Lakimi i penisit dhe simptoma të tjera të sëmundjes së Peyronie

Lakimi i penisit gjatë një ereksioni mund të jetë kongjenitale ose e fituar. Me lakim të lindur të penisit, ne po flasim për zhvillimin e pabarabartë të indeve të brendshme të penisit. Lakimi i fituar është shkaktuar nga deformimi i shtresës proteinike të trupave kavernozë të penisit. Kjo gjendje quhet sëmundja e Peyronie.

Prandaj, nëse penisi ka qenë gjithmonë pak i lakuar, ka shumë të ngjarë një gjendje e rrallë kongjenitale, dhe nëse kjo ka ndodhur me kalimin e kohës – është sëmundja e Peyronie.

Le ta kuptojmë në rregull.

Konsultimi i sëmundjes së Peyronie

Çmimi 2000 rubla
Telefon +7 (495) 175-7943
Doktor Menshchikov Konstantin Anatolyevich
Zotëron të gjitha metodat e trajtimit
Adresa e Moskës, rr. Begovaya, vdiq 7 f. 2, metro Begovaya

Sëmundja e Peyronie është një ndryshim beninj në strukturën e membranave të korpusave të korporatës në penisin mashkullor.
Lakimi i dukshëm i penisit është larg nga simptoma e parë e sëmundjes së Peyronie, por është ai që i bën burrat të shkojnë te mjeku.
Sëmundja e Peyronie karakterizohet nga shfaqja e një pllake ose një vulë të vogël në pjesën e prapme të penisit (më rrallë në anët), e cila ndjehet nën lëkurë. Rastet kur sëmundja e Peyronie zhvillohet nga uretra (sipërfaqja e poshtme e penisit) praktikisht nuk janë regjistruar.

Sëmundja zhvillohet gradualisht me rritjen e madhësisë së pllakës. Mund të jetë asimptomatik ose intensiteti i simptomave është aq i ulët sa nuk shkakton shumë shqetësim tek një burrë. Vetë-shërimi është nganjëherë i mundur: një nyje ose pllakë zhduket (zgjidh) brenda 6-12 muajve nga momenti i zbulimit pa terapi specifike. Sidoqoftë, shumica e rasteve rrjedhin në forma më serioze, gjë që shkakton shqetësim te njeriu, duke përkeqësuar cilësinë e tij të jetës.

Erofertil  Si të shpëtoj nga një mbledhje të shpejtë dhe ejakulim të kontrollit

Ndoshta Peyronie asimptomatike. Ndërsa neoplazma rritet, simptomat e mëposhtme mund të bashkohen:

Simptomat dhe manifestimet e sëmundjes së Peyronie janë shumë të ndryshme, kështu që ia vlen të ndalet tek secila prej tyre veç e veç.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Deformimi dhe lakimi i penisit: penisi “i lakuar”

Lakimi zhvillohet gradualisht. Në fazat e para, një lakim i lehtë i penisit ose një mungesë e plotë e deformimit është e mundur. Pllakë në strukturën e saj është shumë e dendur dhe jo elastike. Në rritje, ajo zë një zonë gjithnjë e më të madhe dhe parandalon rregullimin e penisit gjatë një mbledhje, e cila çon në një ndryshim në formë. Në fillim të sëmundjes, deformimi mund të mos jetë i parëndësishëm, por ndryshimet e mëtutjeshme mund të shkaktojnë vështirësi gjatë marrëdhënies seksuale dhe masturbimit.

Erofertil  Ushtrime potenciale

A mund të jetë lakimi i penisit të jetë normal?
Lakimi që shoqëron një mbledhje gjatë gjithë jetës suaj mund të jetë normale, nuk rëndohet dhe nuk shkakton siklet gjatë seksit ose masturbimit. Në këtë rast, është thjesht një tipar i lindur i trupit.

Kur kthesa e penisit nuk konsiderohet normale?

Kur këndi i lakimit ndërhyn në jetën normale seksuale, një ose më shumë vula ndihen nën lëkurën e penisit, dhe një mbledhje shoqërohet me dhimbje të forta ose të moderuara ose vërehen shqetësime në funksionin erektil.

Llojet e deformimit të penisit

Lakimi i penisit në sëmundjen e Peyronie mund të duket ndryshe. Në varësi të vendndodhjes dhe madhësisë së pllakës, llojet e mëposhtme të deformimit janë të mundshme këtu:

  • lakim lart ose poshtë (kur nyja është e vendosur në anën e pasme ose nga uretra, përkatësisht);
  • lakimi i penisit në anë. Lakimi i penisit është i mundur si në të majtë ashtu edhe në të djathtë kur neoplazma është e vendosur në një anë të caktuar;
  • Lloji i “lakut” të lakimit. Vërehet me rritjen e njëkohshme të pllakave në dy anët e kundërta. Në këtë rast, lakimi i penisit është i ngjashëm me një "orare" ose "shishe" pa asnjë tendencë në anën e majtë ose të djathtë.

Ndjesi të dhimbshme

Dhimbje gjatë mbledhjes karakteristike e fazës akute inflamatore të Peyronie. Ai zgjat 12-18 muaj dhe gjatë gjithë kësaj kohe një njeri mund të përjetojë dhimbje, intensiteti i të cilave mund të jetë i paqëndrueshëm. Në fund të fazës akute, sëmundja rrjedh në një gjendje të qëndrueshme kronike, dhimbja zhduket dhe njeriu, nëse nuk e di se ka sëmundjen e Peyronie, beson se tani gjithçka është në rregull. Sidoqoftë, është në fazën e qëndrueshme që fillon deformimi i dukshëm dhe lakimi i penisit.

Erofertil  Efekti i masturbimit në fuqinë e dëmit të masturbimit për mbledhje

Dhimbja në penis zakonisht ndodh në një gjendje të ngritur, dhe gjatë marrëdhënies seksuale mund të intensifikohet. Këto dhimbje mund të jenë aq të pakëndshme dhe të zgjatura sa zhvillohet mosfunksionimi ereksion, dhe burri refuzon seksin ose e njeh si të pamundur. Zakonisht është kjo rrethanë që është arsyeja për të shkuar te mjeku.

Mos e injoroni dhimbjen gjatë një mbledhje. Nëse ato shkaktohen nga Peyronie dhe kjo është një fazë akute, atëherë trajtimi konservator do të jetë efektiv. Gjatë kësaj periudhe, indet reagojnë mirë ndaj ilaçeve.

Shahinclub Shqipëri