Droga moderne për trajtimin e hiperplazisë prostatike

Terapia konservatore për hiperplazinë beninje të prostatës (BPH), ose adenomën e prostatës, është e përshkruar për burrat me manifestime klinike të buta deri të moderuara. Sipas shkallës ndërkombëtare për vlerësimin e simptomave të sëmundjeve të prostatës, kjo është nga 8 në 18 – 19 pikë.

Duhet të theksohet se numri i pacientëve me hiperplazi prostatike rritet çdo vit, gjë që shoqërohet me një rritje të jetëgjatësisë.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Indikacionet për trajtimin mjekësor të hiperplazisë prostatike

Indikacionet për terapi konservatore:

 • rezultati i përgjithshëm në shkallën e vlerësimit të cilësisë së jetës është të paktën 3;
 • shkalla maksimale e rrjedhës së të paktën 5 ml / s;
 • sasia e urinës së lëshuar për 1 herë nuk është më pak se 100 ml;
 • vëllimi i mbetur i urinës më pak se 150 ml;
 • patologji shoqëruese e rëndë, e cila nuk lejon, për shkak të rrezikut të lartë, të kryejë operacionin.

Taktikat dinamike të vëzhgimit praktikohen me vlerësimin e detyrueshëm të PSA në gjak dhe kontrollin e TRUS një herë në vit.

Në praktikën moderne urologjike, shumica e pacientëve me adenoma të prostatës mund të trajtohen në mënyrë konservatore.

Përdorimi i drogës për të trajtuar BPH filloi në mesin e viteve 1970 me përdorimin e bllokuesve jo selektiv të alfa. Me zhvillimin e farmakologjisë, ilaçet për adenoma kanë evoluar në bllokues modernë alfa-1, të cilët konsiderohen ilaçe të linjës së parë.

Veprimi i ilaçeve për BPH ka për qëllim aspektet e mëposhtme:

 • zvogëlimi / eleminimi i çrregullimeve të traktit urinar të poshtëm;
 • parandalimi i komplikimeve (mbajtja akute e urinës, hidronephrosis renale, proceset inflamatore kronike të përsëritura, dështimi kronik i veshkave, etj);
 • përmirësimi i cilësisë së jetës.

Alfa-1-bllokuesit

Në simptomat e adenomës të shoqëruar me çrregullime dysurike, një rol të veçantë i takon tensionit të muskujve të lëmuar në stromën e prostatës, uretrës prostatike dhe qafës së fshikëzës, të cilat mbështeten nga receptorët alfa-1. Bllokada e këtyre receptorëve çon në relaksim të strukturave të muskujve të lëmuar dhe përmirësim të cilësisë së rrjedhës së urinës.

Erofertil  Kur eksitohet, mukusit sekretohet dhe nuk ka mbledhje

Ekzistojnë tre nëntipe të receptorëve: 1a, 1b dhe 1c. Nga këto, numri më i madh i receptorëve alfa-1 është përqendruar në qafën e fshikëzës dhe prostatës. Onshtë në këto receptorë që ilaçet e bazuara në silodosin dhe tamsulzin veprojnë në mënyrë selektive.

Më uroselektivi i barnave moderne për adenoma konsiderohet silodosin (Urorek) për shkak të afinitetit të saj të lartë për nëntipin e receptorit alfa-1a. Filloi të përdoret që nga viti 2008.

Administrimi i Doxazosin dhe Terazosin është i varur nga doza, d.m.th., është e nevojshme të zgjidhni një dozë individuale. Doza maksimale e lejuar nuk është përcaktuar, por besohet se sa më e lartë të jetë, aq më e madhe mundësia e efekteve anësore. Pra, efektet anësore mund të jenë si më poshtë:

Aktualisht, Doxazosin dhe Terazosin përshkruhen më rrallë, pasi ekzistojnë ilaçe më efektive. Doza mesatare nga 2 deri në 4 mg / ditë.

Më e preferuara e bllokuesve alfa-1 sot konsiderohet emërimi i Silodozin (Uroreka).

Merrni atë në 8 mg 1 herë në ditë për një kohë të gjatë.

Numri i pacientëve me zhvillimin e hipotensionit arterial me Silodozin ishte vetëm 1,3%, ndërsa efekti i placebo ishte 1%.

Ilaçi është i sigurt ndërsa përshkruhet me ilaçe antihipertensivë tek pacientët me hipertension.

Efekti minimal i silodozinës në presionin e gjakut konsiderohet një avantazh i rëndësishëm.

Përkundër sfondit të trajtimit të Silodozinit, rezultatet e përsëritura të pyetësorit tregojnë për një ulje të numrit të përgjithshëm të pikave me 4-6 dhe një rritje të normës maksimale të rrjedhës së urinës për 20%. Simptomat e obstruksionit infrakrasik zvogëlohen me 30,5% nga fillimi, në Tamsulosin – me 14,7%.

Përparësitë e Silodozinës në krahasim me Tamsulosins përfshijnë shkallën e zhvillimit të efektit terapeutik: fillimi i shpejtë i veprimit bën të mundur përdorimin e ilaçit edhe në pacientët me mbajtje akute urinare kundër BPH.

Pas 2 deri në 6 orë nga koha e përdorimit, shkalla mesatare e rrjedhës së urinës rritet për 2,8 ml / sek. Efekti pozitiv zgjat gjatë gjithë rrjedhës së terapisë.

Testi i parë në shkallën IPSS mund të bëhet sa më shpejt një javë pas fillimit të pranimit.

Nëse është planifikuar një regjim i kombinuar i trajtimit duke përdorur frenuesit e fosfodiesterazës – 5 (tadalafil, sildenafil), atëherë ekziston mundësia e marramendjes.

Bashkë administrimi me ilaçe antihipertensivë në 1,4% të rasteve mund të çojë në hipotension ortostatik.

Janë bërë studime që kanë treguar efektin e bllokuesve alfa-1 në derdhje. Pothuajse 90% e subjekteve pësuan një rënie në vëllimin e derdhjes dhe 35% treguan anjakulim.

Shkeljet e derdhjes shkaktohen më shpesh nga marrja e Tamsulosin ose Silodozin në pacientë relativisht të rinj me një jetë seksuale të ruajtur.

Tamsulosina përshkruhet 1 herë në ditë në 0 mg, për një kohë të gjatë. Disa pacientë mund t'i marrin këto ilaçe për jetën, me kusht që të tolerohen mirë.

Pacientët që morën Alfuzosin ose placebo nuk kishin probleme me derdhje.

Në trajtimin e hiperplazisë prostatike ekzistojnë grupet e mëposhtme të ilaçeve:

 • alfa-bllokuesit jo selektiv: Fenoksibenzamina (nuk përdoret më);
 • Bllokuesit selektivë të veprimit të shkurtër alfa-1: Prazosin, Alfuzosin, Indoramin;
 • Bllokuesit selektivë të alfa-1 me veprim të gjatë: Terazosin, Doxazosin;
 • alfa -1 a-bllokues selektiv të veprimit të gjatë: Silodozin, Omnic, Omnic-Okas (me lëshim gradual), Fokusin, Proflosin;
 • Frenuesit e 5-fosfodiesterazës: Cialis, Levitra;
 • frenuesit e alfa reduktazës të tipit 5.
Erofertil  Një mjek që trajton impotencën

Frenuesit 5-fosfodiesteraza

Frenuesit e 5-fosfodiesterazës janë të përshkruara në raste të vëllimit të madh të prostatës dhe niveleve të ngritura të PSA në gjak.

Përmirësime simptomatike statistikisht të rëndësishme janë raportuar në pacientët që marrin tadalafil, vardenafil ose sildenafil. Këto ilaçe janë miratuar për trajtimin e njëkohshëm të BPH dhe mosfunksionimin erektil. Frenuesit e 5-fosfodiesterazës ndihmojnë në relaksimin e muskujve të lëmuar në traktin e poshtëm urinar.

Për shumicën e burrave me një diagnozë të hiperplazisë beninje të prostatës, ruajtja e aktivitetit seksual konsiderohet e rëndësishme, në sfondin e terapisë konservatore. 33% e pacientëve janë të pakënaqur me cilësinë e ereksioneve spontane, e cila shoqërohet me marrjen e medikamenteve. Përfshirja e Tadalafil, Vardenafil ose Sildenafil në skemë përmirëson ndjeshëm cilësinë e jetës dhe ndihmon për të normalizuar jo vetëm rrjedhën e urinës, por edhe funksionin erektil.

Frenuesit e alfa-reduktazës së tipit 5

Frenuesit e alfa-reduktazës së tipit 5 bllokojnë shndërrimin e testosteronit në dehidrotestosteron për shkak të bllokadës së enzimës, si rezultat i së cilës shumimi i qelizave ngadalësohet.

Frenuesit 5-alfa reduktaza lehtësojnë çrregullimet dysurike duke zvogëluar vëllimin e gjëndrës së prostatës. Për të arritur rezultatin më të mirë të mundshëm, marrja e ilaçeve është e gjatë, të paktën 6 muaj.

Përfaqësuesit: Finasteride dhe Dutasteride.

Si rezultat i përdorimit të Finasteride (Finast, Proscar) dhe Dutosteride (Avodart), niveli i dehidrotestosteronit bllokohet me 80%, numri i urinimit zvogëlohet dhe intensiteti i simptomave të obstruksionit të traktit urinar të ulët zvogëlohet. Në të njëjtën kohë, ka efekte anësore, të cilat përfshijnë një ulje të ngasjes seksuale, mosfunksionim ngrerë, çrregullime në ejakulim, gjinekomasti).

Finasteride dhe Dutosteride zvogëlojnë rezultatin e antigjenit specifik të prostatës me 2 herë, prandaj, për të llogaritur rezultatin e vërtetë, rekomandohet të shumëzoni nivelin e fituar të PSA totale me 2.

Studimet kanë treguar që të dy ilaçet janë po aq efektivë në trajtimin e hiperplazisë beninje të prostatës.

Disavantazhet përfshijnë kohëzgjatjen e administrimit deri në zhvillimin e një efekti terapeutik.

Numri i efekteve anësore gjatë terapisë së kombinuar është më i lartë, prandaj qëllimi i tij nuk është i justifikuar për trajtimin e pacientëve me simptoma të butë të urinimit me adenoma të prostatës.

Ekzistojnë dëshmi se pas 2–4 viteve të përdorimit të frenuesit 5-alfa reduktazë, vëllimi i prostatës u ul me 1/3 – 1/4, dhe shkalla maksimale e rrjedhjes së urinës u rrit me 1,5 – 2,0 ml / sek. Merrni 5 mg 1 herë në ditë me gojë deri në 6 muaj.

Bllokuesit e receptorëve alfa-1 ofrojnë lehtësim të shpejtë të simptomave, ndërsa frenuesit 5-alfa reduktaza ndihmojnë në zvogëlimin e madhësisë së prostatës. Në terapinë e ilaçeve për çrregullimet e urinimit në BPH, studimet kanë treguar që terapia e kombinuar zvogëlon rrezikun e përparimit të adenomës, zhvillimin e mbajtjes akute të urinës, mundësinë e operacionit dhe lufton në mënyrë më efektive simptomat e BPH.

Sipas rezultateve të studimeve, një kombinim i barnave (alfa-1-bllokues + 5-alfa-reduktaza frenues) duhet të përdoret vetëm tek burrat me një vëllim të prostatës së paku 40 ml dhe një nivel të antigjenit specifik të prostatës prej 1,5 ng / ml ose më shumë.

Kohëzgjatja e trajtimit caktohet në secilin rast individualisht: për simptoma të moderuara është 6 muaj, në pacientët me çrregullime të rënda urinimi një konsum më i gjatë është i mundur.

Erofertil  Cilat barishte janë efektive për fuqinë

Agjentët anticholinergic

Anticholinergics tani praktikisht nuk përdoren për shkak të gjasës së lartë të zhvillimit të mbajtjes akute të urinës.

Medikamente bimore dhe shtesa ushqimore

Mjekësia bimore dhe shtojcat ushqimore nuk rekomandohen për trajtimin e BPH për shkak të mungesës së provave aktualisht, por përdoren gjerësisht në të gjithë botën si një lidhje ndihmëse për terapinë themelore.

Shumica e ilaçeve bimore bëhen nga rrënjët, farat ose frutat e bimëve të listuara më poshtë:

 • pëllëmbë xhuxh;
 • Kumbull afrikan
 • gjëmim i hidhur;
 • thekra;
 • farat e kungullit.

Disa nga përbërësit e propozuar përmbajnë fitosterole, acide yndyrore, pektina, flavonoide, vajra vegjetale dhe polisaharide.

Ka ilaçe që përmbajnë përbërës të vetëm një bimë, në të tjerët ka disa.

Efektet e vlerësuara të bimëve me BPH:

 • antiandrogenic;
 • antiestrogen;
 • bllokimi i receptorëve alfa;
 • ngadalësuar përhapjen e qelizave të prostatës;
 • decongestant dhe anti-inflamator;
 • protektektivny.

Isshtë e mundur të merren ilaçe me bazë bimore për adenoma, pasi që nuk janë regjistruar veprime të padëshiruara.

Pëllëmbë xhuxhësh amerikanë

Ekstrakti i manave të palmës së xhuxhit është ilaçi bimor më i njohur për BPH. Përbërësit aktivë janë përbërës të përfaqësuar nga acide yndyrore, fitosterole dhe alkoole. Mekanizmi i veprimit:

 • efekt antandrogjenik;
 • frenimi i 5-alfa reduktazës;
 • efekt anti-inflamator.

Doza e rekomanduar është 160 mg oral 2 herë në ditë. Studime në shkallë të gjerë nuk janë kryer, por disa tregojnë një përmirësim subjektiv të simptomave pa një përmirësim në treguesit objektivë të urodinamikës.

Provimet klinike janë duke vazhduar.

Pemë afrikane e kumbullës

Mekanizmat e propozuar të veprimit përfshijnë frenimin e rritjes së fibroblasteve, efektet anti-inflamatore dhe anti-estrogjenike. Studime të mëtutjeshme janë duke u zhvilluar.

Ekstrakti është marrë nga poleni i thekës nga Suedia e Jugut. Mekanizmat e propozuar të veprimit janë si më poshtë:

 • bllokada e receptorëve alfa-1;
 • nivele të rritura të zinkut në indet e prostatës;
 • frenimi i aktivitetit të 5-alfa reduktazës.

Ekzistojnë dëshmi të përmirësimit të ndjeshëm simptomatik në krahasim me placebo.

Fara kungull

Studime në shkallë të gjerë kanë treguar që farat e kungullit mund të zvogëlojnë shpeshtësinë e urinimit dhe nxitjen paramptuese në sfondin e adenomës së prostatës.

Praktikisht nuk ka efekte anësore.

Mekanizmat e propozuar: rritje e sintezës së prostaglandinës, për shkak të përmbajtjes së një sasie të madhe të acidit linoleik dhe efektit anti-inflamator të gamës-tomoferolit dhe acidit nitrik.

Kundërindikimet për trajtimin mjekësor:

 • kanceri i dyshuar i prostatës;
 • dhëmbje në legen;
 • lobi median;
 • cistolitiaz;
 • hematuria e përsëritur;
 • fshikëzën neurogjene;
 • reaksione të mbindjeshmërisë ndaj ilaçeve të specializuara;
 • insuficienca renale e mbështetur nga hiperplazia prostatike.

prostatilen

Prostatilen, Prostacor, Vitaprost, Vitaprost plus, Vitaprost forte – ilaçe që përdoren vetëm në Rusi. Studime në shkallë të gjerë nuk janë kryer, por shumë ekspertë besojnë se ekziston një efekt pas aplikimit në përbërje me ilaçe të linjës së parë.

Komponenti i punës është një kompleks i peptideve, i izoluar në një mënyrë të veçantë nga gjëndra prostatike e demave.

Substanca aktive besohet se ka efektet e mëposhtme:

 • Organotropona;
 • anti-inflamator;
 • decongestants;
 • anti pllakezave te gjakut;
 • normalizimi i funksionit ngrerë;
 • duke kontribuar në përmirësimin e mikroqarkullimit, etj.

Ekzistojnë prova që përdorimi i supozitorëve Vitaprost forte çdo ditë, për një muaj, 1 herë në ditë, edhe si monoterapi, përmirëson cilësinë e jetës dhe lehtëson simptomat e BPH.

Mishina Victoria, urologe, vëzhguese mjekësore

11,346 shikime gjithsej, 1 shikime sot

Shahinclub Shqipëri