Ngritja e dobët nuk shkakton ejakulim

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Nëse nuk ka derdhje – çfarë të bëni?

Marrëdhëniet seksuale midis një burri dhe një gruaje luajnë një rol të madh si në shkallë globale të të gjithë specieve njerëzore, ashtu dhe për secilin person në veçanti. Shfaqja e çdo shqetësimi, madje edhe të lehtë në këtë zonë, mund të çojë në probleme të mëdha, pasi gjithnjë perceptohet shumë emocionalisht.

Një nga problemet që çiftet dhe individët shpesh i drejtohen specialistëve është mungesa e derdhjes.

Gjatë vizitave te mjekët ose gjatë konsultimeve në internet, dëgjohen mijëra histori që partneri nuk ka një derdhje gjatë marrëdhënies seksuale.

Si duket problemi?

Zakonisht skica e tregimit kalon në pikat e mëposhtme – një takim i mrekullueshëm midis një burri dhe një gruaje, marrëdhënie seksuale të zgjatur, një mbledhje të mirë, një grua kënaqet, dhe partneri nuk ka spermë. Kjo do të thotë, derdhja nuk ndodh, pasi orgazma mashkullore nuk arrihet, partneri thjesht lodhet dhe ndalon marrëdhënien seksuale, megjithëse ereksioni ende vazhdon. Sigurisht, secila histori ka nuancat e veta, diku një njeri ende ndjen kënaqësi, por derdhja akoma nuk ndodh, koha e marrëdhënies seksuale në raste të veçanta gjithashtu mund të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme nga disa minuta para fillimit të rraskapitjes dhe durimit tek një burrë. Shumë shpesh, nuk janë vetë burrat ata që tingëllojnë alarmin, por gratë që kanë frikë për shëndetin e të dashurve të tyre. Happensfarë ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale kur, me një ngritje dhe dëshirë nga të dy palët, vetëm njëra prej tyre merr kënaqësi?

Arsyet e mungesës së derdhjes

Mjekët e quajnë një shkelje të tillë në jetën seksuale aspermia ose aneksimi. Kjo është një formë e veçantë e mosfunksionimit seksual në të cilën ka një vonesë në derdhje gjatë marrëdhënies seksuale. Legitimateshtë e ligjshme të përdoret një term i tillë vetëm në rastet e mungesës së zgjatur të derdhjes, kur, herë pas here, marrëdhënia seksuale përfundon jo me kënaqësi të ndërsjellë, por vetëm me kënaqësi të njëanshme.

Në praktikën mjekësore, ka shumë raste të ngjashme, dhe secila prej tyre mund të ndryshojë mjaft ndjeshëm nga të tjerët për arsyet e saj dhe rrjedhën e procesit. Cilat janë shkaqet e rasteve të tilla të pakëndshme të thirrura nga mjekët?

Konsideroni më të zakonshmet prej tyre:

 1. Shumë shpesh, pas aksidenteve automobilistike, aksidenteve ose operacioneve në shpinë ose palcën kurrizore, ndodhin probleme të ngjashme. Sistemi nervor është i mbingarkuar me pasojat e efekteve të tilla shkatërruese, dhe kjo nuk mund të ndikojë në marrëdhëniet seksuale, duke përfshirë në formën e mungesës së derdhjes. Një arsye e ngjashme është mjaft e qartë, dhe për këtë arsye shpesh njerëzit që i janë nënshtruar një operacioni në formën e një operacioni kurrizor nuk shkojnë as tek mjekët, duke besuar se asgjë nuk mund të bëhet. Ky është një gabim i madh.
 2. Të ashtuquajturat çrregullime endokrine të trupit gjithashtu mund të kenë një efekt të ngjashëm kur burrat kanë probleme me mbipeshën, diabet mellitus, nivele të pamjaftueshme të androgjenëve, etj.
 3. Processesdo proces inflamator në sistemin gjenitourinar mund të sjellë gjithashtu mosfunksionim domethënës në jetën seksuale. Ndonjëherë edhe inflamacion i vogël, i cili praktikisht nuk ndihet nga pacienti, mund të ndikojë në derdhje, cilësinë e marrëdhënieve seksuale dhe probleme të tjera, përfshirë edhe kur nuk ka derdhje.
 4. Patenta e kanaleve seminale mund të preket nga neoplazma të ndryshme, si beninje, ashtu edhe malinje. Kjo është, është e mundur që diçka thjesht shtrydh kanalin dhe nuk lejon që të ndodhë derdhje. Mund të ndodhin edhe patologji të vetë kanalit ose edhe mungesë të plotë të tij për shkak të devijimeve në formimin e sistemit riprodhues.
 5. Një arsye tjetër kur nuk ka spermë, pavarësisht marrëdhënies seksuale në dukje të mrekullueshme, është mungesa e stimulimit. Dhe kjo nuk ka të bëjë me stimulimin fjalë për fjalë të një gruaje nga partneri i saj, por për një shkallë të ulët të ngjalljes së vetë burrit. Mund të ketë shumë arsye për këtë – rraskapitje nervore, lodhje, situatë nervore, shqetësime, një lloj problemi të thellë psikologjik, etj.
 6. Si në shumë raste të tjera, alkooli dhe droga mund të jenë shkaku i një problemi në zonën gjenitale, përfshirë spermën që mungon tek burrat. Ajo vepron në mënyrë shkatërruese në shumë organe, përfshirë sistemin gjenitourinar. Kjo gjithashtu përfshin një numër ilaçesh që gjithashtu mund të ndikojnë në funksionin seksual të një personi. Antidepresantët dhe diuretikët janë veçanërisht të rrezikshëm në këtë drejtim.
 7. Një problem i ngjashëm mund të lindë për shkak të një patologjie mjaft të rrallë, të shprehur në faktin se sperma gjatë ejakulimit nuk e arrin qëllimin e saj të synuar, por në fshikëz. Kjo mund të jetë për shkak të problemeve të lindura të zhvillimit dhe atyre të fituara, kur, për ndonjë arsye, uretra, fshikëza dhe organet e tjera deformohen dhe formohen gabimisht. Ju mund ta kontrolloni këtë mundësi në shtëpi. Pas marrëdhënies seksuale dhe orgazmës, urinoni në një enë qelqi dhe shikoni urinën, nëse në të ka fije dhe gunga të spermës, atëherë keni gjetur arsyen e mungesës së derdhjes.
Erofertil  Produkte potencialisht të dëmshme

Mungesa e trajtimit të derdhjes

Shtë e qartë se një listë kaq e gjerë e arsyeve për një patologji të tillë tregon se nuk mund të ketë asnjë metodë të vetme të trajtimit. Fillimisht, kërkohet një kurs i gjerë kërkimesh për të identifikuar shkakun e vërtetë, dhe pastaj të vazhdojë trajtimin. Trajtimi shoqërohet me një sërë masash dhe konsultimesh me specialistë të tillë si urolog dhe terapist seksi. Për një analizë të duhur, mjeku duhet të dijë për shumë aspekte të jetës tuaj, është e nevojshme të përshkruani të gjitha simptomat, kur ato u shfaqën, cilat ilaçe po merrni, nëse keni qenë vetë-mjekues, etj. Atëherë do t'ju caktohen teste laboratorike dhe pajisjesh, do të duhet të kaloni urinë, të bëni një test gjaku, t'i nënshtrohen një ekzaminimi me ultratinguj dhe rezonancë magnetike (ultratinguj dhe MRI).

Ne ju këshillojmë me forcë të mos e vononi këtë problem. Në të vërtetë, përveç rrezikut për të humbur fazën e hershme të ndonjë sëmundjeje serioze, e cila mund të çojë në pasoja shumë më të mëdha, dhe ndoshta të pakthyeshme, ekziston edhe një problem psikologjik. Mosfunksionim i tillë mund të çojë në tension midis bashkëshortëve. Shumë shpesh, është gruaja që e përjeton problemin në mënyrë më të mprehtë, pasi atribuon mungesën e derdhjes në llogarinë e saj, duke besuar se ajo nuk e eksiton sa duhet partnerin e saj dhe se ajo ka humbur tërheqjen në sytë e tij. Mendime të tilla nuk do të çojnë në të mirë në jetën familjare dhe mund të shkaktojnë rrëzimin e një çifti plotësisht të prosperuar.

Prandaj, jini të kujdesshëm të shëndetit tuaj dhe familjes, kërkoni ndihmë mjekësore në kohën e duhur.

Ndani atë me miqtë tuaj dhe ata me siguri do të ndajnë diçka interesante dhe të dobishme me ju! Veryshtë shumë e lehtë dhe e shpejtë, thjesht shtypni butonin e shërbimit që përdorni më shpesh:

Derdhja pa ereksion: shkaqet dhe metodat e trajtimit

Një orgazëm te burrat përfshin një ngritje paraprake. Por për shkak të kushteve të caktuara, mund të vërehet derdhje pa ereksion. Ky është një fenomen mjaft i rrallë, i cili tregon procese patologjike në sistemin riprodhues. Whatfarë është ejakulimi pa ereksion, shkaqet e tij dhe metodat e trajtimit do të konsiderohen më në detaje.

A mundet një burrë sperma pa ngacmim

Nëse i përgjigjeni pyetjes: a është e mundur t'i jepni fund një njeriu pa ereksion, atëherë përgjigja për të është padyshim pozitive. Kjo për faktin se derdhja dhe ereksioni duhet të kenë sekuencën e saktë, por mund të ndodhë që ata të bëhen plotësisht të pavarur nga proceset e njëri-tjetrit.

Si rezultat i mosfunksionimit ngrerë, ndodh procesi i gabuar i derdhjes. Kjo ndodh në një nivel refleksi. Gjendja e burrit nuk lejon të kontrollojë një mbledhje, në këtë mënyrë palca kurrizore humbet aftësinë e tij për të rregulluar derdhjen.

Situata mund të ndodhë saktësisht e kundërta: një njeri ka një ereksion të zgjatur pa derdhje. Sa për derdhjen pa ereksion, në këtë situatë ndodh lëshimi i lëngut seminal në pjesën e pasme të uretrës.

Shkaqet e derdhjes pa ereksion

Truri, sistemi nervor, sfondi hormonal, si dhe gjendja e enëve të gjakut janë përgjegjës për qëndrueshmërinë e funksionit ngrerë te një i ri. Nëse vërehen probleme në të paktën një nga këto zona, atëherë një burrë mund të vuajë nga mosfunksionimi erektil. Një seks më i fortë mund të përfundojë pa ereksion për arsyet e mëposhtme:

 1. Funksionimi i dëmtuar i sistemit kardiovaskular. Me zhvillimin e sëmundjeve të caktuara të zemrës dhe enëve të gjakut, një njeri manifeston një përkeqësim në mbledhje. Kjo është për shkak të faktit se gjaku dobët dobësohet në penis. Por në të njëjtën kohë, procesi i derdhjes mbetet në një gjendje normale. Kjo do të thotë, nëse një njeri ka mbaruar pa ereksion, ai ka të ngjarë të ketë probleme serioze me qarkullimin e gjakut.
 2. Proceset patologjike të sistemit nervor. Ky sistem është përgjegjës për funksione të ndryshme refleksi në trupin e njeriut. Violationsdo shkelje e tij mund të çojë në faktin se një njeri mund të përfundojë pa ereksion.
 3. Përdorimi afatgjatë i ilaçeve që synojnë normalizimin e presionit të gjakut. Për më tepër, kjo arsye nuk varet nga fakti nëse ky tregues ngrihet ose bie. Përdorimi i grupeve të tilla të ilaçeve mund të çojë në derdhje pa ngritës paraprak: beta-adenobllokuesit, ilaçe për trajtimin e patologjive të zemrës, ilaçe që synojnë luftimin e sëmundjes së ulçerave peptike, ilaqet kundër depresionit, medikamente për normalizimin e gjumit. Ilaçet e tilla kontribuojnë në qarkullim të pahijshëm, që është arsyeja e derdhjes pa krah ose partner partner seksual.
 4. Dëmtimi mekanik i nervit si rezultat i operacionit në organet e sistemit gjenitourinar. Me një dëmtim të tillë, impulsi nervor pushon së transmetuari një sinjal për një mbledhje.
 5. Zakonet e këqija. Pirja e duhanit, konsumimi i pakontrolluar dhe i tepruar i pijeve alkolike, varësia nga droga mund të çojë një njeri në çrregullime serioze të sistemit gjenitourinar. Kjo është veçanërisht e vërtetë për funksionin erektil.
 6. Një rënie e mprehtë e niveleve të testosteronit në trup. Një ulje e këtij hormoni mund të ndodhë për arsye të ndryshme, përkatësisht: çekuilibri hormonal, një mënyrë jetese e ulur, një jetë seksuale e parregullt, etj. Rënia e testosteronit zvogëlon ndjeshëm mbledhjen te burrat. Në këtë rast, mund të vërehet derdhje pa ashensor. Në të njëjtën kohë, burri nuk ndihet i këndshëm kur mbaron.

Kjo do të thotë, çdo keqfunksionim në organet e sistemit gjenitourinar ose ndikimi i faktorëve negativ mund të çojë në faktin se burri përfundon pa një ngritje paraprake.

Kur të kontaktoni një specialist

Ejakulimi pa ereksion mund të zhduket vetvetiu pasi një njeri shpëton nga patologjitë në organet e legenit, fillon të udhëheqë një mënyrë jetese korrekte dhe aktive, shpëton nga zakonet e këqija. Por nëse kjo sëmundje është e zgjatur, atëherë është e domosdoshme të kontaktoni një specialist për ndihmë. Kjo kërkohet në situata të tilla:

 • problemi u zvarrit për një periudhë të gjatë kohore, gjë që e bën jashtëzakonisht të vështirë kryerjen e jetës normale;
 • një ereksion pushoi së vëzhguari tek një burrë si pasojë e traumës në organin gjenital ose operacionit të mëparshëm;
 • Shfaqen simptoma të pakëndshme si dhimbja në fshikëz, shpina e poshtme, siklet atipike në kohën e daljes së urinës.

Shtë e rëndësishme të dini! Nëse kjo sëmundje manifestohet si rezultat i përdorimit të zgjatur të ilaçeve të fuqishëm, duhet të këshilloheni me mjekun tuaj për anulimin e tyre ose zvogëlimin e dozave!

Diagnoza e sëmundjes

Nëse një burrë ka derdhje pa duar dhe ndërhyrjen e një partneri në këtë proces, burri duhet të kërkojë menjëherë ndihmë nga një specialist. Mjeku bën një studim të hollësishëm të pacientit. Pyetjet kryesore që mjeku juaj mund të bëjë:

 • niveli i aktivitetit fizik në jetën e përditshme;
 • prania e sëmundjeve të sistemit nervor ose simptomave të patologjive të tilla;
 • nëse ka pasur probleme me një mbledhje më herët;
 • nëse ka një nxitim të gjakut në penis pas zgjimit;
 • kohëzgjatja e një shkelje të tillë;
 • prania ose mungesa e operacionit në organet e legenit.
Erofertil  Rritja e potencialit tek gratë pas 50 vjetësh

Pas mbledhjes së këtij informacioni, një specialist ekzaminon me kujdes penisin e pacientit për të identifikuar lëndimet ose ndonjë patologji tjetër. Për një pamje më të saktë, një njeri dërgohet në studime të tilla:

 • test i përgjithshëm dhe biokimik i gjakut;
 • marrja e mostrave të gjakut për të zbuluar çekuilibrin hormonal;
 • Diagnoza ultratinguj e organeve të legenit;
 • hulumtime psikometrike;
 • analiza e urinës për praninë e lëngut seminal në të.

Bazuar në rezultatet e studimeve, mjeku përcakton shkakun e saktë të derdhjes pa ereksion, dhe më pas përshkruan trajtimin e nevojshëm ose masat parandaluese.

A është e mundur të heqësh qafe devijimet në shtëpi

Nëse një orgazëm pa një ngritje paraprake nuk ndodh për shkak të sëmundjeve serioze, atëherë një burrë mund të përballojë një devijim të tillë vetë në shtëpi. Kjo është e mundur në situata kur sëmundja shkaktohet nga probleme psikologjike ose prania e varësive. Një burrë mund të normalizojë gjendjen në mënyrat e mëposhtme:

 1. Refuzoni një zakon të tillë të keq si pirja e duhanit. Nëse një i ri nuk ka fuqi të mjaftueshme të vullnetit, atëherë duhet të përpiqeni të minimizoni sasinë ditore të cigareve të tymosura.
 2. Për të hequr qafe plotësisht zakonin e pirjes së alkoolit në sasi të tepërta dhe substanca narkotike. Ato jo vetëm që ndikojnë negativisht në aftësitë seksuale të burrave, por gjithashtu ndikojnë negativisht në shëndetin dhe mirëqenien në përgjithësi.
 3. Lejoni kohë të mjaftueshme për një pushim të mirë. Ju duhet të flini të paktën 8 orë në ditë. Shëtitjet e rregullta në natyrë janë gjithashtu të dobishme. Për të marrë emocione pozitive ju duhet të kaloni më shumë kohë në një rreth të ngrohtë familjar.
 4. Drejtoni një mënyrë jetese aktive. Kjo do të ndihmojë për të shmangur proceset e ndenjur në organet e legenit, të cilat provokojnë një dobësim të funksionit ngrerë. Në këtë rast, trupi nuk duhet t'i nënshtrohet mbingarkesës fizike të tepërt.
 5. Hani drejt. Kërkohet të përjashtohen nga dieta e përditshme ushqime dhe ushqime të dëmshme. Shtë e nevojshme të ngopni menunë e përditshme me produkte që ndihmojnë në rritjen e nivelit të testosteronit në trup.
 6. Bëni seks rregullisht. Në këtë rast, është shumë e rëndësishme që njeriu të ndihet gjatë marrëdhënies seksuale. Problemi duhet të diskutohet me një partner i cili duhet të jetë i durueshëm dhe i zellshëm për të rikthyer një mbledhje. Shtë shumë e rëndësishme të regjistroni cilat ndjesi të ndjenjave i përjeton një njeri kur përfundon.

Nëse masat e marra nuk japin rezultatin e dëshiruar, duhet të kërkoni menjëherë ndihmë nga një specialist. Metoda të tjera, më radikale të ekspozimit duhet të fillojnë.

Përdorimi i ilaçeve

Pavarësisht se si ndihet njeriu kur mbaron, pa një ngritje paraprake, ky është një proces patologjik. Nëse metodat e shtëpisë nuk ndihmuan, atëherë kërkohet mjekim. Zgjedhja e ilaçeve varet nga ajo që e shkakton këtë devijim. Ejakulimi pa ereksion duhet të trajtohet në mënyra të tilla:

 1. Futja e injeksioneve speciale direkt në penis. Kjo do të ndihmojë në normalizimin e qarkullimit lokal të gjakut.
 2. Përdorimi i ilaçeve që injektohen në uretër.
 3. Përdorimi i ilaçeve në formë tabletash.
 4. Ndërhyrja kirurgjikale.
 5. Ekspozimi i vakumit.
 6. Procedurat fizioterapeutike.

Këto masa kontribuojnë në rivendosjen e qarkullimit normal të gjakut në organet gjenitale, për shkak të të cilit funksioni erektilizohet në burrë i ri.

Nëse mjeku që merr pjesë ka përshkruar përdorimin e medikamenteve me gojë, atëherë është e nevojshme të diskutohet dhe këshillohet për efektet anësore të tyre dhe kundërindikacionet. Meqenëse në rast të funksionimit të dëmtuar të sistemit kardiovaskular, pjesa më e madhe e barnave të nevojshme është e ndaluar, sipas udhëzimeve për përdorim.

Masat parandaluese

Për të shmangur një devijim të tillë si derdhja pa ereksion, është e nevojshme të vëzhgohen masat parandaluese që synojnë normalizimin e funksionit seksual te burrat. Për ta bërë këtë, duhet të respektoni këto rregulla:

 1. Heqni zakone të këqija. Etanoli i përmbajtur në pije alkoolike dhe nikotinë pengojnë ndjeshmërinë e lëkurës, dhe gjithashtu prishin qarkullimin e gjakut. Si rezultat i kësaj, një i ri ka probleme me një boner, edhe në moshë të re.
 2. Hani drejt. Enët e yndyrshme, të skuqura, të kripura dhe pikante çojnë në një rritje të peshës trupore, si rezultat i së cilës një njeri pushon të udhëheqë një mënyrë jetese aktive. Si rezultat i kësaj, vërehen procese të ndenjura në organet e legenit të vogël, gjë që në mënyrë të konsiderueshme përkeqëson mbledhjen ose çon në mungesën e saj të plotë.
 3. Drejtoni një jetë aktive seksuale. Numri i kontakteve seksuale tek një burrë duhet të jetë së paku 3 herë në javë. Kjo do të ndihmojë në ruajtjen e forcës dhe shëndetit të mashkullit në gjendje të mirë.
 4. Lejoni kohë të mjaftueshme për një pushim të mirë. Siç e dini, testosteroni prodhohet në sasi të mëdha tek burrat në kohën e gjumit të thellë. Prandaj, një i ri i pushuar nuk do të ketë probleme me një mbledhje.

Dhe gjithashtu nuk duhet të harrojmë se është e nevojshme që rregullisht t’i nënshtrohen ekzaminimit nga një urolog për qëllime parandaluese. Kjo do të ndihmojë në identifikimin me kohë të patologjisë, e cila, me zhvillimin e saj aktiv, do të çojë në mungesën e një mbledhje. Kërkohet një ekzaminim sipërfaqësor të paktën 1 herë në 6 muaj.

Përfundim

Ndjesitë e këndshme, kur mbaroni, një burrë duhet gjithmonë të dëshirojë të përsëritet. Por me ejakulim pa ereksion, ai nuk e përjeton kënaqësinë përkatëse. Prandaj, një devijim i tillë mund të shkaktojë depresion, probleme me seksin e kundërt dhe të zhvillojë shumë komplekse psikologjike.

Mënyra më e lehtë për të realizuar masa parandaluese për parandalimin e sëmundjes së tillë. Nëse, megjithatë, burri është përballur me këtë, atëherë nuk duhet të hezitoni – menjëherë duhet të shkoni te mjeku. Mjeku do të ndihmojë për të hequr qafe problemin në kohën e duhur me ndihmën e rekomandimeve të ndjeshme për rregullimin e stilit të jetës, si dhe përdorimin e ilaçeve. Respektimi i rreptë i recetave të mjekut do të ndihmojë për të arritur rezultatin e dëshiruar në një kohë të shkurtër.

Ndërtimi i dobët dhe derdhja e shpejtë: trajtimi dhe arsyet, çfarë duhet të bëjë një burrë?

Ngritja e dobët dhe derdhja e shpejtë janë dy vështirësi mashkullore që pothuajse gjithmonë "shkojnë rreth". Shpesh zbulohet se me një gjendje të ngadaltë ngrerë, vërehet një kulm i parakohshëm, i cili nuk shton kënaqësi për të dy partnerët.

Në fakt, problemi është me të vërtetë serioz, dhe kërkon shqyrtim nga aspektet fiziologjike dhe psikologjike. Fakti është se etiologjia e çrregullimit te burrat mund të mbulohet në një "kokë", si dhe të jetë pasojë e patologjive të caktuara.

Definitivisht, derdhja e parakohshme kundër një sfond të ereksionit të dobët kërkon trajtim mjekësor (nëse arsyet janë organike), këshillat e një psikologu ose terapisti seksual (kur shkaku është stresi, depresioni dhe faktorë të tjerë).

Erofertil  Trajtimi i impotencës me metoda alternative

Pra, ju duhet të merrni parasysh faktorët psikologjikë dhe organikë që çojnë në derdhje më të shpejtë? Përveç kësaj, duhet të kuptoni se si të merreni me një problem të tillë, dhe cilat metoda do t'ju ndihmojnë?

Derdhja e parakohshme: shkaqet dhe faktorët

Siç u përmend më lart, një ngritje e dobët dhe përfundimi i shpejtë i marrëdhënieve seksuale mund të bazohet në fiziologji, domethënë këta janë faktorë që lidhen drejtpërdrejt me shëndetin e një njeriu, punën dhe strukturën e organeve të brendshme.

Për të përcaktuar shkaqet organike të mosfunksionimit ngrerë, është e domosdoshme të konsultoheni me një mjek. Para së gjithash, vizitoni një urolog dhe androlog, t'i nënshtrohen ekzaminimeve të rekomanduara.

Jo gjithmonë arsyeja fshihet në sistemin riprodhues të mashkullit, pasi një shkelje në trup mund të çojë në një çrregullim krejtësisht të ndryshëm, kështu që mjeku mund të ridrejtojë specializimin e nevojshëm te një mjek tjetër. Për shembull, nëse shkaku është diabeti, atëherë trajtimi kryhet nga një endokrinolog, ose, në rast të dëmtimeve të palcës kurrizore ose trurit, një neurolog do të ketë nevojë për konsultë.

Etiologjia fiziologjike e derdhjes së hershme me ereksion të dobët:

 • Ndjeshmëria e tepërt e kokës së penisit. Ndoshta kjo është arsyeja më e zakonshme që gjendet në shumicën dërrmuese të fotografive klinike. Sëmundja është kongjenitale, si dhe e fituar (sëmundja e phimosis).
 • Vezikuliti kronik çon në derdhje të shpejtë për shkak të proceseve inflamatore që ndodhin në vezikulat seminale. Si rregull, kjo patologji zhvillohet gjithmonë njëkohësisht me prostatitin.
 • Shkelja e funksionalitetit të organeve të brendshme. Patologjitë urologjike inflamatore, dëmtimi i palcës kurrizore, dëmtimi i penisit – e gjithë kjo çon në derdhje të shpejtë.
 • Dështimi hormonal. Derdhja e parakohshme mund të jetë për shkak të mungesës së hormonit mashkullor, një tepricë e prolaktinës.

Në disa situata, derdhje të shpejtë me ereksion të dobët mund të ndodhë për shkak të përdorimit të zgjatur të antibiotikëve. Si rregull, pas tërheqjes së drogës, forca e mashkullit rikthehet.

Varësia e alkoolit është një arsye tjetër që njeriu shpejt përfundon, penisi është i butë dhe letargjik gjatë zgjimit, dhe nganjëherë është e vështirë të arrihet një gjendje e ngritur.

Trajtimi varet nga shkaku, i cili çoi në probleme intime. Vetëm eleminimi i tij do të ndihmojë në krijimin e jetës seksuale të një burri.

Faktorët psikologjik

Në praktikën mjekësore, një listë mjaft voluminoze e shkaqeve dhe faktorëve të një natyre psikologjike që çon në dobësimin e forcave seksuale, caktohet marrëdhënia e shkurtër seksuale.

Frika, fobitë mund të përkeqësojnë ndjeshëm cilësinë e jetës intime. Përvoja e parë e pasuksesshme, frika për tu tallur nga një partner dhe aspektet e tjera të një plani të tillë, çojnë në çrregullime psikologjike, të cilat nga ana tjetër çojnë në një dobësim të forcës mashkullore.

Stresi kronik Longshtë vërtetuar prej kohësh që përfaqësuesit e seksit më të fortë, që kanë një orar të vështirë pune, stresi të tepruar mendor, mungesës së gjumit dhe pushimit, kanë probleme në zonën gjenitale.

Faktorët psikologjikë përfshijnë si më poshtë:

 1. Overexcitation është një shkak po aq i zakonshëm i përfundimit të hershëm logjik të marrëdhënies seksuale. Si rregull, ky faktor gjendet tek ata burra që vetëm kohët e fundit kanë filluar të udhëheqin një jetë aktive seksuale.
 2. Tensionet me partnerin, mungesa e besimit. Ky faktor çon në ngritje të dobët për shkak të pakënaqësisë me marrëdhëniet.
 3. Shpesh vërehet derdhje e hershme tek ata burra që kanë "seks për seks".
 4. Irritues të jashtëm. Vihet re se derdhja e parakohshme mund të ndodhë për shkak të kushteve të pafavorshme. Shpjegohet me faktin se një burrë në një nivel nënndërgjegjeshëm dëshiron të përfundojë marrëdhëniet seksuale më shpejt, pasi ndihet i pakëndshëm.

Arsyet psikologjike mund të rrafshohen me moshën e burrit dhe përvojën e tij. Por nëse situata nuk normalizohet, atëherë kërkohet ndihmë e kualifikuar nga një psikolog ose seksopatolog.

Ourshtë shumë e dekurajuar të filloni probleme me derdhjen e hershme, pasi kjo ka një efekt të dëmshëm në marrëdhëniet e partnerëve, çon në vetëvlerësim të ulët të burrave, shfaqjen e frikës dhe fobive të reja.

Si ta zgjidhim problemin?

Ereksione jo adekuate dhe derdhje të shpejtë janë probleme serioze që duhet të adresohen menjëherë.

Për të përcaktuar me siguri lidhjen midis vështirësive në zonën gjenitale dhe ndjeshmërinë e lartë të kokës së penisit, mund të përdorni një prezervativ me lubrifikant, ose të blini një lubrifikant të veçantë me një anestezik.

Rekomandohet të aplikoni lubrifikant në penisin e glans 10-15 minuta para marrëdhënies seksuale direkte. Nëse zgjatësi i lubrifikantit rriti kohëzgjatjen e marrëdhënies për të paktën 2-3 minuta, atëherë shkaku i derdhjes së parakohshme është ndjeshmëria e rritur e kokës së penisit.

Ekziston një mënyrë më radikale për të trajtuar derdhjen e shpejtë të shkaktuar nga ndjeshmëria e lartë: rrethprerja, domethënë heqja e lafshës. Ky manipulim ju lejon të rritni kohëzgjatjen e seksit për disa herë.

Nëse një burrë ka vezikulit, atëherë simptomat e një ereksioni të dobët janë si më poshtë:

 • Derdhja karakterizohet nga një karakter i ngjashëm me valë. Ndonjëherë kohëzgjatja e marrëdhënieve seksuale është 5-10 minuta, dhe nganjëherë më pak se një minutë.
 • Fillimi i derdhjes nga zgjimi intensiv (para marrëdhënies seksuale). Në këtë rast, marrëdhënia seksuale pasuese në kohë zgjat një kohë relativisht të gjatë.
 • Një sasi e vogël e një pije alkoolike para kontaktit nuk kontribuon në një rritje të kohëzgjatjes së tij, por përkundrazi, përkeqëson procesin.
 • Lubrifikantët anestezikë dhe prezervativët nuk ndihmojnë në rritjen e marrëdhënieve seksuale.
 • Ndjesitë gjatë seksit janë "të paqarta", dhe orgazma nuk sjell kënaqësi.

Në këtë rast, trajtimi do të shkojë në disa drejtime. Së pari, medikamentet rekomandohen për trajtimin e vezikulitit. Së dyti, prostatiti zbulohet më shpesh paralelisht (në 99% të rasteve), prandaj, terapia është e përshkruar edhe për këtë patologji.

Trajtimi gjithëpërfshirës është i përshkruar nga mjeku që merr pjesë, gjatë së cilës nuk është e ndaluar përdorimi i ilaçeve për të përmirësuar një mbledhje – Viagra, Levitra, ose përgatitje bimore.

Trajtimi i hershëm i derdhjes

Një mbledhje e dobët me një derdhje të hershme kërkon një diagnozë të saktë të shkakut që çoi në këtë patologji. Në varësi të shkakut, mundësitë e trajtimit janë: ilaçe, fizioterapi, kirurgji.

Derdhja sekondare e parakohshme trajtohet konservative. Si rregull, në procesin e terapisë, përmirësimet janë vërejtur tashmë, vërehet një rritje në kohëzgjatjen e marrëdhënies seksuale.

Kirurgjia i referohet synetisë. Mjekët thonë se ky manipulim lejon të rritet koha e marrëdhënieve seksuale me 2-3 herë.

Për të rritur kohëzgjatjen e seksit, mund të përdorni këshillat e mëposhtme:

 1. Masturbim pak para marrëdhënies seksuale. Ky veprim do të ndihmojë në rritjen e marrëdhënies së dytë seksuale në kohë.
 2. Trajnimi i muskujve LC. Ju mund të stërviteni në tualet duke mbajtur një rrjedhë të urinës. Një ushtrim i tillë në mënyrë efektive lufton derdhjen e parakohshme.

Spray M-16 për burrat do të ndihmojë në rritjen e kohëzgjatjes së marrëdhënies. Ilaçi spërkatet direkt në organet gjenitale 10-15 minuta para seksit.

Shahinclub Shqipëri