Tableta normale – udhëzime për përdorim

Numri i regjistrimit:

LP- 004700-130218

Emri i Tregtisë:

Emri ndërkombëtar jo pronësor ose grupi:

Forma e dozimit:

Strukturë

Tableta 1 përmban:

Inosine Pranobex 500,0 mg

Celuloza mikrokristaline 33,5 mg

Shkrepje e perlitolit (manitol – 80% dhe niseshte misri – 20%) 33,5 mg

Niseshte karboksimetil natriumi 67,0 mg

Povidone K-17 10,0 mg

Stearati i magnezit 6,0 mg

Description:

Tableta të gjata biconvex me ngjyrë të bardhë ose pothuajse të bardhë me një erë karakteristike të zbehtë, me një rrezik nga njëra anë

Grupi farmakoterapeutik:

Kodi ATX: J05AX05

Vetitë farmakologjike

pharmacodynamics

Inosine Pranobex, një derivat sintetik i purinës, është një kompleks që përmban inosinë dhe N, N-dimethylamino-2-propanol në një raport molar 1: 3. Ka aktivitet imunostimulues dhe efekt antiviral jo specifik. Efektiviteti i kompleksit përcaktohet nga prania e inozinës, përbërësi i dytë rrit disponueshmërinë e tij për limfocitet.

Rivendos funksionet e limfociteve në kushte të imunosupresionit, rrit blastogjenezën në popullatën e monociteve, stimulon shprehjen e receptorëve të membranës në sipërfaqen e ndihmësve T, parandalon uljen e aktivitetit të limfociteve nën ndikimin e glukokortikosteroideve, dhe normalizon përfshirjen e timidinës në to. Inosine Prapobeks stimulon aktivitetin e limfociteve T dhe vrasësve natyrorë, funksionin e T-supreshtuesve dhe ndihmësve T, rrit prodhimin e imunoglobulinës G (Ig G), interferon-gamës, IL-1 dhe IL-2 ipterlekipov, zvogëlon formimin e citokiasëve anti-inflamator-dhe J1- 4 dhe IL-10, potencon kemotaksën e neutrofileve, monociteve dhe makrofagëve.

Ilaçi shfaq aktivitet antiviral in vivo kundër virusit herpes simplex, citomegalovirus. virusi i fruthit, virusi i limfomës qelizore T të njeriut (kallaji III), poliiriruset, viruset e influencës A dhe B, virusi ECHO (virusi esterocitopatogjenik njerëzor), viruset e encefalomokarditit dhe encefaliti i kalit. Mekanizmi i efektit antiviral të inosinës pranobex është i shoqëruar me frenimin e ARN virale dhe dihydroperoatsytitase, e cila është e përfshirë në replikimin e viruseve të caktuara, rrit shtypjen e mRNA të limfociteve nga viruset, e cila shoqërohet me një rënie në sintezën e ARN virale dhe përkthimin e proteinave virale dhe interferimin e proteinave virale, si dhe rritjen e prodhimit të proteinave virale. Kur kombinohet, rrit efektin e interferonit-alfa, aciklovir dhe zidovudinës.

Erofertil  Cilat barishte janë efektive për fuqinë

Farmakokinetika

Pas administrimit oral, ilaçi absorbohet mirë nga trakti gastrointestinal (GIT). Përqendrimi maksimal i përbërësve në plazmën e gjakut përcaktohet pas 1-2 orësh. metabolizohet shpejt dhe ekskretohet përmes veshkave. Metabolizohet në mënyrë të ngjashme me nukleotidet purogjen endogjen me formimin e acidit urik. N, N-dimetilamino-2-propanoli metabolizohet në N-oksid, dhe 4-acetamidobenzoat në o-acilglukuropid. Asnjë grumbullim i ilaçit në trup nuk u zbulua. Gjysma e jetës (T1 / 2) është 3,5 orë për N, N-dimetillamino-2-propanol dhe 50 minuta për 4-acetamidobenzoat. Ilaçi dhe metabolitët e tij ekskretohen nga trupi nga veshkat brenda 24-48 orësh.

Indikacionet për përdorim

 • Trajtimi i gripit dhe infeksioneve të tjera akute të frymëmarrjes virale;
 • infeksione të shkaktuara nga virusi herpes simplex tip I dhe II: herpes gjenital dhe labial, keratiti herpetik, dhenve;
 • mononukleoza infektive e shkaktuar nga virusi Epstein-Barr;
 • infeksion i citomegalovirusit;
 • fruthi i rëndë;
 • infeksion papillomavirus: papilloma e laring / litarët vokal (lloji fibroze), infeksioni papillomavirus i organeve gjenitale tek burrat dhe gratë, lythat;
 • panencefalit sklerozues subakut;
 • molluscum contagiosum.

Противопоказания

 • mbindjeshmëria ndaj praiobex inosine dhe përbërësve të tjerë të ilaçit;
 • cerma;
 • urolithiasis;
 • insuficienca renale kronike;
 • aritmia;
 • shtatzënia dhe periudha e ushqyerjes me gji;
 • mosha e fëmijëve deri në 3 vjet (pesha e trupit deri në 15-20 kg).

Me kujdes

Kujdes duhet të ushtrohet me administrim të njëkohshëm me frenuesit xaptin oxidase, diuretikët, zidovudinë, në dështimin akute të mëlçisë. Përdorimi gjatë shtatëzanisë dhe periudha e ushqyerjes me gji Kundërindikuar në gratë shtatzëna dhe gratë që ushqehen me gji, sepse siguria e drogës nuk është hetuar.

Dozimi dhe Administrimi

Tabletat merren gojarisht pas vaktit me pak ujë. Doza e rekomanduar ditore për të rriturit dhe fëmijët e moshës 3 vjeç dhe më të vjetër (pesha e trupit mbi 15-20 kg) është 50 mg / kg peshë trupore në 3-4 doza, që është mesatarisht për të rriturit – 6-8 tableta në ditë, për fëmijë – 1/2 tabletë për 5 kg peshë trupore në ditë. Në format e rënda të sëmundjeve infektive, doza mund të rritet individualisht deri në 100 mg / kg peshë trupore në ditë, e ndarë në 4-6 doza. Doza maksimale ditore për të rriturit është 3-4 g / ditë, për fëmijët e moshës 3 vjeç e lart – 50 mg / kg / ditë.

Erofertil  Si të trajtohet impotenca tek burrat dhe nëse mund të shërohet

Në sëmundjet akute, kohëzgjatja e trajtimit tek të rriturit dhe fëmijët është zakonisht nga 5 deri në 14 ditë. Trajtimi duhet të vazhdojë 2 ditë pas zhdukjes së simptomave klinike. Nëse është e nevojshme, kohëzgjatja e trajtimit mund të rritet individualisht nën mbikëqyrjen e një mjeku.

Në sëmundjet e relaksimit kronik, trajtimi tek të rriturit dhe fëmijët kryhet në disa kurse që zgjasin 5-10 ditë në interval prej 8 ditësh. Gjatë terapisë së mirëmbajtjes, doza mund të reduktohet në 500-1000 mg / ditë (1-2 tableta) për 30 ditë.

Me një infeksion herpetik, të rriturit dhe fëmijët përshkruhen 5-10 ditë para se simptomat të zhduken, në periudhën asimptomatike, 1 tabletë 2 herë në ditë për 30 ditë për të zvogëluar numrin e relapsave.

Për infeksionin papillomavirus, të rriturit përshkruhen 2 tableta 3 herë në ditë, për fëmijët 1/2 tabletë për 5 kg / peshë trupore në ditë në 3-4 doza për 14-28 ditë si monoterapi.

Me dysplasia e qafës së mitrës të shoqëruar me virusin e papillomës njerëzore, 2 tableta përshkruhen 3 herë në ditë për 10 ditë, atëherë 2-3 kurse të ngjashme bëhen me një interval prej 10-14 ditësh.

Në rast të lythave gjenitale të përsëritura, të rriturit përshkruhen 2 tableta 3 herë në ditë, për fëmijët 1/2 tabletë për 5 kg / peshë trupore në ditë në 3-4 doza në ditë, qoftë si një mopoterapi, ose në kombinim me trajtimin kirurgjik për 14 -28 ditë, pastaj me një përsëritje të trefishtë të kursit të treguar në intervalet prej 1 muaji.

Përdorimi tek pacientët e moshuar. Nevoja për rregullimin e dozës, ilaçi përdoret në të njëjtën mënyrë si tek pacientët e moshës mesatare. Duhet të kihet parasysh se në pacientët e moshuar, një rritje e përqendrimit të acidit urik në serumin e gjakut dhe urinës ka më shumë të ngjarë se sa tek pacientët e moshës së mesme.

Erofertil  Pyetje dhe përgjigje mbi Andrologjinë

Përdorimi tek pacientët me insuficiencë renale dhe hepatike.

Në sfondin e trajtimit me Normomed, është e nevojshme të monitorohet përmbajtja e acidit urik në serumin e gjakut dhe urinës çdo 2 javë. Monitorimi i aktivitetit të enzimave të mëlçisë rekomandohet çdo 4 javë me kurse të gjata trajtimi me ilaçin.

Efekti anësor

Frekuenca e efekteve anësore pas përdorimit të ilaçit klasifikohet sipas rekomandimeve të OBSH: të shpeshta -> 1% dhe 0,1% dhe

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Shahinclub Shqipëri