A është impotenca e shërueshme pas alkoolit

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pafuqia nga alkooli tek burrat

Shumë burra besojnë se alkooli mund të përmirësojë jetën e tyre seksuale: alkooli relakson, largon frenimet, shton besimin, rrit epshin. Kjo është pjesërisht e vërtetë. Por vetëm derisa të kaloni vijën midis "konsumit të vogël" të alkoolit dhe abuzimit. Pasioni i tepërt për alkoolin krijon efektin e kundërt dhe është një shkak kryesor i pafuqisë mashkullore.

Efekti i alkoolit në një mbledhje

Mosfunksionimi erektil mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm: si fiziologjik ashtu edhe psikologjik. Dhe jo roli i fundit në zhvillimin e impotencës luhet nga alkooli. Për të kuptuar pse shumë burra përjetojnë mosfunksionim ngrerë për shkak të abuzimit me alkoolin, duhet të kuptojmë disa aspekte të fiziologjisë. Në veçanti, për të kuptuar se si alkooli etilik ndikon në sferat përgjegjëse për fuqinë mashkullore.

Efekt në tru

Arritja seksuale e ka origjinën në tru. Ky fakt është studiuar dhe provuar prej kohësh nga shkenca. Dhe ky proces duket diçka si kjo. Truri prodhon substanca specifike të njohura si neurotransmetues. Ata dërgojnë sinjale të caktuara në palcën kurrizore, duke rezultuar në rritjen e fluksit të gjakut në enët e organit gjenital mashkullor. Nëse truri nuk është në gjendje të prodhojë neurotransmetuesit e nevojshëm, ndodh mosfunksionim ngrerë. Alkooli është në thelb një depresion. Kjo është, etanoli është në gjendje të bllokojë impulset e dërguara nga truri në pjesën tjetër të trupit. Shtë për këtë arsye që njerëzit e dehur mjaft e kanë të vështirë të lëvizin dhe të flasin. Në mënyrë të ngjashme, alkooli bllokon impulset e nevojshme për të arritur një mbledhje.

Pabarazia hormonale

Alkooli ka një efekt në hormonet. Në veçanti, alkooli etilik ndikon në prodhimin e testosteronit dhe estrogjenit. Siç e dini, testosteroni i ulët tek burrat shkakton mosfunksionim të sistemit riprodhues. Mungesa e këtij hormoni te meshkujt çon në një ulje të dëshirës seksuale, mosfunksionim ngrerë, infertilitet. Përveç kësaj, abuzimi i shpeshtë i pijeve të forta mund të çojë në atrofi testikulare.

Mungesa e lagështirës

Abuzimi i çdo lloji të alkoolit çon në dehidrim të të gjithë organizmit, domethënë, indet dhe sistemet nuk kanë lagështi të mjaftueshme për funksionimin normal. Në mënyrë që një burrë të arrijë një mbledhje, duhet të ketë një sasi të mjaftueshme të lëngjeve në trupin e tij. Nëse nuk është e mjaftueshme, vëllimi i gjakut në trup zvogëlohet, si rezultat i një deficiti lagështie, një mbledhje nuk ndodh ose ndodh me intensitet të pamjaftueshëm.

Dëmtimi i qelizave nervore

Një shpjegim tjetër se përse zhvillohet mosfunksionimi ngrerë tek burrat kundër sfondit të alkoolizmit qëndron në aftësinë e etanolit për të vepruar në sistemin nervor. Abuzimi kronik i pijeve të forta mund të shkaktojë dëme të pakthyeshme të nervave të vendosur në penis dhe përgjegjës për mbledhje.

Efektet vaskulare

Gjatë një mbledhje, enët e penisit janë të mbushura me gjak, dhe pastaj rrjedhja e gjakut bllokohet nga valvulat. Falë kësaj, gjendja e ngacmuar e penisit mbahet. Nëse një burrë pinte alkool pak para marrëdhënies seksuale, atëherë, falë aftësisë vazodiluese të alkoolit, rrjedhja e gjakut në organin gjenital padyshim që do të rritet. Por kjo nuk do të thotë që një mbledhje do të përmirësohet. Nën ndikimin e etanolit, valvulat, të cilat duhet të bllokojnë enët e gjakut dhe të mbajnë rrjedhjen e gjakut, thjesht nuk mund të funksionojnë, që do të thotë se mbledhja e pritshme nuk do të ndodhë. Nëse abuzimi i alkoolit është kronik, atëherë muret e anijeve bëhen të brishta dhe nuk janë në gjendje të kalojnë një sasi të mjaftueshme të gjakut, e cila është gjithashtu shkaku i impotencës seksuale.

Disordersrregullime sekondare

Alkoolizmi është një sëmundje që çon në zhvillimin e shumë sëmundjeve të tjera. Në shumë raste, abuzimi i alkoolit rezulton në sëmundje të mëlçisë, pankreatitit, mbipesha dhe ateroskleroza. Një histori e ndonjë prej këtyre sëmundjeve rrit rrezikun e impotencës tek burrat.

Çfarë thonë studiuesit

Shumica e studimeve tregojnë se alkooli dhe impotenca janë të lidhura në mënyrë të pandashme. Rreth 60-70% e burrave që abuzojnë me alkoolin kanë (ose janë në rrezik) probleme me fuqinë. Kjo përqindje është shumë më e lartë kur bëhet fjalë për burrat që kanë kohë që vuajnë nga alkoolizmi kronik. Midis tyre, numri i impotentëve është deri në 90%.

Ndër mosfunksionimet më të zakonshme seksuale të shkaktuara nga alkooli, studiuesit e quajtën derdhje të parakohshme, mosfunksionim ngrerë dhe humbje të dëshirës seksuale. Sipas disa raporteve, nëse një njeri vuante nga alkoolizmi i dehur për disa vjet, atëherë për disa vjet pasi braktisi plotësisht alkoolin, ai ishte akoma në rrezik të impotencës.

Jo shumë kohë më parë, shkencëtarët nga Universiteti i Uashingtonit shkatërruan një nga mitet më të zakonshme në lidhje me alkoolin dhe fuqinë mashkullore. Shumë janë të bindur se një pjesë e vogël e alkoolit mund të përmirësojë një mbledhje te burrat. Por shkencëtarët amerikanë gjatë një eksperimenti shkencor morën rezultate pak më të ndryshme. Doli që burrat e kthjellët arrijnë një ngritje më shpejt sesa pirësit. Dhe ata që kaluan pak me alkool, nuk arritën të arrinin aspak eksitim. Por kjo nuk është e gjitha zbulimi i bërë nga amerikanët në lidhje me marrëdhëniet midis etanolit dhe fuqisë mashkullore. Shkencëtarët kanë zbuluar se në shumicën e rasteve, për shfaqjen e mosfunksionimit ngrerë, nuk ka rëndësi sa ka pirë një njeri: 100 ml ose 500 ml – rezultati do të jetë po aq i pakëndshëm.

Erofertil  Ushqimi për burrat e fuqisë çfarë duhet të hanë dhe duhet të hanë

Si të trajtojmë impotencën alkoolike

Shumë burra, të ballafaquar me manifestime të mosfunksionimit erektil, fillojnë të pinë edhe më shumë, shkojnë në ilaç, ndihen keq për veten e tyre dhe bëhen depresion. Kjo është gjëja më e keqe për të bërë në këtë rast. Kjo lloj sjelljeje vetëm sa do ta përkeqësojë problemin, për më tepër, ajo mund të sigurojë bazën për zhvillimin e çrregullimeve mendore.

Hapi i parë drejt trajtimit të impotencës të shkaktuar nga abuzimi me alkoolin duhet të jetë një refuzim i plotë i alkoolit. Nëse trajtimi fillohet në fazat e hershme të mosfunksionimit, problemi mund të tejkalohet. Ndonjëherë është e mjaftueshme për të mbrojtur njeriun nga disa faktorë negativë fizikë dhe psikikë, në mënyrë që fuqia të rikthehet. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, ju do të duhet të drejtoheni në trajtim mjekësor me përdorimin e drogave të tilla si Viagra, Dynamo, Levitra, Tadalafil, Cialis, Vardenafil dhe të tjerët.

Pafuqia është gjithmonë një tronditje për një njeri. Por është e rëndësishme që burrat të kuptojnë se mosfunksionimi erektil i shkaktuar nga abuzimi me alkoolin është i shërueshëm. Por për të hequr qafe plotësisht sëmundjen, mund të duhet ca kohë dhe ca përpjekje. Në veçanti, do të duhet të kapërceni veten dhe të hiqni dorë nga varësia ndaj "gjarprit të gjelbër". Përndryshe, fuqia mashkullore do të duhet të harrohet.

Alkooli dhe impotenca tek burrat

Alkooli etilik është i dëmshëm për organizmat e gjallë. Efekti i një substance është i ngjashëm me helmin dhe ka një efekt shkatërrues në organet dhe sistemet e njeriut. Gjithashtu, alkooli dhe impotenca tek burrat janë koncepte të ndërlidhura. Abuzimi i alkoolit çon në çrregullime të sferës seksuale me ashpërsi të ndryshme.

Alkooli dhe fuqia mashkullore

Megjithë disponueshmërinë e informacionit në lidhje me rreziqet e pijeve alkoolike, shumë burra sot mendojnë se pirja periodike nuk sjell dëm të prekshëm. Tejkalimi i dozës maksimale të lejuar të konsumit të alkoolit shkakton një numër problemesh që lidhen me shëndetin e burrave.

Alkool i ulët

Një sasi e vogël e pijeve alkoolike në të vërtetë mund të jetë e dobishme në situata të caktuara. Sidoqoftë, duhet të kuptohet se një efekt pozitiv është i mundur vetëm kur konsumoni një produkt cilësor dhe në sasi shumë të kufizuar, jo më shumë se një ose dy herë në javë.

Pija me shkumë është e lidhur me burra të fortë dhe ushqime tradicionale çeke ose gjermane. Konsumi i birrës pa dëmtuar shëndetin dhe fuqinë e mashkullit është i kufizuar në 1 shishe (0,5 l). Me përdorimin sistematik të alkoolizmit të birrës ose birrës, ekziston një frenim i funksionit të prodhimit të testosteronit të hormonit mashkullor. Si rezultat, ekziston një rënie e ndjeshme e fuqisë, e cila çon në infertilitet.

Verërat natyrore të rrushit, pijeve dhe vermutit konsiderohen tradicionalisht pijet e grave, dhe shumë burra nuk i marrin seriozisht. Sidoqoftë, edhe vera e dobët bëhet shkaku i impotencës seksuale. Me përdorimin e përditshëm të të paktën një gote, një burrë në moshën 30-35 vjeç mund të bëhet impotent. Vera nuk ndikon negativisht nëse konsumi i saj është i kufizuar në 150 ml në ditë, dhe vetëm në raste të veçanta.

Alkool i fortë

Vodka, uiski, konjaku, rum, veçanërisht alkooli elitar dhe i shtrenjtë janë të lidhura me maskulinitetin dhe madje statusin e statusit. Me përdorimin sistematik të shpirtrave, ndodhin mosfunksionime ngrerë, gjë që çon në pafuqi dhe ulje të dëshirës seksuale. Doza e lejueshme e konjakut, vodkës dhe pijeve të tjera nuk duhet të kalojë 50 gramë në ditë.

Shkaqet e sëmundjes

Pafuqia nga alkooli nuk është sëmundja e vetme që pirësit mund të kenë. Organet e brendshme, sistemet e qarkullimit të gjakut, endokrine dhe trupat e tjerë vuajnë. Efekti toksik i alkoolit etilik ka një efekt të dëmshëm në aftësinë për të prodhuar hormone në testes dhe funksionet rregullatore të gjëndrrës së hipofizës. Gjithashtu, efekti i alkoolit ndikon në jetën seksuale të një burri dhe shoqërohet me simptoma të tjera të pakëndshme:

 • Ndërtimi i paqëndrueshëm. Me konsumimin e zgjatur të pijeve alkoolike, trupat shpellorë të penisit humbasin aftësinë e tyre natyrore për t'u mbushur me gjak. Organi gjenital nuk arrin elasticitetin dhe një ngritje karakteristike normale. Shumë burra i lidhin problemet e fuqisë me overexertion dhe stresin emocional, ndërsa fajin e ka alkooli.
 • Shkelja e ndjeshmërisë. Gjatë intoksikimit, puna e sistemit nervor qendror dhe komunikimi me departamentet periferike është i irrituar. Për një njeri që pi rregullisht, lidhje të tilla gradualisht po shkatërrohen. Si rezultat, sinjalet e eksitimit dhe kënaqësisë së tij nuk hyjnë në tru. Ka vështirësi në marrjen e një orgazme dhe mungesë kënaqësie. Ndonjëherë intimiteti seksual shkakton dhimbje.
 • Ulur epsh. Një nga simptomat e zakonshme që shoqëron një rënie të fuqisë së një njeriu. Mosgatishmëria për të bërë seks shpjegohet me punësimin, lodhjen, jotraktivitetin e partnerit etj. Mungesa e tërheqjes është shkaktuar nga probleme fiziologjike të shkaktuara nga ekspozimi ndaj alkoolit.
 • Pafuqia kronike. Kjo është faza në të cilën burri nuk kërkon më të plotësojë nevojat fiziologjike seksuale. Për shkak të pamundësisë për të pasur një mbledhje të qëndrueshme, një burrë ndalet së përpjekuri për të bërë seks. Për arsye fiziologjike, shtohet pafuqia psikologjike dhe frika e dështimit në shtrat me një grua.

Trajtimi i impotencës seksuale

Mjekësia moderne ka ecur shumë përpara në shumë aspekte të trajtimit dhe diagnostikimit të sëmundjeve. Rimëkëmbja e fuqisë pas alkoolit është e mundur. Vetëm një mjek i kualifikuar duhet të përfshihet në trajtim. Shtë e papranueshme të përshkruani vet ilaçe ose të përdorni mjete të dyshimta popullore.

Droga emocionuese

Falë reklamave në televizione dhe filma Hollivudianë, pilulat stimuluese të ereksionit njihen gjerësisht. Duhet të kuptohet që ilaçe të tilla nuk shërojnë shkaqet e çrregullimeve seksuale, por vetëm përkohësisht përmirësojnë fuqinë:

Erofertil  Trajtimi i mjeteve juridike popullore me potencë të ulët

 • Viagra. Ilaçi më i famshëm për burrat. Veprimi i saj bazohet në relaksimin e muskujve të penisit për mbushjen aktive me gjak, si rezultat i së cilës njeriu merr një mbledhje të qëndrueshme. Efekti pas marrjes së ilaçit zgjat 40-50 minuta. Viagra është kundërindikuar në sëmundjet e zemrës.
 • Cialis. Një ilaç me dy përbërës ka për qëllim rritjen e fluksit të gjakut në organin gjenital dhe bllokimin e rrjedhjes venoze. Efekti zgjat deri në 36 orë. Ilaçi nuk rekomandohet për njerëzit me sëmundje të zemrës.
 • Alikaps. Një shumëllojshmëri e shtojcave dietike nuk ka një efekt mjaft të fortë në përmirësimin e ereksionit. Isshtë marrë si një profilaksi kundër shkeljeve.

kodim

Kjo është një nga metodat më efektive dhe më të njohura për trajtimin e varësisë nga alkooli. Procedura është duke programuar një person për të ndryshuar perceptimin e pijeve alkoolike dhe qëndrimin ndaj libacioneve. Ekzistojnë disa metoda të rëndësishme për kryerjen e një procedure të kodimit:

 • Hardware. Bazuar në fizioterapinë, ekspozimin me lazer dhe llojet e tjera të terapisë.
 • Psikoterapi. Ajo siguron shndërrimin e vetëdijes në një qëndrim negativ ndaj alkoolit.
 • Hipnozë. Ajo ka për qëllim nënndërgjegjen e pacientit dhe frymëzon neveri ose frikë nga alkooli.
 • Mjekësore. Bazuar në përdorimin e ilaçeve të zgjedhura posaçërisht që shtypin efektin e alkoolit në trup. Një person nuk ndjen butësi dhe relaksim pas pirjes.

Ekziston një mit për efektin negativ të kodimit në fuqinë mashkullore. Sidoqoftë, nuk ka asnjë lidhje midis trajtimit të alkoolizmit dhe një ulje të mundësive seksuale. Në të njëjtën kohë, metoda e kodimit ka kundërindikacionet e saj dhe nuk rekomandohet për burrat me sëmundje të zemrës, enëve të gjakut, diabet mellitus, gjëndrës tiroide, mëlçisë ose me çrregullime mendore.

Rimëkëmbja e trupit

Nëse shfaqen probleme potenciale, shkaku rrënjë duhet të hiqet menjëherë. Alkooli dhe pirja e duhanit eliminohen. Në fazat fillestare të impotencës, kjo është e mjaftueshme për të rivendosur funksionet natyrore të trupit vetëm. Përndryshe, kërkohet mjekim dhe terapi restauruese.

Alkooli ndërhyn në thithjen e vitaminave dhe mineraleve, dhe gjithashtu kontribuon në shkatërrimin e ushqyesve. Efektet e tij fatale drejtohen në mëlçi, tru, pankreas, sistemin nervor dhe veshkat. Terapia restauruese është gjithëpërfshirëse dhe ka për qëllim plotësimin e lëndëve ushqyese. Mjeku përshkruan marrjen e vitaminave dhe komplekseve minerale. Për më tepër, ai mund të rekomandojë vakte të veçanta.

Mënyra popullore për të rivendosur fuqinë

Medicinedo ilaç alternative duhet të merret vesh me mjekun tuaj. Metoda popullore e trajtimit të impotencës synon kryesisht në përfshirjen e bimëve të caktuara në dietë, veprimi i të cilave lejon rritjen e fuqisë.

 • Rrënja e artë (e tharë) përmban tanina, elementë gjurmë që forcojnë imunitetin dhe përmirësojnë qarkullimin e gjakut. Për të luftuar pafuqinë, derdhni një lugë çaji rrënjë të artë të tharë me 250 ml ujë të valë dhe pijeni si çaj.
 • Shegë është e dobishme për trajtimin e sëmundjeve të sistemit të qarkullimit të gjakut. Gjithashtu, veprimi i tij ka për qëllim hollimin e gjakut dhe pastrimin e trupit të toksinave, gjë që është e rëndësishme nëse impotenca shoqërohet me varësinë e alkoolit. Konsumimi i rregullt i shegave zvogëlon efektet toksike të alkoolit etilik dhe përmirëson mbledhjen.
 • Majdanozi përmban apigjenin – një substancë që zvogëlon përqendrimin e estrogjenit dhe rrit prodhimin e testosteronit. Bima rekomandohet për përdorim të rregullt si erëza për sallatat dhe supat, të freskëta për të përmirësuar aftësitë seksuale.
 • Wort e Shën Gjonit përdoret për të trajtuar sëmundjet e sistemit gjenitourinar dhe ka një efekt të butë qetësues. Në meshkujt që vuajnë nga mosfunksionimi i ereksionit për shkak të varësisë nga alkooli, lugja e Shën Gjonit lehtëson stresin dhe eksitimin.

Arsyet e pirjes së alkoolit tek burrat para intimitetit

Ekziston një protokoll i caktuar shoqëror i imponuar nga televizioni dhe burimet e Internetit, sipas të cilit një mbrëmje romantike plotësohet me verë, shampanjë dhe pije të tjera alkoolike. Partitë dhe ngjarjet shoqërore nuk mund të bëjnë pa alkool të fortë, i cili duhet të "shkrijë akullin" në komunikim me seksin e kundërt. Me kalimin e kohës, konsumi i alkoolit bëhet zakon.

Kur shfaqen vështirësi në sferën seksuale, shtohen faktori psikologjik i frikës dhe vetë-dyshimi. Një burrë po përpiqet t'i mbytë këto probleme me alkoolin. Në fillim, metoda funksionon, shfaqet një ndjenjë e qetësisë, butësisë dhe emancipimit. Nën ndikimin e alkoolit, burrat dhe gratë bëhen më të guximshëm dhe më shpikës në shtrat. Sidoqoftë, me ushqimin e rregullt të epshit me alkool, fitohet efekti i kundërt. Kënaqësia e intimitetit seksual zvogëlohet, problemet e fuqisë manifestohen më shpesh.

Varësia e alkoolit është një sëmundje serioze që nuk mund të nënvlerësohet. Jo të gjithë mund të ndalojnë vullnetarisht dhe të ndalojnë pirjen. Simptomat shoqëruese, të tilla si depresioni, nervozizmi, mosfunksionimi ngrerë, vetëm sa e përkeqësojnë situatën. Qasja e duhur ndaj trajtimit dhe ilaçeve moderne mund të rikthejë shëndetin dhe të rivendosë forcën e mashkullit.

Keni probleme serioze me POTENCIAL?

A keni provuar shumë mjete dhe asgjë nuk ka ndihmuar? Këto simptoma janë të njohura për ju të dorës së parë:

 • ngritje e ngadaltë;
 • mungesë dëshire;
 • mosfunksionimi seksual.

E vetmja mënyrë operacioni? Prisni dhe mos veproni me metoda radikale. Potenciali për ta rritur është e mundur! Ndiqni lidhjen dhe zbuloni se si ekspertët rekomandojnë trajtimin.

Alkoolizmi dhe impotenca

Fatkeqësisht, rastet e zhvillimit të alkoolizmit në popullatë rriten çdo vit. Faktorë të ndryshëm çojnë në konsumimin e tepruar të alkoolit: një situatë e pafavorshme në vend, pakënaqësi me punën, skandale familjare, një gjendje depresionuese dhe vetë-dyshim. Sasi të shpeshta dhe të mëdha të pijeve alkoolike, herët a vonë, çojnë në alkoolizëm. Në të njëjtën kohë, jo vetëm trupi i alkoolit vuan, por edhe familja e tij. Marrëdhëniet midis anëtarëve të familjes fillojnë të përkeqësohen. Alkoolizmi tek burrat gjithmonë çon në impotencë të plotë. Shtë vetëm çështje kohe.

Ekspozimi ndaj alkoolit

Ka kohë që dihet se alkooli është një tretës i shkëlqyeshëm. Nëse alkooli hyn në qarkullimin e gjakut, fillon një efekt i dëmshëm i menjëhershëm në funksionimin e trurit dhe sistemit nervor qendror. Një efekt i dëmshëm manifestohet menjëherë në formën e koordinimit të dëmtuar të lëvizjeve, arsyes së paqartë, vizionit të paqartë, reagimeve të ngadalta. Shumë shpesh, burrat dhe gratë kanë probleme me të folur në mes të konsumimit të tepruar të alkoolit.

Në rastin e alkoolizmit progresiv, fillojnë të ndodhin gabime të kujtesës. Me kalimin e kohës, burrat kanë probleme me kujtesën edhe pas një sasie të vogël të pijeve alkoolike. Me alkoolizmin, dehja ndodh nga një dozë e vogël e alkoolit. Sindroma e tërheqjes fillon të shfaqet. Një burrë thjesht humbet jetën e tij pa pirë një dozë alkooli.

Erofertil  Si të përdorni qepë për të rritur fuqinë

Me periudha të gjata të pirjes, një i ri nuk është në gjendje të vlerësojë në mënyrë të duhur situatat që i rrethojnë njerëzit. Shpesh me alkoolizëm ndodhin halucinacione. Një person është i zhytur plotësisht në botën e tij të brendshme, ku nuk ka skandale dhe qortime. "Unë" e tij e dytë inkurajon plotësisht përdorimin e alkoolit. Vetëm brenda vetes një person ndihet i qetë dhe i mbrojtur.

Efekti i alkoolit në trupin e një njeriu

Në planin afatgjatë, pirja afatgjatë e alkoolit kontribuon në shkatërrimin e plotë të mendjes normale të një personi, dhe trupit si një e tërë. Shkencëtarët kanë zbuluar se alkoolizmi mashkull rrit ndjeshëm shanset për zhvillimin e kancerit të prostatës dhe rektumit. Gjithashtu, shpesh vërehen ndryshime patologjike në gjendjen e stomakut, ezofagut dhe madje edhe në fyt. Dëmtimi i madh i alkoolizmit sjell mëlçinë. Ky organ shërben si një lloj filtri për trupin. Me mosfunksionim të mëlçisë, trupi është vazhdimisht në gjendje intoksikimi.

Sistemi endokrin i një njeriu fillon të vuajë. Prandaj, alkoolistët shpesh kanë një sëmundje të tillë shoqëruese si diabeti. Një sëmundje e tillë kërkon një refuzim kategorik të konsumimit të alkoolit. Sistemi endokrin, në lidhje me mëlçinë, pushon së prodhuari hormonet vitale. Ndodh funksionim i mosfunksionimit hormonal. Niveli i testosteronit në trup bie ndjeshëm, gjë që bëhet shkaku kryesor i impotencës në alkoolizëm.

Efekti i alkoolizmit në fuqinë e burrave

Pafuqia zhvillohet në çdo njeri që pi. Por, shumë të rinj as nuk mendojnë për këtë. Fakti është se, në fillim, alkooli vepron në vetëdijen e një njeriu si një patogjen. Kur konsumoni një dozë të caktuar të alkoolit, një tërheqje seksuale zgjohet. Në rastin e çrregullimeve mendore, të rinjtë arrijnë një mbledhje vetëm nëse pinë alkool. Kjo është faza fillestare e impotencës, kur një mbledhje thjesht nuk ndodh pa një pije të tillë alkoolike. Për të konsumuar një sasi të madhe të alkoolit për vetëbesim, situata të tilla shtyjnë:

 • Pasiguria në tërheqjen e saj;
 • frika;
 • Stresi i shpeshtë;
 • depresioni;
 • Situatat e konfliktit
 • Përvoja e parë seksuale e pasuksesshme;
 • Partneri i pakënaqur.

Alkooli ka një pronë kumulative. Kjo është arsyeja pse impotenca manifestohet pas një periudhe kohe mjaft të madhe. Në fazën e parë të impotencës, një burrë zhvillon një refleks të kushtëzuar që e bën atë të pijë alkool para çdo marrëdhënie seksuale. Potenciali përfundimisht fillon të zhduket për shkak të frenimit të funksionit seksual, dhe sistemit nervor qendror. Tërheqja seksuale po bëhet më e dobët, pafuqia po bëhet më e theksuar. Për veten e tij, burri e shpjegon këtë fenomen me lodhje, pa tërheqje të një gruaje, stres. Ai nuk pajtohet fort me praninë e impotencës në sfondin e alkoolizmit.

Më tej, impotenca në alkoolizëm fillon të shfaqet në derdhje të shpejtë. Derdhja mund të ndodhë edhe para fillimit të një marrëdhënie seksuale të plotë. Një mbledhje bëhet letargjike. Me kalimin e kohës, alkoolisti fillon të vërejë se me stimulim adekuat të ngjalljes, një mbledhje nuk ndodh fare. Me alkoolizmin, kjo shfaqje e impotencës shpesh i atribuohet rastësisë. Por, ky fakt i impotencës fillon të lind përsëri dhe përsëri.

Me një fuqi të dobët, vetëvlerësimi i një të riu bie ashpër. Alkoolizmi fillon të përparojë. Impotenca kthehet në një ndryshim patologjik të pakthyeshëm në trup. Kështu, zhvillohet jo vetëm impotenca fiziologjike, por edhe psikologjike. Trajtimi i problemeve të tilla është i gjatë dhe i vështirë. Jo vetëm ndihma mjekësore është e rëndësishme për një alkoolik, por edhe punë të kujdesshme me një psikolog. Para së gjithash, ia vlen të shpëtoni pacientin nga alkoolizmi. Vetëm atëherë, në gjendje të faljes, mund të angazhoheni në trajtimin e impotencës.

Shumë shpesh me alkoolizmin, përfaqësuesit e seksit më të fortë zhvillojnë xhelozi patologjike. Një burrë mund të organizojë një skenë të stuhishme xhelozie të gruas së tij, edhe nëse është vonë nga puna në shtëpi për 10 minuta. Kjo është për shkak të frikës nga humbja e partnerit tuaj në jetë. Xhelozia çon në një gjendje depresive të psikikës, mungesë disponimi. Burri konkludon se është inferior. Fillon rënia sociale e alkoolit. Pafuqia në këtë rast është e pashmangshme, dhe gjithçka çon në rrëzimin e familjes.

Me konsumimin e zgjatur të pijeve alkoolike dhe alkoolizmit, ndodhin ndryshime të pakthyeshme në funksionimin e gjëndrës së prostatës. Trupat shpellorë fillojnë të humbasin pronat e tyre në akumulimin e gjakut. Kjo bëhet arsyeja kryesore për pamundësinë e marrëdhënieve seksuale. Dhe mungesa e jetës intime është impotencë e plotë. Sa më shpejt që një i ri bëhet i varur nga alkooli, aq më shpejt do të fillojë të ketë probleme me fuqinë. Prandaj, edhe burrat e rinj nën moshën 25 vjeç mund të vuajnë nga impotenca. Kjo sëmundje nuk varet nga mosha, statusi shoqëror dhe të ardhurat.

Trajtimi i impotencës ka një nga rolet kryesore në trajtimin e alkoolizmit. Nga pacienti kërkohet vetëm pëlqimi për trajtim, dhe vetë-njohja si një alkoolik. Në 90% të rasteve, funksionet e ereksionit rikthehen me respektim të plotë të udhëzimeve të mjekëve. Edhe me impotencë progresive, ndryshimet patologjike mund të ndalen. Por, shpesh të afërmit e alkoolikëve përballen me një refuzim kategorik për të ndihmuar. Burrat nuk e konsiderojnë veten alkoolikë. Dhe ata refuzojnë trajtimin për arsyet e mëposhtme:

 • turp;
 • burracakëria;
 • Mosgatishmëria për të realizuar praninë e një problemi;
 • Frika nga përkeqësimi;
 • Mosgatishmëria për të hequr qafe impotencë;
 • Frika nga të folurit për një problem me një specialist.

Këto pengesa mund të hiqen vetëm me punën e palodhur të të afërmve të pacientit. Edhe pse shumë alkoolikë humbasin vlerën e tyre familjare, ata megjithatë i përkasin ndikimit psikologjik. Mjafton të nxisësh një burrë të ketë një bisedë serioze konfidenciale, së pari me familjarët, pastaj me një mjek. Të gjithë pjesën tjetër do të ndihmohen nga specialistë. Pafuqia zhvillohet tashmë në fazën e parë dhe të dytë të alkoolizmit. Heqja dorë nga alkoolizmi garanton rivendosjen e fuqisë.

Burri im nuk ishte një alkoolik… por ndonjëherë në mbrëmje ai mund të pinte një shishe birrë, që vërtet nuk më pëlqente. Dhe pastaj ata u përballën me një problem të tillë si mosfunksionim ngrerë – kjo e preku atë, nga rruga, si një e shtënë top – të gjitha tubimet e tij u ndaluan menjëherë … Sigurisht, nuk kishte drogë – ai mori efful tribulus dhe vitamina mashkullore. Pah pah, në një kuptim intim, gjithçka normalizohet … Dhe tani ai nuk pi fare, në mënyrë që të mos ketë më probleme)

Shahinclub Shqipëri