Probleme me derdhje

Disorderrregullimi i derdhjes është çrregullimi seksual më i zakonshëm tek burrat, por vetëm disa prej tyre shkojnë te mjeku dhe marrin ndihmë. Duhet të dini që në shumicën e rasteve, një specialist mund ta ndihmojë dhe ta kontaktoni nuk ka turp. Patologjitë e shërueshme nuk duhet të lejohen të ulin cilësinë e jetës dhe marrëdhëniet intime.

Disordersrregullimet e ejakulimit – një grup çrregullimesh derdhjeje. Ai përfshin një gamë të gjerë të patologjive nga ejakulimi i shpejtë ose i parakohshëm deri në mungesën e tij të plotë (aneakulimi, anorgazmia). Përveç kësaj, kjo përfshin derdhje të dhimbshme dhe retrograde, si dhe shfaqjen e gjakut në spermë. Të gjitha këto kushte kanë shkaqe dhe parashikime të ndryshme.

Statistikë

Sipas të dhënave amerikane, derdhja e parakohshme (e hershme) është çrregullimi seksual më i zakonshëm tek burrat nën moshën 40 vjeç. Nga 30 deri në 70% të burrave me frekuenca të ndryshme dhe në shkallë të ndryshme e takojnë atë gjatë gjithë jetës. Një studim tjetër i madh tregoi se 46% e burrave të moshës 50-80 raportuan probleme me derdhje, 59% e tyre ishin shqetësuar ndjeshëm, veçanërisht kur kombinohen me simptoma të tjera të sëmundjeve të traktit urinar (Rosen R et al., 2003). Derdhja e vonuar është shumë më pak e zakonshme, sipas disa raporteve, në rreth 4% të burrave (Jannini EA et al., 2002). Prevalenca e çrregullimeve të tjera të derdhjes është kuptuar dobët. Hasshtë vlerësuar se derdhja retrograde, një gjendje kur spermatozoidi hyn në fshikëz, është përgjegjës për afërsisht 2% të rasteve të infertilitetit mashkullor (Jefferys A et al, 2012).

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Shërbimet mjekësore

Simptomat e çrregullimeve të derdhjes

Derdhja e parakohshme është një dukuri që përsëritet rregullisht, në të cilën derdhja ndodh më herët nga sa dëshiron njeriu, mund të ndodhë me stimulim minimal seksual. Ekziston një moment subjektiv në përkufizimin e derdhjes së hershme, pasi kënaqësia me intimitetin seksual të të dy partnerëve luan një rol të rëndësishëm. Për një palë, një kohëzgjatje e fërkimeve prej 6 minutash (kohëzgjatja mesatare) do të jetë e mjaftueshme, për një tjetër – jo.

Erofertil  Vegjetarianizëm dhe humbje peshe

Derdhja e parakohshme është çrregullimi seksual më i zakonshëm tek burrat.

Klasifikimi ndërkombëtar i sëmundjeve (ICD-10) jep përkufizimin e mëposhtëm të problemit: "Pamundësia për të vonuar derdhjen është e mjaftueshme për të shijuar dashurinë. Kjo manifestohet me derdhje para marrëdhënieve seksuale ose shumë shpejt pasi të fillojë (nëse keni nevojë për një tregues të përkohshëm, mund të flisni për 15 sekonda) ose ejakulim pa një mbledhje të mjaftueshme, gjë që e bën të pamundur marrëdhënien seksuale. Problemi nuk është rezultat i mungesës së zgjatur të aktivitetit seksual. " Për të përcaktuar nëse një derdhje është e hershme, kërkohet bashkëpunim i mirë i pacientëve dhe mjekëve.

Derdhja e parakohshme ndikon dukshëm në cilësinë e jetës:

 • kënaqësia me marrëdhëniet seksuale është e ulët;
 • është e vështirë të relaksoheni gjatë marrëdhënies seksuale;
 • marrëdhëniet seksuale bëhen më pak të shpeshta;
 • Kënaqësia me marrëdhëniet seksuale zvogëlohet.

Ndikimi negativ i çrregullimit shtrihet jo vetëm në jetën seksuale. Mund të ketë një ndikim vendimtar në vetëvlerësimin dhe marrëdhëniet me partnerin, të çojë në depresion, ankth, drojë. Përkundër të gjitha pasojave, një numër shumë i vogël i burrave kërkojnë trajtim.

Ejakulimi i vonë thuhet se kur një njeri nuk mund të ejakulojë pas 20-30 minutash marrëdhënie, duke e ndërprerë atë me kalimin e kohës ose duke shterruar fizikisht. Simptoma kryesore është vështirësia në arritjen e një orgazme ose mungesën e saj. Ekzistojnë disa mundësi për rrjedhën e sëmundjes:

 • drita (një njeri është në gjendje të arrijë orgazm gjatë marrëdhënies seksuale, megjithatë, ndonjëherë vetëm nën kushte të caktuara);
 • i moderuar (nuk mund të ejakulojë gjatë marrëdhënies seksuale normale, por mund ta bëjë atë gjatë masturbimit ose falimentimit);
 • e rëndë (mund të ejakulojë vetëm në mënyrë private me vetveten);

shumë e rëndë (derdhja nuk është e mundur).

Derdhja e vonë mund të jetë një shenjë e një sëmundje që kërkon kujdes mjekësor.

Derdhja retroograde karakterizohet nga:

 • “Orgazma e thatë”, domethënë spermatozoidët nuk nxirren ose nxirren në sasi të vogla;
 • pas kontaktit seksual, urina mund të jetë disi e kthjellët për shkak të spermës që hyn në fshikëz;
 • një çift mund të ankohet për infertilitet.

Me të gjitha këto patologji, mund të ndodhin simptoma të sëmundjeve që shkaktojnë çrregullime të derdhjes. Për shembull, dobësia, palpitacionet, urinimi i shpeshtë dhe disponimi i ulët mund të jenë të pranishme.

Shkaqet e çrregullimeve të derdhjes

Shkaqet e derdhjes së parakohshme janë kuptuar dobët, sepse nuk ka të dhëna të mjaftueshme për një përfundim vërtet shkencor. Në hipoteza, roli i jepet faktorëve të ndryshëm biologjikë dhe psikologjikë, duke përfshirë mbindjeshmërinë ndaj penisit, çrregullimet e ankthit dhe mosfunksionimin e receptorëve të serotoninës. Ejakulimi i shpejtë shpesh kombinohet me mosfunksionim ngrerë, por nuk varet nga mosha. Pritet që faktorët e mëposhtëm të rrezikut:

 • shëndet i dobët i përgjithshëm;
 • obeziteti;
 • inflamacion i prostatës;
 • çekuilibrimi i hormoneve tiroide;
 • problemet emocionale; stresi;
 • përvoja traumatike seksuale.

Derdhja e vonuar te burrat zhvillohet në sfondin e sëmundjeve dhe kushteve të mëposhtme:

 • hypogonadism;
 • sëmundja e tiroides;
 • sëmundjet e sistemit hipotalamik-hipofizor (sëmundja e Cushing dhe të tjerët);
 • operacioni i prostatës;
 • dëmtimet e nervit të legenit;
 • duke marrë ilaçe të caktuara (antihipertensiv, qetësues) ose ilaçe (opiume).

Disa burra raportojnë mungesë të ndjeshmërisë së penisit të glans. Një rol të caktuar luajnë faktorët e mënyrës së jetesës dhe momentet psikologjike.

Derdhja retrograde mund të rezultojë nga:

 • çrregullimi i ekuilibrit të sistemit nervor autonom;
 • operacione në prostatë;
 • sëmundjet somatike (diabeti mellitus, skleroza e shumëfishtë).

Diagnoza e çrregullimeve të ejakulimit

Diagnoza kryesisht bazohet në historinë seksuale të pacientit. Mjeku zhvillon një pyetësor të hollësishëm, duke u përpjekur të përcaktojë nëse çrregullimi është i përhershëm apo i situatës, nëse ndonjë rrethanë ndikon në të, nëse varet nga partneri. Për çrregullime të ndryshme të derdhjes, ekzistojnë teknika specifike diagnostikuese.

Mjetet kryesore diagnostikuese për derdhje të shpejtë:

 • Koha e Vonesës Intravaginale Ejakulative (IELT) – vetë njeriu llogarit kohëzgjatjen e kontaktit seksual. Mjekët nuk rekomandojnë të përdorni një kronometër për të përcaktuar këtë tregues, mjafton se si vetë njeriu vlerëson këtë herë. Atyre u kërkohet gjithashtu të vlerësojnë se sa efektivisht u dha kontroll mbi ejakulimin në një shkallë prej zero deri në katër.
 • Pyetësorët. Mjekësia e bazuar në prova ka zgjedhur dy nga shumë.
  • Mjet Diagnostikues për Ejakulimin e Parakohshëm (PEDT). Përcakton stimulimin minimal të kërkuar, nivelin e depresionit të pacientit dhe problemet e marrëdhënieve ndërnjerëzore. 11 pikë të shënuara në këtë provë tregojnë derdhje të parakohshme, 9-10 pikë tregojnë probabilitetin e saj të lartë.
  • Indeksi arab i derdhjes së parakohshme arabe (AIPE). Projektuar nga Arabia Saudite për të studiuar dëshirën seksuale, mjaftueshmërinë e një ereksioni për marrëdhënie seksuale, kohën e derdhjes, kënaqësinë e të dy partnerëve, nivelin e ankthit dhe depresionit. Një rezultat prej 7-13 pikë në favor të një çrregullimi serioz.

Një ekzaminim mjekësor përqendrohet kryesisht në zbulimin e mundshëm të patologjive neurologjike ose endokrine, në mënyrë që të përcaktohen faktorët shkaktarë të problemit. Këto mund të përfshijnë prostatitin, uretritin, sëmundjen Peyronie. Seti i testeve laboratorike do të varet nga "gjetjet" e mjekut; testet standarde të rekomanduara për të gjithë pacientët nuk ekzistojnë.

Diagnoza e derdhjes së vonë përfshin:

 • Kontrolli mjekësor. Ai përfshin një ekzaminim të hollësishëm të organeve gjenitale, mjeku mund të kontrollojë ndjeshmërinë e tyre në prekje.
 • Testet e gjakut. Me ndihmën e tij përcaktoni nivelin e hormoneve të seksit, hormonet tiroide, përjashtoni diabetin dhe disa sëmundje të tjera.
 • Urinë. Ato ndihmojnë në zbulimin e shenjave të infeksioneve urologjike, sëmundjeve inflamatore.

Në mënyrë tipike, të kërkosh një njeri dhe këto metoda diagnostikuese është e mjaftueshme. Por në varësi të asaj që e shkaktoi patologjinë, mund të jetë e nevojshme një gamë më e gjerë ekzaminimesh dhe konsultimesh të specialistëve të lidhur (neuropatolog, endokrinolog).

Për të sqaruar diagnozën e ejakulacionit retrograde, mjeku mund të aplikojë një test specifik, zbulimin e spermës në urinë pas një orgazmi. Zakonisht procedura kryhet në një institucion mjekësor. Nëse sperma nuk zbulohet në urinë, atëherë "orgazma e thatë" ose infertiliteti mund të kenë një arsye tjetër.

Trajtimi i çrregullimeve të derdhjes

Fatkeqësisht, shumë burra nuk arrijnë te mjeku. Kjo është për shkak jo vetëm të drojës, por edhe besimit se problemet e derdhjes nuk trajtohen. Kjo është një gabim, në rastin e patologjive të tilla, një vizitë te andrologu ose terapisti seksual mund të korrigjojë situatën.

Trajtimet kryesore farmakologjike për derdhje të parakohshme, sipas Manualit Evropian për ordersrregullimet Seksuale Mashkullore:

 • Dapoksetine. Anshtë një antidepresant i aprovuar në shumë vende për të trajtuar këtë problem.
 • Antidepresantë të tjerë.
 • Anestetikë lokale.
 • Tramadol. Ky qetësues i fortë i dhimbjes rekomandohet në shumë vende.
 • Frenuesit e fosfodiesterazës së tipit 5. Barnat për trajtimin e impotencës kanë treguar efekt në një numër studimesh.

Studimi tregoi se vetëm 9% e burrave me derdhje të parakohshme kërkojnë ndihmë mjekësore (Porst, H., et al, 2007).

Ekzistojnë trajtime psikologjike: (terapi e sjelljes), ushtrime në çifte. Për më tepër, metodat e mëposhtme të zgjatjes së marrëdhënieve seksuale rekomandohen në faqen e internetit të Sistemit Kombëtar të Shëndetit në Angli:

 • Masturboni 2-4 orë para seksit.
 • Përdorni prezervativë të trashur për të zvogëluar ndjeshmërinë.
 • Bëni frymë thellë për të shtypur refleksin ejakulator.
 • Bërja seks me një partner të ulur në majë (në mënyrë që ajo të zbresë kur derdhja është afër).
 • Bëni pushime gjatë marrëdhënies seksuale dhe mendoni për diçka hutuese.

Lloji i trajtimit për derdhje të vonë varet nga ajo që e ka shkaktuar atë. Ndonjëherë ju duhet të rishikoni ilaçet që një person merr, të bëni një konsultë psikologjike ose trajtim me një narkolog. Barnat specifike që përshpejtojnë derdhjen nuk ekzistojnë. Ndonjëherë përdoren medikamente që kanë për qëllim trajtimin e sëmundjeve të tjera (amantadinë, buspiron). Psikoterapia mund të jetë efektive nëse gjendja është zhvilluar në mes të depresionit, çrregullimit të ankthit ose problemeve të tjera psikologjike.

Derdhja Retrograde mund të mos kërkojë trajtim. Zakonisht kurohet kur ngrihet çështja e infertilitetit. Ilaçet janë të përshkruara për natyrën nervore të patologjisë, kur zhvillohet me një lezion diabetik, sklerozë të shumëfishtë dhe disa probleme të tjera. Duhet ca kohë për të marrë efektin e ilaçeve. Mund të përshkruhet Pseudoephedrine, imipramine dhe disa ilaçe të tjera që rrisin tonin e qafës së fshikëzës gjatë derdhjes.

Nëse çrregullimi i zhvilluar pas operacionit (rezeksioni i prostatës, ndërhyrjet në qafën e fshikëzës), medikamentet zakonisht nuk ndihmojnë, sepse ka shkelje të strukturave anatomike. Në rast të dështimit të trajtimit, teknologjitë riprodhuese të asistuara mund të ndihmojnë ende një njeri.

parandalim

Parandalimi i çrregullimeve të ejakulimit nuk është i zhvilluar. Mundësia e tyre mund të zvogëlojë shëndetin e përgjithshëm, parandalimin dhe trajtimin në kohë të sëmundjeve të sistemit gjenitourinar.

Shahinclub Shqipëri