Cilat ushqime janë të dobishme dhe të dëmshme për fuqinë

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Produktet më të dëmshme për fuqinë mashkullore

Prishja e funksionit riprodhues te burrat është një problem urgjent mjekësor. Shkelje të tilla janë të mbushura me një ulje të pjellorisë, përkeqësim të cilësisë së jetës së një personi në aspektin fizik dhe psikologjik. Mosfunksionimet seksuale mund të shkaktohen nga shumë faktorë të ndryshëm, sëmundje, operacione, mënyra e jetesës jo të duhur dhe stresi i vazhdueshëm. Një rol të rëndësishëm në këtë luhet nga ushqimi i dobët, kur njeriu nuk merr substanca të mjaftueshme të nevojshme dhe konsumon ushqime të dëmshme për fuqinë.

Mosfunksionimet ereksionale mund të shkaktojnë mosmarrëveshje në jetën intime të partnerëve dhe të shkaktojnë infertilitet të çifteve. Këto probleme shkaktojnë siklet psikologjike, vetë-dyshim dhe komplekse te burrat, të cilat ndërhyjnë në të ardhmen për të krijuar marrëdhënie harmonike, rrisin rrezikun e divorcit. Në mënyrë që të parandaloni zhvillimin e shkeljeve të funksioneve seksuale, ju duhet të monitoroni shëndetin tuaj, stilin e jetës, dietën dhe pushimin tuaj.

Arsyet e zvogëlimit të fuqisë

Problemet me një mbledhje te një burrë mund të ndodhin në situatë ose përgjithmonë për shumë arsye. Nëse ato ndodhin herë pas here dhe kanë arsye të dukshme lehtësisht të identifikueshme, për shembull, lodhje ose pirje, atëherë mos u shqetësoni. Por kur përsërisni episodet e mosfunksionimit ngrerë për më shumë se 1 muaj, ju duhet të kontaktoni specialistë, pasi kjo mund të jetë një sinjal i keqfunksionimeve serioze në trup dhe në sistemin gjenitourinar. Burrat që kanë disa sëmundje kronike që ndikojnë indirekt në fuqinë, zakonisht e dinë vetë shkakun dhe duhet të marrin trajtimin e duhur.

Mekanizmi i mbledhjes përfshin sistemet më të mëdha të trupit. Kombinimi dhe ndërvarësia e ngushtë e punës së tyre për funksionin seksual të burrave mund të sigurojë vështirësi në diagnostikimin e çrregullimeve riprodhuese. Ekzistojnë disa grupe kryesore të faktorëve që ndikojnë në zhvillimin e problemeve me potencial:

 • sëmundjet dhe çrregullimet e sistemit kardiovaskular ndikojnë në mekanizmin e ereksionit përmes dështimit të qarkullimit të gjakut në zonën e legenit, organeve gjenitourinare dhe mbushjes së trupave shpellorë penile. Kjo mund të jetë anomali e ndryshme në zhvillimin dhe funksionimin e muskujve të zemrës, si dhe një tendencë të trashëgueshme ose të fituar ndaj venave me variçe, brishtësi e mureve venoze. Ndoshta shtrydhja lokale nga neoplazmat dhe formimi i ngecjes për shkak të qarkullimit të pamjaftueshëm të gjakut;
 • shqetësime në funksionimin e sistemit nervor, trurit ose kolonës kurrizore për arsye kongjenitale dhe të fituara, si rezultat i një sëmundjeje, aksidenti ose operacioni. Sëmundje të tilla si diabeti mellitus, skleroza, sindromi i Parkinsonit, infeksionet infektive, iskemia, etj. Mund të çojnë në degradimin e lidhjeve nervore. Abuzimi i alkoolit dhe drogave gjithashtu ka një efekt shkatërrues në sistemin nervor. Marrja e ilaçeve të caktuara, veçanërisht antipsikotikët, mund të pengojë aktivitetin e trurit dhe indirekt të ndikojë në fuqinë;
 • sëmundjet e sistemit endokrin të trupit krijojnë një çekuilibër hormonal. Shkaqet janë keqformime trashëgimore ose kongjenitale të gonadave, gjëndrës së hipofizës, etj. Puna e organeve të sekretimit të hormoneve mund të prishet për shkak të sëmundjeve që kanë faktorë të jashtëm, për shembull, diabeti mellitus, mungesa e testosteronit, hiperprolaktinemia dhe çrregullime të tjera. Në mënyrë tipike, sëmundjet e tilla kanë një gamë të tërë simptomash përveç mosfunksionimit erektil dhe kërkojnë trajtim serioz afatgjatë;
 • sëmundjet inflamatore të organeve gjenitourinare, përfshirë infektive, ndikojnë drejtpërdrejt në gjendjen e sistemit riprodhues. Lloje të ndryshme të prostatitit, uretritit, infeksioneve seksualisht të transmetueshme kontribuojnë në problemet me potencialin. Kanalet dhe gjëndrat e inflamuara rriten në madhësi, provokojnë shfaqjen e dhimbjes, shtrëngimin e enëve të gjakut, çrregullimet e qarkullimit të gjakut. Kjo mund të jetë e mbushur me suppuration, sepsë, formimin pasues të ngjitjeve të brendshme dhe pengim të tubulave seminifer. Sëmundje të tilla kontribuojnë pak në funksionimin normal të organeve gjenitale, sjellin shqetësime të mëdha në jetën e përditshme dhe mund të shkaktojnë infertilitet të pashërueshëm te burrat;
 • problemet psikologjike tek burrat përbëjnë pjesën e luanit për të gjitha shkaqet e mosfunksionimit ngrerë situues ose të përhershëm, veçanërisht në moshë të re dhe të mesme. Nëse nuk zbulohen shqetësime fiziologjike në funksionimin e organeve të përfshira në mekanizmat e sistemit riprodhues, burimet duhet të kërkohen në një gjendje emocionale. Ndikimi në jetën seksuale të një njeriu sigurohet nga edukimi, ambienti shoqëror me norma të caktuara morale dhe fetare, një prejardhje e përgjithshme psikologjike në marrëdhëniet me njerëzit në shtëpi dhe në punë, komplekset personale dhe vetëvlerësimi, si dhe nga prania e mundshme e çrregullimeve mendore. Ekspozimi i vazhdueshëm ndaj stresit mund të zhvillojë ankth dhe gjendje fobike që ndikojnë në fiziologji, sisteme nervore dhe vaskulare, dhe indirekt ndikojnë në zhvillimin e mosfunksionimit ngrerë.
Erofertil  11 ilaçet më të mira për prostatitin - mendimi i mjekut

Një njeri duhet të kujtojë gjithmonë shëndetin e sistemeve kryesore kryesore të trupit të përfshira në mekanizmin e ngritjes. Jo vetëm sëmundjet dhe dëmtimet mund të ndikojnë negativisht në to, por edhe një mënyrë jetese jo të shëndetshme, e cila në vetvete është stresi në trup. Aktiviteti fizik i zvogëluar kontribuon në dëmtimin e reaksioneve vaskulare, formimin e stazës së gjakut në organet e legenit, gjë që ndikon negativisht në funksionin seksual. Mosrespektimi i gjumit dhe pushimi, si dhe mungesa e ushqyesve të domosdoshëm, janë depresionuese për të gjitha sistemet e mbështetjes së jetës.

Roli i ushqyerjes së duhur për potencialin

Në mënyrë që një burrë të jetë në gjendje të ruajë trupin e tij, dhe funksionin riprodhues, duke përfshirë, në gjendje të mirë për sa kohë të jetë e mundur, ekzistojnë një sërë rregullash shumë të thjeshtë. Shtë e rëndësishme të ruani aktivitetin fizik dhe të keni një sasi të mjaftueshme të aktivitetit fizik. Kjo kontribuon në ruajtjen e masës muskulore dhe rregullimin e shëndetshëm të niveleve hormonale. Regjimi i pushimit dhe gjumit duhet të përcaktohet, nuk është e nevojshme t'i jepet një mbingarkesë sistemit nervor, kjo herët a vonë do të ndikojë në fuqinë.

Shtë e pamundur të imagjinohet një mënyrë jetese e shëndetshme pa një dietë të duhur. Një burrë duhet të kujdeset për marrjen e sasisë së nevojshme të ushqimit, ngarkesave të përshtatshme dhe ekuilibrin e dietës së tij. Mungesa e vitaminave dhe lëndëve ushqyese të caktuara mund të prishë funksionimin e sistemeve të ndryshme jetësore dhe indirekt të ndikojë në aftësitë riprodhuese. Në të njëjtën kohë, konsumimi i tepërt i ushqimit çon në trashje, kërcime në sheqerin në gjak dhe një mosfunksionim të pankreasit.

Fitimi i peshës së tepërt duke rritur përqindjen e masës së yndyrës ndikon negativisht në gjendjen e zemrës, enëve të gjakut, nyjeve, shpinë dhe sistemit të rregullimit hormonal. Trupi detyrohet të mbajë peshë shtesë çdo ditë, gjë që kontribuon në zhvillimin e hipertensionit, rritjen e kolesterolit dhe sheqerit në gjak, shfaqjen e venave me variçe, gulçim dhe pasoja të tjera të pakëndshme.

Yndyra në vetvete prodhon hormone të caktuara, dhe nëse është e tepërt, mund të shqetësojë gjithë ekuilibrin e trupit dhe të ndikojë negativisht në funksionimin e pankreasit dhe gonads. Ashtë e mundur një ulje e sekretimit të testosteronit, e cila është e dëmshme për trupin mashkullor në drejtim të ruajtjes së funksionit riprodhues dhe shëndetit të përgjithshëm. Veçanërisht e rrezikshme është mbipesha e tipit visceral, i cili çon në grumbullimin e organeve të brendshme, dhe jo vetëm në një rritje të shtresës nënlëkurore. Kjo është e mbushur me zhvillimin e diabetit dhe sëmundjeve të tjera serioze që zvogëlojnë fuqinë.

Për të korrigjuar peshën, një njeri duhet të mbajë një regjim të rregullt të aktivitetit fizik, si aerobik ashtu edhe forcë. Ushqyerja duhet të jetë në përputhje me shpenzimet e përditshme të energjisë dhe të ekuilibruar në lidhje me substancat dhe vitaminat e nevojshme. Disa kategori të produkteve që hyjnë në listën e asaj që është e dëmshme për fuqinë duhet të përjashtohen nga dieta. Shtesa të ndryshme ushqimore sportive mund të shtohen sipas nevojës.

Produkte potenciale të dëmshme

Përjashtimi nga dieta e ushqimeve të caktuara dhe pijeve që mund të dëmtojnë në mënyrë indirekte funksionin riprodhues të burrave është zakonisht për shkak të efektit të tyre të përgjithshëm negativ në trup. Para së gjithash, ia vlen të ndiqni rekomandimet e mjekut që ndjek, kur zgjidhni një dietë, veçanërisht në prani të sëmundjeve kronike. Shtë e nevojshme të përmbaheni nga ushqimi, gjë që ndikon negativisht në gjendjen e sistemeve kardiovaskulare dhe nervore të trupit. Ata rregullojnë funksionin seksual te burrat së bashku me gjëndrat endokrine.

Lista e asaj që rekomandohet të përjashtohet nga dieta përfshin kategoritë e mëposhtme të ushqimeve dhe pijeve:

 • ushqime të skuqura dhe yndyrore, pasi konsumimi i tepërt i tyre kontribuon në formimin e peshës së tepërt, probleme me stomakun, mëlçinë dhe fshikëzën e tëmthit. Ushqimi i tillë shkakton një rritje të kolesterolit në gjak, shfaqjen e pllakave në muret e enëve të gjakut, bllokimin e tyre dhe shqetësimin pasues të qarkullimit të gjakut, përfshirë në organet e legenit. Konsumimi i tepërt i ushqimeve të skuqura të zakonshme dhe të ashtuquajturat yndyrna trans që gjenden në disa ushqime gjithashtu shkaktojnë dëm. Numri i tyre përfshin qengjin, mishin e derrit, mishin e gjelit, gjalpin, etj .;
 • ushqime të larta me karbohidrate të thjeshta provokojnë një grup të shpejtë të masës dhjamore dhe kërcime të shpeshta në nivelin e sheqerit në gjak. Me abuzimin e një ushqimi të tillë në mënyrë eksponenciale, shanset e mosfunksionimit të pankreasit dhe rreziku i diabetit mellitus rriten. Në të ardhmen, kjo sëmundje çon në procese neurodegjeneruese dhe një çrregullim hormonal, i cili gjithmonë ndikon negativisht në aftësinë e një njeriu për të drejtuar një jetë seksuale normale. Produkte të tilla përfshijnë shumicën e ëmbëlsirave dhe pasta, ushqim të shpejtë, patate të skuqura, patate të skuqura dhe snack, pije me sheqer të shtuar, disa ushqime komoditeti, etj .;
 • produktet e tymosura nga dyqanet në formën e mishit, peshkut, sallatës ose sallamave janë të dëmshme për stomakun dhe trupin në tërësi, pasi ato shpesh përmbajnë, përveç yndyrës, aromave dhe ngjyrave artificiale;
 • kafeina e tepërt pengon sistemin nervor qendror, e mbingarkon atë dhe rrit rrezikun e vazospazmës. Efekti gjallërues i kësaj pije arrihet vetëm në sasi rreptësisht të kufizuara. Një mbidozë e kafeinës në vend të zgjimit, përkundrazi, sjell letargji, përgjumje, dridhje dhe manifestime vegjetative të pakontrolluara në formën e marramendjes, kërcime në presionin e gjakut, palpitacione dhe madje edhe sulme paniku. Bërja e përditshme me këtë pije krijon një efekt të përhershëm të lodhjes tek një burrë, dhe në këtë gjendje është e vështirë të udhëheqësh një jetë normale seksuale;
 • alkooli në çdo formë ka një efekt frenues në sistemin nervor qendror, veçanërisht në sasi të mëdha dhe përdorim të shpeshtë. Nuk ka rëndësi në parim nëse një njeri pi alkool të fortë ose të shkallës së ulët, nëse e bën atë rregullisht, trupi dëmtohet sidoqoftë. Ekziston një mit që midis pijeve alkoolike, birra është më e dëmshme për fuqinë mashkullore, pasi gjoja përmban fitoestrogjene që ndikojnë në nivelin e testosteronit. Por nuk ka asnjë studim të vetëm që vërteton ekzistencën e një efekti të tillë. Fitoestrogjenet që bien në birrë me HOPS janë një sasi e papërfillshme që nuk mund të ndikojë në sfondin hormonal në asnjë mënyrë. Por alkooli që përmbahet në këtë pije është shumë i aftë të dëmtojë jo vetëm fuqinë, por tërë trupin;
 • marrja e tepërt e kripës kontribuon në akumulimin e ujit në trup dhe rrit presionin e gjakut. Kjo ndikon negativisht në gjendjen e mureve vaskulare dhe qarkullimin e gjakut në trup, përfshirë në organet e legenit, si dhe në lëvizshmërinë e nyjeve. Mos abuzoni me turshi, ushqime të konservuara, patate të skuqura, salcice dhe ushqime të tjera të kripës së lartë.
Erofertil  Steriliteti mashkullor si një faktor kryesor në problemet e konceptimit

Të gjitha produktet e mësipërme, natyrisht, duhet të përjashtohen nga dieta jo vetëm për burrat që vuajnë nga probleme me potencë. Në trajtimin e ndonjë sëmundje të sistemeve nervore, kardiovaskulare, të tretjes, ushqimi i tillë nuk rekomandohet, madje as nuk ndalohet rreptësisht për të ngrënë. Nëse një njeri nuk kujdeset për shëndetin e tij, nuk lëviz shumë, nuk vëzhgon një regjim pushimi, vazhdimisht mbush stomakun e tij me asgjë, është i varur nga alkooli, pirja e duhanit dhe substancat psikoaktive, ai shpejt do të kapërcehet nga vështirësitë në jetën seksuale.

Produkte potenciale

Pasi të rendisni atë që konsiderohet e dëmshme për fuqinë mashkullore, duhet të zbuloni se çfarë lloj ushqimi këshillohet të hani për mirëmbajtjen më të gjatë të mundshme të dëshirës seksuale dhe shëndetit seksual. Për nga përmbajtja e vitaminave dhe mineraleve të dobishme, si rregull, dallohen disa grupe të produkteve:

 • që përmbajnë kalium, magnez, kalcium dhe zink, të cilat ndihmojnë në formimin dhe ushqimin e sistemit nervor dhe përmirësimin e aktivitetit nervor. Këto përfshijnë produkte të qumështit, barishte, banane, hikërror, bishtajore, bollgur, disa ushqime deti, fruta të thata, etj .;
 • produkte me një përmbajtje të lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe vitaminave A, C dhe E, të cilat janë të përfshira në formimin e imunitetit, proceseve metabolike dhe forcimin e mureve të venave dhe enëve të gjakut. Kjo është, para së gjithash, ushqim i pasur me Omega-3 dhe Omega-6, për shembull, disa lloje të vajrave të peshkut dhe perimeve: luledielli, ulliri ose fara liri, arrat dhe farat;
 • ushqime me proteina të mjaftueshme dhe aminoacide të nevojshme për ndërtimin e muskujve, ligamenteve dhe përbërësve të tjerë të trupit. Këto janë varietetet me yndyrë të ulët të mishit, shpendëve dhe peshqve, produkte të qumështit, bishtajore, mish pule ose vezë kajsi;
 • si afrodiziakë natyralë, rekomandohet të konsumoni goca deti, çokollatë të errët dhe luleshtrydhe në një sasi të kufizuar. Njerëzit besojnë se produktet e bletarisë, të tilla si mjalti ose buka e bletëve, kontribuojnë në një rritje të fuqisë.

Farë është e dëmshme për fuqinë dhe çfarë është e dobishme?

Mando njeri dëshiron të ketë një mbledhje të mirë për aq kohë sa të jetë e mundur, kështu që shumë janë të interesuar në pyetjen: çfarë është e dëmshme për potencën? Shëndeti për një burrë është, para së gjithash, shëndeti i burrave. Por ky koncept përfshin jo vetëm fuqinë, por edhe epshin. Një gjendje e shëndetshme e sistemit riprodhues të mashkullit është gjithashtu e rëndësishme. Prandaj, vizitat e rregullta te mjeku do të jenë të dobishme.

Produkte – Armiqtë e Potencialit

Shumë zakone të këqija zvogëlojnë fuqinë dhe epshin. Kjo përfshin, natyrisht, pirjen e duhanit, përdorimin e tepruar të alkoolit, drogës. Por ushtrimi i rregullt, përkundrazi, rris epshin dhe ereksionin dhe e bën trupin e një njeriu të bukur dhe tërheqës për seksin e kundërt.

Dobishme për shëtitjet shëndetësore të burrave në ajër të pastër. Mjekët rekomandojnë që burrat të ndërmarrin të paktën një mijë hapa çdo ditë. Dushet e kontrastit ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe normalizimin e fuqisë.

Sigurisht, një bollëk stresi është një armik i madh për epsh dhe fuqi. Ne duhet të përpiqemi t'i minimizojmë ato ose të mësojmë se si të lehtësojmë stresin. Një dietë e veçantë gjithashtu ka një efekt të mirë në shëndetin e burrave.

Prandaj, vlen të kuptoni se cilat produkte janë të dëmshëm për fuqinë:

 1. Beer. Ajo çon në një çekuilibër hormonal. E ashtuquajtura bark birre është një tregues i një ulje të testosteronit dhe prodhimit të hormoneve femërore. Nëse një njeri është i dashur për shëndetin e tij, ai nuk duhet të abuzojë me këtë produkt.
 2. Ushqime të shpejta: patate të skuqura, hamburgerë, djathëra djathë, patate të skuqura, hamburger, qen të nxehtë, shawarma, pies, pancakes, burritos, pizza, etj. Yndyrnat e dëmshme transgjenike të përfshira në to shkaktojnë dështim hormonal. Nga rruga, ato gjenden gjithashtu në margarinë dhe akullore. Mos abuzoni me këto produkte nëse e vlerësoni fuqinë.
 3. Kafeina. Ai vret testosteronin dhe rrit nivelin e estrogjenit. Por për fat të mirë, ajo largohet shpejt nga trupi.
 4. Pjekje. Ai përmban përbërës të dëmshëm për fuqinë: sheqer, maja dhe acide.
 5. Salcë të tymosur dhe mish të tjerë të tymosur. Lëngu i tymit që ato përmbajnë ka një efekt shkatërrues në organet gjenitale tek burrat.
 6. Përdorimi i tepërt i ëmbëlsirave. Sheqeri i tepërt i gjakut shkel fuqinë. Doza maksimale e ëmbëlsirave në ditë është 50 g.

Ushqimet e larta në kolesterol çojnë në bllokimin e enëve të gjakut dhe dëmtojnë qarkullimin e gjakut (përfshirë penisin).

Këto produkte përfshijnë:

 • derri yndyror dhe viçi;
 • gjalpë;
 • djathë yndyror;
 • palca e mëlçisë;
 • peshk i konservuar;
 • caviar;
 • verdhat e vezëve;
 • karkaleca;
 • suxhuk;
 • margarinë;
 • pasta.

Produktet të jenë të kufizuara:

 1. Qumështi i lopës është i natyrshëm. Mund të konsumohet jo më shumë se një litër në ditë.
 2. Soje. Ai përmban hormonet e seksit femëror. Prandaj, abuzimi me këto produkte dhe veçanërisht zëvendësimi i tyre me mish nuk rekomandohet për burrat.
 3. Salt. Një tepricë e tij në trup zvogëlon prodhimin e testosteronit.
 4. Droga. Edhe më e dobëta prej tyre (për shembull, marihuana) zgjat ekuilibrin hormonal.
 5. Nikotina. Ajo çon në vazokonstriksion (përfshirë organet gjenitale tek burrat) dhe shkakton aterosklerozë.
 6. Alkooli. Ajo shkel funksionin e mëlçisë, dhe kështu prodhimin e hormoneve të nevojshme.
 7. Coca-Cola dhe pije energjetike. Ata shkaktojnë vazodilim, dhe pastaj ngushtimi i tyre shpejt. Kjo është e keqe për funksionin erektil.

Nëse keni probleme me një ereksion, duhet të kontrolloni nivelin e testosteronit. Kjo mund të bëhet me lehtësi duke dhuruar gjak për agjërimin. Nëse gjithçka është në rregull me nivelin e hormonit, ju duhet të vendosni ushqim dhe të udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme.

Efekti negativ i një diete të dëmshme mbi fuqinë

Një fuqi e mirë për një burrë është stabiliteti dhe besimi në jetë. Nuk ka nevojë të presësh deri në pleqëri, për të zgjidhur problemet me aktivitetin seksual. Shtë më mirë të monitoroni shëndetin tuaj që në moshë të re. Për ta bërë këtë, ju duhet pak, thjesht duhet të përjashtoni nga dieta atë që është e dëmshme për fuqinë.

Erofertil  Si të rrisni kohën e fluturimit me kuadropter - një përmbledhje e metodave në dispozicion

Efektet negative mbi fuqinë

Produktet për fuqi duhet të futen në dietën e zakonshme, dhe jo t'i hani ato thjesht. Burrat nuk duhet të hanë vetëm ushqim të shëndetshëm, por edhe të zvogëlojnë konsumin e ushqimit të hedhurinave, dhe është më mirë ta braktisni plotësisht.

Kur blejnë produkte të caktuara nga burrat, ata duhet të marrin parasysh nuanca të ndryshme. Për shembull, shpendët dhe bagëtitë ushqehen me ushqim hormonal. Kjo është bërë në mënyrë që kafshët të fitojnë peshë shpejt. Prandaj, kur burrat konsumojnë mish të tillë, spermatogjeneza e tyre dëmtohet.

Dietë e keqe

Lista e produkteve që kanë fuqi më të ulët është mjaft e gjerë. Për shembull, për ndonjë arsye, sallatat konsiderohen më të shijshme nëse ato janë të kaluara me majonezë, dhe ushqimet e shijshme me salcice në përgjithësi konsiderohen normë. Sidoqoftë, askush nuk mendon se këto janë produkte të dëmshme.

Produkte të dëmshme për burrat për fuqinë:

Alkooli dhe fuqia

 • Produkte të tymosura – çon në dehje në rrjedhën e gjakut.
 • Marinada – uthull, kontribuon në dështimin e prodhimit të testosteronit.
 • Ushqimi i konservuar – gjatë gatimit, gjithçka që është e dobishme shkatërrohet, dhe kancerogjenët grumbullohen.
 • Confmbëlsirat – çon në mbipeshë.

Kripa dhe sheqeri janë gjithashtu produkte të dëmshme, pasi ato provokojnë një rënie të fuqisë. Kjo për faktin se kripa dhe sheqeri ndikojnë negativisht në funksionimin e rrjedhës së gjakut.

Fluidfarë lëngu ndikon në ngritjen e mashkullit

Fuqia mashkullore është shumë e prekur nga alkooli. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se është e pamundur të pini alkool fare, një gotë me vinyl të kuq, përkundrazi, shërben si një patogjen. Gjëja kryesore është të mos e teproni, përndryshe mund të ndodhë mosfunksionim seksual.

Pije të tjera që ulin mbledhjen:

Zakonet e këqija

 • qumështi i plotë;
 • birrë;
 • sode dhe ujë të ëmbël;
 • Të energjisë.

Mjekët herë pas here lejojnë veten të përkëdhelen me një dietë të produkteve të dëmshme, por më shpesh sesa një herë në muaj. Për shembull, shkoni me miqtë në një birrë me brinjë të tymosur.

Rregullat e të ushqyerit për potencial të fuqishëm

Potenciali tek burrat mund të mirëmbahet nga një dietë e shëndetshme. Kjo nuk do të thotë se është e nevojshme të uleni në dieta rraskapitëse. Thjesht duhet të futni në menunë e njohur një numër produktesh të dobishme. Me fjalë të tjera, nxirrni ushqim që zvogëlon një mbledhje, duke zëvendësuar atë që aktivizon fuqitë mashkullore.

Produktet që zvogëlojnë një mbledhje janë të dëmshme jo vetëm për shëndetin e sistemit gjenitourinar, por për të gjithë trupin.

Përfitimet dhe dëmet e mishit dhe perimeve

Mishi konsiderohet ushqim thjesht mashkullor, pasi përmban proteinë të nevojshme për prodhimin e farës. Proteina është e përfshirë në prodhimin e testosteronit. Produktet e mishit përdoren si një agjent shkaktar për burrat.

Përkundrazi, mishi i yndyrosur zvogëlon një mbledhje, burrat duhet t'u japin përparësi mishit të kuq:

Mish për burra

 • mish viçi ose viçi pa yndyrë;
 • Turqia;
 • Connie;
 • pate;
 • qengji i ri;
 • pule.

Produktet e mishit duhet të kombinohen me perime, atëherë dieta do të jetë e dobishme për fuqinë. Nëse ka shumë proteina në trup, atëherë ka një shkelje të tretshmërisë së kolesterolit. Yndyra e tepërt depozitohet në muret e enëve të gjakut, duke rezultuar në trashje.

Cilat perime janë të mira për burrat?

Perime të shëndetshme

 1. Hudhra me qepë.
 2. Lakra dhe brokoli i Pekinit.
 3. Sallatat me gjethe.
 4. Spinaqi.
 5. Karrota.
 6. Domate, tranguj, speca (bullgarisht).

Enët me perime hanë më së miri të papërpunuara, dieta e mishit, është më mirë të gatuhen në një kazan të dyfishtë ose tenxhere të ngadaltë.

Menyja e ushqimit të detit – Ndihmon në Rivendosjen e Forcës Mashkullore

Ostrat, kallamarët, midhjet përmbajnë një numër të madh të substancave aktive që stimulojnë aktivitetin seksual, duke mbështetur mbledhjen e mashkullit. Këto produkte konsiderohen afrodiziakë natyrorë. Enët nga produktet e dëmshme mund të zëvendësohen në mënyrë të përkryer me shijet ekzotike të ushqimit të detit.

Ushqim deti shtesë të shëndetshëm:

Ushqim deti

 • mish karkalecash;
 • mish zjarri ose peshkaqen;
 • kale deti;
 • karavidhet e rrumbullakët
 • peshk.

Për të marrë rezultatin maksimal dhe për të rritur aktivin luftarak të ulur, burrat duhet të hanë ushqim deti në formë gjysëm të përgatitur, duke anashkaluar trajtimin e fortë të nxehtësisë.

Mjekët nuk e hedhin poshtë faktin se peshqit e lumenjve, veçanërisht deti i arrave, janë gjithashtu të dobishëm për shëndetin e burrave. Shtë në kanceret që përmbajnë shumë fosfor, zink dhe selen, të cilat thjesht janë të nevojshme për shëndetin e burrave dhe prodhimin e farës me cilësi të lartë.

Ushqime dhe erëza të tjera të shëndetshme

Kështu që një mbledhje nuk dështon kurrë, burrat duhet të shtojnë erëza të dobishme në enët e tyre çdo ditë, domethënë:

Erëzat stabilizojnë aktivitetin seksual. Falë këtyre erëzave, mikrocirkulacioni është stabilizuar, ka një përmirësim në fluksin e plazmës në organet e vendosura në legenin e vogël.

Produktet e mjaltit dhe bletëve nuk janë më pak të efektshme. Mjalti nuk duhet të shtohet në pije të nxehta, pasi gjatë trajtimit të nxehtësisë humbasin të gjitha cilësitë e dobishme. Ky ilaç mjalti konsumohet më së miri me ujë ose ilaçe.

Një ilaç i tillë efektiv është një përzierje arre me mjaltë. Për ta bërë këtë, merrni 2 limonë, arra (100 g), mjaltë (200 g). Gjithçka është e grimcuar dhe e përzier me mjaltë. Ky është një ilaç shumë efektiv që përmirëson mbledhjen. Përveç kësaj, ky mjet forcon funksionet mbrojtëse të trupit.

Një tjetër produkt i mjaltit që rifiton fuqinë e tij të mëparshme mashkullore është një bukë bletësh. Ai përmban proteina me karbohidrate të thjeshta (fruktozë, glukozë). Konsumi i rregullt i viçit përmirëson sekretimin e testosteronit dhe normalizon funksionin kardiovaskular.

Mjalti me xhenxhefil ka efektivitet të mirë. Rizomi i xhenxhefilit është i pasur me vajra esencialë që forcojnë dëshirën seksuale. Përdorimi i përditshëm i xhenxhefilit me mjaltë ndihmon për të përballuar ereksionet problematike.

Karakteristikat e dobishme të arra dhe farave

Të gjitha arrat përmbajnë acide yndyrore omega3, të cilat janë të nevojshme për enët e gjakut. Arrat përmbajnë gjithashtu argininë, e cila stimulon mbushjen e kapilarëve me plazmë, e cila është e nevojshme për një mbledhje të qëndrueshme.

Arrat konsiderohen një produkt ushqimor me kalori të lartë, kështu që çdo ditë është e mjaftueshme për të ngrënë një grusht të vogël të këtij produkti në ditë.

Një ilaç shumë efektiv për fuqinë është kungulli dhe fara e lulediellit. Këto ushqime përmbajnë shumë vitaminë E dhe vajra.

Shahinclub Shqipëri