Pse burrat kanë në mëngjes dhe çfarë të bëjnë

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Farë është dhe pse po ndodh?

Një ereksion quhet një rritje në madhësinë e zonës gjenitale, që ndodh pas zgjimit seksual. Penisi bëhet 3-4 herë më i madh, rritet temperatura dhe ngurtësia e tij. Pse ndodh kjo? Impulset nervore të formuara gjatë ngacmimit çojnë në zgjerimin dhe relaksimin e arterieve të penisit.

Në këtë moment, gjaku depërton në to dhe zë tërë hapësirën e brendshme. Muskujt përfshihen gjithashtu këtu, për shkak të tkurrjes së disa, rrënja e organit gjenital mashkullor është i ngjeshur. Prandaj, gjaku mbetet në lëpushë, është më e vështirë për të që ta lësh atë, për shkak të së cilës ngurtësia dhe madhësia e organit rritet.

Jo vetëm zgjimi çon në një ngritje te burrat. Faktorë të tjerë që ndikojnë në këtë janë efektet në muskuj të caktuar (që çojnë në ngjeshje të rrënjës së penisit) ose aktivitetin e zonave të trurit që ndikojnë në ngjalljen.

 • Në strukturën e penisit janë tre trupa gjatësorë, baza e të cilave janë inde spongy, të cilat sigurojnë zbatimin e funksionit ngrerë.
 • Indet sfungjerike vendosen në gërshetimin e enëve të gjakut.
 • Trupat e sipërm gjatë procesit të ereksionit bëhen më të vështira dhe krijojnë të ashtuquajturin skelet të penisit.
 • Brenda trupit kavernoz është uretra (përmes së cilës kryhet urinimi).
 • Në fund të trupit kavernoz është koka e penisit.

Koka, si trupat e tjerë me sfungjer, është më pak e fortë se shpella. Prandaj, për lëngun seminal, është e mundur të lëvizni përgjatë kanalit të urinimit, i rrethuar nga indet elastike.

Pse nuk ka ngritje në mëngjes?

Dihet se një mbledhje karakterizohet nga mbushja e organit gjenital mashkullor me gjak, i cili ndodh në mëngjes, menjëherë pas zgjimit. Isshtë në mëngjes që vërehet një përqendrim i lartë i hormoneve, gjë që çon në mbushjen e gjakut, si dhe mungesën e kontrollit të nevojës tek burrat.

Mungesa e informacionit për strukturën fiziologjike të penisit te meshkujt në shumicën e pacientëve shkakton një mendim të gabuar në lidhje me fuqinë e mëngjesit. Disa besojnë se ëndrrat erotike kontribuojnë në një mbledhje në mëngjes, ndërsa të tjerët i atribuojnë mungesës së ereksionit në disa probleme, domethënë impotencës. Sidoqoftë, të dy mendimet janë të gabuara, gjë që shtrembëron gjendjen natyrore të punëve.

Sa i përket kohëzgjatjes dhe shpeshtësisë së një mbledhje në mëngjes, ato varen nga disa faktorë. Potenciali mund të ndodhë gjatë gjumit ose në mëngjes më shumë se një herë. Numri i saj i përgjithshëm arrin në 5 me zgjatje të ndryshme.

Shpesh, kohëzgjatja e fuqisë ndikohet nga gjendja psiko-emocionale e një burri. Pra, një njeri i shëndetshëm fizikisht, i rrallë i ekspozuar në situata të rënda stresuese, pëson një mbledhje të shpeshtë dhe të fortë.

Një proces fiziologjik në të cilin fuqia e mëngjesit shoqërohet me derdhje (ndotje) konsiderohet e natyrshme. Kjo gjendje mund të vërehet tek ata burra që nuk mund të mburren me një jetë aktive seksuale.

Pse është një ngritje në mëngjes?

Farë të çon në faktin se në mëngjes organi gjenital mashkull është në gatishmëri? Në fund të fundit, ne e dimë se trupi është menduar të pushojë dhe të pushojë gjatë gjumit. Arsyet që e çojnë një anëtar në një pozicion të drejtë në orët e mëngjesit mund të jenë një nga këto:

 • Midis ekspertëve, ekziston një mendim se shfaqja e ereksionit në mëngjes (dhe natën) ndikohet nga aktiviteti i trurit. Kjo ndodh sepse gjumi ynë kalon nëpër disa faza. Dhe gjatë shpejtë, ju mund të vëzhgoni punën e disa muskujve dhe pjesëve të trurit, e cila nga ana tjetër çon në reagime të ndryshme, duke përfshirë ato që lidhen me sjelljen e penisit në një gjendje të ngazëllyer.
 • Për një penis tepër të ndjeshëm, nuk duhet shumë për të hyrë në një gjendje të ngazëllyer; presioni i parëndësishëm do të jetë i mjaftueshëm gjatë lëvizjes aktive nga njëra anë në tjetrën gjatë gjumit. Veshja e ngushtë mund të çojë në të njëjtat pasoja.
 • Ndërsa shikon ëndrrat erotike, trupi mashkull reagon në përputhje me rrethanat dhe acarohet.
 • Secila pjesë e trupit ka nevojë për një furnizim të ri të gjakut arterial. Sa i përket penisit, në të gjaku përtërihet kur qëndron, ky proces mund të ndodhë në mëngjes edhe tek djemtë në moshë të re. Nëse nuk është ky rasti, atëherë do të ndodhë uria e oksigjenit, e cila më pas mund të kthehet në impotencë. Stimulimi gjenital në mëngjes mund të vërehet më shpesh tek ata meshkuj që aktualisht nuk kanë një partner të përhershëm seksual.
 • Një nga arsyet e origjinës së mbledhjes në mëngjes është i ashtuquajturi testimi, të cilin trupi, sipas shkencëtarëve, e kryen menjëherë pas gjumit. Dhe për të kontrolluar gjendjen e sistemit riprodhues, penisi është sjellë në një gjendje të ngrehur. Kjo është arsyeja pse mjekët shpesh shqetësohen për pacientët që nuk kanë ngritje në mëngjes.
 • Arsyet pse një fshikëz e plotë në mëngjes çon në ngacmim penile në një njeri janë të dy llojeve. Para së gjithash, duke u mbushur me gjak, ky organ shtyp në gjëndrën e prostatës, e cila ndodhet afër. Muskujt në prostatë ngushtohen dhe ndodh një mbledhje. Së dyti, gjatë mbushjes së fshikëzës, sinjalet shkojnë në pjesët përkatëse të trurit, dhe afër këtyre qendrave janë qendrat e trurit, të cilat janë themelore gjatë ngacmimit.
 • Ekziston gjithashtu mundësia që burrat të kenë një penis për shkak të rritjes së testosteronit të hormonit të gjakut në këtë kohë, sepse mëngjesi është koha për të rritur sasinë e tij në gjak. Dhe është ky hormon që është i rëndësishëm për funksionimin normal të sistemit riprodhues dhe për mbushjen e penisit me gjak.
Erofertil  Si ndikon çaji në fuqinë e burrave

Faktorët që kontribuojnë në mungesën e ereksionit

Nëse nuk ka mbledhje të mëngjesit, kjo tregon për probleme serioze fiziologjike të pacientit që kërkojnë heqje të menjëhershme, pasi një gjendje e tillë jo vetëm që shqetëson burrat, por gjithashtu shkakton një përkeqësim të cilësisë së jetës.

Shumica e burrave që vërejnë mungesë të një ereksioni bëhen depresivë, fillojnë të shqetësohen, duke besuar se ekziston impotencë, duke përkeqësuar më tej situatën, pasi depresioni gjithashtu ndihmon në dobësimin e një mbledhje. Në fakt, mund të ketë disa arsye, secila prej të cilave është për shkak të:

 • hipertensioni (presioni i lartë i gjakut);
 • shkallë të ndryshme të diabetit;
 • çrregullimi hormonal;
 • manifestime të dështimit të zemrës;
 • ateroskleroza;
 • zakone të këqija, të karakterizuara nga pirja e tepërt, pirja e duhanit;
 • jetesa e ulur;
 • pagjumësi;
 • lodhje në rritje e shoqëruar me punë të fortë mendore ose fizike;
 • depresioni, stresi i rregullt;
 • marrje e pakontrolluar e antidepresantëve, qetësuesve, diuretikëve.

Nga të gjitha shkaqet e mësipërme të mundshme të mungesës së fuqisë në mëngjes, më të mundshmet konsiderohen të jenë lodhja e rritur, eksitimi i rëndë nervor. Me një shpërthim të fortë emocional, veçanërisht negativ, funksionet e organeve gjenitale janë ndërprerë, një prej të cilave është mungesa e fuqisë në mëngjes.

Për të parandaluar zhvillimin e një situate të tillë, ekspertët rekomandojnë të përqëndroheni në pushim dhe gjumë. Gjumi duhet të jetë i gjatë, më shumë se 8 orë. Këshillohet që të shkoni në shtrat jo vonë natën, por në 10:XNUMX, pasi është në këtë kohë që trupi i çdo personi, veçanërisht një njeri, ka nevojë për pushim.

Sa i përket anës psikologjike të sëmundjes, duhet të shmangen streset neuro-emocionale, të cilat jo vetëm që përkeqësojnë situatën, por edhe kontribuojnë në prishjen e ekuilibrit hormonal. Në çrregullimet fiziologjike të fuqisë, në të cilat mungesa e ereksionit zgjat më shumë se një muaj, e shoqëruar me sëmundje të sistemit riprodhues, mjekët përqendrohen në:

 • mosfunksionim erektil;
 • prostatitis;
 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Vetë-diagnoza nuk është e përshtatshme në raste të tilla për shkak të shkathtësisë së faktorëve të konsideruar. Një diagnozë e plotë, konsultimi me një urolog, psikoterapist dhe venereolog do të ndihmojë në identifikimin e shkakut rrënjësor të sëmundjes duke u marrë me kompetencë me të.

Si të bëjmë gjënë e duhur?

Pse mjekët thonë se mëngjesi është koha më e mirë për të bërë dashuri? Kjo për shkak se penisi është përgatitur tashmë për këtë proces. Partneri nuk ka nevojë të ndërmarrë veprime shtesë për të ngacmuar njeriun e saj.

Shtë më mirë kur vendoset një marrëdhënie besimi midis një burri dhe një gruaje, dhe një grua e ndihmon të dashurin e saj për të arritur relaksim në mëngjes.

Erofertil  Si të rritet fuqia (5)

Ju gjithashtu mund të përdorni duart ose buzët për këtë, madje edhe kafshimi në mëngjes shpesh çon në përfundimin e të dy partnerëve.

Nëse gjatë shfaqjes së një mbledhje në mëngjes nuk është e mundur të keni marrëdhënie seksuale, nuk duhet të shqetësoheni.

Të shkosh në tualet menjëherë pas zgjimit gjithashtu ndihmon që penisi të kthehet në normalitet. Nëse kjo nuk ndodh, dhe trupi vazhdon të qëndrojë, ju mund të injoroni mbledhjen, dhe penisi do të bjerë vetë më pas rreth 20 minutash.

Veprimet e mjekut dhe pacientit në mungesë të një ereksioni

Shumë përfaqësues të seksit më të fortë, kur zbulojnë një problem të ngjashëm, shmangin një vizitë specialistike, duke preferuar të zgjedhin në mënyrë të pavarur dhe të marrin ilaçe që rrisin fuqinë.

Një efekt pozitiv mund të vërehet vetëm në fillim, megjithatë, të gjitha këto fonde nuk kanë një efekt terapeutik, duke eliminuar vetëm përkohësisht simptomat. Rreziku nuk është vetëm ky. Fakti është se ilaçe të tilla mund të kontribuojnë në zhvillimin aktiv (përparimin) e arsyes kryesore për mungesën e një ngritjeje në mëngjes, duke çuar në devijime serioze.

Duke marrë parasysh zhvillimin e komplikimeve të mundshme, këshillohet që njeriu të konsultohet me një specialist në kohën e duhur, bazuar në natyrën e sëmundjes. Nëse paralelisht me mungesën e një mbledhje në mëngjes pacienti shqetësohet për simptoma jospecifik, të karakterizuara nga kruajtje, shkarkim nga organet gjenitale, një erë e pakëndshme, duhet të kontaktoni një venereolog.

Pas ekzaminimit, i cili konsiston në kalimin e disa testeve, diagnostikimin e organeve të brendshme, zbulimin e proceseve të mundshme të inflamacionit të organeve gjenitale, trajtimi përshkruhet nga një specialist i caktuar.

Mund të jetë një terapist seksi, urolog, venereolog, androlog, endokrinolog, psikolog. Trajtimi është i një natyre medicinale, që synon të eliminojë shkaqet e identifikuara të çrregullimit. Një qasje e integruar ndaj trajtimit ju lejon të rivendosni dhe mirëmbani fuqinë mashkullore sa më shumë që të jetë e mundur.

Arsyet e ngritësit

Fakti që një anëtar po qëndron në mëngjes është një shenjë e shëndetit të trupit. Ankthi fillon kur kjo nuk ndodh. Mund të ketë arsye të tilla:

 • Lloje të ndryshme të ndryshimeve në trup mund të çojnë në prishje të procesit të ngacmimit të penisit në mëngjes, jo domosdoshmërisht të shoqëruar me sëmundje.
 • Ndryshimet në lidhje me moshën. Veprimi i tyre mund të ngadalësohet nëse udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme dhe i kushtoni vëmendje të mjaftueshme shëndetit tuaj.
 • Sëmundjet e sistemit gjenitourinar. Pasi të vizitoni një urolog dhe të eleminoni inflamacionin, ereksionet e mëngjesit do të kthehen përsëri.
 • Disordersrregullime hormonale. Mjekësia moderne ka gjetur një zgjidhje për këtë problem.
 • Sëmundjet që lidhen me zemrën dhe enët e gjakut. Padyshim që do të kërkojë këshillën e një mjeku me përvojë. Ai do të jetë në gjendje të përshkruajë ilaçet optimale, të ndihmojë për të bërë rutinën më të mirë të përditshme dhe të japë këshilla për ushqimin. Dhe pajtueshmëria me të gjitha rekomandimet e një specialisti do të çojë në faktin se një anëtar i një burri do të qëndrojë përsëri në mëngjes.
 • Stresi. Shtë vërtetuar prej kohësh që përjetimi i stresit nga një person mund të ndikojë negativisht në performancën e shumë organeve dhe sistemeve të tij dhe të çojë në probleme serioze shëndetësore.
 • Nuk ka kohë të mjaftueshme për pushimin e një nate. Mungesa e rregullt e gjumit ka një efekt shkatërrues në aktivitetin e trupit në shumë fusha të funksionimit të tij.
 • Punë jashtë orarit. Ky koncept nënkupton efektin e një ngarkese të madhe tek një person. Dhe lodhja e vazhdueshme përkeqëson gjendjen e shumë sistemeve.
 • Përdorimi i drogave narkotike ka një efekt të dëmshëm në aktivitetet e secilit trup të njeriut. Për të kthyer një ngritje në mëngjes, duhet të heqësh qafe zakonet e këqija.
 • Marrja e disa ilaçeve. Nëse keqfunksionimet me ngacmim të organit gjenital mashkull në mëngjes përkonin me periudhën e marrjes së ndonjë ilaçi, atëherë mund të kontaktoni mjekun tuaj me një kërkesë për ta zëvendësuar atë me një analog që nuk ka një efekt të tillë në trup.

Nëse vërehet se mëngjesi shpesh fillon pa ereksion, dhe në të njëjtën kohë në jetën e një njeriu ekziston të paktën një nga faktorët që kanë këtë efekt, atëherë nuk ka asnjë arsye për shqetësim. Por përsëritja e kësaj situate për një kohë të gjatë mund të vlerësohet si domosdoshmëri për të shkuar në klinikë. Pse?

Nëse një njeri nuk ka një organ gjenital pas zgjimit, nuk ka nevojë të shqetësohet, edhe nëse një mëngjes i tillë përsëritet për një muaj. Për shkak se përvojat e panevojshme mund të bëhen shkaqe psikologjike të çrregullimeve fiziologjike. Ja çfarë mund të bëni:

 • Nëse është e nevojshme dhe një dëshirë e madhe, mund të konsultoheni me një mjek për ndihmë të kualifikuar dhe të zbuloni pse penisi ndaloi të qëndrojë në mëngjes.
 • Një kurs i antidepresantëve do të ndihmojë në sjelljen e presionit në normale, qetësimin e nervave dhe harmonizimin e gjendjes së brendshme të djemve, gjë që gjithashtu duhet të ndikojë pozitivisht në performancën e sistemit riprodhues.
 • Konsultohuni me një specialist për varësinë e sasisë dhe forcës së një mbledhje nga mosha. Sepse me moshën, proceset fiziologjike në trup pësojnë ndryshime të ndryshme.

Për shkak të mbushjes së trupave kavernozë me gjak, ndodh një mbledhje. Pa dashje, shfaqet kryesisht pas gjumit për shkak të përqendrimit të lartë të hormoneve. Forcimi i pakontrolluar i penisit pas gjumit është karakteristik edhe për fëmijët.

Një ngritje në mëngjes është karakteristike për pothuajse të gjithë meshkujt. Nëse fuqia e mëngjesit është zhdukur, kjo mund të jetë një simptomë e një mosfunksionimi të sistemeve të rëndësishme. Disa gabimisht besojnë se nëse një anëtar i një burri është i ngazëllyer në mëngjes, atëherë ai kishte një ëndërr erotike.

Erofertil  Ushtrime të disfunksionit ngrerë

Pretendimet e disa grave janë gjithashtu të gabuara. Nëse zgjuesi i mëngjesit i një njeriu është zhdukur, kjo nuk është një diagnozë. Por një simptomë e tillë mund të jetë simptoma e parë e ndryshimeve në trup. Gjatë gjumit, mund të vërehen më shumë se një mbledhje.

Mesatarja është 5 herë. Secila pasuese zgjat 7-10 minuta më gjatë se ajo e mëparshmja. Gjatë ngritjes së fundit, një njeri zgjohet. Në pubertet, kohëzgjatja e një mbledhje gjatë natës është shumë më e gjatë se ajo e një burri të pjekur. Në kohëzgjatje gjatë gjithë natës, është 3 orë.

Pse të mos shqetësohemi nëse nuk ka ngritje në mëngjes?

Për të mos u mërzitur para kohe, lexoni literaturën për fiziologjinë. Nga burimet shkencore, mund të nxirret një informacion i tillë: procesi i shfaqjes së një ereksioni në mungesë të zgjimit konsiderohet mjaft normale.

Dhe anasjelltas – mund të ketë ngjallje, por nuk mund të ketë ngritje, kjo është për shkak të procesit të fillimit që po zhvillohet në trup. Organi gjenital mashkull rritet 4-8 herë gjatë natës pas një e gjysmë deri në dy orë për një periudhë prej rreth 20 minutash.

Forca e ereksionit rritet me çdo kohë të re. Prandaj, nëse ngritja në mëngjes nuk ishte aq e fortë sa zakonisht, mbase nuk është e fundit. Kjo mund të ndodhë nëse pagjumësia ose mungesa e gjumit kronik shfaqet në jetën e burrave.

Kështu, një ngritje në mëngjes është një proces normal dhe një shenjë e shëndetit të burrave në çdo moshë.

Nëse nuk ia vlen në mëngjes, arsyet mund të qëndrojnë në faktorin fiziologjik. Stresi dhe përvoja nervore vetëm do të dëmtojnë. Për të filluar, duhet të përcaktohet një faktor provokues.

Arsyeja psikologjike e mos qëndrimit

Arsyet e mos ngurtësimit të një anëtari në mëngjes:

 1. Dështimi i zemrës.
 2. Presioni i lartë i gjakut.
 3. Pritja e qetësuesve.
 4. Diabetes mellitus.
 5. Dështimi hormonal.
 6. Mungesa e gjumit të plotë.
 7. Marrja e ilaqeve kundër depresionit.
 8. pasiviteti fizik.
 9. Zakonet e këqija.
 10. Lodhje.
 11. Trajtimi me antidepresantë dhe diuretikë.

Pse zhdukësi u zhduk në mëngjes? Shkaku më i zakonshëm është stresi dhe lodhja. Me eksitim të fortë nervor, organet gjenitale nuk kryejnë funksionet e tyre.

Në mënyrë që të mos mendoni pse nuk ia vlen në mëngjes, duhet të:

 • pushoni mirë natën;
 • shmang stresin.

Nëse një mbledhje në mëngjes nuk vërehet më shumë se një muaj, kjo mund të jetë një simptomë:

 • impotenca;
 • prostatitis;
 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Vetëm një mjek mund të bëjë një diagnozë të saktë.

Parandalimi i impotencës

Për burrat, një nga fjalitë më të këqija është pafuqia, secila prej tyre ka shumë frikë se "miku" do të ndalet në këmbë. Shumë frikë shoqërohen me këtë sëmundje. Dhe ndodhja e ndryshimeve në mbledhjen e mëngjesit, ose mungesa e tij e plotë mund të drejtojë gjithashtu trenin e mendimit në një drejtim të panevojshëm dhe duket se është një pararendës i fillimit të pafuqisë.

 1. Vendosni në mënyrë jetese dhe përbërësit e tij, siç janë gjumi cilësor, stërvitja, relaksimi, ushqimi, puna. Përshtatni këto procese në bioritmet personale.
 2. Hiqni dorë nga të gjitha zakonet që janë të dëmshme për shëndetin.
 3. Mos përdorni ndërprerje si mënyra e vetme për t’u mbrojtur nga shtatëzënia e padëshiruar.
 4. Përdorni vetë-kënaqësinë vetëm herë pas here dhe parandaloni që të përdoret si mënyra e vetme për të shkarkuar.
 1. Trajtimi i ekzistimit dhe parandalimi i sëmundjeve të mundshme që lidhen me sistemet nervore, kardiovaskulare dhe endokrine, si dhe me aktivitetin e mëlçisë.
 2. Nëse shfaqen sëmundje të sistemit riprodhues, konsultohuni me mjekun që në fazat e hershme.
 3. Mbroni gjithmonë organet gjenitale gjatë situatave që çojnë në lëndime.
 4. Vendosni një jetë seksuale dhe bëjeni të rregullt.
 5. Përjashtoni seksin e lezetshëm nga jeta juaj.
 6. Monitoroni funksionin erektil dhe konsultohuni me një mjek për ndryshimin më të vogël.

Pajtueshmëria me të gjitha këto rekomandime, si dhe konsumimi i një sasie të mjaftueshme të vitaminës E do të mbrojë burrat nga pafuqia dhe do të ruajë fuqinë e saj mashkullore për një kohë të gjatë.

Shahinclub Shqipëri