Si bëhet një mbledhje te burrat dhe cilat janë llojet

Një ereksion është një periudhë gjaku që mbush trupat shpellorë të penisit, për shkak të së cilës organi bëhet i fortë dhe elastik, i gatshëm për marrëdhënie seksuale.

Ndërtimi i mashkullit shoqërohet me aspekte fizike, mendore dhe emocionale. Ndahet në lloje të caktuara, të cilat varen nga proceset fiziologjike të zgjimit, dhe shoqërohet me shëndetin e burrave.

Foto 1. Një njeri i shëndetshëm nuk ka probleme të rregullta me një ereksion. Burimi: Flickr (George Venios).

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Llojet e funksionit ngrerë

Aktiviteti seksual normal gjatë marrëdhënies seksuale është i lidhur pazgjidhshmërisht me lidhjen mendore dhe refleksive. Ata bashkëveprojnë me njëri-tjetrin, gjë që siguron një shfaqje të gjatë dhe të shpejtë të eksitimit.

Ndërtimi refleks

Ky është lloji më primitiv i ereksionit, i cili është hedhur në nivelin kurrizor. Speciet reflekse janë të zakonshme për të gjithë gjitarët.

Thelbi i saj qëndron në faktin se zgjimi lind si përgjigje ndaj stimulimit taktik të receptorëve të lafshës dhe vetë penisit.

Interesante të dini! Impulsi transmetohet në palcën kurrizore, ku ky mekanizëm sillet në automatizëm, domethënë, ekzekutimi i funksionit mund të prodhojë një segment të palcës kurrizore.

Pas acarimit të receptorit, oksidi nitrik lëshohet në gjak. Substanca është një vazodilator i fuqishëm (d.m.th. një vazodilator), kështu që relakson muret e trupave kavernozë të penisit. Atëherë trupat shpellorë janë të mbushur me gjak, për shkak të së cilës ndodh një mbledhje.

Por, për zbatimin normal të një procesi të tillë, trupi duhet të ketë një nivel adekuat të testosteronit në gjak.

Ndërtimi psikogjen

Ky lloj zgjimi është pjesa më e rëndësishme e një mbledhje komplekse, pasi tërheqja mund të ndodhë pa acarim të mbaresave nervore të penisit. Impulset që shkaktojnë eksitim mund të jenë gjëra të ndryshme:

 • imazhe vizuale;
 • kujtime dhe fantazi seksuale;
 • prekje prekëse në trup, duke anashkaluar penisin;
 • fjalim emocionues, shoqërim muzikor;
 • Erë dhe shije acarime.

Sistemi limbik, i cili ndodhet në trungun e trurit, është përgjegjës për këtë lloj ereksioni. Ajo i shndërron emocionet në tërheqje seksuale.

Foto 2. Të rinjtë marrin lehtësisht një ngritje, thjesht duke menduar për diçka emocionuese. Burimi: Flickr (Tommy Ga-Ken Wan).

Ndërtimi spontan

Ky është një eksitim që nuk kontrollohet nga vetëdija, por lind në mënyrë të pandërgjegjshme në grupe të ndryshme të njerëzve dhe nuk varet nga koha dhe rrethanat. Për shembull, tek adoleshentët, gjatë pubertetit, zgjimi seksual mund të ndodhë në çdo kohë të ditës.

Erofertil  Potencë e ngadaltë në një moshë të re

Ndërtimi spontan është një proces fiziologjik normal, i cili është një shenjë e një sistemi riprodhues të shëndetshëm mashkullor.

Shpesh eksitimi vjen në ëndërr ose në mëngjes, menjëherë pas zgjimit. Besohet se kjo është për shkak të punës më të theksuar të gjëndrave mbiveshkore dhe lëshimit të testosteronit, ndikimit të formimit retikular në sistemin limbik. Hoursshtë në orët e para të mëngjesit që ndodh sinteza aktive e hormoneve.

Kushtojini vëmendje! Orët e mëngjesit – koha kur ngjallja seksuale e një burri arrin kulmin.

Disa shkencëtarë besojnë se eksitimi i mëngjesit mund të shkaktohet nga tejmbushja e kaviteteve: vezikulat seminale, fshikëza, rektumi.

Fiziologjia e procesit

Pas ekspozimit ndaj mekanizmave të mësipërm, ndodh një mbledhje. Farëdo forme e veprave ngjallëse, fiziologjia është identike.

Pas ekspozimit ndaj sinjaleve, neurotransmetuesit lëshohen në rrjedhën e gjakut, të cilat nga ana e tyre stimulojnë prodhimin e një komponenti kimik – cGMP, i cili ndikon në zgjerimin e arterieve.

Pas lëshimit të oksidit nitrik në gjak, muret vaskulare të trupave kavernozë relaksohen, gjunjët hapen dhe zgavrat mbushen me gjak arterial. Për shkak të vëllimeve masive, penisi rritet në madhësi dhe forcohet. Nën presionin e trupave kavernozë, venat shtrydhen nga brenda, gjë që parandalon daljen e kthimit. Ky mekanizëm siguron një ngritje të gjatë.

Pas marrëdhënieve seksuale, niveli i cGMP në gjak zvogëlohet, rrjedhja e gjakut në penis zvogëlohet, dhe ereksioni zvogëlohet.

Kushtojini vëmendje! Me moshën, në fund të zhvillimit të pubertetit, një njeri mëson të menaxhojë në mënyrë të pavarur të gjitha lidhjet e mësipërme. Ajo që truri mund të ndikojë është faktori psikogjen. Prandaj, kjo specie është më e rëndësishmja në jetën seksuale të një burri.

Sa zgjat një mbledhje?

Kohëzgjatja e një mbledhje varet nga shumë faktorë: gjendja shpirtërore e burrit, aftësia fizike dhe një numër arsyesh të tjera.

Erofertil  Zgjatëse për të rritur organin mashkullor

Kohëzgjatja mesatare e një mbledhje normale zgjat 5-20 minuta. Pas ejakulimit, ngacmimi i penisit zvogëlohet, pas një periudhe të caktuar kohore mund të rritet përsëri. Korniza kohore e një ereksioni mbetet ende individual për secilin njeri. Potenciali dhe ereksioni varen nga shumë aspekte nga shkalla e qëndrueshmërisë dhe forcës së secilit njeri, për më tepër, edhe në të njëjtin njeri kohëzgjatja e një mbledhje mund të ndryshojë në periudha të ndryshme kohore, sepse kjo varet nga gjendja e përgjithshme e trupit dhe nga faktorët e jashtëm.

Kushtojini vëmendje! Nëse një mbledhje zgjat më shumë se 60 minuta, kjo është gjithashtu një shenjë e patologjisë dhe kërkon një konsultë me një mjek.

Shkaqet e mundshme të mosfunksionimit ngrerë

Problemi i mosfunksionimit erektil mund të jetë edhe çrregullime organike dhe funksionale. Lodhja, problemet psikologjike dhe zakonet e këqija që lodhin trupin dhe treguesit e moshës ndikojnë në një mbledhje. Funksioni erektil është një mekanizëm delikate që ndikohet si nga faktorët e jashtëm ashtu edhe nga ato të brendshëm.

Shkaqet më të zakonshme të impotencës:

 • stresi dhe stresi emocional;
 • mungesa e gjumit normal;
 • mbingarkesa në punë;
 • problemet e një natyre personale;
 • STI;
 • çrregullime hormonale;
 • ndryshime beninje dhe malinje në prostatë;
 • dëmtimi organik i murit vaskular dhe fibrave nervore;
 • alkoolizmi dhe pirja e duhanit, varësia nga droga;
 • efekt anësor i ilaçeve;
 • mosha mbi 45 vjeç.

Nëse keni probleme me ereksionin

Problemet e mosfunksionimit erektil ndihmojnë në zgjidhjen e urologut. Ai zhvillon një diagnozë gjithëpërfshirëse me identifikimin e shkakut të shkeljeve.

Nëse ekziston një patologji organike, atëherë mjeku do të përshkruajë trajtim.

Nëse natyra e impotencës qëndron në lidhjen psikologjike, atëherë një psikolog me përvojë ose terapist seksi mund të ndihmojë.

Metodat e zgjedhura në mënyrë korrekte që synojnë eliminimin e shkakut janë në gjendje të rivendosin plotësisht shëndetin e mëparshëm seksual.

Shahinclub Shqipëri