Mosfunksionim ngrerë te burrat çfarë është

Meshkujt nuk u pëlqen të rrëfejnë fiaskën e tyre seksuale. Fjala e tmerrshme "impotencë" i frikëson ata, dhe në shumicën e rasteve ata nuk do t'i drejtohen një specialisti, duke pasur frikë të dëgjojnë një konfirmim të diagnozës. Mohimi psikologjik nuk zgjidh asgjë, dhe më pas njeriu fillon të shmangë marrëdhëniet seksuale në asnjë mënyrë. Arsyetime të ndryshme hyjnë në lojë: të lodhur në punë, një takim të rëndësishëm ditën tjetër, shëndet të dobët dhe migrenë. Problemi mbetet, numri i kontakteve seksuale zvogëlohet, gjendja e depresionit ndërhyn jo vetëm në shtrat, por edhe në formimin shoqëror. Efikasiteti shpesh zvogëlohet, "kuptimi famëkeq i jetës" humbet dhe mbledhjet me miqtë shndërrohen në një konsultë (joprofesionale). Ne duam t'ju tregojmë se cili është mosfunksionimi ngrerë tek burrat dhe për të dëshmuar se ilaçi ka gjetur shumë mënyra dhe zgjidhje për të kuruar sëmundjen.

Kjo është e rëndësishme! Nuk do të ketë probleme me potencialin nëse çdo mëngjes gjëja e parë. Lexoni më shumë >>>.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Ne klasifikojmë llojet e impotencës

Menjëherë bëni një rezervë që impotenca është një shkallë ekstreme e mosfunksionimit ereksion. Disa kohë më parë, mjekët pranuan se duke dhënë një diagnozë të tillë për të gjithë ata që të paktën një herë nuk kryen marrëdhënie seksuale, ata nuk vepruan shumë saktë. Termi mjekësor "impotencë" në përkthim nga gjuha Latine do të thotë "plotësisht i pafuqishëm". Me fjalë të tjera:

 • Anëtarët nuk rriten në vëllim;
 • Nuk e arrin ngurtësinë e kërkuar;
 • Një ngritje nuk mbështetet ose nuk ndodh fare;
 • Marrëdhënia seksuale nuk ndodh, pavarësisht veprimeve motivuese të partnerit ose partnerit.
Erofertil  Whatfarë është majdanoz i dobishëm për pronat dhe kundërindikimet për burrat

Nëse manifestime të tilla janë konstante, atëherë impotenca mund të diagnostikohet. Por në shumë burra, pamundësia për të kryer marrëdhënie seksuale manifestohet në mënyrë sporadike. Prandaj, u krijua termi "mosfunksionim ngrerë".

Ka shumë arsye për mosfunksionimin ereksion, dhe ne do t'i rendisim ato pak më vonë.

Në varësi të arsyeve, urologu do të përcaktojë se cila formë e mosfunksionimit erektil është e pranishme tek një njeri që kërkon ndihmë.

Forma psikologjike

Dobësuar ose nuk ka ndodhur ereksion, në sfondin e një gjendjeje të pakëndshme psikologjike.

Arsyet kryesore në këtë rast:

 • Frika dhe stresi;
 • Lodhja dhe mosbesimi ndaj partnerit;
 • Një vend i pakëndshëm ose një kohë e pakëndshme e zgjedhur për marrëdhënie seksuale.

Shenjat e kësaj forme janë:

 • Fillimi i papritur i sëmundjes;
 • Nxjerrjet spontane të natës dhe ndotjet gjatë natës;
 • Rivendosja e funksionit ngrerë, kur ndryshoni faktorët negativë emocionues;
 • Problemet e marrëdhënies me një partner ose partner.

Forma organike

Kjo ndodh kur mosfunksionimi manifestohet dhe rritet gradualisht, dhe shkaqet themelore janë sëmundje të sferës gjenitourinare.

Urologët kanë identifikuar shenja të tilla të shfaqjes së patologjisë së formës organike:

 • Libidoja nuk shqetësohet, domethënë tërheqja në nivelin e trurit është e pranishme;
 • Erections spontane të natës nuk ndodhin;
 • Rritja graduale e problemeve me zgjimin dhe ereksionin;
 • Nëse një mbledhje nuk ndodh në 25 raste, nga njëqind kontakte seksuale (25 përqind).

Formë e përzier – kur mosfunksionimi ereksion fillon kundër një sfondi të sëmundjeve dhe çrregullimeve të sistemeve themelore të trupit, dhe përkeqësohet nga gjendja stresuese e pacientit.

Whatfarë është mosfunksionimi ngrerë tek burrat, ne kemi identifikuar. Por vetë-analizat ende nuk ia vlen, është më mirë të konsultoheni me një mjek me një problem. Shtë e vështirë të merren parasysh në mënyrë të hapur dhe të shkëputur të gjitha opsionet e mundshme për zhvillimin e ngjarjeve, pa ndihmë profesionale dhe në një gjendje depresive.

Kjo është elementare! Për t'u kthyer dhe rritur vazhdimisht fuqinë, ju duhet çdo natë.

Shqyrtimi i hollësishëm i simptomave dhe shkaqeve

Një ngritje në trupin e burrave varet nga puna e koordinuar e disa sistemeve. Sistemet endokrine, gjenitourinare dhe nervore nuk duhet të funksionojnë vetëm "si ora", por edhe të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin pa dështime dhe shqetësime. Nëse lidhja ose funksionimi është i prishur, atëherë kjo prek tërë organizmin, dhe funksionet e tij riprodhuese. Ne renditim arsyet kryesore:

 • Endokrine – kur hormonet e nevojshme për një ereksion nuk prodhohen (në veçanti testosteroni);
 • Ilaçet – nëse pacienti merrte ilaçe që shtypin një mbledhje, ose thjesht duke pasur një efekt të tillë anësor;
 • Neurologjike – për shembull, nëse problemi paraprihej nga sëmundje autoimune, ose probleme me sistemin nervor qendror. Kjo gjithashtu përfshin trauma në tru, kolonën kurrizore, epilepsi ose manifestime të sklerozës;
 • Psikologjike – ne kemi konsideruar tashmë arsyet kryesore, mbetet të shtojmë vetëm sëmundje të tilla si depresioni, tendencat e vetëvrasjeve, ndryshimet mendore në vetëdije;
 • Problemet kardiovaskulare, d.m.th. dëmtimet e enëve të gjakut ose bllokimi i tyre;
 • Zakonet e këqija, ose tepricat. Pirja e duhanit, alkooli dhe droga, si dhe llojet e ndryshme të abuzimit të substancave çojnë në funksion të dëmtuar riprodhues të trupit;
 • Modeli i pashëndetshëm dietik që çon në mbipeshe dhe pasivitet fizik;
 • Lëndime të menjëhershme të organit gjenital, të tilla si bruges, fraktura, rrethprerje joprofesionale dhe djegie;
 • Patologjitë në zhvillimin e penisit, kongjenitale ose të fituara;
 • Rrezatimi i trupit me rrezatim ose punë në industri të rrezikshme me metale të rënda;
 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme të sferës gjenitourinare.
Erofertil  Ngritje e gjate ne mengjes

Vetëm mjeku mund të përcaktojë arsyet e vërteta, në secilin rast. Një burrë duhet vetëm t'i kushtojë vëmendje një ereksioni dhe të gjurmojë simptoma të tilla të mosfunksionimit ngrerë:

 • Ndërprerja e papritur, ose mos-ndodhja e ereksionit, me marrëdhënie seksuale;
 • Fortësia e pamjaftueshme e penisit;
 • Dobësimi i ngritjes gjatë kontaktit me partnerin;
 • Fillimi i një mbledhje vonohet, pavarësisht stimulimit aktiv të penisit;
 • Ulur dëshirën ose orgazëm të dëmtuar;
 • Ekziston një dëshirë për të bërë seks, por penisi nuk i përgjigjet impulseve të trurit.

Unë kam trajtuar prostatitin për shumë vite. Unë ju them si mjek, mos u përpiqni të vetë-mjekoni me mjete popullore.

Unë kam trajtuar pafuqi për shumë vite. Unë nxitoj t'ju paralajmëroj, shumica e ilaçeve për potencën shkaktojnë varësi të menjëhershme në trup.

Gjithçka është shumë e thjeshtë, pasi të keni pirë vetëm disa herë mjete për fuqi (si Viagra dhe të ngjashme), nuk mund të flini çdo gjë në shtrat pa ndihmën e këtij mjeti.

Po sikur të mos ketë forcë të mjaftueshme? I vetmi ilaç që zyrtarisht rekomandohet nga Ministria e Shëndetësisë për të forcuar fuqinë është Vektori i Solomonit. Ilaçi nuk është i varur dhe ndikon në kauzën e sëmundjes, gjë që bën të mundur heqjen plotësisht të problemeve me potencialin. Përveç kësaj, sipas programit federal, çdo banor i Federatës Ruse mund ta marrë FALAS.

Si fillon trajtimi?

Definitivisht, pasi ka vërejtur simptomat e mosfunksionimit ngrerë, një njeri duhet të konsultohet me një specialist.

Nëse jeni plotësisht të pakëndshëm dhe ekziston një moment i sikletit, duhet të përdorni një konsultë telefonike anonime.

Mjekët besojnë se kthimi në urolog dhe i nënshtrohet një ekzaminimi të planifikuar do ta ndihmojë pacientin të besojë një profesionist. Diagnoza e mosfunksionimit ngrerë përfshin disa masa të detyrueshme:

 • Anamneza dhe një bisedë e sinqertë me pacientin (ju lejon të bëni një mendim parësor për natyrën e shfaqjes së mosfunksionimit);
 • Një ekzaminim paraprak i penisit, si dhe palpimi i zonës së legenit;
 • Testet laboratorike dhe testet e gjakut;
 • Testi i prodhimit të testosteronit;
 • Plotësimi i një pyetësori të veçantë (verifikimi në shkallën Laurent dhe Segal).

Ndonjëherë mund të përshkruhen teste shtesë, për shembull:

 • Me kërkesë të pacientit;
 • Nëse ka lëndime të dukshme;
 • Kërkohet një ekzaminim mjekësor.

Diagnoza e mosfunksionimit ngrerë mund të bëhet duke përdorur pajisje të posaçme. Ne rendisim disa lloje të monitorimit të pajisjeve në këtë situatë të pakëndshme:

 • Ndjekja e ereksioneve të natës, llogaritja e numrit të tyre dhe përputhja me normën e moshës së pacientit;
 • Ultratinguj i arterieve, për studimin e mikrocirkulacionit në enët e penisit;
 • Test me përdorimin e tabletave të patogjenëve (Viagra, Cialis);
 • Test, me futjen e ilaçeve direkt në penisin ose scrotum të pacientit;
 • Diagnoza neurofiziologjike.
Erofertil  Ushqimi për burrat ashtu siç duhet të jetë rritja e fuqisë

Measuresfarë masash duhet të merren për parandalimin

Farë është mosfunksionimi ngrerë tek burrat, si të gjurmojmë shfaqjen e saj dhe kush duhet ta bëjë diagnozën – zbuluam. Por pak njerëz e dinë që ekzistojnë një numër manipulimesh parandaluese që synojnë parandalimin e sëmundjes. Parandalimi i mosfunksionimit ngrerë varet vetëm nga pacienti, dhe përgjegjësia e tij për shëndetin personal. Në mënyrë konvencionale, është e mundur të ndahen manipulimet e nevojshme në disa lloje.

 • Ushqimi i mirë dhe heqja dorë nga zakonet e këqija

Ushqimi duhet të përfshijë ushqime të fuqishme me përmbajtje të lartë për shëndetin e burrave, vitamina dhe minerale. Sigurohuni që të plotësoni dietën tuaj me produkte të tilla:

 • Mjaltë, gjizë, selino;
 • Arra, ushqim deti dhe majdanoz;
 • Mish dhe krunde me pak yndyrë (ose bukë prej tyre).

 • Duke refuzuar alkoolin dhe pirjen e duhanit, duhet të futeni në sport. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që kalojnë tërë ditën në zyrë, në monitorët. Gjaku nuk duhet të ngecë, kështu që shëtitjet e gjata, vrapimi dhe ushtrimet në palestër do të përmirësojnë ndjeshëm funksionin seksual. Sporti gjithashtu do të ndihmojë për të shmangur stresin psikologjik;
 • Rishikimi i zakoneve seksuale. Këshillohet që të bëni seks të paktën 3 herë në javë, pasi hormonet do të prodhohen vetëm kur aktivizohet aktiviteti seksual. Një partner i vazhdueshëm, ose zgjerimi i rrethit të miqve – është një nga metodat më të këndshme të parandalimit. Mos harroni për seksin e sigurt, përdorni kontraceptivë, por mos ndërprenë vetë marrëdhënien seksuale për derdhje. Një sjellje e tillë mund të krijojë një lidhje psikologjike negative në tru, dhe për fat të keq të reflektojë më vonë;
 • Bëni vizita te urologu zakoni dhe detyra juaj gjysmëvjeçare. Në fund të fundit, çdo sëmundje mund të gjurmohet në një fazë të hershme dhe të parandalojë që ajo të bëhet kronike;
 • Konsultohuni me një specialist dhe merrni suplemente dietike, mjete juridike homeopatike për të ruajtur trupin ose përgatitni zierje dhe infuzione në barëra që ruajnë forcën e mashkullit. Të gjitha tarifat e nevojshme mund të gjenden në raftet e farmacive. Nga rruga, atje mund të blini gjithashtu komplekse të veçanta vitaminash dhe ekstrakte nga bimët, të njohura në të gjithë botën si stimulues të sistemit riprodhues;
 • Bëni një dush me kontrast më shpesh dhe masazhoni këmbët. Në të vetmen janë pikat aktive biologjikisht të lidhura me sistemin gjenitourinar;
 • Mos lejoni sëmundje seksualisht të transmetueshme, pasi komplikimet pas tyre mund të ndikojnë negativisht në funksionin erektil.

Përfundim

Mos lejoni që druajtja dhe puna të prishin jetën tuaj seksuale. Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë ka qenë prej kohësh një problem. Gjëja kryesore është që të identifikohen saktë shkaqet thelbësore dhe të merrni ndihmë profesionale të përshtatshme

Shahinclub Shqipëri