Shkaqet e lakimit të penileve tek burrat dhe çfarë të bëhet për trajtim

Siç e dini, çdo njeri është shumë skrupuloz për dinjitetin e tij, arsyeja është e qartë, sepse forma, madhësia dhe gjendja e penisit zakonisht flasin për shëndetin e përgjithshëm të burrit dhe forcën e tij mashkullore! Një nga shkaqet e zakonshme të shqetësimit për burrat është një anëtar i shtrembër, dhe kjo çështje mund të shqetësojë jo vetëm pronarin e penisit, por edhe familjen, gruan ose të dashurën e tij.

Si rregull, pronarët e një anëtari të lakuar nuk i kushtojnë ndonjë rëndësi këtij fakti, për më tepër, shumë prej tyre i dinë përparësitë e këtij shteti, sepse një anëtar i shtrembër gjatë seksit mund t'i japë një kënaqësi shtesë gjysmës së dytë! Por për fat të keq, ka disa burra që janë shumë të shqetësuar dhe komplekse për këtë, gjë që ndikon në gjendjen e tyre emocionale, psikologjike dhe madje fuqinë, në këtë artikull do të përpiqemi të kuptojmë arsyet e lakimit të penisit për të dhënë përgjigje për të gjitha pyetjet themelore.

Lakimi i penisit (i ngritur poshtë, lart, në krah) nuk është vetëm një defekt kozmetik. Në shumicën e rasteve, kjo tregon një patologji të lindur ose të fituar. Pra, cilat mund të jenë shkaqet e lakimit të penisit dhe cilat janë metodat e trajtimit.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Klasifikimi i lakores

Ekzistojnë tre shkallë lakimi të penisit:

 1. Lakimi deri në 15 ° është normë dhe nuk është një patologji;
 2. Lakimi nga 15 ° në 30 ° – si rregull, tashmë është shumë i dukshëm, por çdo operacion ose ndërhyrje kirurgjikale është i domosdoshëm vetëm nëse lakimi ndërhyn në jetë dhe shkakton vështirësi psikologjike ose fizike;
 3. Lakimi deri në 30 ° ose më shumë – është e nevojshme një konsultim i detyrueshëm me një urolog, me shpjegimin e shkaqeve të lakimit të rëndë dhe zgjedhjen e metodës optimale të trajtimit;

Causesfarë shkakton lakimin e organit gjenital?

Lakimi i penisit quhet gjithashtu deformim ngrerë. Siç nënkupton edhe emri, simptomat e patologjisë bëhen të dukshme gjatë zgjimit seksual, në pushim, lakimi është pothuajse i padukshëm. Me një mbledhje, një organ i tillë gjenital nuk mund të futet në vaginën e partnerit dhe seksi nuk bëhet. Gjithashtu shpesh një ngritje e një penisi të lakuar dëmton një njeri.

Ne i shqyrtojmë secilën prej këtyre arsyeve më në detaje.

 • Lakimi kongjenital i penisit.

Lakimi kongjenital i penisit ndodh për shkak të faktit se gjatë formimit të fetusit, zhvillimi i shtresës proteinike të penisit ndërpritet. Një foshnjë lind me një çekuilibër të trupave shpellorë.

Të gjitha pjesët e tjera të gypit në djalë do të formohen sipas normave. Shpesh, patologjia nuk zbulohet tek fëmijët e vegjël, vetëm me fillimin e pubertetit, djemtë mund të fillojnë të vërejnë se organi i tyre gjenital është shtrembëruar.

Në rast të pamjaftueshmërisë së shellacit proteinik të kurbës, penisi gjithmonë përkulet drejt atij trupi kavernoz, zhvillimi i të cilit ishte i dëmtuar. Prandaj, lloji lateral i fleksionit të organeve është më tipiku për këtë lloj patologjie.

Një tjetër shkak i lakimit të lindur të penisit është një uretrë e pazhvilluar, shumë e shkurtuar. Rreth tij është duke shkuar në një sasi të tepërt të litarëve të indit lidhës të ngurtë (akordet), të cilat fillojnë të tërheqin penisin poshtë.

 • Lakim i fituar i penisit.

Penisi i fituar i lakuar shfaqet për shkak të sëmundjes së Peyronie.

Ai konsiston në faktin se membrana proteinike e penisit fillon të furnizohet në mënyrë të pabarabartë me gjak. Në zonën që nuk merr gjak, fillojnë të ndodhin procese proliferative, formohet një pllakë fibroze, e cila ngurtësohet, bëhet e rrudhur dhe kalcinon. Pastaj pllaka fillon të mbresë, shtrëngohet dhe në këtë mënyrë përkul penisin.

Sëmundja e Peyronie është një patologji sekondare e mashkullit. Arsyeja për të është sëmundja vaskulare e avancuar ose inflamacioni i indit lidhës të organit gjenital. Shpesh një faktor shoqërues mund të jetë një traumë në penis, si dhe komplikime pas injeksioneve nën lëkurën e penisit. Në 1 rast nga 20, sëmundja e Peyronie është natyrë idiopatike, domethënë ndodh pa arsye të dukshme (natyrisht, ato janë, por ato nuk mund të identifikohen).

Erofertil  Tabletat Movalis - udhëzime për përdorim

Shkaku i lakimit mund të jetë sëmundja vaskulare e avancuar ose inflamacioni.

Si të përcaktohet prania e një patologjie

Në shtëpi, ju mund të vlerësoni se sa e fortë është lakimi i anëtarit, nëse përdorni udhëzimet e vogla me fotografi.

Për të filluar, ia vlen të kuptoni nëse deklarata e njeriut që ai ka një term të shtrembër është e arsyeshme? Fakti është se në jetën reale, peniset e përkryera drejtpërdrejt nuk ndodhin. Pothuajse gjithmonë, një burrë ka një përkulje të lehtë në anën ose lakimin lart ose poshtë. Norma anatomike konsiderohet të jetë një devijim deri në pesëmbëdhjetë gradë.

Nëse anëtari është përkulur poshtë ose anash me më shumë se 15 gradë, atëherë mund të supozojmë patologji kongjenitale ose të fituar.

Shenja e dytë që mund të flasë për patologji është një ndryshim në madhësi. Nëse një burrë vuri re që penisi i tij "u ngushtua" me 2-3 centimetra dhe në të njëjtën kohë filloi të devijohej në anën, atëherë kjo mund të tregojë praninë e ngjeshjes fibroze brenda (sëmundja e Peyronie). Ndonjëherë kjo shoqërohet me dhimbje gjatë urinimit dhe një mbledhje (por këto simptoma janë opcionale). Nga rruga, sëmundja e Peyronie fillon të shfaqet me pezmatim – një vulë 1,5 cm shfaqet në organet gjenitale. Pastaj kjo vulë është e mbërthyer (ndjehet një pllakë e fortë), indet e penisit tërhiqen së bashku dhe kjo shkakton lakim.

Urologu mund të përcaktojë arsyen e saktë pse u shfaq penisi i lakuar. Diagnoza fillon me një ekzaminim klinik, përcaktimin e ndjeshmërisë së penisit duke përdorur një biotheziometer. Pas kësaj, burri dërgohet për një ekzaminim me ultratinguj për të përcaktuar shkallën e lakimit ose praninë e një pllake fibroze. Duke përdorur një ilaç për mbledhje dhe një protrak të veçantë të futur në penis, matet këndi i lakimit.

Si të rregulloni situatën

Mënyra e vetme për të korrigjuar lakimin e organit gjenital të shkaktuar nga anomalitë kongjenitale është përmes korrigjimit kirurgjikal. Por nuk rekomandohet gjithmonë. Për shembull, me deformim kongjenital të penisit, operacioni rekomandohet vetëm për lakim të theksuar, i cili shkakton bezdi gjatë marrëdhënieve seksuale. Nëse devijimi është i vogël, atëherë mjekët më shpesh këshillohen të mos i kushtojnë vëmendje, sepse asnjë operacion nuk garanton siguri të plotë dhe mungesë të komplikimeve post-kirurgjikale.

Me sëmundjen e Peyronie, trajtimi është i nevojshëm, përndryshe një njeri ka një përkeqësim në ereksion dhe urinim

Për të korrigjuar lakimin e lindur, futen kopje të shtresës proteinike (shtohen palosjet e shtresës proteinike, dhe pastaj qepen nga ana konveks). Si rezultat i një operacioni të tillë, madhësia lineare e organit nga ana e lakimit zvogëlohet dhe penisi mund të rreshtohet. Disavantazhi i kësaj procedure është që mjekët shtrojnë penisin, por e bëjnë atë më të shkurtër (të paktën 1-2 cm).

Erofertil  Ngritja shpejt zhduket gjatë marrëdhënies seksuale - çfarë të bëni

Nëse një burrë i referohet negativisht ndryshimit të madhësisë së penisit, atij mund t'i ofrohet një operacion alternative, në të cilën membrana proteine ​​ngrihet në nivelin maksimal të lakimit dhe aty futet material plastik sintetik – kompenson pamjaftueshmërinë e indeve dhe vizualisht drejton penisin. Disavantazhi i kësaj procedure është që implanti i futur ka pronën e deformimit dhe do të jetë e nevojshme që rregullisht të rregulloni vendndodhjen e tij ose ta zëvendësoni atë me një të re.

Në prani të sëmundjes së Peyronie, lakimi i penisit gjithmonë trajtohet. Fakti është se përveç lakimit, sëmundja pothuajse gjithmonë shkakton një përkeqësim në mbledhje dhe urinim. Gjithashtu, penisi i kërmillit bëhet i prirur për thyerje dhe lëndime.

Sëmundja e Peyronie mund të trajtohet në mënyrë konservatore nëse shkalla e penisit të përkulur nga boshti qendror është i vogël. Të gjitha aktivitetet do të synojnë në heqjen e mbresë fibroze dhe restaurimin e shtresës proteinike të penisit. Një anëtar i madh i lakuar mund të drejtohet me metoda të ndryshme fizioterapeutike:

 1. Magnetoterapi me lazer.
 2. Terapi me rreze X.
 3. Radioterapi.
 4. Terapia me ultratinguj
 5. Diatermi.
 6. Elektroforeza duke përdorur histaminë, lidaza, glukokortikoide.

Terapia konservatore jep një efekt në rreth 10% të rasteve. Nëse gjatë kursit nuk ka ndryshime ose nëse anëtari është lakuar ose anash dhe në të njëjtën kohë vërehet inflamacion i rëndë, atëherë pacienti dërgohet në tryezën e operacionit. Metodat për korrigjimin kirurgjikal të penisit janë saktësisht të njëjta si në trajtimin e defekteve të lindjes. Dyfishimi i membranës së proteinave përdoret kryesisht (operacioni Nesbit). Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme. Periudha e rikuperimit është nga 1 deri në 2 muaj – në këtë kohë, rekomandohet pushimi maksimal, një dietë e veçantë dhe një refuzim i plotë i seksit dhe masturbimit.

Për ta përmbledhur. Lakimi i penisit majtas, djathtas ose poshtë mund të jetë i lindur dhe i fituar. Mjekësia moderne ka mësuar të përballet me këtë patologji. Prandaj, nëse një burrë shqetësohet nga një penis i shtrembër, i jep atij siklet, shkakton vështirësi me urinim dhe ereksion, atëherë duhet të konsultoheni me një mjek. Specialisti do të përcaktojë shkakun e lakimit të organit dhe të përshkruajë trajtim konservativ ose kirurgjik.

Më në fund, ne rekomandojmë të shikoni një video që shpjegon pse shfaqet termi i shtrembër dhe si ta rregulloni atë.

Shahinclub Shqipëri