Sa efektive janë metodat e zmadhimit të penisit

Tregtarët sigurojnë që zgjatësit, pajisjet vakum, tableta dhe locione mund të rrisin madhësinë e penisit. Por a janë të gjitha këto metoda me të vërtetë efektive? Dhe sa të sigurt janë ata?

Madhësitë e penisit janë një burim i zakonshëm ankthi për burrat. Ky shqetësim ka çuar në shfaqjen e një industrie të tërë për të rritur penisin. Qarkullimi i tregut botëror të mallrave dhe shërbimeve përkatëse është miliona dollarë në vit.

Në këtë artikull, ne do të shikojmë në efektivitetin dhe efektet anësore të teknikave të zmadhimit të penisit. Ne gjithashtu do të diskutojmë për gjatësinë mesatare dhe shtrëngimin e penisit mashkullor dhe do të shpjegojmë në cilat rrethana burrat duhet të konsultohen me një mjek.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

A munden meshkujt të rrisin madhësinë e penisit të tyre?

Madhësia e penisit bëhet shpesh një burim shqetësimi

Shumica e burrave që duan të rrisin madhësinë e penisit të tyre kanë parametra normalë, d.m.th., gjatësia dhe perimetri i penisit të tyre lejojnë ushtrimin normal të funksionit seksual dhe urinimin.

Erofertil  Krijimi zvogëlohet gjatë seksit

Prodhuesit pretendojnë se produktet e tyre, përfshirë tabletat, kremrat dhe pajisjet shtrirëse, mund të rrisin madhësinë e penisit. Disa burra që shqetësohen për këtë çështje po shqyrtojnë gjithashtu një mundësi të zgjerimit kirurgjikal. Sidoqoftë, ekspertë nga Shoqata Amerikane e Urologjisë besojnë se pothuajse të gjitha këto metoda janë joefektive.

Më poshtë, secila nga metodat e zmadhimit të penisit diskutohet më në detaje.

Makinat stërvitore për penisin

Makinat e ushtrimeve janë krijuar për të rritur madhësinë e penisit duke shtrirë indet e tij. Një burrë vendos një ngarkesë ose pajisje tjetër në një penis jo të ngritur, i krijuar për tu shtrirë butësisht.

Në vitin 2010, shkencëtarët amerikanë publikuan një përmbledhje në të cilën ata treguan se pajisjet shtrënguese janë e vetmja teknikë e bazuar shkencërisht për zgjatjen e penisit. Në të njëjtën kohë, ekspertët theksuan se për sa i përket efektivitetit të tyre, kjo teknikë mund të mos jetë inferior ndaj operacionit.

Pajisjet tensionuese u bënë objekti kryesor i disa studimeve menjëherë, të cilat dhanë rezultate të përziera. Në disa raste, ekspertët kanë arritur në përfundimin se pajisje të tilla mund të rrisin gjatësinë e penisit me 1-3 cm.

Në shumicën e studimeve, pjesëmarrësit përdorën pajisje për zgjerimin e penisit për 4-6 orë në ditë. Në vetëm një studim, subjektet mbanin pajisje shtesë për 9 orë në ditë.

Studiuesit zbuluan gjithashtu nëse pajisjet shtrirëse përmirësojnë perspektivën e pacientëve që i nënshtrohen operacionit penil.

Sidoqoftë, duhet të pranohet që provat e efektivitetit të pajisjeve tensionuese janë të kufizuara. Shkencëtarët duhet të kryejnë hulumtime shtesë për të vendosur më saktë fizibilitetin dhe sigurinë e përdorimit të tyre. Aktualisht, Shoqata Amerikane e Urologjisë nuk rekomandon përdorimin e kësaj metode të zmadhimit të penisit.

Pajisjet vakum

Një pajisje tipike me vakum është një tub që përshtatet mbi penis. Me pompimin e ajrit, brenda këtij tubi krijohet një vakum, i cili siguron një nxitim shtesë të gjakut në penis, si rezultat i të cilit rritet madhësia e këtij të fundit.

Burrat shpesh përdorin pajisje me vakum për të trajtuar impotencën ose mosfunksionimin erektil. Nuk ka asnjë provë serioze shkencore që pajisjet e tilla mund të rrisin madhësinë e penisit.

Pilula dhe locione

Tregu modern ofron shumë tableta dhe kremëra, të cilët, sipas prodhuesve, janë në gjendje të rrisin madhësinë e penisit. Produkte të tilla përmbajnë një numër të madh të vitaminave, mineraleve, përbërësve të bimëve ose hormoneve të ndryshme.

Nuk ka asnjë provë serioze shkencore që me ndihmën e tabletave dhe locioneve, burrat mund të rrisin madhësinë e penisit.

Erofertil  Dhimbje penisi

Kirurgjia e penisit

Ekzistojnë dy lloje kryesore të operacionit për zgjerimin e penisit.

Shtimi i trupit penil përfshin injektimin e qelizave yndyrore në penis. Kështu, mjekët arrijnë të rrisin trashësinë e penisit, dhe në disa raste edhe gjatësinë.

Burrat që dëshirojnë t'i nënshtrohen rritjes së penisit duhet të kuptojnë se kjo procedurë mbart rreziqe serioze. Ndër efektet anësore të tij janë këto:

  • ënjtje e penisit;
  • lakim penile.

Nëse efektet anësore janë të rënda, pacienti mund të ketë nevojë për heqjen e penisit.

Gjatë operacionit, burrat mund të transplantohen qelizat dhjamore nga një pjesë tjetër e trupit në penis. Kjo është një metodë e shtimit më pak tërheqës. Mesatarisht, ai siguron një rritje të penisit me 2,39-2,65 cm për 12 muaj.

Sidoqoftë, trupi mund të humbasë nga 20 në 80% të rritjes së vëllimit brenda një viti pas operacionit. Prandaj, për të arritur rezultate të pranueshme, njerëzit duhet t'i nënshtrohen operacioneve të shumta.

Lloji i dytë i operacionit përfshin prerjen e ligamentit të penisit.

Ky ligament mban penisin pranë zonës pubike dhe siguron mbështetje për organin gjatë një ereksioni. Duke e përfshirë atë, kirurgu ndryshon këndin e penisit, për këtë arsye kjo e fundit merr një vështrim më të gjatë.

Mesatarisht, një operacion për të shkurtuar ligamentin e shtojcës së penisit rrit gjatësinë e tij me 1-3 cm, megjithatë, shkalla e kënaqësisë me rezultatet e kësaj procedure është e ulët si në vetë pacientët ashtu edhe në partnerët seksual. Fakti është se mungesa e mbështetjes së mjaftueshme për penisin gjatë një ereksioni e bën të vështirë futjen e penisit në vaginë

Duke pasur parasysh vështirësitë e përshkruara më lart, Shoqata Amerikane e Urologjisë nuk e konsideron operacionin e zgjerimit të penisit as të sigurt, as efektiv.

Madhësia mesatare e penisit

Studimet kanë treguar se gjatësia mesatare e penisit tek burrat është 13,12 centimetra

Madhësia dhe forma e penisit ndryshojnë shumë tek burrat.

Në vitin 2014, shkencëtarët britanikë prezantuan të dhëna nga një studim në të cilin morën pjesë rreth 15,5 mijë burra që jetojnë në rajone të ndryshme të botës. Bazuar në rezultatet e këtij studimi, u gjet e mëposhtme:

  • mesatarisht, madhësia e penisit jo të ngritur ishte 9,16 cm në gjatësi dhe 9,31 cm në zhurmë.
    mesatarisht, madhësia e penisit të ngritur ishte 13,12 cm në gjatësi dhe 11,66 cm në zhurmë.

Autorët treguan se vetëm 5% e burrave kishin një penis, gjatësia e ngrehur e së cilës tejkalonte 16 cm.Në të njëjtën proporcion të subjekteve, gjatësia e penisit ishte më pak se 10 centimetra.

Në cilat raste burrat mund t'i drejtohen operacionit?

Komuniteti mjekësor e konsideron kirurgjinë të përshtatshme vetëm në rastet kur burrat kanë një gjendje që zakonisht quhet termi "mikropenis". Diagnostifikohet nëse gjatësia e penisit të ngritur nuk kalon 7,5 centimetra.

Erofertil  Si ndikon mjalti në fuqinë e përfitimeve dhe rrit forcën e burrave

Rreziqet dhe efektet anësore të zmadhimit të penisit

Kirurgjia e zgjerimit të penileve mund të shkaktojë efekte anësore, përfshirë ënjtjen dhe infeksionet. Ndonjëherë këto efekte anësore janë aq të rënda sa që mjekët duhet të heqin penisin.

Procedurat kirurgjikale gjithashtu mund të çojnë në mosfunksionim ngrerë.

Përveç kësaj, abuzimi i pajisjeve vakum mund të shkaktojë dëme në indet e penisit, dhe kjo gjithashtu shkakton probleme me mbledhjen.

Si ta përmirësoni jetën seksuale?

Mendimet negative për madhësinë e penisit mund të shtypin kënaqësinë seksuale. Pjesa më e madhe e metodave të zgjerimit të penisit janë joefektive, por këshillimi psikologjik mund të rrisë vetëvlerësimin dhe të ndryshojë keqkuptimin e një njeriu për trupin e tij.

Ndër metodat efektive mund të përfshijë gjithashtu rruajtjen e flokëve pubike, për shkak të së cilës mund ta rritni penisin vizualisht.

Përveç kësaj, duhet të kuptohet se yndyra e tepërt e trupit në bark zvogëlon shfaqjen e penisit.

Kur duhet të shkoj te mjeku?

Disorderrregullimi dismorfofobik i penisit mund të çojë në depresion

Njerëzit të cilët kanë një gjendje mjekësore të quajtur çrregullim dismorfofobik penile (PDD) mund të përfitojnë nga biseda me mjekun tuaj.

Ekzistojnë dy tipe të PDD-ve, por secila prej tyre konsiston në nënvlerësimin e madhësisë së penisit të vet dhe mbivlerësimin e madhësisë së penisit tek njerëzit e tjerë.

DA mund të çojë në depresion, ankth dhe mosfunksionim seksual. Disa burra me këtë çrregullim kanë probleme me potencë dhe kënaqësi të ulët nga seksi.

Disorderrregullimi dismorfofobik i penisit është një lloj dismorfofobie trupore. Ky term në praktikën mjekësore përshkruan shqetësimin e tepruar të njerëzve me shfaqjen e trupit të tyre për shkak të pranisë së defekteve të dukshme anatomike.

Sindromi i penisit të vogël

Në këtë gjendje, burrat janë të shqetësuar që të tjerët do ta konsiderojnë penisin e tyre shumë të vogël. Për shkak të përvojave të tilla, ata nuk duan të zhvishen në prani të njerëzve të tjerë.

Përfundim

Shumë burra janë të shqetësuar për madhësinë e organit gjenital të tyre. Ky shqetësim çoi në zhvillimin e shpejtë të një tregu të madh për mallra dhe shërbime të dizajnuara për të rritur madhësinë e penisit.

Sidoqoftë, ka vetëm prova të kufizuara për përfitimet e agjentëve të tillë. Për më tepër, disa prej tyre shoqërohen me rreziqe serioze.

Nëse një burrë shqetësohet për madhësinë e penisit të tij, ai mund ta diskutojë këtë me një mjek.

Shahinclub Shqipëri