Isfarë është një ngritje, nga çfarë varet dhe çfarë ndodh

Të gjithë e dinë që për të kryer marrëdhënie seksuale, është e nevojshme që organi gjenital mashkull të sjellë në një gjendje të caktuar. Unë propozoj në këtë artikull të shqyrtojmë në detaje pyetjen se çfarë është një ngritje, nga çfarë varet dhe çfarë ndodh.

Fjala "ereksion" është huazuar nga ne nga Latinisht dhe në përkthim do të thotë "të jesh i fortë". Në të vërtetë, ngurtësia e penisit na lejon të konkludojmë se gjaku e mbushi trupin e tij shpellë. Presioni i gjakut në far, i cili është në gjendjen e tij normale, është i parëndësishëm; një mbledhje është rritja e saj përafërsisht 20 herë. Indet e organit mashkullor me një nxitim gjaku fillojnë të ngushtohen dhe mbivendosen zonat e venave dalëse.

Sipas urologëve, një penis i vogël në gjendje të ngritur mund të rritet në madhësi për më shumë se gjysmën. Penisi është i gjatë 19-20 cm kur eksitohet, praktikisht nuk ndryshon.

Një proces i tillë si ereksion mund të mos ndodhë nëse një njeri përjeton çrregullime nervore, periudha depresioni. Kjo varet drejtpërdrejt nga gjendja psikologjike dhe emocionale e një personi.

Në adoleshentët, shpesh ndodh një e ashtuquajtur ereksion spontan, i cili mund të ndodhë kudo, për shembull, në shkollë. Kjo i vë të rinjtë në një pozitë të vështirë dhe i bën ata të ndjehen emocional.

Në mënyrë që të ndodhë një ngritje normale, janë të nevojshme kushte të caktuara:

 • stimulim fizik – masturbim ose afeksion femëror
 • stimulimi vizual – shikimi i fotove ose filmave me natyrë erotike
 • imagjinatë – fantazira ose kujtime të ndryshme

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Mekanizmi i funksionit ngrerë

Natyra fiziologjike e një mbledhje është si më poshtë. Kur mashkulli është në gjendje të ngacmuar, një sinjal nga truri përmes fibrave nervore transmetohet në penis. Nga ana tjetër, ajo prodhon neurotransmetues – kimikate. Ata stimulojnë prodhimin e një substance tjetër – monofosfat ciklike guanosine (cGMP). Kjo i jep arterieve në organet gjenitale një sinjal për tu zgjeruar dhe ndodh një ngritje e penisit (rrjedhja e gjakut rritet në të).

Erofertil  Unë kam një ngritje të çrregullt pse

Pas marrëdhënieve seksuale, niveli i cGMP zvogëlohet dhe gjaku gradualisht zvogëlohet, penisi kthehet në pozicionin e tij origjinal.

Arritja e penisit është një pjesë integrale dhe e rëndësishme në jetën e çdo njeriu. Kur bëhet i rritur, ai mund të kontrollojë deri diku seksualitetin dhe ngritjen e tij, por jo deri në fund. Lirimi i plotë nga tensioni seksual ndodh vetëm me një marrëdhënie të gjatë dhe besuese me një partner.

Në mënyrë që funksioni erektil të jetë në rregull, është e nevojshme të keni shëndet të mirë të sistemeve nervore dhe kardiovaskulare. Për ta bërë këtë, duhet të hani siç duhet, të vizitoni rregullisht ajrin e pastër, të shmangni stresin dhe të angazhoheni në edukimin fizik.

Farë përcakton forcën e zgjimit seksual

Dihet që një mbledhje te burrat varet nga shumë faktorë. Problemet me të mund të preken nga telashet në punë, mbivendosja, lodhja, abuzimi me alkoolin. Për shumicën e burrave, ky është një fenomen i përkohshëm. Shtë e nevojshme të bëni një rutinë normale ditore dhe gjithçka do të kthehet në normale. Por për disa, mungesa e stimulimit të penileve është një problem i vazhdueshëm ose i përsëritur.

Dështimi mund të ndodhë në çdo moshë, por është veçanërisht karakteristik për burrat e moshës mesatare dhe të moshuar. Shumica e tyre të moshës 40 deri në 60 vjeç i bëjnë vetes pyetjen: si të shpejtohet një mbledhje dhe të përmirësohet cilësia e saj. Ekzistojnë një numër i faktorëve fizikë që ndikojnë në fuqinë e mashkullit, ato janë si më poshtë:

 1. Rrjedha e gjakut në penis është zvogëluar. Kjo mund të jetë për shkak të plakjes, hipertensionit, kolesterolit të lartë në gjak ose pirjes së duhanit.
 2. Sëmundjet e sistemit nervor: goditje në tru, skleroza e shumëfishtë, sëmundja e Parkinsonit
 3. Testosterone. Ulja e nivelit të prodhimit të hormonit mashkull padyshim që do të çojë në mosfunksionim ngrerë
 4. Marrja e medikamenteve të caktuara (propranololi, atenololi)
 5. Iklizëm i gjatë. Për shkak të gjendjes në shalë, nervat që çojnë në penis mund të mprehen. Për shkak të kësaj, funksioni mund të prishet pjesërisht, koha e ngritjes është zvogëluar.
Erofertil  Patogjeni më i fortë dhe më i mirë për burrat, recensione

Në praktikën mjekësore, ka raste kur burrat ankohen për ejakulim pothuajse të menjëhershëm. Nëse kjo ndodh rregullisht, atëherë ky është një problem me të cilin duhet të shihni një mjek. Ky fenomen paraprihet nga një ngritje e shpejtë, pas së cilës ndodh një derdhje e hershme, në këtë situatë partneri mbetet i pakënaqur. Ky fenomen mund të mjekohet lehtë me ilaçe, nuk ka asgjë të keqe në këtë. Por ka metoda të zgjatjes së marrëdhënieve seksuale që mund t’i kryeni vetë.

Shpejtësia e një mbledhje varet nga gjendja e legenit të një njeriu, kështu që duhet të ruhet në gjendje të mirë me ndihmën e ushtrimeve të thjeshta.

Ushtrimi numër 1. Shtrihuni në shpinë, pushoni këmbët në dysheme, duart në damarë. Sillni legenin tuaj përpara, duke shtrirë trupin tuaj me tehe të shpatullave. Përsëritni manipulimet 5-7 herë.

Ushtrimi numër 2. Merrni një pozicion gënjeshtar, si në detyrën e parë. Vendosini duart në gjunjë dhe mbyllini ato. Kapërcyer rezistencën e gjymtyrëve të sipërme, duke u përhapur dhe bashkuar këmbët.

Një term i tillë si një mbledhje e gjatë është shkaktuar nga një qëndrim i gjatë i penisit në një gjendje të ngacmuar (7 ose më shumë orë). Kjo mund të shoqërohet me dhimbje dhe ënjtje. Si rregull, ky fenomen vërehet tek fëmijët nga 5 deri në 10 vjet, dhe tek të rriturit nga 25-45 vjeç. Kjo patologji kërkon ndërhyrje mjekësore.

Një gjendje e tillë si një mbledhje e zgjatur mund të shkaktohet nga dëmtimet ose tumoret e trurit, dehja e trupit ose dëmtimi i organeve gjenitale. Mos e shtyni problemin deri më vonë, sa më shpejt të përcaktohet shkaku i patologjisë, aq më shpejt do të eliminohen pasojat e tij.

Erofertil  Bimë sythi potencë tek burrat

Ofështjet e problemeve delikate trajtohen nga kirurgët, urologët ose andrologjia. Në fazën e parë të trajtimit, gjaku i tepërt hiqet dhe një birë kryhet nën anestezi lokale. Tjetra, është përshkruar një trajtim kompleks, i cili kryhet në një gjendje të palëvizshme. Nëse nuk është e mjaftueshme, atëherë mjekët i drejtohen ndërhyrjes kirurgjikale.

Nuk ka përgjigje të saktë për pyetjen: sa zgjat një ereksion në një njeri të shëndetshëm. Ky është thjesht individual, por ka zakonisht norma të pranuara, nëse devijoni prej tyre, duhet të kontaktoni një institucion mjekësor.

Pas leximit të këtij materiali nuk duhet të keni pyetje në lidhje me stimulimin e penisit – një mbledhje. Kujdesuni për shëndetin tuaj dhe mos hezitoni të konsultoheni me një mjek.

Përfitoni miqtë duke e ndarë këtë artikull me ta.

Shahinclub Shqipëri