Ushtrime potenciale në shtëpi (2)

Ushtrime potenciale në shtëpi

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Kujt i tregohen ushtrime potenciale

Nuk është ekzagjerim të thuhet se ushtrimet për të rritur fuqinë do të jenë të dobishme në arsenalin e burrave të çdo moshe dhe stili të jetës. Një grup ushtrimesh do të ndihmojë me problemet e mëposhtme të zakonshme:

 • impotenca dhe sëmundje të tjera të sistemit gjenitourinar;
 • ulje e makinës seksuale (epsh);
 • derdhje e parakohshme;
 • qëndrueshmëri e ulët gjatë seksit.

Derdhje e parakohshme – indikacione për ushtrime për të rritur fuqinë

Shpesh, problemet e mësipërme janë shkaktuar nga çrregullime të qarkullimit të gjakut që vijnë nga pasiviteti fizik dhe ulja e vazhdueshme në kompjuter. Në kushte të tilla, çdo aktivitet fizik do të sigurojë ndihmë të konsiderueshme.
Nëse problemet me fuqinë janë shkaktuar nga stresi i vazhdueshëm dhe rraskapitja nervore, ushtrimet fizike do të jenë shumë të dobishme këtu. Gjatë dhe menjëherë pas ushtrimit të moderuar fizik, hormoni i njohur serotonin prodhohet në mënyrë aktive në trup, i cili ndihmon në luftimin e stresit dhe eliminon efektet e tij.

E RËNDËSISHME! Nëse vështirësitë me fuqinë janë pasojë e marrjes së ilaçeve të caktuara, ushtrimet mund të jenë joefektive. Në këtë rast, është më mirë të diskutoni çështjen me mjekun tuaj.

Противопоказания

ARVI – një nga kundërindikimet për të ushtruar për të rritur fuqinë

Kundërindikimet për ushtrimin janë:

 • infeksione gjenitourinare në fazën akute;
 • SARS dhe kushte të tjera të shoqëruara nga ethe dhe ethe;
 • tumoreve kanceroze.

Rregullat dhe tiparet e një grupi të ushtrimeve për të përmirësuar fuqinë

Muskuli kryesor, mbi të cilin drejtohet veprimi i kompleksit të ushtrimeve, është pubik-koksigjeni (LC). Sheshtë ajo që është përgjegjëse për fuqinë dhe shëndetin intime të mashkullit. Kur ky muskul është i fortë dhe i stërvitur mirë, nuk ka probleme me gjëndrën e prostatës dhe urinimin, dhe orgazmat bëhen më të forta. Për më tepër, ky muskul mban organet e legenit në pozicionin e duhur, duke parandaluar që ato të mos lihen. I njëjti muskul seksual është i përfshirë në mënyrë aktive në prodhimin e hormoneve mashkullore në trup.
Para se të filloni stërvitjen, duhet ta gjeni këtë muskul. Shtë më e lehtë të ndjehen muskujt pubik-koksigjenë gjatë urinimit. Burri vendos dy gishta në zonën midis testikujve dhe anusit dhe për tre deri në pesë sekonda ndalon procesin e urinimit nga tensioni i të njëjtit muskul të shëndetit seksual. Nën gishtat, një muskul i tensionuar do të ndihet qartë.

Vendndodhja e muskujve pubik-koksigjen

Një mënyrë tjetër për të ndjerë muskulin pubik-koksigjen është që ta shtrëngoni lehtë penisin gjatë gjendjes së ngrehur. Në këtë moment, njeriu gjithashtu do të ndiejë qartë muskulin e dëshiruar.
Pikat kryesore të trainimit të muskujve LK:

 • thelbi i stërvitjes së këtij muskuli është tensioni dhe relaksimi i tij alternative;
 • Ju mund të kryeni ushtrime ndërsa jeni ulur, por efikasiteti maksimal do të sjellë performancën në një pozitë në këmbë ose shtrirë;
 • në mënyrë që muskujt të forcohen në mënyrë më efikase dhe më të shpejtë, është e nevojshme të bëni disa ushtrime në një mbytje të plotë dhe mbajtje të frymës;
 • frymëzimi gjatë stërvitjes është përmes hundës, dhe nxjerr përmes gojës;
 • rritja e ngarkesës është e nevojshme gradualisht;
 • ajo duhet të bëhet vetëm në stomak bosh, të paktën dy orë pas ngrënies.
Erofertil  Rritja e forcës së vullnetit dhe energjisë - Praktikat më të mira
Pini më shumë ujë në ditët e stërvitjes

E RËNDËSISHME! Në ditët e stërvitjes, duhet të pini më shumë ujë të pastër të pastër (deri në 2,5 litra).

Gjatë vetë ushtrimeve, nuk duhet të pini ujë, as nuk duhet të pini menjëherë pas përfundimit të stërvitjes në shtëpi. Ka kuptim të prisni gjysmë ore para se të shuani etjen për të shmangur stresin e panevojshëm në zemër.

Kompleksi i ushtrimeve të përgjithshme të forcimit

Kompleksi për rritjen e fuqisë përbëhet nga dy pjesë – ushtrime të përgjithshme të forcimit dhe drejtpërdrejt trainimi i muskujve pubik-koksigjen. Ushtrime të përgjithshme forcuese janë krijuar për të vendosur procesin e përgjithshëm të qarkullimit të gjakut në trup dhe për të rritur tonin e muskujve dhe qëndrueshmërinë. Gjithashtu, ushtrimet e përgjithshme të forcimit e ngrohin mirë trupin. Kompleksi përbëhet nga mbledhje, rrotullime të legenit, zierje në vend, simulim vrapimi, si dhe ushtrime të quajtura "Hark".

squats

Korrektësi i saktë i ushtrimeve

Ushtrimi i njohur në këtë kompleks kryhet pak më ndryshe. Këmbët duhet të vendosen pak, duke i shtrembëruar çorapët e këmbëve nga pak për të zvogëluar ngarkesën në nyjet e gjurit. Gjatë mbledhjes, është e nevojshme të shtrëngoni muskujt e mollaqit dhe të transferoni peshën prapa, sikur të dëshironi të uleni në një karrige. Në pozicionin e poshtëm, ju duhet të zgjatem për dy deri në tre sekonda, dhe pastaj ngadalë të ktheheni në pozicionin e tij origjinal. Një grup prej 15-30 mbledhje është i mjaftueshëm.

Rrotullimi i legenit

Ushtrimi i rrotullimit të legenit

Ushtrimi më i thjeshtë nga kurrikula shkollore që përmirëson qarkullimin e gjakut në organet e legenit. Këmbët janë përhapur me gjerësi të shpatullave, duart mbi rrip. Kryhen 30-40 rotacione të legenit në secilin drejtim.

Vrapimi ose ecja në vend

Duke ecur në vend

Nëse mund të ecni në park ose vrapim, është mirë! Por nëse kjo nuk është e mundur, në shtëpi, mund të përdorni një mundësi alternative – duke ecur ose vrapuar në vend. Këmbët mund të ngrihen lart, të dyja kur vraponi, në mënyrë që kofshë të jetë paralele me dyshemenë, dhe shumë pak, duke simuluar ecjen e zakonshme të kohës së lirë. Gjatë stërvitjes, duart gjithashtu bëjnë lëvizje aktive. Ecja në vend për pesë deri në shtatë minuta do të jetë e mjaftueshme.

E RËNDËSISHME! Nëse dëshironi, dhe fqinjët e duhur, ju mund ta zëvendësoni këtë stërvitje me litar duke kërcyer.

Harku i përparuar, ose ura

Bërja e harkut të ushtrimeve

Burri shtrihet në dysheme në shpinë me këmbë të përkulur dhe krahë të shtrirë në anët (me një kënd prej 45 gradë në trup). Shtë e nevojshme të copëtoni dyshemenë dhe të ngritni vithet, duke pushuar kundër pëllëmbëve dhe thembrave në dysheme dhe duke shtrydhur mollaqen sa më shumë që të jetë e mundur. Mbajeni në këtë pozicion për gjysmë minutë, dhe pastaj kthehuni në pozicionin e tij origjinal. Me çdo ditë stërvitore, koha për të mbajtur ijet në pikën më të lartë duhet të rritet për 10-15 sekonda, duke e sjellë gradualisht në dy minuta. Në një seancë stërvitore, mjafton që ushtrimi të bëhet tre deri në pesë herë.

Një grup ushtrimesh për forcimin e muskujve pubik-koksigjen

Ky trajnim konsiston në tension të alternuar dhe relaksim të muskujve seksual. Përveç zhvillimit të forcës dhe tonit të muskujve dhe përmirësimit të fuqisë, ushtrimet e propozuara kryhen rregullisht:

 • stimulojnë lëshimin e hormoneve mashkullore në gjak;
 • lehtëson derdhjen e parakohshme;
 • rrit ndjeshëm ndjesitë e këndshme gjatë orgazmës;
 • të përmirësojë cilësinë e spermës dhe lëvizshmërinë e spermës, duke rritur mundësinë e ngjizjes së suksesshme;
 • pasuroni organet e legenit me oksigjen;
 • zhvillojnë imunitet kundër infeksioneve gjenitourinar;
 • mbrojtur nga pafuqia dhe anomalitë e tjera në sistemin gjenitourinar;
 • janë një profilaksi e shkëlqyer e kancerit të prostatës dhe organeve të legenit.

Ushtrimi i rregullt mbron nga impotenca dhe anomalitë e tjera në sistemin gjenitourinar

Trajnimi dhe forcimi i muskujve LC vetë duhet të fillojë me ushtrimet më të thjeshta, duke rritur ngarkesën gradualisht. Pra, në dy-tre ditët e para, është e mjaftueshme që gjatë çdo urinimi të mbajë prapa një rrjedhë të urinës për disa sekonda duke tensionuar muskulin përkatës. Në këtë rast, këshillohet që të mos tendosni muskujt e kofshëve, mollaqeve dhe barkut, megjithëse kjo nuk është e lehtë në fillim. Kompresimi i muskujve dhe tensioni gjatë çdo udhëtimi në tualet bëhet tre deri në katër herë. Atëherë mund të kaloni në ushtrime të plota.

E RËNDËSISHME! Shumë e zellshëm kur bëni ushtrime nuk ia vlen. Përsëritjet e tepërta ose kontraktimet shumë të forta mund të çojnë në parakalim të muskujve LK dhe probleme të qarkullimit të gjakut.

ushtrimTeknika e ekzekutimitNumri i përsëritjeve dhe qasjeve
NgrohuniKryeni shtrirë, në këmbë ose ulur. Shpejt kompresoni dhe zgjeroni muskulin LK, duke llogaritur nga 1 në 60. isshtë e nevojshme që të keni kohë për të shtrydhur dhe zhbllokuar muskulin brenda një sekonde. Kjo do të thotë që një qasje nga 60 kontraktimet e muskujve do të zgjasë saktësisht një minutë. Pastaj pushoni për 20 sekondaTre grupe me 60 kompresim. Pushoni midis grupeve prej 20 sekondash
i keqKryeni shtrirë, në këmbë ose ulur. Thithni hundën, nxirrni ashpër me gojë, mbajeni muskulin LK së bashku me muskujt e fytyrës ndërsa mbani frymën. Mbajeni në këtë gjendje për dhjetë sekonda, pastaj relaksohuni për dhjetë sekonda, thithni dhe përsëritni ushtrimin që nga fillimi.Bëni tre grupe me dhjetë përsëritje. Midis grupeve, pushoni për një minutë
AshensorUshtrimi mund të kryhet ndërsa shtrirë, duke qëndruar në këmbë, ulur. Shtë e nevojshme të llogaritet nga 1 deri në 8. Në kurriz të "një", muskujt LK duhet të shtrydhur pak dhe të mbahet në këtë pozicion për pesë sekonda, në kurriz të "dy" – shtrydhni pak më shumë dhe mbajeni për pesë sekonda, në kurriz të "tre" – madje edhe më të fortë dhe gjithashtu mbajeni. Në kurriz të "tetë" muskujve LK duhet të kompresohen sa më shumë që të jetë e mundur. Pasi e mbajnë në këtë gjendje për 10 sekonda, ata fillojnë të lëvizin poshtë ashensorit: shtatë – pakëzojeni muskulin dhe mbajeni për pesë sekonda, gjashtë – pak më shumë liroj tensionin në muskul dhe qëndroni për pesë sekonda, dhe kështu me radhë në "një" kur muskuli është plotësisht i qetë . Frymë me qetësi, pa vonesëDy grupe me pesë përsëritje. Pushimi midis grupeve është një deri në dy minuta
shkallëAjo kryhet në një pozicion në këmbë, shtrirë ose ulur. Teknika është e njëjtë si në stërvitjen "Ashensor", por nuk keni nevojë të qëndroni në dysheme për pesë sekonda, dhe as nuk keni nevojë të mbani muskulin në një gjendje tensioni maksimal për 10 sekonda. Bëni frymë me qetësi, pa vonesëPërsëriteni ushtrimin dhjetë herë me radhë pa pushim

Ushtrimi për të rritur fuqinë është i nevojshëm çdo ditë për të paktën një muaj. Në të ardhmen, mund të ulni klasat në dy ose tre në javë.

Video – Si të rritet "fuqia mashkullore"

Një qasje e integruar: refuzimi i zakoneve të këqija, ushqimi i duhur, seksi i rregullt

Shtë e vështirë të ruash fuqinë në një nivel të lartë nëse abuzimi i alkoolit, pirja e duhanit të tepërt apo edhe marrja e dritës dhe jo shumë droga janë të lidhura me streset e përditshme. Prandaj, përkundër faktit se këshillat për nevojën për të braktisur zakonet e këqija tashmë i kanë mbushur të gjithë me një pikë të lënduar, një tjetër kujtesë për këtë të vërtetë të zakonshme nuk do të jetë e tepërt. Mjafton të theksohet se:

 • pirja e duhanit, duke shkaktuar spazëm të rregullt të enëve të gjakut, komplikon procesin e qarkullimit të gjakut dhe të ushqyerit në indet e organeve gjenitale mashkullore;
 • përdorimi i alkoolit me kalimin e kohës çon në një ulje të dëshirës seksuale për shkak të shtypjes së prodhimit të testosteronit, si dhe në një përkeqësim të ndjeshëm të cilësisë (dhe, nga rruga, shije) të spermës;
 • madje edhe ilaçet më të “lehta” janë një rrugë e drejtpërdrejtë drejt çrregullimeve hormonale, dhe për këtë arsye për mosfunksionim ngrerë.
Produkte për të rritur fuqinë

Por ka disa produkte të testuar me kohë që ndikojnë në mënyrë të favorshme në fuqinë. Midis tyre janë:

 • kafe (jo më shumë se tre gota në ditë);
 • arra dhe lajthi;
 • deti;
 • vezët e pulës dhe të thërrmijës;
 • mjaltë;
 • mish i ligët dhe peshk;
 • rrënjë xhenxhefili;
 • selino;
 • karota;
 • banane;
 • datat;
 • krunde, bukë thekre dhe krunde.
Rrënja e cikores ka një efekt të dobishëm në fuqinë

Urtësia e mjekësisë tradicionale do të ndihmojë gjithashtu në forcimin e forcës së mashkullit. Një nga recetat më efektive është një zierje e rrënjës së çikores. Këtu nuk ka asnjë magji. Efekti pozitiv i produktit në zonën gjenitale mashkull shpjegohet me përmbajtjen e lartë të vitaminave A, B dhe C, acideve të vlefshme bimore dhe elementëve gjurmë në të.
Receta është e thjeshtë: një lugë gjelle rrënjë të tharë të copëtuar derdhet në një gotë me ujë të nxehtë dhe zihet në zjarr të ulët për pesë deri në shtatë minuta. Supë e ftohur filtrohet dhe merret në një lugë gjelle dy herë në ditë një orë para ngrënies. Kursi është një javë.

E RËNDËSISHME! Përdorimi i kësaj recete është i ndaluar me një tendencë ndaj reaksioneve alergjike.

Përveç ushtrimit dhe të ushqyerit, është gjithashtu e rëndësishme të ruani një jetë seksuale të rregullt, në të cilën nuk duhet të ketë abstinencë afatgjatë, ose të shterroni maratonat seksuale. Moderimi është i mirë këtu.
Ushtrimi i rregullt, veçanërisht në kombinim me ngrënien e ushqimeve të shëndetshme dhe kujdesjen për shëndetin tuaj, jo vetëm që do të përmirësojë fuqinë dhe do të parandalojë çdo sëmundje të organeve të legenit, por gjithashtu do të mbetet aktiv dhe i suksesshëm në intime dhe fusha të tjera të jetës për shumë vite.

Video – Mjetet juridike popullore për rritjen e fuqisë tek burrat

Ushtrime për të rritur fuqinë në shtëpi – këshilla dhe truket në News4Health.ru

Gastroenterologjia është një disiplinë e veçantë që studion strukturën, fiziologjinë dhe patologjinë e sistemit tretës, si dhe parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të sistemit tretës. Brenda gastroenterologjisë, ka seksione më të ngushta: për shembull, hepatologjia studion sëmundje të mëlçisë dhe fshikëzës së tëmthit, dhe proctologjia studion patologjinë e zorrëve të mëdha dhe hapësirës pararektale. Një ndikim i madh në aktivitetin normal të organeve të traktit gastrointestinal ushtrohet nga gjendja e sistemit endokrin, zgavra e gojës dhe prania e agjentëve infektues në trup.

Sistemi tretës përfshin tërësinë e shumë organeve dhe gjëndrave që sigurojnë lëndët ushqyese të nevojshme për trupin për tu zhvilluar dhe jetuar. Ai përshkon pothuajse të gjithë trupin, duke filluar me zgavrën me gojë dhe duke përfunduar me rektumin. Prandaj, patologjia madje e njërit prej organeve të tretjes nënkupton një ndërprerje në funksionimin e sistemit të tretjes në tërësi. Ekologjia moderne, stresi, produktet e reja ushqimore dhe aditivët, si dhe ilaçet, shkaktojnë shfaqjen ose përkeqësimin e sëmundjeve të traktit gastrointestinal.

Sëmundjet e sistemit të tretjes janë aq të zakonshme saqë çdo person takohet me manifestimet e tyre të paktën një herë në jetë. Ndër sëmundjet e traktit digjestiv, drejtuesit e padiskutueshëm janë proceset inflamatore të departamenteve të ndryshme të tij, të cilat kanë një natyrë akute ose kronike të kursit: inflamacion të ezofagut (ezofagit), stomakut (gastrit), duodenumit (duodenitit), mëlçisë (hepatiti), pankreasit (pankreatitit), fshikëzës së tëmthit dhe kanalet (kolecistiti dhe kolangiti), zorrët e vogla dhe të mëdha (enteriti dhe koliti), rektumi (proctiti). Ata, nga ana tjetër, shkaktojnë ndryshime në mukozën e organeve, funksionin e tyre motorik dhe çojnë në shfaqjen e ulçerave të stomakut dhe duodenale, sëmundjes së tëmthit, kolit ulcerativ. Një problem serioz në shoqërinë moderne është dysbioza e zorrëve, e cila ndodh në shumicën dërrmuese të njerëzve, përfshirë të porsalindurit.

Sëmundjet e stomakut, pankreasit, zorrët shpesh shërbejnë si shkaku kryesor i shumë sëmundjeve të lëkurës dhe metabolizmit. Simptomat e sëmundjeve të sistemit tretës janë shumë të ndryshme dhe varen nga organi i prekur. Manifestimet e zakonshme janë humbja e oreksit, dhimbja e barkut, belching, urth, vjellje, të vjella, ngulitje, stool i mërzitur, dobësi, humbje peshe.

Gastroenterologjia moderne ka aftësi të shkëlqyera diagnostikuese që ju lejojnë të njihni sëmundjet e sistemit të tretjes në fazat e hershme të shfaqjes. Testet laboratorike përfshijnë testet e gjakut, lëngun e stomakut dhe duodenit, feces, mikroflora të zorrëve, mostrat e indeve të marra nga biopsia. Metodat radiologjike dhe endoskopike (ezofagoskopia, kolonoskopia, gastroduodenoskopia, etj) përdoren për të ekzaminuar organet e uritur të traktit gastrointestinal, dhe diagnostikimi me ultratinguj përdoret për ato parenkimale. Shumë sëmundje kronike të sistemit të tretjes, që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale të mëvonshme, shkaktohen nga pakujdesia ose trajtimi i gjendjes akute. Prandaj, shfaqja e çdo manifestimi patologjik në sistemin e tretjes duhet të shërbejë si një sinjal i një thirrje të menjëhershme te një gastroenterolog specialist. Në trajtimin e sëmundjeve të sistemit të tretjes nga pacienti do të kërkojë zbatim të rreptë të regjimit të trajtimit dhe dietës.

Shahinclub Shqipëri