Ushtrime ngritjeje

Ushtrimet Kegel janë gjithashtu të dobishme për burrat, megjithëse një mbledhje nuk ndodh për shkak të tkurrjes së ndonjë muskulit, por për shkak të mbushjes së trupave kavernozë të penisit me gjak. Nuk ka muskul në vetë penis, por baza e tij është e rrethuar fort nga fibrat e muskujve. Asnjë provë rigoroze shkencore nuk është marrë akoma në lidhje me efektin pozitiv të forcimit të muskujve pubik-koksigjen në zonën gjenitale mashkullore, por shumë prova empirike janë grumbulluar tashmë mbi këtë temë për të mbështetur këtë supozim.

Së pari, vetë ushtrimet dhe shtimi i tonit të muskujve të legenit që rrethojnë bazën e penisit të shkaktuar prej tyre kontribuojnë në rritjen e furnizimit me gjak të këtyre muskujve dhe të gjithë rajonit të legenit, përfshirë edhe penisin. Teorikisht, kjo duhet të përmirësojë furnizimin me gjak të penisit, dhe për këtë arsye të kontribuojë në një mbledhje.

Së dyti, fakti që pa stërvitje të përshtatshme muskujt i nënshtrohen atrofisë është mjaft i qartë, i cili është i vërtetë edhe për muskulin pubik. Në të njëjtën kohë, dihet që orgazma shkakton një tkurrje ritmike të këtij muskuli. Prandaj, atrofia e saj do të çojë në një ulje të rrjedhës së ndjesive dhe kënaqësi të marrë nga orgazma.
Kështu, stërvitja e muskujve pubik çon në një orgazëm më të ndritshëm dhe më të këndshëm. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të kontrolloni më mirë derdhjen tuaj pasi të filloni të bëheni më të vetëdijshëm për reagimet tuaja seksuale. Me kalimin e kohës, ju do të zotëroni procesin e tkurrjes vullnetare dhe relaksimit të këtij muskuli në mënyrë që, sipas dëshirës suaj, të ngadalësoni fillimin e derdhjes.

U vu re efekti pozitiv i ushtrimeve Kegel në prostatë. Fatkeqësisht, studime shkencore nuk janë bërë akoma në lidhje me efektin e ushtrimeve Kegel në proceset inflamatore në gjëndrën e prostatës, por duke qenë se kontraktimet e muskujve pubik-koksigjenal përmirësojnë kullimin e prostatës dhe furnizimin me gjak, është mjaft e mundur të flitet për përfitimet e këtyre ushtrimeve. Në çdo rast, ushtrimet janë jashtëzakonisht të thjeshta, ato mund të kryhen në mënyrë të pavarur në çdo kohë të përshtatshme. Aktualisht, ka shumë raporte që tregojnë përfitimet e tyre, ndërsa ato janë plotësisht të padëmshme.

Erofertil  Farë është përbërja e dobishme e arrës dhe vetitë e dobishme të arrave për potencë

Një burrë mund të lokalizojë muskulin pubik në të njëjtën mënyrë si një grua. Provoni të ndaloni dhe lëshoni përsëri rrjedhën gjatë urinimit. Ose imagjinoni se doni të mbani prapa lëvizjen e zorrëve. Muskujt që po tensionohen në të njëjtën kohë janë vetëm muskujt e njëjtë të legenit.

Pasi të keni gjetur muskujt e nevojshëm, përpiquni të kontraktoni dhe t'i qetësoni pesëmbëdhjetë herë dy herë në ditë. Pastaj rritni numrin e kontraktimeve dita ditës derisa të mund të bëni pesëdhjetë ushtrime në një kohë.

Tani stërvitja mund të jetë e ndërlikuar. Kur kontraktoni një muskul, mbajeni fort për tre sekonda para se të qetësoheni. Vazhdoni të praktikoni derisa të mësoni të bëni pesëdhjetë nga këto ushtrime të gjata Kegel dy herë në ditë. Provoni gjithashtu të alternoni një seri ushtrimesh të gjata me një seri të shkurtër.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Kegel Ushtrimi Sistemi: Milestones

Sistemi i stërvitjes së Kegel është i lehtë për tu bërë sa më shpejt që të kuptoni se cilat muskuj do të përdorni.

Erofertil  Denacifikimi selektiv, mikrosurgjik i kokës së penës

Një nga mënyrat më të lehta për të gjetur muskujt e duhur (ata quhen grupi i muskujve pubik-koksigjen me emrin e muskujve kryesorë):

 • Vendosni një ose dy gishta pas testikujve pa i shtypur ato.
 • Imagjinoni urinimin dhe përpjekjen për të ndaluar rrjedhën duke shtrydhur muskulin e brendshëm. Ky do të jetë muskujt pubiko-koksigjenë (LC). Nëse shikoni në pasqyrë, do të shihni se kur muskuli është i ngjeshur, penisi dhe testikujt lëvizin pak.

Një mënyrë e thjeshtë për të trajnuar muskulin tuaj LK është gjatë urinimit. Ja se si ta bëni atë:

 • Në mes të urinimit, përpiquni të ndaloni ose ngadalësoni rrjedhën e urinës. Bëni një lëvizje tërheqëse në vend të një shtytjeje. Kjo të jep përshtypjen se uretra është pak "tërhequr".
 • Mos i shtrëngoni muskujt e mollaqe, këmbë ose stomak, mos e mbani frymën. Nëse mund të ngadalësoni ose ndaloni rrjedhën e urinës, atëherë trajnimi është i suksesshëm.
 • Në fillim, ju mund të mos jeni në gjendje të ndaloni rrjedhën e urinës. Kështu që muskuli LK nuk është akoma mjaft i fortë. Thjesht mbani trajnimin dhe gjithçka do të funksionojë.
 • Disa burra tendosin muskulin LK, duke imagjinuar se po përpiqen të ndalojnë kalimin e gazit. Ajo jep një ndjesi të pakëndshme.

Si të plotësoni një sistem ushtrimesh Kegel për burra:

 • Ngushtoni ngadalë muskulin LK, duke numëruar në pesë.
 • Gishtat në muskul nuk kanë nevojë të mbahen, duhet të ndjehen brenda trupit.
 • Ngadalë qetësoni muskulin, duke numëruar në pesë.
 • Përsëriteni 10 herë.
 • Kryeni ushtrimin çdo ditë, tre herë në ditë.
 • Kur filloni të ushtroheni, mund të jetë më e lehtë për ju të bëni stërvitjen ndërsa shtriheni në mënyrë që muskujt të mos "luftojnë" me gravitetin. Shtë gjithashtu më e lehtë për disa burra të shtrëngojnë muskujt e tyre vetëm për dy deri në tre sekonda.
 • Rritni gradualisht kohën tuaj në klasë. Pas disa javësh, duhet të jeni në gjendje të tendosni muskulin tuaj për 10 sekonda. Dhe në mënyrë ideale – deri në 30 sekonda.
 • Kur muskujt tuaj të legenit janë të fortë, provoni të bëni ushtrime Kegel ndërsa uleni, qëndroni në këmbë ose ecni.
 • Ulni muskujt e legenit tuaj pak para dhe gjatë çdo aktiviteti që ju bën presion në stomakun tuaj (teshtitje, kollitje, qeshje ose ngritje peshe).
 • Gjatë një mbledhje, shtrëngoni fort muskulin në mënyrë që penisi të "përkulet".
 • Duke kontraktuar këtë muskul gjatë seksit, ju jo vetëm që mbani një mbledhje, por gjithashtu mund të parandaloni derdhjen e parakohshme.
 • Mos harroni: mos i tendosni këmbët, mollaqet ose muskujt e barkut kur kryeni ushtrimin Kegel.
Erofertil  Si të rritet një anëtar duke përdorur sode buke ndikon sode në penis

Duhet kohë për të parë rezultatin e ndonjë ushtrimi, prandaj tregohuni të durueshëm. Një regjim i mirë për trajnimin Kegel është tre "qasje" në ditë (mëngjes, pasdite dhe mbrëmje). Pas një muaji, do të vini re se mund të kontrolloni më mirë fshikëzën tuaj. Këto ushtrime janë gjithashtu të dobishme në sferën seksuale.

Nëse nuk shihni ndonjë ndryshim brenda 30 ditëve, atëherë mund të mos keni gjetur muskujt e duhur për ushtrime Kegel. Konsultohuni me një urolog. Ai mund t'ju japë këshilla se si të gjeni dhe të përdorni me sukses muskujt e duhur.

Mund të duhen 2-3 muaj para se të shfaqet efekti i ushtrimeve, por është më mirë të vazhdoni të kryeni një gjimnastikë të tillë për të paktën gjashtë javë, në mënyrë që të vlerësoni se sa i dobishëm do të jetë.

Shahinclub Shqipëri