetëm. Burrat e moshës tashmë kanë përvojë të mjaftueshme jetësore për të mbajtur vetë çrregullimet psikologjike dhe të kërkojnë ndihmë të kualifikuar në kohën e duhur.

Me pafuqi psikologjike, simptomat mund të manifestohen në mënyra të ndryshme. Këto përfshijnë:

 • derdhje shumë shpejt para se të fillojë marrëdhënia seksuale;
 • mungesa e orgazmës ose dobësimi i ndjesive gjatë derdhjes;
 • frenim ose frenim i plotë i dëshirës seksuale;
 • mungesa e dëshirës për të bërë seks.

Pafuqia psikologjike si pafuqi seksuale manifestohet spontanisht. Kjo zakonisht ndodh pas një seri dështimesh, si në jetë ashtu edhe në frontin personal. Zhvillimi i çrregullimit i paraprihet një periudhe pakënaqësie me veten, komplekse psikologjike apo edhe rraskapitje nervore.

Shenjat dhe simptomat e pafuqisë psikologjike mund të shfaqen ngadalë, me një rritje graduale. Një burrë mund të ketë një mbledhje të shëndetshme, por kur bëhet fjalë për seksin, shfaqet pafuqi seksuale.

Shtë mjaft e thjeshtë të dallosh mosfunksionimin e ngrerë psikologjik nga pafuqia seksuale patologjike – në rastin e parë, reagimet natyrore të trupit ruhen. Ndërtimi i pavullnetshëm i natës, zgjimi i papritur në shikimin e një objekti potencialisht tërheqës, ngritja në mëngjes – e gjithë kjo ruhet me impotencë psikologjike. Me mosfunksionim ngrerë vaskular dhe shkaqe të tjera patologjike të impotencës, fenomene të tilla mungojnë plotësisht, pasi gjaku nuk hyn plotësisht në penis.

Ka raste kur një mbledhje vazhdon në një lidhje intime të vazhdueshme me të njëjtin partner, por kur partneri ndryshon, ndodh një mosfunksionim ngrerë i një natyre psikologjike. Psikoterapistët shoqërojnë një shkelje të tillë me problemet psikologjike të shkaktuara nga prishja e një marrëdhënieje të mëparshme.

Pafuqia seksuale mund të ndodhë nëse një burrë ndjen një dështim në jetë

Arsyet e zhvillimit të shkeljes

Disordersrregullimet dhe çrregullimet më të zakonshme që përbëjnë shkaqet psikologjike të mosfunksionimit erektil janë stresi kronik, vetë-pakënaqësia ose depresioni i zgjatur. Nëse i konsiderojmë shkaqet e shkeljes në thellësi, ato mund të ndahen në tre grupe kryesore:

 • karakteristikat psikologjike të individit;
 • shkaqet psikosociale të impotencës;
 • çrregullime neuropsikiatrike.

Pafuqia në sfondin e karakteristikave psikologjike është për shkak të komplekseve të fëmijëve dhe frikës së adoleshencës. Një mosfunksionim i ngrerë mund të jetë për shkak të dëshirës së lartë të dëshirës, ​​frikës nga gjinia e kundërt ose pakënaqësia ndaj vetvetes. Karakteristikat psikologjike gjithashtu përfshijnë probleme me përcaktimin e orientimit seksual të një personi.

Shkaqet psikosociale të impotencës përfshijnë:

 • vështirësi në komunikimin me seksin e kundërt;
 • homoseksualiteti i fshehtë;
 • tiparet e arsimit;
 • mungesë përvoje.

Shpesh, kjo formë e shkeljes përjetohet nga burra që nuk mund t'i besojnë partnerit të tyre. Atmosfera e tensionuar në familje gjithashtu mund të shkaktojë mosfunksionim ngrerë. Psikologët thonë se shpesh pafuqia psikologjike shoqërohet me edukim të rreptë. Burrat që rriten në familje në të cilat seksi është i censuruar, shpesh pësojnë probleme në jetën intime në moshën madhore.

Mungesa e përvojës seksuale tek një mashkull i rritur mund të shkaktojë pamundësinë për të kryer marrëdhënie seksuale. Në këtë rast, rrënja e problemit qëndron në komplekset adoleshente, ndoshta pakënaqësi me veten dhe trupin tuaj.

Erofertil  Zgjerimi i penisit (4)

Nëse një burrë nuk ka ende përvojë seksuale, ai thjesht mund të frikësohet të duket "jo macho"

Marrëdhëniet e pasuksesshme në të kaluarën, veçanërisht dashuria e parë, shpesh e bëjnë veten të ndjehen gjatë gjithë jetës. Një përvojë e parë seksuale e pasuksesshme në disa raste bëhet pengesë dhe ndikon në jetën e ardhshme seksuale të një burri.

Shkaqet neuropsikiatrike të impotencës përfshijnë:

 • stres i rëndë;
 • nevrozë;
 • depresioni;
 • anomalitë mendore.

Këto janë probleme të sistemit nervor, të cilat ndikojnë negativisht në funksionimin e të gjithë organizmit në tërësi. Në rast të çrregullimeve neurologjike, trajtimi kompleks është i nevojshëm, kërkohet konsultimi i një neurologu.

Në çdo rast, trajtimi fillon me përcaktimin e faktorit që çoi në zhvillimin e pafuqisë psikologjike. Për të identifikuar shkakun, është e nevojshme t'i nënshtrohen një ekzaminimi gjithëpërfshirës të trupit, të konsultoheni me një neurolog, seksolog dhe psikoterapist. Si të trajtoni pafuqinë psikologjike varet nga arsyet e zhvillimit të tij dhe gatishmëria e njeriut për të njohur problemin.

Neurozë dhe impotencë

Disrregullimet e sistemit nervor duhet të konsiderohen si shkaqe të veçanta të impotencës. Në disa çrregullime neurologjike, pafuqia psikologjike shndërrohet shpejt në një prishje organike të sistemit riprodhues.

Para së gjithash, shoqërohet me neurozë dhe stres kronik. Neuroza, veçanërisht në adoleshencë, mund të shkaktojë çrregullime të rrezikshme funksionale. Frika nga dështimi ose pakënaqësia me trupin e vet në adoleshencë kërkon rregullim në kohë. Përndryshe, këto probleme do të ndjekin nënndërgjegjeshëm njeriun gjatë gjithë jetës së tij. Rezultati është derdhje e parakohshme dhe vështirësi për të arritur një mbledhje.

Fobi dhe jeta seksuale

Shpesh, pafuqia psikologjike rritet nga fobitë. Zakonisht këto janë frika nga dështimi dhe frika nga zhgënjimi i një partneri. Rrënja e një fobie të tillë është një përvojë e parë seksuale e pasuksesshme. Fatkeqësisht, vajzat e reja nuk janë gjithmonë të përmbajtur në deklaratat e tyre, dhe burrat e rinj, për shkak të paqëndrueshmërisë së sistemit nervor nën moshën 18 vjeç, kanë tendencën të marrin fjalë të braktisura pa kujdes në zemër. Kështu që një vërejtje e rastësishme e hedhur nga një vajzë mund të shndërrohet në një fobi të vërtetë, e cila është shumë e vështirë të mposhtesh vetë.

Me fobitë e lidhura me intimitetin, një burrë në çdo mënyrë do të shmangë seksin. Pafuqia psikologjike në këtë rast manifestohet në nivelin e dëshirës seksuale. Ajo manifestohet nga aseksualitet i plotë ose mosgatishmëri për të hyrë në një marrëdhënie intime, me një përpjekje për kontakt seksual një mbledhje do të mungojë.

Disordersrregullime të tilla janë shumë të vështira për tu trajtuar. Një burrë duhet të kuptojë në mënyrë të pavarur që problemi ekziston dhe ai nuk mund të mposhtet vetë, dhe pastaj të konsultohet me një mjek.

Një vërejtje e paqartë e dëgjuar në përvojën e parë seksuale mund të rezultojë në impotencë në të ardhmen

Metodat e trajtimit

Për të trajtuar impotencën psikologjike, duhet të kontaktoni një terapist. Mjeku do t'ju tregojë në detaje se si mund të shpëtoni veten nga pafuqia psikologjike. Shtë më mirë të kërkoni mbështetjen e një bashkëshorti ose partneri seksual – do të jetë më e lehtë për një vejushë të mposhtë një problem.

Drejtimi kryesor në trajtimin e impotencës psikologjike është psikoterapia, megjithatë, teknikat psikoterapeutike impotente shpesh perceptohen si diçka e huaj dhe e panevojshme. A është e rëndësishme këtu? në mënyrë që burrat të jenë mjaft të vetëdijshëm për shtrirjen e problemit. Pamundësia psikologjike në vetvete nuk kalon.

Para së gjithash, ju duhet ta njihni problemin dhe të përpiqeni ta përballoni vetë. Ky është një çrregullim mendor, prandaj, është e nevojshme të merreni me impotencë psikologjike në kokën tuaj, sepse pilulat nuk do t'ju ndihmojnë këtu, si dhe ndërhyrja kirurgjikale. Psikoterapia ju lejon të kapërceni shkeljen shpejt dhe në mënyrë efektive. Objektivat e trajtimit:

 • ndihmoni për të kuptuar origjinën e problemit;
 • lehtësimin e frikës dhe komplekseve;
 • normalizimin e funksionimit të sistemit nervor;
 • ndihmojnë në krijimin e një jete seksuale të rregullt.

Jo çdo njeri mund të heqë dorë nga frika e tij në mënyrë të pavarur, prandaj është më mirë t'i besoni një specialisti.

Droga mund të përshkruhet vetëm në rast të çrregullimeve të rënda neuropsikiatrike. Për të trajtuar neurozën, depresionin dhe stresin e rëndë, mjeku juaj mund të përshkruajë ilaçe për grupet e mëposhtme:

 • kundër depresionit;
 • qetesues;
 • tranquilizers;
 • agjentët tonikë.

Për më tepër, ilaçet për forcimin e përgjithshëm dhe komplekset e vitaminave për burrat mund të përshkruhen.

Suksesi i trajtimit të impotencës psikologjike varet nga gatishmëria e një burri për të bashkëpunuar me një mjek. Nëse pacienti arrin të kuptojë shkaqet e shkeljes dhe të mposht frikën ose komplekset, nuk ka pengesa për rivendosjen e fuqisë.

Për dallim nga format e tjera të sëmundjes, pafuqia psikologjike kërkon kryesisht ndihmën e një psikoterapisti

Si ta ndihmoni burrin tuaj: një memorandum për gratë

Nëse burri ose i dashuri ka pafuqi psikologjike, çdo grua duhet të dijë se si ta ndihmojë burrin. Për të kapërcyer problemin pa ndihmën e një mjeku është e vërtetë, ju vetëm duhet të regjistroni mbështetjen e një të dashur.

 1. Shtë e nevojshme të krijoni marrëdhënie të rehatshme në familje. Problemet shtëpiake dhe problemet e vogla duhen hedhur përkohësisht nga koka ime. Një grua duhet të përqëndrohet në krijimin e një atmosfere të rehatshme për burrin e saj.
 2. Anydo problem duhet të diskutohet. Shtë e nevojshme ta bëni njeriun të kuptojë se ai mund të besojë plotësisht dhe ai nuk ka asgjë për të cilin të turpërohet. Shumë burra kanë frikë të pranojnë praninë e problemeve psikologjike. Një grua duhet të bindë partnerin e saj që vështirësitë psikologjike u ndodhin të gjithëve. Ata duhet të trajtohen si një sëmundje që mund të mposhtet. Zbatimi gradual në temë, është e nevojshme të arrihet sinqeritet i plotë nga njeriu. Problemi nuk mund të hidhet poshtë; ai duhet të diskutohet në detaje sa më shumë që të jetë e mundur dhe së bashku, duhen kërkuar mënyra për të gjetur një zgjidhje për të.
 3. Pavarësisht mungesës së një ereksioni, ju duhet të bëni seks. Nuk ka pse të jetë seksi në kuptimin e zakonshëm. Ju mund ta kufizoni veten në puthje dhe dashuri, gjëja kryesore është t’i bëni të qartë burrit se ai nuk është vetëm dhe nuk është indiferent. Parimi kryesor: "problemi juaj është gjithashtu problemi im".
 4. Shtë e rëndësishme të shmangni stresin, të normalizoni regjimin e ditës dhe të siguroni një gjumë të shëndetshëm të rehatshëm. Para se të shkoni në shtrat, ju mund të krijoni një atmosferë relaksuese duke ndezur qirinj ose llamba me aromë me vajra esencialë qetësues.

Psiko-impotenca mund të tejkalohet, dhe duke ditur si të kapërceni pafuqinë psikologjike, duhet të filloni ta zgjidhni menjëherë problemin. Duke mos ditur saktësisht se si të ndihmoni një burrë me pafuqi psikologjike, një grua mund të shkojë në një mashtrim – pasi të zbulojë nga një djalë se çfarë e shqetëson, mund të konsultohet me një psikoterapist për veprime të mëtejshme.

Duhet kohë për të rivendosur një ngritje, nuk ka nevojë të nxitoni gjërat. Pranimi dhe ndërgjegjësimi i problemit tashmë është gjysma e suksesit. Nëse keni arritur ta çoni njeriun në një bisedë të sinqertë, atëherë së shpejti problemi do të zgjidhet plotësisht.

KUJDES! ACTION! Deri më 31 dhjetor në qytetin e Rusisë, droga Extrasila është në dispozicion FALAS për të gjithë banorët e qytetit dhe rajonit!

Shahinclub Shqipëri