Ndërtimi i penisit

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Ndërtimi në djem dhe adoleshentë

Shkaqet e ereksionit te burrat e rritur janë të dukshme, kryesisht ngjallje seksuale. Por pak njerëz e dinë se çfarë shkakton një ngritje te djemtë dhe adoleshentët, siç dëshmohet nga ky fenomen, si dhe derdhja tek djemtë. Për të kuptuar çështjen, duhet të kuptoni se për çfarë mbledhje bëhet fjalë. Pra, penisi i një njeriu – penisi përbëhet nga dy trupa shpellorë, poshtë tyre është një trup me sfungjer me uretrën (uretrën). Muskujt janë ngjitur në bazën e penisit, i cili në kohën e tkurrjes mbivendoset venat, duke parandaluar rrjedhjen e gjakut nga penisi. Kur organi gjenital është i mbushur me gjak, por nuk ka rrjedhje, fryhet, një rritje në madhësi – kjo është një mbledhje. Në procesin e shfaqjes së tij, përfshihen edhe nervat, hormonet dhe faktorët mekanikë.

Ndërtimi në djem

Herën e parë

Një nënë e re, duke parë një boner tek djali i saj i ri, menjëherë bie në bezdi, duke mos kuptuar pse po ndodh kjo. Fillimisht, duhet të theksohet se ereksioni tek fëmijët është thjesht mekanik. Ajo nuk ka asnjë lidhje me momentet seksuale apo hormonet. Më shpesh, shkaku i një mbledhje në një fëmijë është fërkimi i penisit në të brendshme ose një fshikëz e plotë. Një keqfunksionim i vogël në sistemin nervor gjithashtu mund të çojë në faktin se qendra kurrizore, e cila është përgjegjëse për mbledhje, shkakton spontanisht. Kjo është një dukuri normale dhe shqetësimet për këtë janë të papërshtatshme. Por ka edhe sëmundje që kontribuojnë në një nxitim të tepërt të gjakut në organet gjenitale. Për këtë arsye, kontakti me një mjek është i nevojshëm nëse një mbledhje në një fëmijë vërehet shumë shpesh dhe penisi është në tension për një kohë të gjatë.

Shpesh, një fëmijë një vjeç, ndërsa studion trupin e tij, fillon të tregojë një interes aktiv për organet gjenitale, pasi prekja e tij shkakton ndjesi të këndshme edhe tek burrat më të vegjël. Duke parë një ngritje gjatë studimeve të tilla, shumë nëna fillojnë të qajnë djemtë e tyre, duke i tërhequr vazhdimisht. Mos u përqendroni në këtë. Për fëmijët e vegjël, penisi është i njëjti organ me krahun, këmbën ose veshin. Askush nuk e shan një fëmijë që po studion veshët?

Në adoleshencë

Në moshën 10-11 vjeç, fillon puberteti

Lexuesit tanë rekomandojnë

Lexuesi ynë i rregullt u shpëtua nga problemet me potencialin me një metodë efektive. Ai e testoi atë vetë – rezultati është 100% – eleminim i plotë i problemeve. Ky është një ilaç natyral i bazuar në barishte. Ne kontrolluam metodën dhe vendosëm ta këshillojmë atë. Rezultati është i shpejtë. METODA EFEKTIVE.

Në dekadën e dytë, djemtë fillojnë të hyjnë gradualisht në moshën e rritur. Natyrisht, përpara se një burrë i vërtetë të rritet nga një djalë, shumë kohë do të kalojnë, por tashmë në moshën 10-11 vjeç, fillon puberteti. Para së gjithash, ndryshimet shoqërohen me penisin, i cili po bëhet më i madh. Nga ky moment, një mbledhje tek djemtë pushon të jetë mekanik në natyrë dhe ndodh për shkak të dëshirës seksuale. Kjo periudhë tek ëndrrat erotike të djemve fillojnë dhe ndotjet lindin. Derdhja e pavullnetshme te djemtë ndodh për shkak të zgjimit të fortë seksual, dhe është norma absolute. Frekuenca e derdhjes tek djemtë në ëndërr është individuale dhe varet nga shkalla e pjekurisë së sistemeve nervore dhe riprodhuese.

Shpesh një ngritje në një adoleshent nuk vjen nga eksitimi, por nga mbushja e fshikëzës gjatë natës. Nëse kjo është arsyeja, atëherë zgjuesi i mëngjesit nuk do të jetë shumë i theksuar, si nga zgjimi seksual. Përveç orëve të mëngjesit, një anëtar mund të vijë në gjendje të ngritur natën.

Kjo është për shkak të furnizimit të pamjaftueshëm të penisit me gjak arterial në gjendje të qetë. Nëse organi gjenital është në gjendje të ngjashme gjatë gjithë natës, kjo mund të çojë në mungesë të oksigjenit në indet e tij. Ereksionet që ndodhin gjatë natës, parandalojnë hipoksinë e indeve të penisit dhe mund të fillojnë që nga momenti i lindjes dhe të ndodhin në çdo moshë.

Erofertil  Si ndikon shpenzimi ushtarak në rritjen ekonomike

Një ngritje e tillë në adoleshentët mund të ndodhë deri në 5-6 herë brenda natës dhe secila zgjat deri në 20 minuta. Studiuesit kanë zbuluar se mbledhja e natës ndodh vetëm gjatë fazës së shpejtë të gjumit, kur truri po punon në mënyrë aktive, sytë po lëvizin me shpejtësi, rrahjet e zemrës dhe frymëmarrja bëhen më të shpeshta. Nëse një djalë, duke u zgjuar, nuk gjen një ngritës, kjo do të thotë që zgjimi ka ndodhur gjatë fazës së ngadaltë të gjumit, kur të gjitha sistemet e trupit janë në një gjendje të qetë. Adoleshentët që kalojnë pubertetin mund të vërejnë tension të penisit pas zgjimit, i cili shoqërohet me një shpërthim të testosteronit. Sasia e saj në gjak rritet ndjeshëm në mëngjes.

Ndërtimi në mëngjes

Për të kuptuar se sa vjet mund të fillojë një mbledhje, ia vlen të njihni disa pika. Ngritja e mëngjesit tek djemtë fillon edhe para pubertetit, ajo nuk është aspak e shoqëruar me zgjimin seksual. Kjo është një gjendje fiziologjike që nuk kërkon korrigjim. Por megjithatë, ia vlen të kini kujdes nëse foshnja me qëllim ose pa vetëdije vonon urinimin për të zgjatur ngacmimin e organit gjenital. Shtë e nevojshme që në moshë të re të mësoni një fëmijë të përdorë tualetin menjëherë pas gjumit.

Krijimi, si dhe derdhja spontane, mund të ndodhë tek adoleshentët si gjatë natës ashtu edhe gjatë ditës. Kjo është pjesë e zhvillimit normal të sistemit urogjenital të mashkullit. Por çfarë do të thotë mungesa e bonerit dhe derdhja te djemtë? Mungesa e këtyre manifestimeve për disa ditë mund të shkaktohet nga stresi, kequshqyerja ose mbingarkesa e përgjithshme. Megjithëse, në thelb, parregullsia e këtij fenomeni tregon një papërsosmëri në sistemin riprodhues të priparuar, megjithëse shumë i ri, por tashmë mashkull.

Nënat janë të interesuara për çështjet e meshkujve

Pasi kanë lindur një djalë, të gjitha, pa përjashtim, nënat janë të interesuara për çështjet e sferës mashkullore. Ata janë në kërkim të informacionit në lidhje me kohën kur fillon një mbledhje, çfarë moshe është optimale për derdhje në djem dhe çfarë të bëni nëse një anëtar është ngritur në një foshnjë. Të gjitha termat janë thjesht individuale dhe varen nga zhvillimi i një personi të veçantë. Kur një fëmijë hyn në fazën e pjekurisë, ia vlen të shpjegoni se çfarë ndryshimesh ndodhin në trupin e tij dhe cilat mund të priten nga trupi i tij. Një djalë që e di se gjithçka është mirë me të, se ai është njësoj si pjesa tjetër, rritet si një njeri i sigurt, i pavarur nga komplekset në lidhje me funksionet e tij seksuale.

Keni probleme serioze me POTENCIAL?

A keni provuar shumë mjete dhe asgjë nuk ka ndihmuar? Këto simptoma janë të njohura për ju të dorës së parë:

 • ngritje e ngadaltë;
 • mungesë dëshire;
 • mosfunksionimi seksual.

E vetmja mënyrë operacioni? Prisni dhe mos veproni me metoda radikale. Potenciali për ta rritur është e mundur! Ndiqni lidhjen dhe zbuloni se si ekspertët rekomandojnë trajtimin.

Si të rritet një anëtar i një adoleshenti – metodat e sigurta dhe efektive

Adoleshenca është periudha kur një person fillon t'i kushtojë vëmendje trupit të tij dhe mangësive të tij.

Puberteti tek djemtë fillon nga 12-13 vjeç, në intervalin deri në 20 vjet, një djalë mund të shikojë se si rritet penisi i tij.

Një fazë e rëndësishme në jetën e secilit njeri

Përveç rritjes së madhësisë së organeve gjenitale, ndodhin ndryshime të tjera të rëndësishme hormonale:

 • rritja e rritjes së flokëve në ijë dhe në fytyrë;
 • rrumbullakimi i skrotumit;
 • ndryshimi i gjatësisë dhe trashësisë së penisit;
 • formimi i lafshës.

Zhvillimi në këtë formë është një proces i rëndësishëm. Prindërit duhet të mbajnë shënime për ndryshime të tilla.

Normat e trashësisë dhe gjatësisë së një anëtari në një adoleshent

Madhësia e penisit në seksin më të fortë në moshën madhore mund të jetë e ndryshme. Në moshë të re, gjatësia dhe gjerësia e penisit është afërsisht e njëjtë tek të gjithë fëmijët. Të dhënat mesatare të penisit gjatë një mbledhje janë të barabarta me treguesit e mëposhtëm (gjatësia, diametri, të dhënat tregohen në centimetra):

 • 12 vjeç – 10-11 dhe 7,5;
 • 13-14 vjeç – 12-14, 8,5-10,5;
 • 15-16 vjeç – 15-17, 11-12.

Në moshën shtatëmbëdhjetë, adoleshentët mund të vërejnë se organi bëhet më i shkurtër për 0,5-1,2 cm. Kjo për faktin se diametri rritet. Shumë ekspertë besojnë se në moshën 17-19 vjeç, ende mund të ndikoni në madhësinë e penisit.

Farë ndikon në madhësinë e penisit tek adoleshentët

Dimensionet ndikohen nga faktorë të ndryshëm:

 1. Gjenetikë – kjo është hedhur në barkun e nënës. Nëse babai i fëmijës nuk është një gjigant seksi, atëherë djali nuk duhet të presë një aparat të rëndësishëm në mbathjet e tij.
 2. Ekologjia – sipas statistikave, burrat që jetojnë pranë bimëve dhe fabrikave që lëshojnë përbërës të dëmshëm kimikë në atmosferë kanë një madhësi penisi më të vogël për 0,5-3 cm sesa djemtë që jetojnë në jug dhe zona të tjera ekologjikisht të pastra.
 3. Lëndimi në ijë – kjo mund të mos shfaqet në asnjë mënyrë ndërsa fëmija po shkon në kopsht, gjithçka bëhet e dukshme gjatë pubertetit.
 4. Sëmundjet e sistemit endokrin – në këtë rast, i riu duhet të zgjedhë trajtimin e duhur në mënyrë që të shmangë problemet në fushën e shëndetit të mashkullit në të ardhmen.
 5. Rritja – tek djemtë e gjatë, penisi mund të jetë më i gjatë, por diametri është më i vogël. Në adoleshentët që nuk janë mbi 163, organet gjenitale janë të trasha dhe të shkurtra.
 6. Ushqimi i shëndetshëm – dieta e një përfaqësuesi të ri të seksit më të fortë duhet të jetë e plotë. Mungesa e një produkti do të ndikojë në zhvillimin e përgjithshëm fizik të fëmijës dhe organeve të tij riprodhuese.
 7. Zakonet e këqija – për fat të keq, abuzimi i pirjes së duhanit dhe alkoolit sigurisht që do të ndikojë në rritjen e penisit. Nëse djali fillon pirjen e duhanit në moshën 14 vjeç, atëherë në moshën 17 vjeç ai mund të shohë që penisi është 0,7-2,5 cm më i vogël se madhësia mesatare.
Erofertil  Trashje e penisit

Ekspertët besojnë se prindërit u kërkohet të monitorojnë se si zhvillohet trupi i një adoleshenti. Djemtë e rinj duhet të merren rregullisht te një kirurg i cili do të zbulojë një patologji në kohën e duhur.

Sa më shpejt të zbulohet problemi, aq më e lartë është gjasat që në të ardhmen djali të mos hasë probleme të tilla si mosfunksionimi i penisit ose komplekset seksuale.

Nikita K: "Patjetër jo! Vetëm nëse së bashku me kremin "Titan gel". Përndryshe – gjymtoni veten të gjithë anëtarët, dhe kush ka nevojë për një njeri pa anëtar? Askujt. Prandaj – 90% xhel Titanium, 10% – pompa!

Si të rritet një anëtar i një adoleshenti: mënyra të njohura

Kompanitë farmaceutike janë duke promovuar në mënyrë aktive mjete për të rritur zonën gjenitale me 2-4 cm. Diametri gjithashtu mund të rregullohet. Sigurisht, ilaçe të tilla kanë një efekt të përkohshëm.

In vivo, penisi rritet vetëm deri në moshën 21 vjeç. Ky fakt është i vendosur, nëse nuk ndikoni në mënyrë plotësuese në organ me ilaçe ose bëni ushtrime, atëherë nuk mund të shpresoni që aparati të shfaqet me pantallona të shkurtra, si një yll i filmave të rritur. Përfaqësuesit e këtij profesioni duan të përdorin xhel dhe llak të ndryshëm që rrisin rrjedhjen e gjakut në zonën e ijëve dhe për shkak të kësaj, ndodh një rritje e penisit. Në moshë të re, eksperimente të tilla janë të ndaluara.

Adoleshentët mund të zgjaten duke përdorur procedurat e mëposhtme:

 • pompa që funksionojnë për shkak të presionit diferencial;
 • Zgjatësit janë pajisje popullore që u shfaqën në lashtësi. Sigurisht, në atë kohë ata dukeshin të thjeshtë, por thelbi mbeti – për shkak të zgjatjes së dhunshme, ndodh zgjatja;
 • ushtrime fizike – ka ushtrime që ju lejojnë të rregulloni dimensionet e organeve gjenitale;
 • masturbimi është një metodë e diskutueshme, pasi seksologët besojnë se në adoleshencë, vetë-kënaqësia mund të përfundojë në probleme në të ardhmen. Kjo metodë është e përshtatshme për burrat që rregullisht kanë kontakte seksuale me gratë.

Shtë e mundur që të rritet penisi në adoleshencë duke përdorur këto teknika me 0,5-3 cm.Nganjëherë kjo është distanca që meshkujt nuk kanë sa duhet për tu ndier si supermen i vërtetë në dhomën e gjumit.

Zgjerues dhe pompa

Një i ri nuk ka nevojë të mendojë shumë për madhësinë e vogël të penisit. Sigurisht, nëse penisi është më i vogël se mesatarja, atëherë duhet të shkoni te një specialist. Nga mosha shtatëmbëdhjetë vjeç, ju mund të përdorni disa metoda që do t'ju lejojnë në të ardhmen të ndjeheni të sigurt në agjërim me një zonjë.

Zgjatësi është një pajisje që zmadhon një organ duke shtrirë indet e tij. Nëse vishet rregullisht, mund të provokojë shumëzimin e qelizave të lëkurës, kjo kontribuon në shtrirje në gjatësi dhe gjerësi.

Pompat japin një rezultat të përkohshëm. Por ekspertët argumentojnë se përdorimi i zgjatur sigurisht do të provokojë një rritje në gjatësi dhe gjerësi.

 • Në adoleshencë, lëkura është e prirur për rigjenerim të shpejtë, për shkak të kësaj ajo shtrihet lehtësisht.
 • Nëse filloni të përdorni një pompë në moshën 18 vjeç, penisi do të bëhet 2-3 cm më i madh.Përdorni pajisjen me kujdes, lëndimet shfaqen në çdo rast të pestë.

Masazhet dhe ushtrimet

Organi seksual i adoleshencës mund të zgjerohet përmes trajnimeve. Shtrirja e rregullt e penisit do të çojë në një zgjatje prej 3-5 cm. Nëse masazhoni penisin çdo ditë gjatë një mbledhje, rezultati do të bëhet i dukshëm në një muaj. Lëvizja bëhet nga poshtë-lart – duhet të mbash intensivisht dorën nga baza në kokë. Ekspertët thonë se ky veprim është pak i dhimbshëm.

Jelking është një teknologji e lashtë që ju lejon të rritni gjatësinë e penisit. Tërheqja e penisit me ndihmën e peshave duhet të bëhet çdo ditë për 40-65 minuta. Nëse kushtoni më pak kohë, atëherë nuk do të keni rezultat.

 • Ushtrimi bëhet mbi një anëtar që është në një gjendje të pashqetësuar.
 • Nëse mbingarkoni organin, mund të keni probleme me këputjen e indeve ose enëve të gjakut. Lëndimi ndodh në moshë të re për shkak të papërvojë dhe tensionit të tepërt.

Po në lidhje me operacionin?

Klinikat kirurgjikale private po kërkojnë gjithnjë e më shumë shërbime për një mënyrë të shpejtë për të zgjeruar penisin. Sigurisht, adoleshentët duhet të zgjedhin metoda të sigurta për korrigjimin e organeve – zgjatës dhe masazh.

Ndërhyrjet kirurgjikale nuk do të bëhen për djem që nuk vuajnë nga patologji dhe defekte të dukshme që kërkojnë manipulime komplekse me një bisturi. Edhe me kërkesë të prindërve, operacione të tilla nuk kryhen sipas dëshirës së pacientit. Mjeku do t'ju tregojë në detaje se çfarë norme ekziston dhe sa centimetra në organet gjenitale normale të një adoleshenti.

Edhe djemtë mund të këshillohen të marrin vitamina dhe të monitorojnë ushqimin e tyre. Abuzimi i zakoneve të këqija – një mënyrë e sigurt për shëndetin e dobët dhe uljen e penisit. Prindërit duhet ta mbështesin fëmijën në çdo mënyrë për të parandaluar probleme serioze. Një nevojë urgjente për të kontaktuar një specialist nëse penisi nuk rritet dhe simptomat e mëposhtme janë të pranishme:

 • djali ka supet e ngushta dhe një legen të gjerë;
 • djali nuk ka ngritje;
 • një i ri është i trashë;
 • testikujt e vegjël.

Nëse monitoroni me kujdes shëndetin tuaj dhe nuk keni frikë të shkoni te mjekët, mund të rregulloni shumë defekte që zbulohen saktësisht në adoleshencë. Një penis i vogël në adoleshencë nuk është një arsye për panik, është e mundur që është gjenetikë ose koha nuk ka ardhur ende për të mahnitur miqtë tuaj me dimensionet e një "miku" dhe histori mbi shfrytëzimet seksuale.

Akoma mendoni se pompa jep një efekt të përhershëm të zgjerimit të penisit? Fatkeqësisht, nuk është kështu. Por nëse e përdorni pompën para marrëdhënies seksuale, dhe pjesën tjetër të kohës aplikoni xhel Titanium – në total kjo do të japë një efekt KUFIZUES!

Erofertil  Pilula Thai, duke stimuluar fuqinë e "forcës së njeriut" (forca e burrave)

Andrey, faleminderit për historinë tuaj. Gjithçka është ashtu siç shkruani, sepse xhel Titanium është:

 • produkt natyral
 • ekziston një vërtetim i origjinalitetit
 • dhe dorëzim anonim!

Dhe pjesa më e mirë! Kur porosisni sot – një zbritje të veçantë prej 50%! Order!>

Ngritja topolake

Ndërtimi tek adoleshentët është një fenomen i zakonshëm, dhe ndodh tek të gjithë në moshën e tyre. Nëse vëreni manifestimet e para të pubertetit, mos u shqetësoni shumë. Shtë e mundur që një periudhë e çekuilibrit hormonal ka filluar. Si të ndihmoni në këtë rast, dhe a ia vlen të ndërhyni dhe t'i kushtoni vëmendje fare?

push

Puberteti tek burrat fillon midis 12-14 vjet. Dikush më parë, dikush më vonë. Por kjo nuk do të thotë që edhe në kulmin e pubertetit të tij, një i ri nuk do ta fshehë ngritjen e tij. Montimi i planifikuar adoleshencë është normë. Zakonisht ereksioni i parë pa arsye shtesë tregon një përparim të madh në nxitësit e testosteronit.

Për të normalizuar sfondin hormonal, dhe për të shmangur incidente të panevojshme – është e mjaftueshme për të identifikuar adoleshentin në një sport serioz. Atje, plasjet e tij hormonale do të rregullohen nga ngarkesa të përshtatshme. Si rezultat, një mbledhje e paplanifikuar do të vijë keq.

Përkundër faktit se një mbledhje nën ndikimin e faktorëve depresivë përfshirë sportet do të vijnë keq, vetë testosteroni nën ndikimin e shtypjes do të prodhohet në sasi të mëdha. Si rezultat, një person do të rritet më i fortë, më i guximshëm dhe pa probleme me sfondin hormonal.

Ngritje adoleshente

Pse një adoleshent merr një ngritje të fortë? Përgjigja është e thjeshtë:

 • Zhvillimi i organeve gjenitale parësore. Në këtë moshë, vezët e një njeriu fillojnë të prodhojnë spermë në mënyrë aktive. Si rezultat, sperma e papërdorur po kërkon një rrugëdalje.
 • Bum i madh i testosteronit. Si rezultat i zhvillimit të të gjitha organeve dhe shtypjes së funksioneve seksuale të njeriut gjatë 10 viteve të para, ato hyjnë në mënyrën e superkompensimit, duke u munduar të përpunojnë një sasi të hormonit të mjaftueshëm për të ruajtur dhe kompensuar vitet e kaluara.
 • Rritja psikologjike. Në këtë moshë, djemtë fillimisht fillojnë të shikojnë nga vajzat. Vajzat – në të cilat puberteti fillon një vit më parë se ai i djemve, kushtojnë vëmendjen e tyre si përgjigje.
 • Socializimin. Në prani të Internetit dhe reklamave, djemtë herët a vonë, qëllimisht ose aksidentalisht shkojnë në faqet me materiale erotike. Dhe një ngritje me një kujtim të materialeve të shikuara është normale për një adoleshent.

Emetimet e natës

Në rast se nuk ka kompensim për testosteronin (për shembull, sportet), dhe sperma nuk del natyrshëm, djali mund të fillojë ndotjet e natës. Farë është ndotja?

Emetimet – derdhje e pavullnetshme gjatë gjumit, kur truri kontrollon më pak gjendjen e organeve. Gjatë rrugës, emisione të tilla mund të shoqërohen me ëndrra erotike.

Nga pikëpamja etike, në këtë rast, është e nevojshme të zhvilloni mësime të edukimit seksual, dhe pastaj të dërgoni fëmijën në sport për të kompensuar testosteronin. Mos harroni, një ngritje në një adoleshent nuk është e frikshme!

Nga pikëpamja fiziologjike, nuk ka absolutisht asnjë problem. E vetmja gjë është se në rast të ndotjeve të natës, është e nevojshme të monitorohet me kujdes higjiena e organeve gjenitale.

Në veçanti, në këtë moshë, është e nevojshme:

 • Shtrijeni urën në penis;
 • Lëshoni tërësisht kokën nga mbetjet e ndotjeve të mbetura nën kapuç.

Përndryshe, ndotjet e mbetura nën shtresën e jashtme të lëkurës në penis mund të fillojnë të acarohen – gjë që do të çojë në pasoja të pakëndshme, inflamacion dhe probleme të tjera. Emetimet e natës mund të ndodhin jo vetëm tek adoleshentët, por edhe tek të rriturit gjatë abstinencës së zgjatur nga aktiviteti seksual. Në këtë rast, rekomandohet të rikthehen marrëdhëniet seksuale në mënyrë që të shmangen rreziku i impotencës. Sa për adoleshentët, në rastin e tyre, trajtimi me seks nuk duhet të përdoret.

Inflamacion dhe infeksione

Nëse një i ri është normal me një sfond hormonal, por ai nuk mund ta mbajë ngritjen e tij, ose kohëzgjatja e tij është mjaft e gjatë, ky mund të jetë reagimi i një organizmi ndaj inflamacioneve irrituese.

Inflamacionet në vetvete nuk mund të ndikojnë në një mbledhje, por për shkak të një rritje në një zonë problemi, ato shkaktojnë ndjesi shtesë prekëse në zonën e zonave erogjene të një njeriu. Pra, që një ngritje në këtë rast është një fenomen dytësor. Në këtë rast, duhet të shihni një mjek për të zgjidhur dhe trajtuar sëmundjen.

Kontrollimi i zonës inguinale vetëm për inflamacion nuk rekomandohet. sepse së pari, nuk është etike dhe mund të dëmtojë psikikën e brishtë të fëmijës. Dhe së dyti, vetëm një specialist mjaft i kualifikuar mund të bëjë diagnozën e saktë.

Në asnjë rast mos u drejto tek mjekësia tradicionale ose metodat e tjera të vetë-mjekimit. Përndryshe, ju mund të shtypni tej mase sistemin riprodhues duke ngritur një individ të paqëndrueshëm mendor dhe fizikisht i cili ka probleme në shtrat.

Si për të shprehur një problem

Një ngritje për një adoleshent është një fenomen normal që nuk ka nevojë të luftohet. Por nuk duhet t’i mbyllësh sytë as për këtë. Zgjidhja më e mirë do të ishte mbajtja e mësimeve të komunikimit me gjininë e kundërt dhe informimi i fëmijës për atë që kërcënon jetën seksuale premtuese. Do të jetë më mirë sesa nëse ai mëson për gjithçka në internet.

Mos harroni, në 95% të rasteve, ereksioni dhe ndotjet janë rezultat i superkompensimit të testosteronit, dhe jo i inflamacionit fare. Nëse një mbledhje dhe ndotjet janë pasojë e sëmundjes, atëherë duhet të shihni një mjek. Kjo zakonisht mund të përcaktohet nga ankesat e të riut për siklet inguinale.

Shahinclub Shqipëri