Nëse nuk ka ngritje në mëngjes

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

A është mungesa e ereksionit normal në mëngjes

Më parë besohej se ngritja në mëngjes dhe natë është një patologji, sepse nuk është e nevojshme në këtë rast të veçantë. Prandaj, përpara se burrat të vishin kapësa metalike në organet gjenitale, me qëllim parandalimin e këtij fenomeni. Por, ilaçi ka ecur shumë përpara dhe sot besohet se procese të tilla janë një shenjë e shëndetit të mashkullit, dhe mungesa e ereksionit në mëngjes sugjeron që ju duhet të kontaktoni një specialist dhe të ekzaminoni trupin tuaj. Atëherë, pse nuk ka ereksione në mëngjes tek burrat e pjekur?

 1. Probleme me funksionin erektil. Para së gjithash, ekspertët kontrollojnë fuqinë e mashkullit, sepse nëse nuk ka mbledhje, kjo është shenja e parë e një ulje të fuqisë seksuale të mashkullit. Një njeri mund të ekzaminohet vetë në këtë rast. Për ta bërë këtë, vendosni gjatë një natë një unazë letre mbi penis. Nëse jakë nuk ka shpërthyer gjatë natës, atëherë nuk ka ngritje;
 2. Stresi i vazhdueshëm. Vlen të përmendet se nervozizmi kronik, puna stresuese, problemet në jetën familjare ndikojnë negativisht në shëndetin e burrave, përfshirë sferën seksuale. Në kushte të tilla, kortizoli i hormonit prodhohet në një masë të madhe, gjë që pengon funksionimin e testosteronit. Prandaj problemet me potencialin dhe nuk ka ngritje;
 3. Lodhje. Mjekët përcaktojnë një artikull të veçantë për këtë gjendje. Për shkak të punës së tepërt kronike, trupi nuk mund të tregojë aktivitetin e nevojshëm. Në këtë rast, ju duhet të lejoni veten të pushojë për 2-3 ditë dhe të shikoni në dinamikën e trupit.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se shumë sëmundje zvogëlojnë fuqinë dhe funksionin e penisit. Këto sëmundje përfshijnë:

 • hipertension;
 • Diabeti i sheqerit;
 • Dështimi i zemrës;
 • Pabarazia hormonale;
 • prostatitis;
 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Për më tepër, ekzistojnë një numër faktorësh që ndikojnë negativisht në trupin mashkull, përfshirë funksionin erektil. Këto përfshijnë:

 • Zakonet e këqija. Pirja e duhanit, alkooli shkatërrojnë sistemin vaskular të njeriut. Prandaj, gjaku nuk mund të qarkullojë në mënyrë aktive në të gjithë trupin. Për këtë arsye, një mbledhje në mëngjes mund të mungojë, veçanërisht pas dehjes;
 • Mungesa e stërvitjes. Nëse një burrë nuk lëviz shumë, ngecja ndodh në legen. Organet gjenitale gjithashtu nuk furnizohen me gjak të mjaftueshëm;
 • Insomnia. Gjumi i dobët ndikon drejtpërdrejt në sistemin riprodhues të burrave.

Gjithashtu, humbja e fuqisë në mëngjes mund të konsistojë në marrjen e disa llojeve të ilaçeve: antidepresivë, qetësues, antibiotikë të fuqishëm, diuretikë. Të mendosh për trajtimin e funksionit erektil është i domosdoshëm nëse nuk ka mbledhje për më shumë se një javë. Ky është një sinjal i drejtpërdrejtë për veprim.

Pse burrat nuk po nxitojnë të këshillohen me një specialist? Nëse një burrë nuk shqetësohet për dhimbjen, një shkarkim të pakuptueshëm nga uretra, ai ka shumë të ngjarë të refuzojë një vizitë te mjeku dhe do të përballojë vetë një situatë kaq delikate. Në fund të fundit, ndonjëherë arsyeja për mungesën e ereksionit fshihet pas një pune banale ose stresi. Recommendfarë rekomandojnë ekspertët nëse fuqia është zvogëluar për shkak të aspekteve psikologjike:

 • Bëni ushtrime në mëngjes dhe stërvitje në mbrëmje çdo ditë për 7-15 minuta;
 • Ushqimi i ekuilibrit. Përfshini më shumë fruta dhe perime të freskëta në dietë, hiqni dorë nga kolesteroli (ushqime të yndyrshme dhe të skuqura). Shtë e dobishme të përdorni mjaltë, farat e kungullit, çdo lloj arre, si dhe zarzavate (kopër, majdanoz, spinaq);
 • Pesha e kontrollit Kundrat e tepërt ndikojnë drejtpërdrejt në funksionin erektil. Për ta bërë këtë, këshillohuni me një ushqyes ose zvogëloni sasinë e ushqimit të konsumuar për të filluar me 25%;
 • Përjashtoni alkoolin, hiqni dorë nga pirja e duhanit;
 • Flini pa të brendshme ose vishni liri të gjerë të bërë nga pëlhura natyrale.

Për më tepër, seksologët vërejnë se një mbledhje në mëngjes mund të kthehet duke përdorur seks sistematik, të paktën një herë në ditë. Kontrollimi i kësaj teknike është e lehtë, rezultatet duhet të shfaqen tashmë 3-4 ditë. Analizoni nëse është shfaqur një ngritje në mëngjes pas seksit të rregullt?

Trupi i njeriut nuk mund të studiohet siç duhet. Sidoqoftë, mjekët insistojnë që pacientët me simptoma të tilla të mos përfundojnë me një vizitë specialistike. Diagnostifikimi në kohë do të ndihmojë në krijimin e shkakut të vërtetë të kësaj situate. Pafuqia zhvillohet gradualisht: së pari, dëshira për një akt intim zhduket, atëherë nuk ka ngritje nate ose mëngjes. Prandaj, është mirë që të parandaloni zhvillimin e patologjisë në syth.

Dihet që një ereksion karakterizohet nga mbushja e organit gjenital mashkullor me gjak, i cili ndodh në mëngjes, menjëherë pas zgjimit. Isshtë në mëngjes që vërehet një përqendrim i lartë i hormoneve, gjë që çon në mbushjen e gjakut, si dhe mungesën e kontrollit të nevojës tek burrat. Shpesh një mbledhje në mëngjes shkakton një tejmbushje të fshikëzës, e cila ndihmon për të stimuluar stimulimin e mbaresave nervore të seksionit vertebral.

Mungesa e informacionit për strukturën fiziologjike të penisit te meshkujt në shumicën e pacientëve shkakton një mendim të gabuar në lidhje me fuqinë e mëngjesit. Disa besojnë se ëndrrat erotike kontribuojnë në një mbledhje në mëngjes, ndërsa të tjerët i atribuojnë mungesës së ereksionit në disa probleme, domethënë impotencës. Sidoqoftë, të dy mendimet janë të gabuara, gjë që shtrembëron gjendjen natyrore të punëve.

Sa i përket kohëzgjatjes dhe shpeshtësisë së një mbledhje në mëngjes, ato varen nga disa faktorë. Potenciali mund të ndodhë gjatë gjumit ose në mëngjes më shumë se një herë. Numri i saj i përgjithshëm arrin në 5 me zgjatje të ndryshme. Nëse ngritja e parë zgjat 10-12 minuta, atëherë çdo mbledhje pasuese zgjat më shumë dhe mund të zgjasë 15-20 minuta. Duringshtë gjatë ngritjes së fundit që njeriu zgjohet.

Erofertil  Ne e rrisim fuqinë pas 50 vjetësh

Shpesh, kohëzgjatja e fuqisë ndikohet nga gjendja psiko-emocionale e një burri. Pra, një njeri i shëndetshëm fizikisht, i rrallë i ekspozuar në situata të rënda stresuese, pëson një mbledhje të shpeshtë dhe të fortë. Burrat, të cilët çdo ditë përjetojnë një ushtrim të fortë fizik, si dhe duke qenë në një situatë stresuese, ankohen për një ngritje të dobët, të rrallë në mëngjes.

Një proces i tillë fiziologjik konsiderohet i natyrshëm kur fuqia e mëngjesit shoqërohet me derdhje (ndotje). Kjo gjendje mund të vërehet tek ata burra që nuk mund të mburren me një jetë aktive seksuale. Nëse adoleshentët kanë një zgjatje të gjatë të eksitimit në mëngjes, atëherë me moshën, koha e ereksionit zvogëlohet ndjeshëm, deri në mungesën e tij të plotë.

Nëse nuk ka mbledhje të mëngjesit, kjo tregon për probleme serioze fiziologjike të pacientit që kërkojnë heqje të menjëhershme, pasi një gjendje e tillë jo vetëm që shqetëson burrat, por gjithashtu shkakton një përkeqësim të cilësisë së jetës. Shumica e burrave që vërejnë mungesë të një ereksioni bëhen depresivë, fillojnë të shqetësohen, duke besuar se ekziston impotencë, duke përkeqësuar më tej situatën, pasi depresioni gjithashtu ndihmon në dobësimin e një mbledhje. Në fakt, mund të ketë disa arsye, secila prej të cilave është për shkak të:

 • hipertensioni (presioni i lartë i gjakut);
 • shkallë të ndryshme të diabetit;
 • çrregullimi hormonal;
 • manifestime të dështimit të zemrës;
 • ateroskleroza;
 • zakone të këqija, të karakterizuara nga pirja e tepërt, pirja e duhanit;
 • jetesa e ulur;
 • pagjumësi;
 • lodhje në rritje e shoqëruar me punë të fortë mendore ose fizike;
 • depresioni, stresi i rregullt;
 • marrje e pakontrolluar e antidepresantëve, qetësuesve, diuretikëve.

Nga të gjitha shkaqet e mësipërme të mundshme të mungesës së fuqisë në mëngjes, më të mundshmet konsiderohen të jenë lodhja e rritur, eksitimi i rëndë nervor. Me një shpërthim të fortë emocional, veçanërisht negativ, funksionet e organeve gjenitale janë ndërprerë, një prej të cilave është mungesa e fuqisë në mëngjes.

Për të parandaluar zhvillimin e një situate të tillë, ekspertët rekomandojnë të përqëndroheni në pushim dhe gjumë. Gjumi duhet të jetë i gjatë, më shumë se 8 orë. Këshillohet që të shkoni në shtrat jo vonë natën, por në 10:XNUMX, pasi është në këtë kohë që trupi i çdo personi, veçanërisht një njeri, ka nevojë për pushim.

Sa i përket anës psikologjike të sëmundjes, duhet të shmangen streset neuro-emocionale, të cilat jo vetëm që përkeqësojnë situatën, por edhe kontribuojnë në prishjen e ekuilibrit hormonal. Në çrregullimet fiziologjike të fuqisë, në të cilat mungesa e ereksionit zgjat më shumë se një muaj, e shoqëruar me sëmundje të sistemit riprodhues, mjekët përqendrohen në:

 • mosfunksionim erektil;
 • prostatitis;
 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Vetë-diagnoza nuk është e përshtatshme në raste të tilla për shkak të shkathtësisë së faktorëve të konsideruar. Një diagnozë e plotë, konsultimi me një urolog, psikoterapist dhe venereolog do të ndihmojë në identifikimin e shkakut rrënjësor të sëmundjes duke u marrë me kompetencë me të.

Shumë përfaqësues të seksit më të fortë, kur zbulojnë një problem të ngjashëm, shmangin një vizitë specialistike, duke preferuar të zgjedhin në mënyrë të pavarur dhe të marrin ilaçe që rrisin fuqinë.

Një efekt pozitiv mund të vërehet vetëm në fillim, megjithatë, të gjitha këto fonde nuk kanë një efekt terapeutik, duke eliminuar vetëm përkohësisht simptomat. Rreziku nuk është vetëm ky. Fakti është se ilaçe të tilla mund të kontribuojnë në zhvillimin aktiv (përparimin) e arsyes kryesore për mungesën e një ngritjeje në mëngjes, duke çuar në devijime serioze.

Duke marrë parasysh zhvillimin e komplikimeve të mundshme, këshillohet që njeriu të konsultohet me një specialist në kohën e duhur, bazuar në natyrën e sëmundjes. Nëse paralelisht me mungesën e një mbledhje në mëngjes pacienti shqetësohet për simptoma jospecifik, të karakterizuara nga kruajtje, shkarkim nga organet gjenitale, një erë e pakëndshme, duhet të kontaktoni një venereolog.

Pas ekzaminimit, i cili konsiston në kalimin e disa testeve, diagnostikimin e organeve të brendshme, zbulimin e proceseve të mundshme të inflamacionit të organeve gjenitale, trajtimi përshkruhet nga një specialist i caktuar. Mund të jetë një seksolog, urolog, venereolog, androlog, endokrinolog, psikolog.

Tofarë duhet të bëni nëse një mbledhje humbet në mëngjes

Pse duhet të ndodhë një mbledhje në mëngjes? Gjatë një mbledhje, penisi mashkull mbushet me gjak. Në mëngjes, ky proces fillon për shkak të përqendrimit të lartë të hormoneve që riprodhohen në ditë. Në të njëjtën kohë, truri nuk mund të kontrollojë nevojat.

Ky mekanizëm funksionon jo vetëm tek burrat seksualisht të pjekur, por edhe tek djemtë. Në këtë rast, burrat e rritur nuk kanë një mbledhje vetëm për shkak të ndonjë anomalie. Shumë përfaqësues të seksit më të fortë nuk i kushtojnë rëndësi të veçantë këtij procesi, por simptoma të tilla tregojnë se diçka nuk është në rregull me fuqinë.

 • Plotësia e fshikëzës. Disa ekspertë besojnë se gjatë natës fshikëza është aq e plotë sa mbaresat nervore janë irrituar. Ky është një provokator i ereksionit. Supozimi ka të drejtë të ekzistojë, por nuk është absolutisht i vërtetë, pasi nuk shpjegon shfaqjen e ereksioneve të natës, të cilat mund të shfaqen deri në 7 herë gjatë gjumit.
 • Testosterone. Besohet se mbledhja e mëngjesit ndodh pas prodhimit intensiv të hormoneve seksuale në trupin e një burri. Ky supozim është mjaft logjik, pasi është provuar në mënyrë eksperimentale që në orët e mëngjesit niveli i hormoneve të seksit është më i lartë se gjatë ditës. Kushtet për formimin e testosteronit janë gjumë i gjatë dhe pushim i mirë.
 • Rinovimi i gjakut në organ. Mjekët sugjerojnë që fluksi i gjakut në penis ndodh vetëm gjatë periudhës së eksitimit. Kështu, ereksionet e natës dhe ato të rastit parandalojnë në mënyrë efektive stanjacionin.
 • Fazat e gjumit. U zbulua se ereksionet e mëngjesit manifestohen gjatë fazës REM, domethënë aktiviteti më i madh i trurit në pushim.

Me kalimin e viteve, fuqia gradualisht dobësohet, niveli i hormoneve seksuale zvogëlohet, gjë që çon në ereksione më të rralla të mëngjesit. Pas 50 vjetësh, fenomeni vërehet gjithnjë e më pak, dhe pasi të arrijë 70, shumica mungon plotësisht.

ПричинаPërshkrim
Mbingarkesa e trupitNëse ngritja e mëngjesit është zhdukur, kjo tregon për një punë të fortë, stres, telashe. Zakonisht kjo është për shkak të faktit se problemet nuk lejojnë që njeriu të flejë plotësisht, pushimi normal nuk ndodh
Dështimi hormonalNjë sasi e rritur ose e zvogëluar e testosteronit çon në shkelje serioze të funksionit riprodhues, përfshirë mungesën e një mbledhje. Kjo zakonisht shoqërohet me humbje të flokëve, shtim në peshë dhe simptoma të tjera.
JetëNjë efekt i fortë negativ në funksionin seksual ushtrohet nga pirja e duhanit dhe pirja e alkoolit. Në këto dy raste, nuk ka vetëm një përkeqësim në funksionimin e të gjithë organizmit në tërësi, por edhe një ulje të rrjedhës së gjakut
Sëmundjet e sistemit kardiovaskularPatologjitë e enëve të gjakut dhe zemrës kanë një efekt të drejtpërdrejtë. Hipertensioni, arterioskleroza, dështimi i zemrës çojnë në faktin se penisi ndaloi së qëndruari në mëngjes
impotencëMe këtë patologji, mosfunksionimi ngrerë manifestohet jo vetëm në mëngjes, por edhe në raste të tjera kur do të ishte e natyrshme
Mbidozimi i ilaçeveTranquilizers, qetësuesit, pilula gjumi ose steroidet anabolike mund të provokojnë një problem të ngjashëm.
Patologjitë gjenitourinareShkaqet më të zakonshme të mosfunksionimit seksual janë sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe prostatiti
 1. Testosterone. Sipas një versioni, një hormon mashkull seksi, i cili është përgjegjës për aftësitë riprodhuese, grumbullohet në gjakun e një burri gjatë natës. Nga 5-9 në mëngjes, përqendrimi i këtij hormoni bëhet aq i madh sa vetë organi gjenital është i ngazëllyer.
 2. Dëshira për të urinuar. Në tru, qendra përgjegjëse për dëshirën për të zbrazur fshikëzën dhe qendrën përgjegjëse për zgjimin seksual janë afër. Kur një njeri dëshiron të shkojë keq në tualet, gradualisht qendra e trurit, e cila kontrollon stimulimin, gjithashtu fillon të funksionojë. Nëse një njeri u ngrit në mëngjes për këtë arsye, atëherë një mbledhje kalon menjëherë pasi njeriu të urinojë.
 3. "Test i testuar". Ekziston një mendim se para "zgjimit" të trupit, truri kryen një provë të të gjitha sistemeve të trupit. Kur vjen puna te sistemi riprodhues, ndodh një mbledhje. Për këtë arsye, mjekët besojnë se mungesa e gjatë e një mbledhje në mëngjes tregon një shkelje të sistemit urogjenital mashkullor.
 4. Parandalimi i hipoksisë. Një shpjegim tjetër shkencor. Në gjendje të relaksuar, shumë pak gjak hyn në penis për funksionimin normal. Prandaj, disa herë gjatë natës, dhe nganjëherë gjatë ditës, truri e bën anëtarin të ngrihet në këmbë për të rinovuar gjakun arterial dhe për të parandaluar urinë e oksigjenit të organeve.
 5. Erosny. Shumë gra e mbajnë këtë pamje. Sidoqoftë, jo në të gjitha rastet, anëtari ngrihet për shkak të imagjinatës së dhunshme seksuale të një burri, por kjo gjithashtu mund të jetë një nga arsyet e ereksionit.
 6. Efektet mekanike. Të brendshme të papërshtatshme ose kontakt fizik me liri në shtrat me eksitueshmëri të rritur të penisit mund të shkaktojnë eksitim të organit gjenital.
 7. Reagimi i trurit në fazat e shpejta të gjumit. Sipas kësaj teorie, një anëtar është i ngazëllyer sa herë që ndodh një fazë e shpejtë e gjumit. Deri në 8 herë në natë, një person ka një fazë të shpejtë të gjumit, gjatë së cilës rritet temperatura e trupit, muskujt fillojnë të kontraktohen, qafat e syrit fillojnë të lëvizin, dhe penisi bëhet më i madh.
Erofertil  Afrodiziakët për rishikimin e ilaçeve për gratë

Ka shumë përgjigje në pyetjen pse burrat ngrihen në mëngjes. Disa faktorë mund të veprojnë njëkohësisht.

Sipas urologëve, prania e një mbledhje në mëngjes është një shenjë e shëndetit tek burrat. Prandaj, nëse zgjuesi i mëngjesit është zhdukur, burri menjëherë fillon të frikësohet. Sidoqoftë, mungesa e fuqisë në mëngjes për një muaj konsiderohet normale, jo më shumë.

Një ngritje në mëngjes mund të zhduket për disa arsye:

 • stresi;
 • lodhje, si fizike ashtu edhe mendore;
 • dietë jo e shëndetshme;
 • probleme shëndetësore të pakomplikuara si ftohja ose gripi.

Si rregull, pas zhdukjes së këtyre faktorëve, fuqia e mëngjesit kthehet.

 1. Sëmundjet: presioni i lartë i gjakut, diabeti i varur nga insulina, dështimi hormonal, dështimi i zemrës, mungesa e aktivitetit fizik, shqetësimi i gjumit, sëmundja e sistemit urogjenital, çrregullimet depresive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme.
 2. Marrja e drogës, alkoolit ose pirja e duhanit.
 3. Marrja e ilaçeve që shkelin një mbledhje: kjo mund të përfshijë ilaçe për depresion, diuretikë, substanca psikoaktive, qetësues.
 4. Nxitje nervore: mund të jetë një eksitim negativ dhe emocione pozitive e dhunshme.
 5. Aktiviteti fizik afatgjatë: nëse një burrë është shumë i lodhur për një kohë të gjatë, për shembull, në punë ose në sport, atëherë pas një kohe aktiviteti i sistemit të tij riprodhues do të bjerë.
 6. Aging. Me moshën, një mbledhje zhduket, më shpesh tek burrat e moshës 80 vjeç e sipër, mungon plotësisht.

Mjeku do të përshkruaj një ekzaminim të përgjithshëm për të përjashtuar praninë e sëmundjeve për shkak të të cilave nuk ka ngritje në mëngjes, kontrolloni ekuilibrin hormonal të trupit, etj. Tofarë duhet të bëni nëse nuk ka ngritës, vetëm një mjek do t'ju tregojë me profesionalizëm.

Nëse një mbledhje humbet në mëngjes, jo domosdoshmërisht arsyeja mund të qëndrojë në impotencë. Nëse anëtari "kur është e nevojshme" ngrihet në mënyrë perfekte, atëherë vizita te mjeku nuk është aspak e domosdoshme – në këtë rast, mungesa e ereksionit në mëngjes është një veçori e trupit tuaj.

Pse ndodhin ereksionet e mëngjesit?

Aktiviteti hormonal. Në mëngjes, niveli maksimal i testosteronit është vërejtur, gjë që çon në mbledhje të pavullnetshme. Ne ju këshillojmë të lexoni rekomandimet për sigurimin e kushteve ideale të gjumit, për prodhimin maksimal të testosteronit.

Fshikëza e tejmbushur. Sipas një versioni, një fshikëz e tejmbushur në mëngjes shtyp në muret e enëve të gjakut, e cila dërgon impulse në tru. Meqenëse pjesët e trurit që janë përgjegjëse për ngritjen dhe funksionimin e fshikëzës janë afër njëra-tjetrës, impulsi dëmton "fqinjin", si rezultat i të cilit ndodh një mbledhje.

Ka shumë teori të tjera për këtë temë, por të gjitha nuk janë qartë të justifikuara.

A kam nevojë për një ngritje në mëngjes?

Nëse nuk keni marrëdhënie seksuale, dhe ju rrallë keni nevojë për një ereksion, atëherë prania e një ereksioni në mëngjes (natë) është e nevojshme, pasi gjatë një mbledhje gjaku rinovohet dhe indet mbushen me oksigjen, gjë që eliminon proceset e ndenjur dhe hipoksinë e indeve.

Mungesa e përkohshme e ngritjes në mëngjes

Mungesa e përkohshme e një mbledhje në mëngjes mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme: lodhje fizike ose mendore, depresion dhe stres, ushqim i dobët, probleme të përkohshme shëndetësore, etj. Prandaj, nëse mungojnë nja dy ditë ngritje në mëngjes, atëherë kjo nuk është arsye për të frikësuar. Prisni një javë tjetër, mbase kjo është një fenomen i përkohshëm.

Mungesa e zgjatur e ereksioneve në mëngjes

Një mungesë e zgjatur e ereksioneve spontane mund të tregojë ndonjë shkelje dhe mund të jetë një tipar normal i trupit. Ndoshta keni ereksione nate, dhe ju zgjoheni të fundit prej tyre (mëngjes). Në çdo rast, duhet të kërkoni ndihmën e duhur për të kryer një provim dhe për të identifikuar shkeljet.

Ju nuk duhet të "nguliteni" veten për mungesën e një ereksioni në mëngjes, pasi kjo mund të kontribuojë në probleme psikologjike me potencë, të cilat mund të kthehen në fiziologjike.

Treguesi kryesor i shëndetit seksual është prania e një marrëdhënie seksuale të shëndetshme. Ky është një tregues në të cilin duhet të përqendroheni, dhe gjithçka tjetër është e një rëndësie dytësore.

Për shkak të një shkelje të qarkullimit të gjakut, penisi nuk është në gjendje të rritet në madhësi. Ky fenomen shpesh shpjegohet nga një përqendrim i lartë i kolesterolit në gjakun e pacientit, varësitë.

Erofertil  Vitamina për burrat

Për më tepër, mungesa e fuqisë në mëngjes mund të shpjegohet me rrethana të tilla si:

 1. Presioni i lartë i gjakut.
 2. Prania e diabetit.
 3. Rregullimet e funksioneve të sistemit endokrin (përfshirë gonadet).
 4. Abuzimi i produkteve që përmbajnë alkool, pirja e duhanit.
 5. Kohëzgjatja e pamjaftueshme e gjumit të natës (më pak se 8 orë).
 6. Përdorimi i pakontrolluar i ilaçeve për të luftuar depresionin, ilaçe me efekt qetësues, agjentë diuretikë.

Për të përcaktuar shkakun e saktë të mungesës së një ereksioni në mëngjes, është e nevojshme të bëhen ekzaminime. Nëse ka ndonjë mosfunksionim të trupit, mjeku i përshkruan pacientit ilaçe. Ekzistojnë gjithashtu disa këshilla për të ndihmuar në rivendosjen e funksionit seksual. Ato përshkruhen në pjesët vijuese.

Mekanizmi i shfaqjes

Pasi zgjohet, një burrë, si rregull, vëren se penisi i tij po rritet në madhësi. Cila është arsyeja për këtë? Ky proces shpjegohet me rritjen e rrjedhës së gjakut në indet e penisit. Sidoqoftë, ky fenomen mund të vërehet në periudha të tjera të ditës – pasdite ose në mbrëmje.

Whatfarë shkakton një ngritje të fortë në mëngjes? Faktorët që e provokojnë atë përfshijnë një rritje të nivelit të hormonit mashkullor, i cili çon në një rritje të vëllimit të penisit, si dhe tejmbushje të fshikëzës. Ka edhe disa shpjegime të tjera për këtë fenomen. Sidoqoftë, ato lidhen vetëm me hipotezat.

Nëse një burrë nuk ka intimitet të rregullt, atij i duhet një ereksion gjatë natës dhe në mëngjes. Ishte në këtë kohë që pati një rritje të përqendrimit të oksigjenit në gjak. Prandaj, ky fenomen shmang stanjacionin dhe hipoksinë në indet e penisit. Ndonjëherë një njeri vëren se në mëngjes nuk ka mbledhje. Pse ndodh kjo përplasje?

Një shkelje e tillë mund të jetë për arsye të ndryshme.

Ky fenomen ndodh në mënyrë spontane. Natën dhe në mëngjes, penisi mbushet periodikisht me gjak. Një rritje në madhësinë e saj është vërejtur tashmë në pubertet. Tek njerëzit e moshës 50 vjeç e më të vjetër, nuk ndodh aq shpesh. Nëse përfaqësuesi i seksit më të fortë udhëheq një mënyrë jetese të shëndetshme dhe nuk vuan nga patologji serioze, ky fenomen vazhdon pas 70 vjeç.

Një rritje në madhësinë e penisit konsiderohet të jetë një shenjë e një gjendje të mirë të sistemit riprodhues. Njerëzit me impotencë nuk kanë ngritje në mëngjes. Nëse kjo shkelje ndodh, para së gjithash, është e nevojshme të përcaktohet shkaku i saktë i patologjisë. Ndonjëherë mosfunksionimi seksual shpjegohet nga një sëmundje e sistemit vaskular dhe nervor.

Shenjat e përkeqësimit të gjendjes psikologjike

Një burrë që vuri re që nuk ka ereksion në mëngjes, si rregull, është shumë në ankth. Ai fillon të dyshojë në aftësinë e tij për kontakt intim, ka frikë nga prania e një sëmundjeje serioze. Sidoqoftë, mungesa e fuqisë në mëngjes nuk është gjithmonë rezultat i një sëmundjeje. Tek burrat e moshës 30 deri në 35 vjeç, mosfunksionimi shpesh ndodh për shkak të arsyeve psikologjike, stresit.

Mbikëqyrja emocionale, konfliktet e shpeshta në familje, problemet në marrëdhëniet martesore dhe në sferën profesionale mund të provokojnë një problem të tillë. Në situata të tilla, dëshira seksuale zvogëlohet ose zhduket në periudha të tjera të ditës – pasdite, në mbrëmje. Personi nuk ka energji për intimitet.

Nëse në mëngjes nuk ka mbledhje për një kohë të gjatë, mund të dyshoni për keqfunksionime serioze në trup. Shkaqet e zakonshme në raste të tilla përfshijnë patologjitë vaskulare që çojnë në dëmtimin e qarkullimit të gjakut, sëmundjet e transmetuara përmes kontaktit seksual, etj. Kur fuqia në mëngjes nuk rikuperohet për një kohë të gjatë, duhet të konsultoheni me një specialist dhe të bëni ekzaminime.

Shpesh, burrat me këtë çrregullim përjetojnë simptoma të një çrregullimi depresiv.

Ata besojnë se një mosfunksionim është një shenjë e fillimit të impotencës. Një gjendje psikologjike e depresionuar vetëm përkeqëson problemin.

Si rregull, nëse një mbledhje humbet në mëngjes për shkak të patologjisë së ndonjë organi dhe sistemesh, kjo shoqërohet me shenja të tjera të sëmundjes. Faktorët psikologjikë që përkeqësojnë funksionin seksual e bëjnë veten të ndjehen nga simptoma të tilla si:

 1. Shkeljet e procesit të rënies së gjumit.
 2. Ulje në një sfond emocional.
 3. Dhimbje në kokë.
 4. Ndjenjë e shpeshtë e ankthit.
 5. Ndjenja e mbingarkuar.
 6. Lodhje e vazhdueshme për shkak të mbingarkesës fizike ose intelektuale.

Në raste të tilla, mungesa e fuqisë në mëngjes nuk vlen për patologji. Ndonjëherë një njeri i nënshtrohet provimeve, rezultatet e të cilave tregojnë mungesën e ndonjë sëmundjeje. Në këtë situatë, funksioni seksual mund të rikthehet falë një pushimi të plotë të natës, duke shmangur stresin, dietën e duhur dhe refuzimin e varësive të dëmshme.

Abstinenca e përkohshme

Nëse aftësia për të reflektuar zgjerimin e penisit vazhdon, medikamentet zakonisht nuk kërkohen. Shkencëtarët ende nuk mund të shpjegojnë pse burrat kanë një mbledhje në mëngjes. Sidoqoftë, metodat e rimëkëmbjes për këtë funksion janë ende të disponueshme. Në mungesë të fuqisë pas zgjimit, ekspertët këshillojnë për ca kohë të braktisin marrëdhëniet intime.

Dietë e duhur

Ushqimi i shëndetshëm është një mënyrë e mirë për të normalizuar ngritjen tuaj në mëngjes. Zgjedhja e ushqimeve të shëndetshme, një njeri përmirëson gjendjen e të gjitha organeve dhe sistemeve të trupit të tij, përfshirë atë riprodhues. Sidoqoftë, ka edhe enët e tilla që duhet të hidhen poshtë. Këtu është një listë e pjatave që dëshironi të kufizoni:

 1. Ushqim i skuqur në vaj.
 2. Ushqim me shumë erëza.
 3. Desserts.
 4. Ushqime që janë të pasura në lipide.
 5. Pije të ëmbla të gazuara.
 6. Ëmbëlsirat, bukë miell gruri.
 7. Produkte gjysëm të gatshme, ushqim të shpejtë.
 8. Turshi.

Për të përmirësuar sistemin riprodhues, duhet të përdorni:

 1. Zarzavatet e qepëve, majdanozit ose koprës.
 2. Produktet e detit.

Mos abuzoni me ushqimin në mbrëmje. Rekomandohet të hani rreth 5 herë në ditë në pjesë të vogla.

Vetë-Diagnoza

Nëse ngritësi i mëngjesit është zhdukur, dhe penisi nuk bymehet për disa ditë, mos u shqetësoni shumë. Ky mund të jetë një reagim ndaj stresit ose lodhjes. Për të rregulluar një mbledhje, këshillohet të kryeni një vetë-diagnozë.

Ju mund ta bëni këtë duke vendosur një unazë letre në penis që përputhet me diametrin e saj. Kështu ata shkojnë në shtrat, dhe në mëngjes ata shikojnë se çfarë ndodhi me unazën. Nëse nuk dëmtohet, atëherë ka shumë të ngjarë të mos ketë ngritje natën dhe në mëngjes.

Nëse një njeri ka vërejtur se nuk ka më një mbledhje në mëngjes, mos u frikësoni. Mbi të gjitha, mund të ndodhte përpara momentit të zgjimit. Ju mund t'i kërkoni partnerit tuaj që të ndjekë procesin e ënjtjes së penisit. Nëse një mbledhje në mëngjes mungon për një muaj, duhet të kontaktoni një institucion mjekësor. Shtë mjaft e vështirë të kuptosh pse ereksioni i mëngjesit u zhduk.

Shahinclub Shqipëri