Pas derdhjes nuk kalon një mbledhje

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pse ereksioni vazhdon pas derdhjes?

Shumë të rinj shpesh pyesin veten: a vazhdon ereksioni pas derdhjes? Dhe çfarë konsiderohet një proces normal i rimëkëmbjes? Me fillimin e aktivitetit seksual, gjatë periudhës së testosteronit, të rinjtë shpesh vëzhgojnë një ereksion të vazhdueshëm edhe pas derdhjes. Por, me kalimin e kohës, duhet më shumë kohë për të rivendosur një mbledhje pas derdhjes. Dhe jo të gjithë të rinjtë e dinë që një fenomen i tillë është absolutisht normal. Përkundrazi, ata fillojnë t'i kushtojnë shumë vëmendje problemit të pretenduar, fillojnë çrregullimet mendore. Shumë shpesh, shkaqet psikologjike çojnë në mosfunksionim ngrerë. Për të kuptuar çështjen e mbajtjes së një mbledhje pas derdhjes, duhet të pyesni vetë proceset.

Farë është derdhja?

Whatfarë është ejakulimi, ose më saktë, cilat sisteme dhe organe janë të përfshirë në këtë, do të duhet ta kuptoj. Të gjithë e dinë që derdhja është një proces derdhjeje. Ky proces ka dy faza: faza e emisionit, dhe faza e shpërthimit. Secila prej këtyre proceseve përfshin organe të ndryshme. Faza e parë e derdhjes është organet e mëposhtme:

 • testikujt;
 • Vas deferens;
 • Vezikulat seminale;
 • Gjëndra e prostatës;
 • Gjëndrat e Cooper;
 • Uretrës.

Isshtë në testikujt që ndodh prodhimi i spermës. Shtë e rëndësishme të theksohet se sperma nuk janë të gjithë spermë. Ato përbëjnë vetëm 3% të vëllimit të përgjithshëm të lëngjeve. Do gjë tjetër është sekreti i gjëndrës së prostatës. Pra, mund të themi se procesi fillestar i derdhjes është formuar pikërisht në testikujt. Sperma e pjekur hyn në vas deferens, dhe më pas në gjëndrën e prostatës dhe vezikulat seminale.

Erofertil  Si të zgjeroni mënyrat e penisit për të zgjatur, shtrirë, bërë më të trashë

Në vezikulat seminale, spermatozoidët pasurohen me një sekret që është i pasur me fruktozë dhe përbërës të tjerë ushqyes të domosdoshëm për të ruajtur lëvizshmërinë dhe aktivitetin e spermës. Kjo lejon që sperma të zgjasë jetën tashmë jashtë trupit të një njeriu. Pas kësaj, sekreti me spermën hyn në prostatë.

Gjëndra e prostatës ngop spermën me lëngun e saj. Lëngjet e lëngjeve spermatozoidet pak, i bëjnë qelizat e spermës edhe më të lëvizshme. Përveç kësaj, ky lëng kryen funksione mbrojtëse. Mbron spermën nga mjedisi acid i vaginës së një gruaje. Tjetra, lëngu seminal hyn në gjëndrat Cooper, të cilat janë të vendosura në bazën e penisit. Këto gjëndra gjithashtu sekretojnë një sekret që lubrifikon uretrën përpara derdhjes.

Dhe, tashmë përmes uretrës, spermatozoidi del, i cili quhet derdhje. Derdhja zakonisht shoqërohet me kontraktime të muskujve të vendosura rreth uretrës. Pas disa shpërthimeve, kontraktimet e muskujve dobësohen dhe zhduken. Kjo karakterizon përfundimin e plotë të derdhjes. Këto dy faza të derdhjes janë të pandashme. Të gjitha këto procese formimi zgjasin vetëm disa sekonda. Por, burrat mund të mësojnë të kontrollojnë kohën e derdhjes.

Pse ereksioni zhduket pas derdhjes?

Shumë të rinj mendojnë se humbja e një mbledhje menjëherë pas derdhjes është një proces patologjik. Menjëherë vlen të përmendet se kjo nuk është kështu. Humbja e ereksionit pas fillimit të orgazmës dhe derdhjes është një gjendje normale. Në këtë kohë, fillon e ashtuquajtura fazë zjarrduruese. Me fjalë të tjera, kjo është periudha e rikuperimit të trupit mashkullor. Pas marrëdhënieve seksuale, rimbushja, rivendosja e forcës kërkohet. Dhe trupi e bën të qartë këtë në formën e një humbjeje të ereksionit.

Menjëherë pas derdhjes, venat e penisit zgjerohen dhe arteriet ngushtohen. Në përputhje me rrethanat, fluksi i gjakut zvogëlohet, por rrjedhja e gjakut nëpër venat e penisit rritet. Të gjitha organet gjenitale (penisi dhe testikujt) marrin pozicionin dhe formën e tyre të zakonshme. Për shkak të ndjeshmërisë së lartë të kokës, pas një orgazmi, një njeri ende mund të përjetojë një ereksion për një kohë. Sidomos nëse penisi pas marrëdhënies seksuale mbetet akoma në vaginë.

Kur mund të rishfaqet një mbledhje pas derdhjes? Ky proces është plotësisht individual, dhe varet nga mosha e burrit, gjendja e tij shëndetësore. Periudha e rikuperimit, dhe kalimi i të gjitha fazave të formimit të ejakulës, mesatarisht zgjat disa minuta. Dhe me stimulim të përsëritur të një mbledhje, marrëdhënia seksuale është e mundur. Por, në këtë rast, sasia e spermës gjatë ejakulimit do të jetë shumë më pak. Sidoqoftë, ekspertët nuk rekomandojnë që të varfëroheni trupi juaj me akte seksuale të përsëritura.

Erofertil  Parandalimi i impotencës tek burrat si të zvogëloni rreziqet

Ndërtimi pas derdhjes: tipare

Një mbledhje pas derdhjes rishfaqet pas një periudhe kohe të caktuar, të quajtur një periudhë zjarrduruese. Trupi mashkull ka nevojë për të për të rivendosur forcën. Më shpesh, një periudhë e tillë zgjat tek burrat deri në një ngritje në mëngjes, por raste të tjera nuk janë të rralla.

Periudha zjarrduruese pas derdhjes

Në varësi të moshës dhe karakteristikave të trupit, eksitueshmëria totale e penisit është nga 3-5 minuta në disa ditë. Si rregull, periudhat minimale të zjarrit ndodhin tek adoleshentët, gjatë – në të moshuar ose vuajnë nga sëmundje të burrave. Pasi ka ndodhur derdhja, ka një rënie të mprehtë të aktivitetit seksual. Të gjitha llojet e përkëdheljeve nuk janë në gjendje ta kthejnë penisin në një gjendje të ngacmuar pikërisht gjatë periudhës së mos-ngacmueshmërisë së plotë. Pas një periudhe kohe të caktuar, ndodh ngacmueshmëria relative – faza e dytë e periudhës zjarrduruese. Dhe pas saj vjen një ngritje e dytë pas derdhjes.

Pse një mbledhje nuk zhduket pas një derdhje

Ka raste kur periudha e zjarrit mungon plotësisht. Ato vërehen te burrat jo më të vjetër se 30 vjet dhe karakterizohen nga sa vijon:

  Në këtë rast, një burrë mund të vazhdojë marrëdhëniet seksuale pa ndërprerje për periudha të ngacmueshmërisë së plotë dhe relative, dhe madje nuk mund të heqë penisin nga vagina. Kështu që mund të ndodhin dhe më shumë se dy akte seksuale. Burra të tillë nuk kanë pse të mendojnë për një ngritje të keqe dhe arsyet për të.

Pas derdhjes, një njeri është në gjendje të vazhdojë fërkimet dhe penisi nuk e humbet gjendjen e tij të ngazëllyer. Disa kanë një rënie në ereksion gjatë ejakulimit, dhe menjëherë pas fillimit të fërkimit, marrëdhëniet seksuale po fitojnë vrull.

 • Një mbledhje e zgjatur zvogëlon ndjeshmërinë e penisit, dhe për këtë arsye marrëdhënia seksuale zgjat me kohë.
 • Derdhja e shpeshtë mund të ndikojë negativisht në cilësinë e spermës. Nëse marrëdhënia seksuale ndodh me qëllim të ngjizjes së një fëmije, atëherë një mbledhje pas një derdhje nuk duhet të përdoret menjëherë për qëllimin e tij të synuar.

  Një mbledhje e zgjatur pas derdhjes mund të shkaktohet nga zgjimi intensiv seksual, karakteristikat e sistemit riprodhues të mashkullit dhe papajtueshmëria seksuale me një partner. Aftësia për të vazhduar fërkimet menjëherë pas derdhjes mund të jetë pozitive për seksin me cilësi të lartë dhe nuk rekomandohet kur planifikoni një konceptim të një fëmije.

  Erofertil  Farat e lulediellit përfitojnë për fuqinë

  Nëse ju pëlqeu artikulli, rekomandojeni atë për miqtë tuaj duke përdorur butonat e mediave sociale të vendosura pak më poshtë në të majtë.

  Pse vazhdon një mbledhje pas derdhjes?

  Disa burra vërejnë se pas derdhjes, penisi nuk humbet fortësi dhe elasticitet. Përfaqësuesit e seksit më të fortë janë të shqetësuar për pyetjen: a është normale, atëherë pas një derdhje një mbledhje vazhdon? A është e mundur të vazhdosh marrëdhëniet seksuale? A ekziston mundësia e shtatëzanisë pas seksit të përsëritur të pambrojtur? Le të ndalemi në këto pika.

  Shkaqet e ngritjes së zgjatur

  Në shumicën e rasteve, një mbledhje pas marrëdhënies seksuale zhduket dhe kthehet vetëm pas 15-20 minutash. Ky është një fenomen normal për shkak të fiziologjisë mashkullore. Quhet faza e zjarrit, qëllimi kryesor i së cilës është rivendosja e forcës. Në këtë kohë, arteriet e penisit ngushtohen dhe venat zgjerohen. Në këtë drejtim, rrjedhja e gjakut nga trupat shpellorë rritet, kështu që penisi bëhet i ngadaltë.

  Në mënyrë tipike, një mbledhje vazhdon pas derdhjes tek të rinjtë. Tek burrat nën 30 vjeç, periudha e zjarrit mund të jetë shumë e shkurtër ose plotësisht mungon. Andrologët argumentojnë se kjo është një variant i normës. Arsyet për një ngritje të zgjatur, ekspertët përfshijnë:

  • fuqi e mirë
  • rritja e makinës seksuale,
  • pajtueshmëri seksuale me një partner.

  Me moshën, kohëzgjatja e fazës refraktare rritet. Nëse një burrë më i vjetër se 40 vjet, një ereksion vazhdon pas derdhjes, mund të flasim për efektin e barnave stimuluese.

  Karakteristikat e statusit

  Pas kulmit të kënaqësisë së fundit, penisi mbetet i fortë? Në këtë rast, ju mund të vazhdoni të bëni seks pa pushim për pushim dhe shërim. Si rregull, marrëdhënia seksuale e përsëritur do të jetë më e gjatë dhe më pak e gjallë. Kjo është për shkak të një rënie në ndjeshmërinë e kokës së penisit. Në disa burra, pas derdhjes, penisi humbet elasticitetin e tij. Por nëse nuk e hiqni atë nga vagina dhe vazhdoni fërkimet, atëherë së shpejti do të kthehet në gjendjen e ngritur.

  Pasojat e mundshme

  Nëse nuk përdorni kontracepsion gjatë marrëdhënies seksuale të përsëritur, gjasat për shtatëzani janë mjaft të larta. Pas derdhjes, një sasi e mjaftueshme e spermës mbetet në lubrifikuesin e penisit. Prandaj, nëse çifti nuk planifikon të krijojë një fëmijë, atëherë është e nevojshme të mbrohen.

  Mjekët nuk i rekomandojnë burrave të rritur që të varfërojnë shumë shpesh trupin përmes marrëdhënieve seksuale të përsëritura. Pas 30 vjetësh, ia vlen të bëni pushime për pushim të paktën gjysmë ore. Përndryshe, mund të ndikojë negativisht në funksionin seksual. Tashmë jeni përballur me probleme të një natyre intime? Kontaktoni klinikën tonë për një konsultë. Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë në Moskë kryhet nga andrologë me përvojë andrologë. Ju mund të bëni një takim me telefon.

  Shahinclub Shqipëri