Tek djali në 3 vjet ngrihet

Për gjithçka që prindërit e djalit duhet të dinë për organet gjenitale dhe ereksionet e fëmijës: a është ngritja normale tek fëmija, pse ndodh një mbledhje e hershme, si të trajtohet një ngritje në një fëmijë dhe kur të shqetësohet – mësoni nga materiali ynë.

Një mbledhje është shenja më e dukshme e dëshirës seksuale. Ai përfshin procesin e ngurtësimit të penisit për shkak të rrjedhës së gjakut. Si rezultat, penisi mbushet, rritet në madhësi dhe "rritet", si rezultat i të cilit bëhet i mundur fakti i depërtimit në organin riprodhues femëror – domethënë, një penis i ngacmuar hap mundësinë për marrëdhënie seksuale.

Shumica e prindërve janë në gjendje shoku kur vërejnë një ngritje te djemtë e rinj. Kjo mund të ndodhë gjatë larjes së një foshnje ose ndërrimit të një pelenë, dhe sipas ekspertëve, fenomeni është mjaft i zakonshëm me zhvillimin normal të djalit dhe nuk është absolutisht një shkak shqetësimi.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Ngritja e parë e djalit: arsye

Dhe djemtë më të vegjël kanë një ngritje. Për më tepër, në ditët e para të jetës së një fëmije, penisi i tij mund të duket shumë i madh për ju. Hormonet e nënës dhe vetë procesi i lindjes janë fajtorë. Brenda disa ditësh, organi zakonisht zvogëlohet.

Më shpesh, një ngritje e hershme ndodh pa asnjë arsye. Sipas ekspertëve, kjo ka të ngjarë të jetë thjesht një reagim i pakontrolluar i zhvillimit fiziologjik të djalit, si rrëmbimi, duke treguar që sistemi nervor i fëmijës po funksionon si duhet. Një mbledhje gjithashtu mund të nënkuptojë që fshikëza e djalit është plot dhe ai duhet të “urinojë”. Kapsllëku i vogël tek fëmijët e vegjël gjithashtu mund të shkaktojë ereksione periodike, të cilat nuk janë të dhimbshme, dhe problemi eliminohet menjëherë.

Si të trajtohet ereksioni i një fëmije

Të gjithë e dimë se fëmijët janë kuriozë, të etur për të mësuar më shumë për veten dhe botën. Ereksionet e fëmijëve janë pjesë e përpjekjeve të tij për të njohur trupin e tij. Edhe pse mund t'ju bëjnë të ndiheni në siklet, ju duhet të merrni situata të tilla me kujdes dhe takt:

Ju nuk mund ta detyroni një fëmijë të turpërohet nga një ereksion, sikur diçka të mos ishte në rregull. Mos harroni se sjellja juaj në këto faza të hershme do të ndikojë në përvojën dhe sjelljen e tij seksuale në vitet në vijim.

Mundohuni të mos u frikësoni dhe mos e lini djalin të eksitohet. Ofroni fëmijës tuaj një banjë të ftohtë ose shpërqendrojeni atë derisa gjithçka të kthehet në normale.

â € <

Si do t’i përgjigjet fëmija një ereksioni?

Ereksionet ndodhin në shumicën e fëmijëve të vegjël. Zakonisht ato fillojnë në fëmijërinë e hershme. Disa fëmijë i shohin ata të këndshëm, por shumë ndjehen të pakëndshëm kur mbledhja është e fortë dhe zgjat për një kohë. Në raste të tilla, pasi nuk janë mësuar me një ndjesi të tillë, ata ndjehen jonormal, kështu që ankohen ose qajnë.

Shqetësimet: Nëse një mbledhje te një fëmijë zgjat më shumë se disa orë ose vëreni simptoma të tjera të pazakonta, siç është skuqja tek një fëmijë, ethe ose ngjyra e zbehtë e lëkurës, menjëherë duhet ta çoni fëmijën te një mjek. Mjeku do të vlerësojë ngritjen e fëmijës dhe të përshkruajë trajtimin e duhur.

Erofertil  Dhimbje në ngritje (2)

Nëse vëreni që fëmija i pëlqen të prekë veten dhe të fërkojë penisin, duke u përpjekur të shkaktojë një mbledhje, nuk ka nevojë të shqetësohet. Kjo është sjellje absolutisht normale e fëmijërisë që djemtë herët a vonë thjesht tejkalojnë.

Ereksione të dhimbshme në një djalë

Ereksionet e dhimbshme, të palidhura me stimulimin seksual ose dëshirën, janë një shenjë e një sëmundjeje të quajtur priapism. Priapizmi, sidoqoftë, zakonisht gjendet vetëm tek burra të rritur apo djem të moshës 5-10 vjeç, të cilët vuajnë nga anemia e qelizave të drapërave, leuçemisë, penisit, legenit ose dëmtimit perineal (zakonisht për shkak të abuzimit të fëmijëve). Një mbledhje e tillë e dhimbshme është një situatë urologjike e vërtetë urgjente që mund të çojë në mosfunksionim të përhershëm ereksioni ose penile, nëse lihet pa trajtuar. Nëse djali juaj ka një mbledhje të gjatë dhe të dhimbshme, duhet të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar problemin dhe të gjeni trajtimin e duhur.

Zhvillimi seksual tek fëmijët nën 10 vjeç

Ështja e mbledhjes duket e largët për prindërit, por zhvillimi seksual i fëmijës fillon në moshë të re. Të gjithë fëmijët, nga foshnjat deri në klasën e parë, rriten fizikisht dhe seksualisht me ritmin e tyre individual.

1. Foshnjat dhe fëmijët nën 3 vjeç

Eksperienca e parë emocionale e një fëmije shoqërohet me dashurinë prindërore, e cila shprehet në prekje fizike – përqafime, puthje, lëkundje, gudulisje, etj. Të gjitha këto veprime fizike i japin fëmijës një kuptim se e duan atë. Kjo shprehje unike e intimitetit fizik dhe lidhjes emocionale mund të përbëjë bazën e formave më të pjekura të intimitetit fizik dhe dashurisë, të cilat janë pjesë e pjekurisë seksuale në një moshë të mëvonshme.

Si t'u përgjigjeni prindërve: shumë prindër shqetësohen kur shohin se fëmijët po prekin organet gjenitale të tyre ose se djemtë shpesh kanë një mbledhje. Ekspertët thonë se kjo sjellje është plotësisht normale në zhvillimin e një fëmije nën 3 vjeç – fëmijët thjesht ekzaminojnë trupat e tyre. Për më tepër, shumë fëmijë, veçanërisht të vegjlit, duan të jenë të zhveshur. Reagimi i prindërve ndaj këtyre manifestimeve të hershme të sjelljes seksuale është shumë i rëndësishëm. Në fakt, këto janë mësimet e para të shkrim-leximit seksual për fëmijët. Nëse nuk shprehni befasi, zemërim ose mosmiratim, ju i tregoni fëmijës që dëshira për të njohur trupin e tij është një pjesë normale e jetës së tij.

2. Mësuesit parashkollorë (3 deri 5 vjeç)

Në moshën 3 vjeç, fëmija fillon të kuptojë ndryshimin midis gjinive. Kjo njihet si identitet gjinor, pasi në këtë moshë një fëmijë mund të bëjë dallimin midis djemve dhe vajzave dhe mund të identifikohet me njërën ose tjetrën. Fëmijët gjithashtu fillojnë të shoqërojnë lloje të caktuara të sjelljes si sjellja e një burri ose gruaje. Fëmijët në kopshtin e fëmijëve tashmë e dinë shumë mirë nëse janë djem apo vajza dhe vazhdojnë të ekzaminojnë me qëllim trupat e tyre.

Si t'u përgjigjeni prindërve: prindërit nuk u rekomandohet të qajnë fëmijët për të studiuar trupin e tyre, sepse kjo mund të provokojë një ndjenjë faji dhe turpi. Nga ana tjetër, është e nevojshme të shpjegohet se, megjithëse është mirë të prekësh veten, kjo nuk është e nevojshme për të gjithë. Për më tepër, fëmijët duhet të mbajnë mend një herë e përgjithmonë se askush tjetër, madje as anëtarët e familjes ose njerëzit që ata besojnë, nuk duhet t'i prekë ata në çfarëdo mënyre nëse i bën ata të ndjehen të vështirë.

3. Shkolla e vogël (nga 6 deri në 10 vjet)

Fëmijët e moshës 6-10 vjeç janë shumë të interesuar për shtatzëninë, lindjen e fëmijëve dhe rolet gjinore – djemtë dhe vajzat fillojnë të luajnë veçmas. Shtë gjithashtu epoka kur bashkëmoshatarët ose burimet e mediave fillojnë të ushtrojnë një ndikim të madh në formimin e një botëkuptimi seksual. Nëse marrëdhënia juaj me fëmijën nuk është mjaft e afërt, ai do të fillojë të diskutojë çështje seksuale jo me ju, por me miqtë e tij.

Si t'u përgjigjeni prindërve: ju, si prind, mund t’i tregoni më së miri fëmijës tuaj gjithçka në lidhje me organet gjenitale dhe riprodhimin. Prandaj, është shumë e rëndësishme për ju dhe fëmijën tuaj që të keni një marrëdhënie të fortë bazuar në besim. Nëse në këtë moshë fëmija nuk pyet për seksin, provoni të filloni biseda të përshtatshme. Dhe bëhu i sinqertë. Mos harroni se fëmija drejton burime të tjera informacioni ose vjen në përfundimet e veta nëse refuzoni pyetjet e tyre ose nuk i shpjegoni ato që ata dëshirojnë të dinë.

Hidhërim, befasi, frikë dhe madje edhe admirim – një reagim kaq i ndryshëm mund të jenë prindërit që papritmas vunë re një ngritje në djalin e tyre të vogël. Nuk ka arsye për eksitim në këtë rast. Procesi është plotësisht i natyrshëm, ngritja e një fëmije ndodh refleksivisht, spontanisht dhe nuk ka asnjë lidhje me ngjalljen seksuale. Fëmija është fizikisht i paaftë për këtë, pasi prodhimi i hormoneve përkatëse nuk ka filluar ende.

Erofertil  Cilat janë llojet dhe shenjat e mosfunksionimit ngrerë tek burrat

Mosha e fillimit të ereksionit tek djemtë

Ngritja e parë e djalit është fshehur dhe ndodh në barkun e nënës për një periudhë 18 javore. Anëtar i tensionuar mund të vërehet tek foshnjat që nga muajt e parë të jetës. Në disa burime informacioni kushtuar përkujdesjes ndaj foshnjës, prindërit paralajmërohen kundër shfaqjeve shumë të dhunshme të ndjenjave në formën e puthjes së foshnjës në të gjitha fryrjet dhe kërcitjen e thembrave. Paralajmërime të tilla vërtetohen me faktin se, tek të posalindurit, përfshirja e zonave erogjene është provokuar më herët, gjë që do të çojë në një vonesë në zhvillimin e sistemeve të tjera. Specialistët, përfshirë doktor Komarovsky E.O. (një doktor autoritar për fëmijë), i konsiderojnë deklarata të tilla si absolutisht qesharake.

Në moshë të re, foshnja shpesh prek instinktivisht veten, kjo është arsyeja pse fillon një mbledhje. Kjo gjendje vëzhgohet nga disa prindër deri në 5-7 herë në ditë. Nga 1,5-2 deri në 3 vjet, djali në mënyrë më aktive eksploron veten. Në këtë kohë, tashmë mund të përpiqeni t'i shpjegoni fëmijës cilat janë pjesët e trupit që zakonisht mbulohen.

Në moshën 4-5 vjeç, djali fillon të studiojë veten dhe të tjerët në mënyrë më të detajuar. Ekziston një interes për "pajisjen" e organeve gjenitale të seksit të kundërt. Nuk është e nevojshme të shtypni pyetje "të pakëndshme", është e rëndësishme t'u përgjigjeni atyre në mënyrë shteruese dhe korrekte: të shpjegoni se çfarë sjelljeje është e pranueshme tek njerëzit dhe cili jo, kush mund të lejohet të prekë veten e tyre dhe kush jo. Ndërtimi refleks në djem në këtë moshë mund të jetë një reagim ndaj të brendshmeve të ngushta ose pantallonave, prekja e nënës – kjo nuk duhet të merret si një shenjë e dëshirës seksuale.

Në 6-7 vjeç, reaksionet refleksuese ndodhin më rrallë, por djali mund të shkaktojë një mbledhje me vetëdije. Nuk është nevoja të qortoni për përpjekjet për të masturbuar dhe trembur pamjen e papritur – kjo mund të çojë në impotencë psikogjene në moshën e rritur.

Në moshën 8–9 vjeç, fillon përgatitja për pubertet dhe në 10-11 vjeç, disa tashmë kanë ndotjet e para (derdhje të pavullnetshme, kryesisht gjatë natës). Ndërtimi i adoleshencës bëhet i vetëdijshëm – djali reagon ndaj skenave ose imazheve të qarta. Ju nuk duhet ta përqendroni vëmendjen e tij në pavendosmërinë e një videoje të tillë dhe ta bëni atë të largohet. Një reagim i tillë i prindërve do të tërheqë edhe më shumë vëmendjen e fëmijës, do të zhvendoset nga kurioziteti për të parë në temë.

Mosha nga 6 deri në 12 vjet konsiderohet një periudhë e seksualitetit të fshehur. Normalisht, nuk ka nevojë për kontakte intime, pasi fëmija sublimon energji për qëllime të tjera (komunikim, zotërim i aftësive të reja). Frekuenca e ereksioneve tek adoleshentët dhe rritja e interesit për anëtarët e tyre shpesh provokohen nga rrethi shoqëror i djalit. Nëse ndërmarrja ka fëmijë më të vjetër që dinë të flasin për "shfrytëzimet" e tyre, atëherë më të vegjlit do të arrijnë për ta. Prindërit duhet të interesohen për miqtë e djalit të tyre.

Shkaqet e një ereksioni tek foshnjat: si t'u përgjigjeni prindërve

Trupi i një fëmije të vogël nuk është ende në gjendje të shpërndajë saktë flukset e impulseve nervore. Sinjalet jo gjithmonë transmetohen saktë nga qeliza në qelizë. Ka shumë mbaresa nervore në penis, kjo është arsyeja pse ajo "shkakton" në mënyrë periodike për ndonjë arsye:

 • Eksitim nervor;
 • zbrazje;
 • larjen larg;
 • Ndryshimi i temperaturës (kur kaloni nga një banjë e ngrohtë në një dhomë);
 • Ushqyerja me gji.

Një mbledhje gjithashtu shfaqet nga një klizmë, duke goditur barkun, gjatë swaddling. Shkaku më i zakonshëm i ënjtjes në penisin e foshnjës është fshikëza e plotë. Për shumicën e nënave, ky është një sinjal i pakuptueshëm që një fëmijë të ulet në një gjellë të vogël.

Shumica e fëmijëve nuk i përgjigjen një ereksioni. Disa shqetësohen dhe qajnë, por jo për faktin e ngritjes së një anëtari. Shtë vetëm se ndonjëherë është e vështirë për ta të realizojnë refleksin e urinimit. Foshnjat ndihmohen për të zbrazur veten duke përkulur këmbët dhe duke i shtypur paksa mbi bark (në një pozicion shtrirë në anën e pasme). Pas 1-2 minutash, urinimi do të fillojë. Nëse nuk mund të shpëtoni nga një ngritje në këtë mënyrë, atëherë mund të ofroni një pije të ngrohtë ose ta shtypni atë në gjoks. Disa prindër thonë se djali i tyre i rritur (3-4 vjeç) vjen periodikisht dhe tregon një penis të ngritur në befasi, për të cilin ai thjesht dërgohet në tualet dhe problemi zhduket në vetvete.

Erofertil  Në çfarë moshe te burrat zvogëlohet fuqia

Ndodh që një fëmijë i vogël të provokojë një ereksion, duke bërë me qëllim lëvizje karakteristike përparimtare, duke u ngjitur në pjesët e ekspozuara të trupit të nënës. Mjekët e shpjegojnë këtë si më poshtë: nga 18 deri në 36 muaj, imitimi (faza e zhvillimit të imagjinatës) është përkeqësuar shumë tek foshnjat, kështu që gjërat e tilla zakonisht janë një imitim i lojës së asaj që shohin. Prindërit duhet të konsiderojnë se në një fëmijë një vjeç, përkëdheljet e tyre intime mund të shkaktojnë mbresa të veçanta.

Këshillë psikologjike për prindërit e djemve më të vjetër

Shumë prej sjelljeve të djalit në lidhje me ngritjen e tij janë konfuze, dhe problemet fillojnë tashmë nga një moshë e hershme parashkollore. Rastet nga forume:

 1. Një fëmijë 5-vjeçar nuk dëshiron të flejë në pantallonat e brendshme apo pizhame – është skandaloze, duhet të hiqet dhe të vërehet një ngritje e sigurt, e cila ai në çdo mënyrë e stimulon me duar. Prindërit përpiqen të shpërqendrojnë djalin, por si kthim marrin agresion.
 2. Një fëmijë i moshës 4 vjeç luan me lafshën, duke e tërhequr atë në kokën e penisit. Në të njëjtën kohë, fëmija gëzon qartë. Më shpesh, mbledhja dhe stimulimi ndodhin pasi fëmija dënohet për çdo sjellje të gabuar – në këtë mënyrë ai qetësohet.
 3. Një djalë me fidgets 4, 5 vjeç me një penis të ngritur në sipërfaqe të ndryshme, shtron lodra të buta dhe sende të tjera në pantallonat e tij. Për të bindur të mos e bëjë këtë, ai reagon në mënyrë agresive.

Parentsshtë e turpshme për prindërit për sjelljen e fëmijës, gjyshet këshillojnë ndëshkimin e tij dhe ndalimin e "lojërave" të tilla në çdo mënyrë të mundshme, por psikologët dhe mjekët janë të qetë për këtë. Ekspertët bindin prindërit se kjo sjellje e djalit është normale, si dhe ereksione refleksesh të hershme. Ndëshkimi nuk do ta zgjidhë problemin, por vetëm do të krijojë të reja në të ardhmen.

Gjëja e parë që nëna duhet të bëjë është të flasë me qetësi me djalin dhe të zbulojë saktësisht se çfarë ndjen gjatë mbledhjes: nëse ka një ndjesi kruajtjeje, dhimbjeje ose puçrrash. Shtë e rëndësishme të mos humbasni një infeksion infektiv ose phimosis. Nëse nuk ka sëmundje, atëherë duhet t'i shpjegoni fëmijës se një sjellje e tillë mund t'i shkaktojë ato, do të duhet të shkoni te mjeku dhe t'i tregoni anëtarit atij. Një ekskursion i shkurtër në programin e ekzaminimit urologjik zakonisht frikëson parashkollorin dhe e bën atë të mendojë.

Ndonjëherë në mëngjes është e pamundur për të mbledhur fëmijën në kopshtin e fëmijëve – një mbledhje e parandalon atë. Djali është i shqetësuar, pantallonat e tij janë të ngushta. Në raste të tilla, duhet të siguroni fëmijën, të ofroni të shkojë në tualet, të shpjegoni se kjo është plotësisht normale, sepse "ai nuk është zgjuar akoma".

Psikologët rekomandojnë që prindërit të mos reagojnë si në demonstrimin e një fëmije për një penis të drejtë dhe për ta fërkuar periodikisht atë në heshtje – djali duhet të kuptojë që kjo është një pjesë normale e jetës së tij personale, dhe askush tjetër nuk kujdeset për të. Interesi dhe agresioni i tij do të kalojnë vetë. E vetmja gjë që duhet të ndalet në mënyrë të vendosur është përpjekja për të kryer veprime të tilla në vende publike.

Teknika e mëposhtme ndihmon disa: sa herë që fëmija ngjitet në pantallona, ​​duhet të thuash me zë të lartë "oh" dhe ta marrësh me të dy duart. Më pas, një fjalë është e mjaftueshme, vetë fëmija nuk do të shkojë më tej.

Nëse djali është shumë i interesuar në mënyrë aktive për anëtarin, atëherë ia vlen të konsultoheni me një neurolog për të përjashtuar problemet e një natyre neurologjike. Në mungesë të këtyre, psikologët rekomandojnë të zhvillojnë imagjinatën e fëmijës dhe të zgjerojnë horizontet e tij me ndihmën e përrallave, filmave, udhëtimeve në ngjarjet e fëmijëve.

Mosfunksionim ngrerë tek fëmijët

Nëse një fëmijë i vogël i moshës 3-4 vjeç nuk ka një ereksion, por në të njëjtën kohë ka të gjitha shenjat e zhvillimit seksual normal (penisi 2-3 cm, testikujt në scrotum), atëherë nuk ka asnjë arsye për shqetësim. Nëse nuk ka mbledhje në moshën 11-12 vjeç, atëherë duhet të shihni një mjek në mënyrë që të kontrolloni sfondin hormonal dhe reflekset.

Ndërhyrja e mjekut kërkohet në rastet e mëposhtme:

 • Swnjtje e lëkurës së penisit gjatë mbledhjes dhe urinimit;
 • Skuqje e kokës;
 • Shfaqja e shkarkimit nga lafshë;
 • Priapizmi është ereksion shumë i gjatë, e pa lëvizshme, dhimbje kur prekni penisin.
Shahinclub Shqipëri