Pafuqia kurrizore si të trajtohet

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pafuqia kurrizore: shkaqet, simptomat dhe metodat e trajtimit

Nëse te burrat mbi 50 vjeç, problemet në shtrat janë më shpesh endokrine, atëherë në një moshë më të re, pafuqia kurrizore mund të jetë shkaku i sëmundjes, të gjithë duhet të dinë për simptomat dhe metodat e trajtimit.

Mungesa e një ereksioni ose dobësia e theksuar e saj, dëshira e ulët e ulët dhe derdhja e shpejtë janë kryesisht simptoma alarmante dhe tejet të pakëndshme për çdo njeri. Sidoqoftë, jo çdo përfaqësues i seksit më të fortë që ka probleme të tilla kërkon ndihmë mjekësore.

Dhe gjithçka sepse në shoqëri është zakon ta konsiderosh këtë një turp, dhe është thjesht më e lehtë të marrësh një pilulë për fuqi, pavarësisht efektit të saj afatshkurtër. Në një farë mase kjo mund të quhet rrugëdalje, por prapë është më mirë të konsultoheni me një mjek.

Farë është pafuqia kurrizore dhe cilat janë shkaqet e saj?

Pafuqia kurrizore kuptohet se nënkupton kryesisht dëmtimin kryesor të pikave rregulluese nervore (natyrale funksionale ose organike), të cilat janë përgjegjëse për funksionin erektil dhe lokalizohen në palcën kurrizore.

Në fazat e hershme, qendrat e ereksionit dhe ejakulimit mund të pësojnë ngacmim patologjik, i cili së shpejti do të zëvendësohet me rraskapitje funksionale.

Në varësi të shkallës së lezionit, dallohen llojet e mëposhtme të pafuqisë kurrizore-kortikale:

 • Me ngacmueshmëri të njëkohshme të të dy qendrave (derdhje dhe mbledhje).
 • Me mbizotërimin e ngacmueshmërisë së qendrës së derdhjes, ndërsa qendra e ereksionit është në gjendje shtypjeje.
 • Me areflexion të qendrës së derdhjes dhe hiper-ngacmueshmëri të njëkohshme të ereksionit.
 • Me hipekzistencë të njëkohshme të të dy qendrave.

Shkaqet aktuale të pafuqisë kurrizore:

 • Lëndimi i shpinës lumbale ose palcës kurrizore me kullotje të qendrave të mësipërme.
 • Dëmtimi i zonave të trurit që dërgojnë sinjale nervore në pikat e kontrollit.
 • Kontakte seksuale afatgjata, si rezultat i të cilave krijohet një mbizotërim patologjik dhe ngecje në organet e legenit.
 • Masturbim i shpeshtë dhe i zgjatur.
 • Ndërprerja e shpeshtë e marrëdhënieve seksuale.
 • Zgjatja e zgjatur seksuale, nuk mbaron me seksin.
 • Ndërtimi i shpeshtë dhe i zgjatur i penisit, i cili gjithashtu nuk përfundon me ndërhyrje dhe derdhje.

Të gjithë faktorët e mësipërm çojnë në ngecje në zgavrën e legenit, gjegjësisht në gjëndrën e prostatës, pjesën fillestare të tubit të uretrës dhe seminale. Prandaj, proceset inflamatore kronike në prostatë ose organe të tjera të sistemit riprodhues mund të veprojnë si një faktor provokues në impotencë ose të përkeqësojnë rrjedhën e mosfunksionimit ngrerë kurrizor.

Më rrallë, shkaqet e dëmtimit të pikave kurrizore të organeve gjenitale janë sëmundjet degjeneruese dhe organike të sistemit nervor qendror: skleroza laterale e shumëfishtë ose amiotrofike, mieliti, siringomielia, paralizë ngjitëse progresive, tumoret e palcës kurrizore, etj.

Simptomat dhe shenjat kryesore

Simptomat klinike të impotencës kurrizore varen nga lloji i saj dhe në këtë drejtim janë disi të ndryshme nga njëra-tjetra.

Erofertil  Shenjat dhe sjellja e një impotenti mashkull

Me rritjen e eksitueshmërisë së të dy qendrave riprodhuese, vërehet një ngritje normale adekuate, megjithatë, ajo më së shpeshti shkaktohet nga faktorë që nuk lidhen me jetën seksuale, të cilat ndërhyjnë ndjeshëm tek burri. Sa i përket ejakulimit, ndodh jashtëzakonisht shpejt dhe shpesh para kontaktit seksual. Gjithashtu, midis ankesave të pacientëve, vërehen emetime të shpeshta të natës dhe të rralla të ditës (derdhje e pakontrolluar kryesisht në gjumë).

Me hiper-ngacmueshmëri të gjendjes ejakuluese dhe të kundërt të qendrës së ereksionit, derdhja e parakohshme është vërejtur në sfondin e një funksioni të ngrerë ngrerë. Edhe me një ngritje të dobët, ndotjet e natës ndodhin.

Nëse të dy qendrat rregullatore janë varfëruar, pafuqia kurrizore karakterizohet nga simptomat e mëposhtme: ereksioni flakid, në të cilin kontakti seksual është akoma i mundur, intervale të zgjatura midis fillimit të ngritjes në mëngjes, ngritjes së moderuar të mëngjesit (e gjithë kjo është karakteristike për një fazë të butë). Me një kurs më të rëndë, gjendja e ngritur e penisit arrihet me vështirësi, ndonjëherë me ndihmën e stimulimit mekanik. Për më tepër, aktet seksuale janë të pamundura ose funksionojnë në kushte të panatyrshme. Shpesh, fuqia zhduket në vaginë për shkak të së cilës ndërpritet marrëdhënia. Orgazma vjen vonë dhe shprehet dobët. Në disa raste, një mbledhje dhe derdhje nuk vërehen fare.

Një lezion i izoluar i qendrës së derdhjes ka shenja të tilla të pafuqisë kurrizore si epsh adekuat dhe një ngritje normale e vazhdueshme në sfondin e mungesës së plotë të derdhjes (duke pasur parasysh se nuk ka pengesa anatomike). Pavarësisht se sa zgjat marrëdhënia seksuale – sperma nuk sekretohet, një mashkull nuk arrin orgazmën. Një aspermatizëm i tillë kontribuon në humbjen e interesit në jetën seksuale dhe është një nga shkaqet e infertilitetit mashkullor.

Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë kurrizor te burrat

Trajtimi racional i impotencës kurrizore duhet gjithmonë të fillojë me korrigjimin ose eliminimin e shkakut rrënjësor të sëmundjes dhe patologjisë shoqëruese. Për shembull, me një dëmtim kurrizor gjatë periudhës së rehabilitimit, lejohet të përdoren korse ose rripa të veçantë që rregullojnë disqet ndërvertebral, duke parandaluar zhvendosjen e tyre. Ndihmon gjithashtu për të shmangur ënjtjen e rrënjëve kurrizore.

Procedurat fizioterapeutike dhe terapia stërvitore e përshkruar nga specialisti i duhur kanë një efekt të shkëlqyeshëm në shërimin. Sidoqoftë, me traumë të rëndë ose me një tumor jo funksional, nuk është e mundur të kurohet pafuqia kurrizore.

Kur diagnostikoni të njëjtën sklerozë të shumëfishtë, është përshkruar terapi gjatë gjithë jetës me glukokortikoide sistemike, e cila, për fat të keq, pengon funksionin imunitar të trupit.

Qëllimi kryesor i trajtimit është forcimi i pikave kurrizore, e cila është e mundur përmes injektimit të imunomoduluesve. Më e popullarizuara dhe efektive është ilaçi Alfarekin, i cili është një pluhur i tretshëm në ujë për injeksion. Kursi i trajtimit është 10 ditë injeksion intramuskular.

Shtë gjithashtu e mundur dhe e nevojshme për të trajtuar pafuqinë kurrizore te burrat me ndihmën e vitaminave të tretshme në ujë nga grupi B. Ata, nga ana tjetër, përmirësojnë përcjelljen nervore dhe rivendosin fibrat e mielinës. Dy rrugë administrimi janë të mundshme: intramuskulare dhe gojore, nga të cilat të parat duhet të preferohen për efektivitetin më të mirë.

Në disa raste, përdoren doza të ulëta të qetësuesve. Ilaçi duhet të zgjidhet ekskluzivisht nga mjeku që merr pjesë, duke marrë parasysh ashpërsinë e simptomave dhe karakteristikat individuale të pacientit. Mos harroni për një dietë me një përmbajtje të lartë të elementëve gjurmë (kalcium, magnez, etj.), Të cilat forcojnë kornizën e kockave dhe muskujve, si dhe krah për krah (pjesërisht) rivendosin funksionin erektil.

Farë është pafuqia kurrizore?

"Tofarë duhet të bëni nëse ata diagnostikuan pafuqinë kurrizore për shkak të teprimeve seksuale?"

Pafuqia kurrizore është një mosfunksionim ngrerë i shkaktuar nga dëmtimi i qendrave riprodhuese (mbledhje dhe derdhje) që ndodhen në palcën kurrizore lumbare. Në varësi të cilës zonë është e dëmtuar, zhvillohet tabloja klinike e çrregullimeve seksuale:

 • Me rritjen e ngacmueshmërisë së të dy qendrave, një njeri vuan nga ereksione dhe ndotje të shpeshta pa shkak. Një variant është i mundur kur derdhja e parakohshme kombinohet me një mbledhje të dobët;
 • Me ngacmueshmëri të zvogëluar të qendrës ejakuluese, një njeri nuk ankohet për një ereksion, por praktikisht nuk arrin deri në derdhje;
 • Ulja e ngacmueshmërisë së të dy qendrave çon në mungesë ereksioni.
Erofertil  Efekti i barërave të këqija në potencë

Në disa raste, pafuqia kurrizore shoqërohet me një rënie të tonit të testikujve dhe penisit, prishje të organeve të legenit dhe vështirësi në aktivitetin motorik.

Një shkak i shpeshtë i pafuqisë kurrizore është teprimi seksual, duke çuar në varfërimin e qendrave riprodhuese për shkak të overexcitation vazhdueshme. Mosfunksionimi ngrerë i këtij lloji shpesh diagnostikohet te të rinjtë që praktikojnë pothuajse çdo ditë masturbim nga adoleshenca. Ekziston një rrezik i lartë i zhvillimit të këtij lloji të impotencës tek njerëzit që janë të dhënë pas vetë-kënaqësisë ndërsa shikojnë filma porno (ne i përgjigjemi pyetjes nëse masturbimi çon në impotencë).

Dëmtimi i qendrave riprodhuese mund të shkaktohet nga sëmundje:

 1. Siringomyelia është një patologji e sistemit nervor, një nga pasojat e së cilës është formimi i zgavrave në palcën kurrizore. Manifestohet nga ngurtësia e muskujve individualë, rrit ndjeshmërinë ndaj të ftohtit.
 2. Lëndime, hernie të mesit, fraktura të eshtrave të legenit.
 3. Tumoret e palcës kurrizore.
 4. Skleroza e shumëfishtë
 5. Operacionet në zonën e legenit (veçanërisht prostatektomia posterolaterale).

Shkaku mund të jetë sëmundje infektive kronike (tuberkulozi, sifilizi), dehja me alkool dhe nikotinë. Këta faktorë provokojnë impotencë kortiko-kurrizore (që përfshin korteksin cerebral).

Diagnostics

Një neuropatolog (vertebrolog) është i përfshirë në diagnostikimin e impotencës kurrizore. Një burim i rëndësishëm informacioni në këtë rast është historia e pacientit, përfshirë dëmtimet. Për të konfirmuar natyrën neurologjike të mosfunksionimit ngrerë, përdoret një ekzaminim gjithëpërfshirës neurofiziologjik:

 • Verifikimi i reflekseve bulbocavernous;
 • Vlerësimi i reagimit (potencialet) e nervit gjenital;

Refleksi bulbocavernous është një tkurrje e muskujve bulboz-sfungjer dhe sfinkteri i jashtëm i anusit si përgjigje ndaj kompresimit të penisit të glans

 • Studimi i ndjeshmërisë së nxehtësisë të zonës gjenitale, si dhe lëkurës;
 • Elektromografia e trupave kavernozë.

Gjendja e palcës kurrizore përcaktohet nga imazhet MRI.

Zgjedhja e metodave të trajtimit bazohet në rezultatet diagnostikuese. Mënyra më e lehtë për t'u marrë me problemin e mbingarkesës së qendrave kurrizore të shkaktuara nga teprimet seksuale. 5-6 javë abstenim janë të mjaftueshme për të rivendosur funksionimin e tyre normal.

Në prani të sëmundjeve, bëhet kompensimi i tyre maksimal. Në disa raste, herniet e rrënjëve nervore mund të neutralizohen me ndihmën e ilaçeve dhe terapisë ushtrimore. Në rast të dëmtimit të palcës kurrizore, do të kërkohet ndërhyrje kirurgjikale.

Pas eleminimit ose kompensimit të faktorit kryesor provokues, mjekohen ilaçet erektogjene. Nga ilaçet, frenuesit PDE-5 (Viagra) janë më efektivët. Këto ilaçe ndihmojnë për të përballuar impotencën kurrizore në 80% të rasteve, me kusht që reflekset ose qendrat psikogjenike të ereksionit të jenë të paprekura. Bllokuesit adrenergjikë (yohimbine) dhe antipsikotikët janë më pak efektivë, por përdoren shpesh. Në raste të rënda, përdoren injeksione intracavernoze (Alprostadil). Nuk rekomandohet marrja e këtyre injeksioneve më shpesh se një herë në javë për shkak të rrezikut të lartë të priapizmit. Administrimi transurethral i ilaçeve vazodilatore është gjithashtu i mundur, por kjo metodë është e mbushur me efekte anësore: djegia në uretër, rënia e presionit, infeksioni.

Metodat e fizioterapisë përdoren gjithashtu:

 1. Stimulimi i konstruktorit vakum: penisi vendoset në cilindër, në të cilin krijohet presion negativ. Ndërtimi që rezulton është fiksuar duke përdorur një unazë speciale elastike të veshur në bazën e penisit (në përdorimin e pompave vakum në trajtimin e impotencës).
 2. Neurostimulimi transdermal i muskujve të legenit dhe trupave kavernozë të penisit.

Nëse problemi i mosfunksionimit ngrerë nuk mund të zgjidhet, atëherë disa mundësi janë të mundshme:

 • Përdorimi i ereksioneve ose prezervativëve të fortë;
 • Falloprosthetics – implantimi i implanteve në trupat shpellorë të një penisi (lexoni më shumë këtu);
 • Neurododulimi i shenjtë është implantimi i një aparati që vepron në pjesë të caktuara të sistemit nervor.

Në trajtimin kompleks të impotencës kurrizore, metodat psikoterapeutike përdoren gjithashtu me sukses.

Pafuqia kurrizore

Burrat tanë janë shumë të vështirë të durojnë dhe shqetësohen për shumë sëmundje. Nëse po flasim për funksionin e tyre kryesor dhe ndodh pafuqia, atëherë kjo ndikon shumë në shëndetin e përgjithshëm dhe psikologjik të pacientit. Kohët e fundit, kjo sëmundje ka filluar të rritet dhe zhvillohet në një shkallë të pavetëdijshme. Jo shumë kohë më parë, burrat në moshën e rritur vuanin prej saj, ndërsa sot pacientë shumë të rinj vijnë për të parë një mjek.

Causesfarë shkakton impotencë

Shkaku i kësaj sëmundje mund të jenë shumë faktorë.

 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme që fillojnë ose nuk shërohen plotësisht
 • Diabeti mellitus ka një ndikim të madh në pafuqinë mashkullore
 • Hipertensioni, shumë burra që vuajnë nga kjo humbasin aftësinë e tyre seksuale
 • Dëmtimi i penisit ose dëmtimi i shtyllës kurrizore mund të shkaktojë impotencë
 • Stresi psikologjik që njeriu përjeton rregullisht, shpesh lë gjurmë në fuqi
Erofertil  Burrat e Fuqisë së Sterilitetit

Ka shumë arsye për shfaqjen e një sëmundje të tillë. Për të filluar trajtimin, mjeku duhet të identifikojë shkakun e kësaj sëmundjeje. Pas analizave dhe studimeve, mjeku del në përfundim dhe më së shpeshti fillon të trajtojë jo vetë impotencën, por kauzën e saj. Pra, për shembull, me hipertension përpiqen të normalizojnë presionin, dhe si rezultat, fuqia rikthehet. Ndodh gjithashtu në rastin e diabetit, duke ulur nivelin e sheqerit në gjak, fuqia mashkullore e një burri është rikthyer.

Si ta njohim impotencën

Për të kuptuar nëse një burrë është i sëmurë me këtë sëmundje apo jo, ekzistojnë disa kritere me anë të të cilave të gjykojë figurën e përgjithshme të asaj që po ndodh.

 • Dëshira seksuale e një burri për seksin e kundërt zhduket, gratë pushojnë së interesuari për të
 • Kur ngjallja ndodh gjatë marrëdhënies seksuale, njeriu nuk ka ereksion
 • Kur një burrë tashmë është ngjallur seksual, ai nuk mund të hyjë në organet gjenitale në vaginë për shkak të faktit se ai nuk është mjaft i vështirë
 • Organet gjenitale mund të bëhen të buta në çdo kohë, madje edhe kur ka ende zgjim seksual në kokën e një burri

Të gjitha këto dhe një numër arsyesh të tjera mund të bëhen zile për të parë një mjek. Shtë e nevojshme ta bëni këtë në fazat e hershme. Sëmundja nuk duhet të trajtohet në një formë të lënë pas dore, atëherë të gjitha metodat do të jenë efektive.

Llojet e impotencës

Ekzistojnë disa lloje të kësaj sëmundje, dhe secila prej tyre është e rrezikshme dhe e fshehtë në mënyrën e vet. Mos u tërhiqni, dhe në simptomat e para duhet të kërkoni ndihmë nga një mjek.

Pafuqia Neurogjene është një lloj impotence mjaft e shpërndarë, ajo quhet kurrizore në një mënyrë tjetër. Ndodh si pasojë e traumës në shpinë, penis ose çrregullime të qarkullimit të gjakut në tru. Nëse në të kaluarën ka pasur një mavijosje të shtyllës kurrizore, atëherë me kalimin e kohës kjo lëndim do ta bëjë veten të ndihet. Ky lloj i impotencës shpesh ngatërrohet me një tjetër, por me kalimin e kohës, shkaku i vërtetë është vendosur.

Pafuqia psikologjike paraqitet për shumë arsye. Stresi i shpeshtë, mbivendosja, depresioni, e gjithë kjo çon në impotencë. Një njeri që vuan nga kjo formë e pafuqisë është shumë i prekshëm, dhe ju nuk mund ta lini vetëm me veten dhe sëmundjen. Në këtë rast, keni nevojë për një mbështetje të plotë morale, e cila mund të ndihmojë në përballimin e sëmundjes.

Në sëmundje serioze, shfaqet edhe mosfunksionimi erektil, por siç u përmend më lart, në këtë rast vetë shkaku trajtohet, dhe pafuqia kalon si rezultat. Në këtë rast, mjekët përdorin ilaçe. Me diabet, një njeri duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrjen e një mjeku. Ashtu si me hipertensionin, presioni i lartë i gjakut çon në goditje dhe sulme në zemër, kështu që mjeku përpiqet të normalizojë presionin dhe ta mbajë atë në nivelin e duhur.

Pafuqia është e shërueshme

Sot ka shumë mënyra për t'u marrë me këtë sëmundje. Shumë njerëz përdorin receta të testuara në shtëpi. Ato ndihmojnë si në terapinë e përgjithshme ashtu edhe në mënyrë të pavarur. Shumë zierje të bimëve, hahet arra dhe tinkturat e gatimit kanë një efekt të mrekullueshëm në të gjithë trupin. Forconi sistemin imunitar, rrisni ton dhe parandaloni zhvillimin e sëmundjeve edhe më serioze.

Për të kuruar impotencën, ndonjëherë njeriu kërkon shumë kohë dhe përpjekje, por në mënyrë që rezultati të jetë pozitiv, është e nevojshme që t’i nënshtrohen ekzaminimeve në kohë. Theelësi për shëndetin e mirë është një mënyrë jetese e shëndetshme dhe e duhur, në mënyrë që impotenca të mos ndikojë tek ju, thjesht duhet të hiqni dorë nga alkooli dhe pirja e duhanit, të luani sport. Atëherë sëmundja nuk do të jetë në gjendje t'ju afrohet dhe do t'ju anashkalojë. Hani sa më shumë vitamina dhe arra të jetë e mundur, ato gjithmonë kanë pasur një efekt të dobishëm në fuqinë mashkullore. Hidhni të gjitha situatat stresuese dhe shikojeni botën me sy të ndryshëm.

Shahinclub Shqipëri