Pse ndodh impotenca psikologjike dhe si trajtohet ajo

Pafuqia psikologjike nuk varet nga mosha, mund të jetë me një djalë shumë të ri ose me një dashnor të rritur me përvojë. Do njeri e konsideron dështimin në shtrat gjërat më të tmerrshme që mund të ndodhin, dhe pafuqia është vetëm një tragjedi. Mund të jetë e ndryshme dhe të lindë për shumë arsye, ndër të cilat edhe psikologjike.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Natyra e problemit

Në botën moderne, gjithnjë e më shumë seksologë dhe psikoterapistë duhet të merren me mosfunksionim ngrerë psikologjik. Jo vetëm burrat vetë vuajnë nga kjo, por edhe gratë – sepse kjo parandalon krijimin e marrëdhënieve harmonike në një çift. Një gjysmë e fortë e njerëzimit është e vështirë të njohë pafuqinë e saj seksuale dhe nuk ka asnjë nxitim t'i drejtohet specialistëve, duke përkeqësuar kështu gjendjen e tyre. Gratë jo gjithmonë i kuptojnë saktë arsyet që shkaktuan mosfunksionim seksual: ata ose bëjnë qejf dhe fyen burrin, ose e perceptojnë atë me shpenzimet e tyre dhe janë të mërzitur nga vetvetja. Edhe pse me një qasje kompetente ndaj këtij problemi mund të zgjidhet mjaft thjeshtë, gjëja kryesore është të pranoni ndihmën e një specialisti dhe ta trajtoni situatën me mirëkuptim.

Erofertil  Ngritje e papërshtatshme

Simptomat e sëmundjes

Simptomat dhe shenjat e pafuqisë psikologjike janë të 2 llojeve:

  • mosfunksionim ngrerë absolut – një mbledhje nuk ndodh fare;
  • e pjesshme – një mbledhje nuk zgjat shumë, dhe njeriu nuk arrin të hyjë në intimitet.

Ekziston një impotencë psikologjike e pjesshme dhe absolute

Një mungesë e plotë e ereksionit është e rrallë, por me format më të rënda të pafuqisë psikologjike tek një burrë, për arsye të panjohura për të, marrëdhëniet seksuale nuk mund të realizohen.

Ka raste kur një burrë nuk përjeton ndonjë problem me partnerin e tij të vazhdueshëm, dhe në raport me gratë e tjera ka pafuqi psikologjike. Ai mësohet me trupin e gruas së tij dhe i beson plotësisht asaj, por nga gratë e tjera ai pret një mashtrim të ndyrë dhe i frikësohet një intimiteti me ta.

Shkaqet e impotencës psikologjike

Burrat nuk janë njësoj, dhe qëndrimi i tyre ndaj asaj që po ndodh në jetën e tyre është gjithashtu i ndryshëm. Nëse njëri nuk reagon fare për ndonjë ngjarje, atëherë tjetri do ta perceptojë atë në mënyrë tragjike dhe do të marrë trauma psikologjike. Shkelja në gjendjen psikologjike të burrave në mënyrën më të papritur provokon një sëmundje ereksioni. Dëshira shumë seksuale fillon formimin e saj në tru, një njeri ka kujtime, fantazi ose vizualizim të imazheve. Pas kësaj, impulset transmetohen në palcën kurrizore, dhe vetëm atëherë përgjatë nervave në organin gjenital. Prandaj, një rritje në penis (mbledhje) ndodh jo vetëm nga stimulimi prekës, por edhe impulsi.

Më shpesh, pafuqia psikologjike lind nga frika e panikut të një njeriu nga dështimi. Kjo frikë forcohet gjithashtu nga prania e përvojës së mëparshme, e cila la gjurmë të saj dhe ndikoi në gjendjen psikologjike, si rezultat, zhvillohet një ndjenjë e pasigurisë në fuqitë mashkullore të një personi. Në korteksin cerebral, formohet një fokus i ashtuquajturi dominues, duke dërguar impulse në enët që furnizojnë penisin me gjak, duke e rritur kështu. Në të njëjtën kohë, mekanizmat që janë të nevojshëm për shfaqjen e një ereksioni janë ndërprerë.

Alkooli dhe ilaçet ndërhyjnë në funksionimin normal dhe të plotë të sistemit nervor dhe trurit. Edhe rastet e rralla të përdorimit mund të provokojnë impotencë seksuale tek burrat.

Një rol të rëndësishëm në mosfunksionimin erektil të një njeriu luhet nga sjellja e partnerit të tij. Nëse një grua shqipton fjalë fyese në kohën e një mashkulli mospërfillës ose i krahason me partnerët e saj të kaluar, d.m.th., ajo flet e paqartë për dinjitetin mashkullor, atëherë në nënkorteksin e një burri kjo përvojë është regjistruar gjithashtu dhe mund të çojë në probleme të një natyre seksuale në të ardhmen. Nëse një grua nuk është e interesuar seksualisht për partnerin e saj seksual, atëherë burri fillon të ndjehet i panevojshëm dhe jo interesant, dhe kjo shkakton apatinë dhe, si rezultat, një ulje në mbledhje.

Erofertil  Llojet e operacionit plastik në penis

Arsyeja mund të jetë mungesa e zgjatur e kontakteve intime ose seksi i rrallë dhe i parregullt. Në këtë rast, kontakti i parë pas një pushimi të gjatë mund të mos jetë plotësisht i përshtatshëm. Kjo ndodh për shkak të ngjalljes së fortë fiziologjike dhe psiko-emocionale, si dhe për shkak të bllokimeve në organet e legenit. Në këtë rast, marrëdhënia seksuale mund të përfundojë brenda disa sekondave.

Një nga shkaqet e impotencës psikologjike është seksi i rrallë dhe i parregullt.

Saktësisht të njëjtat arsye çojnë në faktin se derdhja ndodh përpara se të fillojë marrëdhënia seksuale aktuale. Për më tepër, reagimi negativ i një gruaje ndaj dështimit të mashkullit do të fiksohet në korteksin cerebral dhe situata do të përkeqësohet vetëm në të ardhmen.

Faktorët e jashtëm ndikojnë gjithashtu në funksionin erektil. Nëse nuk ka kushte normale për marrëdhënie seksuale (pamundësia e vetmisë, pritja e vazhdueshme se dikush do të hyjë, etj.), Atëherë kjo gjithashtu mund të provokojë pafuqi psikologjike.

Ndodh që situatat stresuese, të cilat nuk lidhen në asnjë mënyrë me një jetë intime, forcohen fort në funksionin erektil. Një burrë humbet kontrollin mbi marrëdhëniet seksuale, dhe kjo mund të shkaktojë pafuqi psikologjike. Për shembull, gjatë marrëdhënies seksuale, një njeri kalon në problemet e tij, si rezultat, një mbledhje zhduket, dhe kjo përvojë regjistrohet nga truri. Më tej, njeriu fillon të frikësohet nga një mospërputhje e re, dhe natyrisht, ajo ndodh, duke u bërë përfundimisht patologjike.

Shkaqet e impotencës psikologjike mund të kombinohen në 3 grupe:

  1. Karakteristikat e gjendjes psikologjike të një njeriu të veçantë. Besim i ulët i një natyre të lindur, vetëvlerësim i ulët i paarsyeshëm, trauma psikologjike, orientim seksual i pacaktuar.
  2. Arsyet socio-psikologjike. Prindërit në aseksualitet të rreptë, marrëdhënie të vështira brenda familjes në fëmijëri, probleme me partnerin seksual, mungesë përvoje në marrëdhënie seksuale, nivel të ulët shoqëror, mungesë dëshire seksuale.
  3. Arsyet e një natyre neuropsikiatrike. Gjendje depresive, stresi, frikë nga dështimi. Më vete, vlen të theksohet papajtueshmëria me një partner në aspektin seksual.

Më shpesh, mosfunksionimi ngrerë ndodh përkundër sfondit të një përvoje të fortë të një burri dhe frikës së mos kënaqjes së partnerit të tij. Vlen gjithashtu të theksohet se një burrë mund të përjetojë eksitim të madh në lidhje me shtatzëninë e mundshme të një partneri ose të ketë frikë nga kontraktimi i një sëmundje seksualisht të transmetueshme nga ajo, e cila si rezultat formon një gjendje të qëndrueshme të pafuqisë psikologjike.

Erofertil  A është çaji i zi i dëmshëm për fuqinë

Parimet e trajtimit

Si ta ndihmoni një njeri të kapërcejë frikën dhe pasiguritë e tij? Trajtimi i impotencës psikologjike bazohet në ndihmën psikologjike, pasi shkaqet e kësaj sëmundjeje qëndrojnë në aspektin psiko-emocional, atëherë është e nevojshme të merreni me këtë gjendje duke përdorur metoda psikoterapeutike. Pafuqia psikologjike nuk mjekohet me ilaçe. Në këtë rast, qasja terapeutike duhet të jetë e një plani të ndryshëm. Metoda për të hequr qafe sëmundjen duhet të rregullohet në varësi të shkakut, si rezultat i së cilës u zhvillua mosfunksionimi ngrerë psikologjik.

Hapi i parë është të eliminoni shkaqet që rrisin pafuqinë seksuale, të vendosni kontakte të rregullta seksuale, të ndryshoni stilin e jetës, të eliminoni stresin.

Si të shpëtojmë nga pafuqia psikologjike e provokuar nga kushtet stresuese? Nëse i ka rrënjët në depresion të rëndë, mund të përshkruhen ilaçe kundër depresionit dhe agjentë anksiolitikë, me stres të fortë mund të rekomandohen tonik dhe ilaçe restauruese. Më shpesh, psikoterapistët përshkruajnë Udenafil, Tadalafil, Vardenafil, etj. Këto barna duhet të merren derisa të rikthehet plotësisht gjendja psikoemotuese. Ilaçet janë mjaft të forta dhe kanë shumë kundërindikacione, kështu që ato mund të përshkruhen vetëm nga një specialist. Përveç kësaj, doza do të ndryshojë në varësi të ashpërsisë së patologjisë dhe do të vazhdojë nga karakteristikat individuale të pacientit.

Në disa raste, rekomandohet të merrni ilaçe për një rritje afatshkurtër të ereksionit. Ndonjëherë, menjëherë para marrëdhënies seksuale, qetësimi është i përshkruar. Në çdo rast, specialisti duhet të korrigjojë tiparet e mosfunksionimit ngrerë dhe të shpjegojë se si ta trajtoni këtë gjendje.

Me impotencë neurogjene, kurset e terapisë së ilaçeve mund të ndihmojnë, të cilat përfshijnë marrjen e ilaçeve që rrisin një ereksion, një kurs intracvernoz të prostaglandinave, si dhe një metodë shtrënguese vakum. Ky trajtim përshkruhet nga një urolog, i cili mund të rekomandojë një konsultë me një endokrinolog dhe një psikoterapist. Pafuqia psikologjike është plotësisht e kuruar, përveç kësaj, ajo mund të kalojë vetë, pa pjesëmarrjen e mjekëve. Gjëja kryesore është të mos ndalemi në të dhe të mos bësh panik.

Shahinclub Shqipëri