Si ndodh një mbledhje

Një mbledhje ndodh me një rritje të rrjedhës së gjakut në penis: rrjeti i venave boshe që vrapojnë në trupat shpellë dhe spongy është mbushur, penisi trashet dhe zgjat derisa të mbushet me gjak deri në dështim.

Gjatë shekullit të kaluar, sondazhet e bëra midis popullsisë treguan se lista e streseve të lidhura me martesën kryesohet nga paratë. Sociologët thjesht nuk pyesnin njerëzit për seksin, dhe vetë të anketuarit nuk dhanë një informacion të tillë. Kur çështjet seksuale filluan të përfshihen në listë, problemet monetare u tërhoqën në sfond. Edhe në mesin e çifteve të martuara për fat të mirë, afro 50% e burrave përmendën një lloj vështirësie seksuale (në mesin e grave kishte edhe më pak të kënaqur – rreth 25%).

Në të vërtetë, duke qenë një nga kënaqësitë e jetës, seksi me të drejta të plota kontribuon në një humor të mirë emocional. Disordersrregullimet seksuale shpesh u shkaktojnë njerëzve shumë vuajtje të panevojshme – të panevojshme, sepse ka shumë mënyra të mira për t'i korrigjuar ato.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Penisi normal

Për pjesën më të madhe të gjatësisë së saj, penisi përbëhet nga dy trupa cilindrikë ngushtë ngjitur të quajtur trupa shpellë. Nën atë është një trup me sfungjer, në brendësi të të cilit është uretra. Emrat "sfungjerë" dhe "shpellorë" i karakterizojnë saktësisht ato, sepse cilindrat depërtohen nga venat e mëdha, pothuajse bosh deri në fillimin e një ngritjeje.

Muskujt sciatic-cavernous të çiftuar janë ngjitur në bazën e penisit. Duke kontraktuar dhe bllokuar venat, ato nxisin një mbledhje, duke ndaluar rrjedhjen e gjakut nga penisi. Sidoqoftë, këto muskuj vetëm nuk prodhojnë një ereksion – ndodh kur penisi mbushet me gjak. Kjo kërkon enë të gjakut dhe nerva të shëndetshëm.

nerva

Nervat që kontrollojnë një mbledhje fillojnë në qendrat nervore të vendosura në pjesën e poshtme të shtyllës kurrizore. Pulset nga truri (mendimet, ndjesitë e këndshme) mund të kalojnë përgjatë palcës kurrizore dhe të shkaktojnë një ereksion, por nuk janë parakusht për të.

Ekzistojnë tre forma të ereksionit:

  • Refleksi – ndodh me stimulimin e organeve gjenitale. Ashtu si një refleks tjetër, për shembull, gju, ndodh me pjesëmarrjen e palcës kurrizore. Një formë e ngjashme e ereksionit mund të vërehet edhe në paraplegjik (paralizë e ekstremiteteve të poshtme) me trauma vertebrale.
  • Psikogjenike – rezultat i aktivitetit mendor ose stimulimit shqisor të çdo lloji (tinguj, imazhe vizuale). Ky lloj i mbledhjes kërkon një sistem nervor të shëndetshëm, pasi vetëm disa pacientë me dëmtim të pjesëve të poshtme të palcës kurrizore mund ta arrijnë atë.
  • Nata – për arsye të paqarta, ndodh në një ëndërr ose me zgjimin tek të gjithë burrat që nga fëmijëria. Tregon se mekanizmi themelor funksionon normalisht. Impotentët për arsye psikologjike ose për shkak të mungesës së hormoneve mashkullore përjetojnë një ereksion gjatë gjumit. Mungesa e ereksioneve të natës tregon dëmtim fizik.
Erofertil  Si të ulet fuqia (2)

hormonet

Duke qenë të domosdoshëm për pubertetin, hormonet mashkullore (testosteroni dhe dihidrotestosteroni) forcojnë ngritjen, por nuk janë të nevojshme. Një burrë me mungesë hormonale humbet interesin për seksin, sasia e derdhjes së tij është disi e zvogëluar, por ai është i aftë për të tre llojet e ereksionit. Futja e hormoneve shtesë te një njeri me nivelin e tyre normal rrit dëshirën seksuale, por personi bëhet më i irrituar dhe agresiv.

Mekanizmi i marrëdhënieve seksuale

Një ereksion ndodh me një rritje të rrjedhës së gjakut në penis: rrjeti i venave boshe që vrapojnë në trupat shpellë dhe me sfungjer është mbushur, penisi trashet dhe zgjat derisa të mbushet me gjak deri në dështim. Në të njëjtën kohë, muskujt sciatic-cavernous kontraktohen, duke shtrydhur bazën e penisit dhe duke bllokuar rrjedhjen e gjakut prej tij. Gjatë kësaj periudhe, urinimi është i vështirë, dhe pothuajse asnjë gjak nuk hyn në penis. Situata të ngjashme janë të mbushura me gangrene, por kjo fazë nuk zgjat shumë. Derdhja ndodh kur muskujt kontraktohen përgjatë epididymis, vas deferens dhe prostatës; ndërsa lëngu seminal shtyhet në uretër. Qafa e fshikëzës gjithashtu kontraktohet, duke parandaluar rrjedhjen e kundërt të lëngut, pastaj muskujt e penisit kontraktohen ashpër dhe në mënyrë ritmike, duke hedhur 2 deri në 5 ml derdhje. Pastaj muskujt e penisit relaksohen, gjaku rrjedh dhe ereksioni dobësohet. Një burrë humbet interesin për marrëdhëniet seksuale, dhe ereksioni dhe derdhja bëhen të pamundura për ca kohë. Periudha e zjarrit zakonisht zgjat vetëm disa minuta, por mund të ndryshojë shumë në varësi të gjendjes së shëndetit, motivimit dhe zakoneve. Me moshën, zgjat, si të gjitha fazat seksuale.

Shahinclub Shqipëri