A ndikon masturbimi në fuqinë e përfitimeve dhe të metave të masturbimit

Shumë burra janë të interesuar nëse masturbimi ndikon në fuqinë. Sipas ekspertëve, masturbimi ka vetëm një efekt të vogël në ereksionin mashkullor. Masturbimi ka anët pozitive dhe negative për trupin. Në disa raste, mund të ndikojë në gjendjen e ereksionit, por nuk mund të çojë në impotencë të plotë.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Një vështrim në masturbim në periudha të ndryshme

Masturbimi shpesh shfrytëzohet në mungesë të një partneri të përhershëm.

Masturbimi ishte i zakonshëm në kohërat e lashta. Manteli u konsiderua një mëkat i tmerrshëm pothuajse në të gjitha fetë. Edhe tani, njerëzit fetarë e konsiderojnë masturbimin si një veprim mëkatar.

Në kohët e lashta, nuk u mor në pyetje nëse masturbimi ndikon në fuqi. Qëndrimi negativ bazohej vetëm në bazë të pikëpamjeve morale. Besimi ortodoks e konsideron masturbimin si mëkat të drejtuar kundër vetvetes. Bibla përshkruan masturbimin si një ves të tmerrshëm që nuk do të kalojë pa gjurmë te një person.

Erofertil  Rritja e fuqisë me gjimnastikë

Në mesjetë, ata u përpoqën të luftojnë masturbimin rinor me metoda mizore. Ata përdorën ndëshkimin fizik dhe madje torturat.

Pamjet mbi masturbimin filluan të ndryshojnë deri në shekullin e 20-të, kur I.I. Mechnikov e shqyrtoi atë nga një këndvështrim shkencor. Në këtë kohë, filluan studimet, të cilat na lejuan që ta shqyrtojmë këtë çështje në mënyrë më të detajuar. Shkencëtarët kanë zbuluar se në disa raste, masturbimi është pasojë e proceseve patologjike në trup. Pak më vonë ata filluan të konsiderojnë efektin e masturbimit në potencial.

Cila është përdorimi i masturbimit

Pasojat e masturbimit nuk janë gjithmonë negative. Isshtë gjithashtu në gjendje të ketë një efekt pozitiv në trup. Aspektet e dobishme të masturbimit përfshijnë si më poshtë:

 • Përmirëson imunitetin, rrit funksionet mbrojtëse të trupit.
 • Mund të lehtësojë shqetësimet e gjumit dhe migraines.
 • Ka një efekt të dobishëm në prostatë.
 • Ju lejon të kontrolloni procesin e derdhjes.
 • Promovon studimin e ndjesive të tyre.
 • Heq stresin.

Nëse e shikoni pyetjen nga ky këndvështrim, atëherë mund të themi se masturbimi është i dobishëm për mbledhje. Efekti në prostatë lejon jo vetëm që të ndikojë në fuqinë, por edhe për të parandaluar shfaqjen e disa sëmundjeve mashkullore. Por vlen të përmendet se një efekt pozitiv në prostatë arrihet vetëm nëse është në një gjendje të shëndetshme. Me sëmundjet e prostatës, arrihet efekti i kundërt. Me prostatinë, masturbimi është veçanërisht i rrezikshëm, përkeqëson rrjedhën e patologjisë.

Dëmi i masturbimit

Pas masturbimit, një person mund të pësojë siklet psikologjike ose turp

Disa mjekë dhe seksologë thonë se masturbimi i shpeshtë ndikon negativisht në fuqinë. Humbja e spermës gjatë masturbimit provokon një humbje të energjisë dhe forcës. Trupi mashkull fillon të varfërohet. Përveç kësaj, masturbimi i shpeshtë është shumë i rrezikshëm. Trupi i një burri në këtë rast mund të dobësohet ndjeshëm.

Përveç harxhimit të energjisë dhe forcës, vihet re edhe efekti negativ negativ i mëposhtëm i masturbimit në trup:

 1. Shanse të mëdha për kalimin e masturbimit në varësi psikologjike.
 2. Derdhja mund të bëhet e pakontrollueshme.
 3. Rritja e problemeve psikologjike. Një burrë mund të përjetojë siklet dhe faj.
 4. Me masturbimin e shpeshtë, hormonet seksuale prodhohen me tepri.
Erofertil  Trajtimi i impotencës (2)

Nëse nevoja për masturbim nuk është zhdukur me një jetë të plotë seksuale, atëherë kjo konsiderohet një varësi psikologjike. Rreziku është që masturbimi është në gjendje të zëvendësojë seksin normal dhe ta zhvendosë plotësisht atë nga jeta e një burri. Kur një burrë fillon të përqëndrohet në ndjenjat e tij gjatë masturbimit, bëhet e vështirë për të që të gëzojë intimitet të plotë intime.

Masturbimi ndikon në dobësimin e ndjeshmërisë. Sidomos një rënie në ndjeshmëri është e dukshme me kontakt intim. Ky fakt formon varësinë e një njeriu nga vetë-kënaqja dhe refuzimin e seksit të plotë. Humbja e ndjeshmërisë është dëmi më i padëmshëm që masturbimi mund t’i shkaktojë trupit. Easyshtë e lehtë për të rivendosur ndjeshmërinë, nuk do të marrë shumë kohë. Përveç kësaj, ndihma e specialistëve nuk është e nevojshme për këtë.

Masturbimi kërcënon të shtojë peshën e trupit, kështu që ky ushtrim nuk rekomandohet shumë për personat me mbipeshë, pasi kjo do të rrisë shanset e mbipeshes. Masturbimi i shpeshtë gjithashtu çon në inflamacion të penisit të glans dhe ndikon negativisht në sistemin urinar.

Në disa raste, pasojat e masturbimit mund të jenë jashtëzakonisht të rënda. Një burrë mund të dëmtohet ose të kontribuojë në këputjen e kapilarëve. Masturbimi gjithashtu mund të zhvillojë lakimin e penisit.

Nëse masturbimi ka marrë formën e varësisë psikologjike, atëherë një burrë ka nevojë për ndihmën e një specialisti të kualifikuar. Nëse nuk këshilloheni me një psikolog në kohën e duhur, kjo kërcënon me shkelje serioze në një jetë të plotë intime.

Në cilat raste mund të flasim për patologji

Statistikat tregojnë se koncepti i masturbimit është i njohur për 70% të të rinjve

Masturbimi mund të konsiderohet një patologji kur një person bëhet i varur prej saj. Kjo është veçanërisht e zakonshme në mesin e adoleshentëve që sapo kanë filluar procesin e pubertetit.

Rritja e zgjimit seksual mund të tregojë probleme serioze psikologjike. Më shpesh, njerëzit që nuk janë të sigurt për veten e tyre, duke përjetuar komplekse të ndryshme, përballen me këtë.

Masturbimi është gjithashtu një patologji kur një burrë pushon të gëzojë kontakt seksual të plotë, duke i dhënë përparësi vetë-kënaqësisë. Në këtë rast, duhet të konsultoheni urgjentisht me një psikolog. Masturbimi mund të çojë në impotencë, por vetëm të pjesshme. Një mbledhje mund të mungojë me intimitet dhe të shfaqet vetëm gjatë masturbimit.

Erofertil  Foodsfarë ushqimesh dhe ilaçesh zvogëlojnë fuqinë

Pornografia si faktor impotence

Pornografia është konsideruar si një rrezik, pasi rrit mundësinë që masturbimi të bëhet i sëmurë.

Imazhet pornografike janë stimulim për mbledhje. Kjo është bërë arsyeja që për disa burra, pornografia është bërë e domosdoshme për fuqinë e plotë. Ky rrezik është rritur disa herë me ardhjen e Internetit. Disa burra plotësisht nuk kanë më nevojë për marrëdhënie seksuale, pasi u zëvendësua nga masturbimi.

Vartësia nga masturbimi zhvillohet gradualisht, pothuajse asnjë nga burrat nuk e vëren këtë në kohën e duhur. Me një varësi të fortë, bëhet e pamundur të përballosh vetë, dhe ndihma e një psikologu është e nevojshme. Në disa raste, terapia psikologjike mund të marrë një kohë të gjatë për të lehtësuar plotësisht një njeri nga varësia pornografike.

Rimëkëmbja e fuqisë pas masturbimit

Shumë burra janë të interesuar se si të rimarrin forcën dhe si të rivendosin fuqinë pas masturbimit. Nëse shkaku i përkeqësimit të fuqisë ishte një humbje e ndjeshmërisë, atëherë është e mjaftueshme të braktisni vetë-kënaqësinë për 4-7 ditë, pas së cilës gjithçka duhet të normalizohet.

Nëse arsyet e mungesës së ereksionit qëndrojnë në problemet psikologjike, atëherë rivendosja e fuqisë pas masturbimit do të marrë mjaft kohë. Nëse një burrë është në gjendje të bëjë pa ndihmë psikologjike dhe të refuzojë në mënyrë të pavarur masturbimin, atëherë trajtimi mund të zgjasë një kohë më të gjatë. Kjo për faktin se ndërprerjet janë të mundshme dhe burrat nuk e kuptojnë plotësisht shkallën e problemit.

Shpesh duke masturbuar, mund të ketë probleme shëndetësore që nuk mund të diagnostikohen vetë. Shtë e nevojshme të kontaktoni një urolog. Nëse problemet me prostatën dhe sistemin urinar përjashtohen, atëherë një psikolog i kualifikuar do të ndihmojë një burrë të përballet me fuqinë e dëmtuar. Kursi i terapisë mund të jetë nga disa javë deri në disa muaj. Veçanërisht e vështirë për trajtim janë ato raste kur një burrë humbi plotësisht interesin për kontakte seksuale të plota.

Shahinclub Shqipëri