Farë duhet të bëni për të rritur fuqinë e dobët

Shumë anëtarë të seksit më të fortë kishin vështirësi në shtrat. Fuqia e dobët "fuqishëm" rreh gjendjen emocionale të një burri.

Shkaqet e fuqisë së dobët janë të lidhura me shumë kushte patologjike të trupit. Faktorët e stresit, djegia emocionale, mosmarrëveshjet në familje – e gjithë kjo mund të çojë në shfaqjen e "miskires".

Konsumimi i tepërt i alkoolit, i cili mund të çojë në "humor", gjithashtu duhet t'i atribuohet këtu. Por kjo vlen vetëm për variantet e normës dhe heqja e faktorit provokues çon në restaurimin e ereksionit në tërësi.

Shtë e nevojshme të flasim për patologji në rastet kur ekziston një dobësim i zgjatur i funksionit ngrerë që nuk ka një origjinë stresuese ose alkoolike.

Koncepti i "mosfunksionimit ngrerë" përfshin disa manifestime. Kjo përfshin jo vetëm mungesën e një ereksioni, por edhe pamundësinë për të pasur një marrëdhënie seksuale normale, si dhe një dëshmi të ulur.

Farë duhet të bëni nëse një burrë ka një fuqi të dobët? Hapi i parë është të mos bësh panik, dhe të mos e lëshosh këtë pyetje pa një përgjigje të duhur. Shumë sëmundje të mosfunksionimit seksual do të paraprihen nga manifestime klinike më serioze.

Në shenjat e para të një dobësimi sistemik të një mbledhjeje, këshillohuni me një specialist. Dhe atëherë ne do të përpiqemi të kuptojmë se cila është fuqia e dobët e shkakut dhe trajtimi, çfarë e shkakton atë, dhe kush të kontaktojë nga mjekët.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

etiologji

Shkaqet e fuqisë së dobët tek burrat mund të jenë të ndryshme dhe përfshijnë një numër kushtesh që ndikojnë negativisht në trup.

Fuqia e ngadaltë shkaktohet nga faktorë negativë që ndikojnë në veprimtarinë e të gjitha organeve dhe sistemeve. Nëse e konsiderojmë këtë çështje nga pikëpamja e fiziologjisë, atëherë faktorët provokues ndahen në organikë dhe psikologjikë.

Erofertil  Si të rritet një mbledhje (3)

Arsyeja kryesore për uljen e forcës së mashkullit në moshën madhore është ateroskleroza e enëve të legenit të vogël. Në rast të furnizimit të pamjaftueshëm të gjakut në penis, është e pamundur të arrihet një fluks adekuat dhe mbushje i trupave kavernoz dhe sfungjer.

Në varësi të shkallës së dëmtimit vaskular, penisi ose do të jetë plotësisht jo i drejtë ose letargjik dhe i paaftë për marrëdhënie seksuale normale.

Atherosclerosis është një sëmundje e sistemit kardiovaskular që përfshin formimin e pllakave aterosklerotike në muret e enëve të gjakut.

Si rezultat i kësaj patologjie, ka një shkelje jo vetëm të sistemit riprodhues, por edhe të organeve të tjera. Pasojat më të zakonshme të arteriosklerozës janë infarkti i miokardit dhe goditja ishemike. Për zhvillimin e një dobësimi të fuqisë në një njeri, është e nevojshme një rënie e konsiderueshme e lumenit në anije.

Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e arteriosklerozës:

 • obeziteti;
 • Mosbalancimi në ekuilibrin hormonal;
 • hiperkolesterolemia;
 • Diabeti mellitus;
 • pirja e duhanit;
 • Jetese e ulur.

Pirja e duhanit gjithashtu mund të çojë në këtë sëmundje. Me thithjen e përmbajtjes së një cigareje, substanca të ndryshme hyjnë në qarkullimin e gjakut që ndikojnë negativisht në gjendjen e mureve vaskulare dhe metabolizmin e lipideve.

Në rrjedhën e studimeve statistikore, u vërejt: duhanpirësit janë më të prirur për arteriosklerozë, krahasuar me njerëzit që nuk kanë një varësi të tillë. Qetësit kanë normalizuar metabolizmin e kolesterolit dhe një rrezik të zvogëluar të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare.

Përveç aterosklerozës, keqformimet kongjenitale të enëve të legenit mund të çojnë në rrjedhje të pamjaftueshme të gjakut në organet gjenitale. Dëmtimi i tepërt, zonat e ngushtimit – gjithçka kërkon konsultim me një kirurg vaskular në mënyrë që të eliminojë një defekt të lindjes.

Cilat shkaqe të tjera të fuqisë së dobët

Faktorë më të rrallë përfshijnë ndryshime në ekuilibrin hormonal. Testosteroni (hormoni kryesor mashkullor) është përgjegjës për sintezën e muskujve, formimin e karakteristikave sekondare seksuale, si dhe për dëshirën seksuale.

Në rast të mungesës, pacientët fillojnë të vërejnë dobësi të përgjithshme, letargji, humbje të flokëve, marramendje. Një gjendje e ngjashme mund të vërehet me tumoret e hipofizës, shtypjen senile të funksionit hormonal, si dhe me një rezultat të marrjes së Contricozole. Për të konfirmuar diagnozën, është e nevojshme të dhuroni gjak për përqendrimin e hormoneve.

Mungesa relative e testosteronit mund të ndodhë kur rritet sinteza e hormoneve femërore. Një rritje në prodhimin e estrogjenit vërehet si një efekt anësor pas marrjes së ilaçeve nga grupi bllokues i aldosteronit.

Si të rritet fuqia e dobët në këtë rast? Për ta bërë këtë, thjesht anuloni përdorimin e drogave provokuese.

Një faktor tjetër që shkakton patologji organike është inflamacioni i gjëndrës së prostatës. Sëmundja në vetvete nuk shkakton shtypjen e mosfunksionimit ngrerë, por në një gjendje të përparuar mund të shtypë ndjeshëm transmetimin normal të impulseve nervore në organet riprodhuese. Pacientët me prostatit kronik kryesisht ankohen për dhimbje dhe dhimbje gjatë urinimit dhe derdhjes.

Dobësimi i fuqisë mund të ndodhë edhe në sfondin e marrjes së zgjatur të alkoolit. Nëse pini pije që përmbajnë alkool për një kohë të gjatë, atëherë ndryshime shkatërruese ndodhin pothuajse në të gjitha organet dhe sistemet.

Erofertil  Si të rrisni kohën e fluturimit me kuadropter - një përmbledhje e metodave në dispozicion

Origjina psikologjike e impotencës

Shkaqet e fuqisë së ngadaltë gjithashtu mund të fshihen midis çrregullimeve psikologjike, të cilat zënë vendin e dytë në shpeshtësinë e shfaqjes pas aterosklerozës.

Pse fuqia e dobët tek burrat zhvillohet në moshë të re? Humorja e përgjithshme emocionale ndikon në cilësinë e jetës seksuale. Agresioni i pakontrolluar, vetëvlerësimi i ulët, ngurtësia, izolimi në vetvete – sugjeron idenë e shkeljeve në sferën psikologjike.

Përshëndetje! Unë jam Ruslan. Dua t'u tregoj të tjerëve se si unë në një natë u shndërrova në shtrat, shumë në shtrat!

Unë gjithmonë e konsideroja veten mjaft energjik në shtrat me një grua. Ndonjëherë, ai mund të hidhte një shkop disa herë në natë.

Por një herë miku im u hodh për të lexuar një artikull të tillë në internet.

Ishte e enjte. Pasi lexova informacionin, vendosa vetë: pse jo? Për më tepër, një e premte interesante ishte planifikuar nesër. ;)

Dhe gjithçka doli të ishte thjesht fantastike!

Dhe nëse edhe ju nuk jeni shumë dembel dhe merrni disa minuta për këtë informacion, atëherë sigurisht që nuk do të pendoheni!

Shtë e vështirë të mbivlerësohet efekti i stresit, dhe gjendja shpirtërore e përditshme. Konfliktet në punë, grindjet e vazhdueshme shtëpiake, pikëllimi në familje – gjithçka mund të ndikojë jashtëzakonisht negativisht në shëndetin e përgjithshëm dhe aktivitetin seksual.

Kur një grua shqetësohet për shfaqjen e problemeve me aktivitetin seksual në burrin e saj, është e nevojshme ta mbështesni atë dhe të pyesni arsyet e shqetësimit të tij. Mbështetja psikologjike për të dashurit është mënyra më e mirë për të kapërcyer stresin.

Trajtimi në shtëpi

Farë duhet të bëni kur një burrë ka një fuqi të dobët? Mund të përpiqeni të modifikoni stilin e jetës. Në jetën tonë të përditshme, ka shumë faktorë që mund të ndikojnë negativisht në gjendjen e shëndetit, në përgjithësi, dhe në cilësinë e aktivitetit seksual në veçanti.

Ndërsa vëreni shenjat e para të mosfunksionimit ngrerë, mjaft shpesh është e mundur të ndaloni përparimin e çrregullimit, madje edhe në shtëpi. Për ta bërë këtë, duhet të respektoni disa rregulla:

 • Lini një mënyrë jetese të ulur. Një qëndrim i gjatë në një pozicion ulur kontribuon në kongjestion në organet e legenit. Për të parandaluar këtë, rekomandohet të kaloni më pak kohë ulur, të lëvizni më shumë dhe të angazhoheni në aktivitete fizike. A nënkupton puna një pozicion ulur i zgjatur? Këshillohet që të bëni një pushim për një stërvitje të shkurtër çdo 20 minuta.
 • Një dietë e ekuilibruar. Duhet të harroni përgjithmonë ushqimet me kalori. Të gjitha ushqimet yndyrore, të tymosura, të skuqura ndikojnë negativisht në metabolizmin e traktit tretës dhe kolesterolit. Një ulje në nivelin e përqendrimit të lipideve në gjak zvogëlon rrezikun e shfaqjes së komplikimeve kardiovaskulare, si dhe arritjen e një patentiteti vaskular më të mirë dhe, si rezultat, rritjen e aktivitetit seksual.
 • Lërini të gjitha zakonet e këqija. Pirja e duhanit, alkooli, droga ndikon negativisht në shëndetin e përgjithshëm në përgjithësi dhe në sistemin riprodhues në veçanti. Thithja e tymit të cigares rrit rrezikun e formimit të pllakës aterosklerotike, dhe përdorimi i shpeshtë i alkoolit ndikon në transmetimin e impulseve në periferi.
Erofertil  Opsione për Uljen e Prolaktinës te Burrat

Cilat masa të tjera për të marrë me një fuqi të dobët në një përfaqësues mashkull, nëse nuk mund të korrigjohen me metodat e mësipërme?

Si rezultat i joefektivitetit të këtyre masave, mjekët mund të përshkruajnë ilaçe speciale që i përkasin grupit të stimuluesve të ereksionit.

Këto përfshijnë Sildenafil (Viagra), Levitra dhe Cialis. Sildenafil siguron një stimulim të fortë për 3 orë. Ky medikament konsiderohet ilaçi i parë i zhvilluar në këtë seri.

Fillimisht, ishte planifikuar të përdoret në trajtimin e insuficiencës kardiovaskulare, megjithatë, për shkak të nevojës së lartë për "efektin anësor" të saj, ajo gjeti një aplikim tjetër.

Nëse një grua vëren se fuqia e burrit të saj ka rënë ndjeshëm, atëherë në këtë rast rekomandohet që ta dërgoni shpejt tek një mjek.

Trajtim special

Me cilin mjek duhet të kontaktoj nëse ka probleme me potencialin? Nuk do të jetë e mundur të jepni një përgjigje të prerë. Fuqia e dobët, shkaqet dhe trajtimi i saj janë të ndërlidhura ngushtë.

Shkaqet e fuqisë së ulët tek burrat janë të ndryshme, kështu që terapia duhet të zgjidhet në varësi të faktorit etiologjik të sëmundjes.

Whatfarë lloj mjeku është i nevojshëm kur burimi i sëmundjes është prostatiti? Një urolog specializuar në trajtimin e kësaj patologjie. Taktika terapeutike në këtë rast është emërimi i ilaçeve antibakteriale dhe anti-inflamatore gjatë një përkeqësimi të sëmundjes.

Nëse fuqia është dobësuar në moshë të re, atëherë kjo tregon ose origjinën psikologjike ose kongjenitale të mosfunksionimit ngrerë.

Distrregullimi kongjenital i torturozitetit dhe patentës së anijeve mund të manifestohet nga mungesa e një ngritjeje në mëngjes.

Potenciali i dobësuar në pleqëri? Atheroskleroza, prostatiti ose sinteza e ulur e testosteronit ka më shumë të ngjarë të përfitojnë.

A është fuqia e dobët e shkaktuar nga dëmtimi i patentës arteriale? Kërkohet konsultimi me një kirurg vaskular. Mjeku do të kryejë metoda speciale të kërkimit që ju lejojnë të vizualizoni enët e gjakut, të vlerësoni shkallën e torturozitetit dhe nivelin e patentës.

Si të rivendosni patentën vaskulare pa teknika kirurgjikale? Ekzistojnë ilaçe speciale që ndikojnë pozitivisht në metabolizmin e kolesterolit.

Në shumicën e rasteve, statinet dhe fibratet përdoren në luftën kundër arteriosklerozës. Falë veprimit të tyre, është e mundur të zvogëlohet madhësia e pllakës dhe të përmirësohet patenta e gjakut.

Si të rivendosni raportin normal të hormoneve në gjak? Për ta bërë këtë, ju duhet këshillat e një endokrinologu. Vetëm falë një mjeku kompetent do të jetë e mundur të korrigjoni në mënyrë cilësore ekuilibrin hormonal dhe të rivendosni raportin e substancave biologjikisht aktive në trup.

Si të rritet fuqia e dobët e shkaktuar nga çrregullime psikologjike? Së pari duhet të përpiqeni ta zgjidhni vetë problemin, të shikoni brenda vetes dhe të gjeni burimin kryesor të stresit.

Kur kushtet e punës e çojnë njeriun drejt djegies emocionale dhe mendore, duhet të merrni parasysh me kujdes përshtatshmërinë e kësaj pune.

Në raste komplekse të shoqëruara me dëmtime mendore dhe forma të rënda të komplekseve, është e nevojshme një konsultë e psikoterapistit.

Shahinclub Shqipëri