Masturbimi i shpeshtë çon në pafuqi

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pse lind pafuqia seksuale dhe si ta shmangim atë?

Përvoja, si pafuqia seksuale e mashkullit, vjen me kalimin e viteve. Shumë e kanë dëgjuar këtë aforizëm, por i gjithë tmerri i saj bëhet i afërt kur sëmundja tashmë ka trokitur. Për cilindo njeri, pafuqia mund të shkaktojë depresion të rëndë, gjatë së cilës ata hyjnë në harresë dhe bëhen narkoman.

Në fund të fundit, seksi nuk është vetëm një mënyrë e vetë-riprodhimit dhe kënaqësisë, megjithëse për disa burra që rrallë bëjnë seks, dhe kohëzgjatja e klasave është shumë e shkurtër, impotenca nuk duket një problem kaq i madh.

Por në realitet, të qenit pranë një gruaje jep shumë më tepër sesa të argëtosh për disa minuta disa herë në muaj. Lëshimi i hormoneve të gëzimit, estrogjeneve nga një grua gjatë marrëdhënies seksuale, forcimi i enëve të gjakut dhe parandalimi i mpiksjes së gjakut, lehtësimi i dhimbjes – kjo është një listë jo e plotë e asaj që merr një burrë gjatë seksit.

Gjëja kryesore është që aktiviteti intim ju lejon të nxirrni jashtë hormonet e akumuluara të seksit. Përndryshe, akumulimi i tyre çon në acarim të tepruar dhe madje agresivitet, në shfaqjen e depresionit dhe çrregullimeve psikologjike.

Por ka mite në lidhje me seksualitetin. Një prej tyre është lufta kundër peshës së tepërt. Në të vërtetë, gjatë intimitetit, njëri prej partnerëve që është aktiv është i stresuar shumë fizikisht.

Por, në mënyrë që një person të marrë aktivitetin e nevojshëm fizik, i cili do të digjte numrin e kërkuar të kalorive, është e nevojshme të stërviteni intensivisht për të paktën një orë të paktën tre herë në ditë. Në këtë rast, është e nevojshme të ngarkoni grupe të ndryshme të muskujve, duke ndryshuar ngarkesën, ushtrimet dhe intensitetin e ekzekutimit.

Në shumicën e rasteve, shfaqja e pafuqisë seksuale i atribuohet problemeve psikologjike.

Pas vuajtjes së depresionit, çrregullimeve mendore, stresit të rëndë, burrat mund të shfaqin shenja të impotencës seksuale. Mosfunksionimi ngrerë nuk e bën menjëherë veten të ndihet. Zakonet e këqija, abuzimi me alkoolin dhe duhanin mund të shkaktojnë probleme.

Kur pini duhan, substancat kancerogjene të alokuara që përbëjnë cigare hyjnë në trupin mashkullor. Për shkak të kësaj, ndodh një ngushtim i enëve të gjakut, e cila kufizon rrjedhjen e gjakut në sistemin riprodhues, duke shkaktuar kështu një shkelje në të.

Për këtë arsye, çrregullimet dhe sëmundjet e sistemit kardiovaskular janë mënyra për të shkaktuar impotencë tek një njeri. Puna e pamjaftueshme e zemrës ose problemet në sistemin e qarkullimit të gjakut kanë një efekt negativ kryesisht në enët e organeve gjenitale.

Në këtë kontekst, burrat që mbipeshin janë gjithashtu në rrezik të lartë. Linjat kryesore të gjakut janë të afta të pompojnë gjakun në sistemet dhe organet më të rëndësishme.

Kur mbipesha, zemra ngarkohet edhe më shumë. Ai duhet të pompojë sasi të mëdha gjaku. Fakti është se pesha e tepërt flet për një sistem të pazhvilluar të muskujve, i cili është zemra e dytë në trup.

Për shkak të muskujve, gjaku dorëzohet në pjesët më të largëta të trupit. Nëse muskujt janë të pazhvilluar, atëherë furnizimi i gjakut në të gjithë trupin nuk ndodh plotësisht, një pjesë e arterieve për këtë arsye atrofitë, shkatërrohet. Enët e penisit gjithashtu vuajnë nga kjo, ku gjaku rrjedh në raste të tilla është i kufizuar.

Lëndimet kurrizore gjithashtu çojnë në pafuqi. Nëse dëmtimi paraqitet në disqet ndërvertebral, kjo mund të shkaktojë mosfunksionim ngrerë. Roli kryesor në këtë i takon myelodysplasia kreshtë.

Për më tepër, impotenca mund të ndodhë për shkak të sëmundjeve të sistemit nervor dhe sistemit gjenitourinar, hiperlipidemisë, aterosklerozës, dhe gjithashtu për shkak të diabetit. Nëse gjatë periudhës së trajtimit për ndonjë sëmundje një njeri ka përdorur ilaçe që mund të shkaktojnë çrregullime hormonale, atëherë kjo mund të shkaktojë plotësisht pafuqi seksuale.

Për shkak të faktit se një njeri përjeton rraskapitje nervore ose punë të tepërt, ai mund të përjetojë neurasthenia seksuale. Si rregull, kjo është për shkak të abuzimit të përdorimit të panatyrshëm të organeve gjenitale të një personi, domethënë për shkak të masturbimit.

Tepricat në çfarëdo mënyre çojnë në pasoja të trishtueshme. Me masturbimin e shpeshtë, funksioni i sistemit riprodhues ndërpritet dhe sistemi nervor është varfëruar. Për shembull, në moshë të re kjo heq shumë vitalitet, gjë që ndikon negativisht në zhvillimin mendor dhe fizik të organizmit të ri.

Gjatë vetë-kënaqjes, kanalet dhe gjëndrat spermatike janë shumë të irrituara, dhe ky acarim mund të vazhdojë edhe kur ndalet masturbimi, por emetimet spontane vazhdojnë.

Në formën më të lënë pas dore, derdhje arbitrare mund të vërehet gjatë lëvizjeve të urinimit dhe zorrëve, si dhe gjatë prekjes së trupit të femrës ose shikimit të imazheve dhe fotografive të sinqerta.

Në të ardhmen, një burrë mund të përjetojë lloje të ndryshme të neurastenisë seksuale, ai humbet aftësinë e zgjimit. Një përpjekje për të korrigjuar situatën me ndihmën e patogjenëve artificialë përkeqëson situatën dhe çon jo vetëm në shkatërrimin e sistemit riprodhues, por gjithashtu ndikon shumë në sistemin nervor.

Por impotenca në shumë raste nuk ndodh papritur. Simptoma të ndryshme mund të shfaqen në fazat shumë të hershme. Për shembull, nëse një burrë përjeton ngjallje seksuale që nuk shoqërohet me një mbledhje, kjo duhet të jetë një sinjal që ai duhet t'i kushtojë vëmendje shëndetit të tij.

Përveç kësaj, në kushte normale shëndetësore, një njeri mund të shfaqë një mbledhje gjatë natës dhe në mëngjes. Nëse ereksione të tilla spontane nuk ndodhin, atëherë kjo është shenja e parë e një çrregullimi shëndetësor të fillimit.

Sidoqoftë, një burrë mund të përjetojë ereksione spontane, por me zgjimin seksual ato do të mungojnë. Kjo do të thotë se është një çrregullim funksional i bazuar në një problem psikologjik.

Një tjetër shenjë e pafuqisë seksuale të afërt është një rënie në numrin e ereksioneve gjatë gjithë ditës. Gjatë marrëdhënieve seksuale, mund të vërehet një ulje e dukshme e elastikës së dikurshme të penisit ose vërehet derdhje e parakohshme, gjë që tregon një impotencë të mundshme të kufizuar.

kur ajo vetëm po tregon shenjat e saj ose kur trupit i është dëmtuar seriozisht seriozisht. Në rast se vërehet një sëmundje organike e sistemit riprodhues, përdoret trajtimi kirurgjikal, i cili mund të përbëhet nga një seksion i hernies, riparimi i uretrës, heqja e mbresës ose ndërhyrja kirurgjikale për marrjen e testikut.

Erofertil  Trajtimi i ureaplasmosis

Nëse pafuqia e sistemit riprodhues shoqërohet me çrregullime mendore, atëherë është e nevojshme që t’i nënshtrohen një kurs psikoterapie të përshkruar nga një mjek, t’i nënshtrohen sugjerimeve ose hipnozës. Për ata burra të cilët diagnostikohen me qendra riprodhuese tepër eksituese, parashikohet një ulje në aktivitetin seksual.

Ata duhet të zvogëlojnë shpeshtësinë e marrëdhënieve seksuale dhe të shmangin irrituesit seksual sa më shumë që të jetë e mundur. Në raste të tilla, rekomandohet të ndryshoni dietën, duke përjashtuar erëza dhe salca të ndryshme nga ajo dhe duke përfshirë më shumë sheqer.

Në rastin kur pacienti vuan nga derdhje e parakohshme, rekomandohet që në menunë e tij të përfshijë mjetet e tij për të ulur nivelin e eksitueshmërisë. Mund të jetë ose valeriane ose brom.

Por në rast të uljes së nivelit të ereksionit, për ta rritur atë, ju duhet të përdorni ilaçe të tilla si strychnine, fosfor ose pantocrine. Ato prodhojnë një efekt tonik në sistemin riprodhues. Droga të tilla si limoni ose xhensen kanë një efekt stimulues në sistemin riprodhues.

Në raste të caktuara, impotenca trajtohet me hormon seksi. Kjo metodë përdoret në trajtimin e impotencës endokrine, por vetëm siç përcaktohet nga mjeku dhe nën kontrollin e tij të rreptë. Hormonet seksuale përdoren për të trajtuar së bashku me një grup vitaminash B dhe me vitamina A.

Ndër të tjera, një metodë vakumi përdoret për të trajtuar impotencën seksuale, në të cilën penisi i nënshtrohet stimulimit mekanik. Kjo metodë mund të përdoret si në kombinim me mjetet e tjera të trajtimit të impotencës, ashtu edhe si masë e pavarur e trajtimit të mosfunksionimit ngrerë.

Nëse problemi është rrjedhja e pamjaftueshme e gjakut në sistemin riprodhues, atëherë mund të përdoret ndërhyrja kirurgjikale, si rezultat i së cilës rivendoset rrjedhja normale e gjakut. Më në fund, injeksione në penis mund të përdoren për të rikthyer forcën e mashkullit, duke shkaktuar kështu një vazodilim të qëndrueshëm.

Sipas Akademikut Pavlov, trupi i njeriut është një sistem i shkëlqyeshëm i rregullimit të vetvetes. Ai ka nevojë vetëm për një ndihmë të vogël, dhe një person do t'i sigurojë vetes një shëndet të shkëlqyeshëm për shumë vite, të zgjasë jetën e tij.

Ky është parimi i parandalimit të shumicës së sëmundjeve, përfshirë psh impotencën. Masat parandaluese përfshijnë gjumin e shëndetshëm, i cili duhet të zgjasë të paktën 7-8 orë gjatë natës.

Respektimi i rregullt i kulturës fizike mund të rrisë ndjeshëm potencialin e trupit. Fakti është se duke drejtuar gjakun nëpër trup të paktën tre herë në javë për 1 orë ose më shumë, një person përmirëson funksionimin e të gjitha sistemeve të tij.

U përmend më lart se sëmundjet kardiovaskulare, mbipesha, çrregullimet mendore çojnë në pafuqi seksuale. Aktivitetet e rregullta sportive stërviten dhe zhvillojnë sistemin e qarkullimit të gjakut, humbin peshë dhe përmirësojnë sistemin e muskujve, gjë që kontribuon edhe më mirë në rrjedhjen e gjakut në zonat më të largëta të trupit.

Farë ndikon në fuqinë e burrave

Në disa raste, vetë-kënaqësia çon në pafuqi. Por, ka aspekte pozitive të masturbimit. Vlen të përmendet se të gjithë burrat janë të angazhuar në masturbim, duke filluar që nga adoleshenca. Kjo është normale për proceset nëse masturbimi nuk ka hyrë në fazën e varësisë.

Gjatë pubertetit, prodhimi i hormoneve seksuale rritet. Në një situatë të tillë, masturbimi është shumë i dobishëm, sepse parandalon shfaqjen e ngecjes së spermës. Sapo një i ri fillon të udhëheqë një jetë seksuale aktive të plotë me seksin e kundërt, nevoja për masturbim zhduket.

Por, ka raste të tilla kur masturbimi është më i lartë se një marrëdhënie seksuale e plotë. Dhe madje të kesh një partner të përhershëm seksual nuk e ndalon njeriun të masturbohet. Para se të flasim për disavantazhet e vetë-kënaqjes, vlen të përmendet disa aspekte pozitive.

Pra, ekspertët kanë vërtetuar se masturbimi i rrallë i moderuar parandalon ngecjen në gjëndrën e prostatës. Dhe stazioni dhe pezmatimi i prostatës shpesh shkakton kancer të prostatës. Përveç kësaj, vetë-kënaqësia e rrallë forcon sistemin kardiovaskular.

 • Rrit funksionin e sistemit imunitar;
 • Normalizon funksionimin e sistemit nervor;
 • Mbron sistemin kardiovaskular.

Me vetë-kënaqje të rregullt, një sasi e madhe e endorfinave dhe antitrupave prodhohen në trupin e një njeriu. Për shkak të kësaj, rezistenca e trupit ndaj shumë mikroorganizmave patogjenë rritet.

Derdhja e rregullt përmes masturbimit mund të ndikojë pozitivisht në funksionet e sistemit riprodhues. Pra, gjëndra e prostatës lehtëson spermatozoidin kronik me spermën e palëvizshme. Gjithashtu, kanalet gjenitale pastrohen.

Farë është fuqia? Ky koncept nënkupton aftësinë e burrave për të kryer marrëdhënie seksuale të plotë dhe për të udhëhequr një jetë aktive seksuale.

Për të vlerësuar shkallën e forcës seksuale, duhet të merrni parasysh cilësinë dhe kohëzgjatjen e marrëdhënies seksuale, këmbënguljen e ereksionit, nivelin e dëshirës seksuale dhe faktorë të tjerë.

Shumica e përfaqësuesve të seksit më të fortë nuk mendojnë për problemet e mundshme me potencialin derisa t'i hasin. Disordersrregullimet e ereksionit, dobësimi i dëshirës seksuale, derdhja e parakohshme dhe fenomene të tjera të ngjashme bëhen pengesë serioze për realizimin e potencialit seksual të burrave.

Për të rikthyer forcën seksuale dhe për të eleminuar problemet e pakëndshme të një natyre intime, është e rëndësishme të zbuloni se çfarë ndikon në fuqinë dhe shkakton dobësimin e saj.

Ekzistojnë disa faktorë kryesorë që mund të shkaktojnë një ulje të forcës dhe aktivitetit seksual. Të gjithë ata janë diskutuar në detaje më poshtë.

Në sfondin e plakjes, në trup ndodhin ndryshime globale, funksionimi i organeve dhe sistemeve është i ndërprerë, zhvillohen sëmundje të ndryshme. Në burrat më të vjetër se 40 vjet, një çrregullim hormonal i sfondit shpesh vërehet për shkak të një rënie të testosteronit në gjak.

Nëse burrat udhëheqin një mënyrë jetese të shëndetshme, mbajnë marrëdhënie seksuale të rregullta, monitorojnë gjendjen e trupit të tyre, atëherë pas 55 vjetësh fuqia mund të mbetet në nivelin e duhur, duke ju lejuar të keni një jetë aktive seksuale.

Problemi i dobësimit të potencialit haset jo vetëm nga përfaqësuesit e pjekur, por edhe nga përfaqësuesit e rinj të seksit më të fortë. Në shumicën e rasteve, arsyeja për këtë është abuzimi i alkoolit, pirja e duhanit, përdorimi i drogës.

Kancerogjenët e përfshirë në cigare shtrëngojnë enët e gjakut dhe ngadalësojnë rrjedhën e gjakut, duke parandaluar mbushjen normale të penisit me gjak. Alkooli shkatërron mëlçinë, si rezultat i së cilës niveli i testosteronit bie dhe funksionimi i gjëndrave të sistemit riprodhues është ndërprerë.

Alkooli gjithashtu ul ndjeshmërinë e qendrave kurrizore përgjegjëse për transmetimin e impulsit në rast të zgjimit seksual. Si rezultat, proceset e ereksionit dhe derdhjes janë të mërzitur.

Burrat të cilët janë të varur nga ilaçet që vuajnë nga sëmundje të tilla si hepatiti viral, HIV, etj. Pasoja e përdorimit të substancave narkotike është çekuilibrimi hormonal, funksionimi i dëmtuar i sistemit seksual, riprodhues, nervor dhe i trupit në tërësi. E gjithë kjo ndikon negativisht në aftësitë seksuale të burrave dhe mund të çojë në zhvillimin e impotencës.

mbipeshë

Pesha e tepërt e trupit është shkaku i shumë problemeve shëndetësore.

Erofertil  Si të zgjasni një mbledhje - ilaçe për të përmirësuar funksionin ereksion, dietë dhe fizioterapi

Në burrat e trashë, puna e sistemit kardiovaskular, i cili është nën një ngarkesë të rëndë, është i dëmtuar, dhe qarkullimi i gjakut përkeqësohet, gjë që sigurisht do të ndikojë në një mbledhje. Përveç kësaj, me peshë të tepërt, ekziston një çrregullim metabolik dhe një mosfunksionim i sfondit hormonal.

Niveli i testosteronit në gjak zvogëlohet, ndërsa aktivizohet prodhimi i hormoneve seksuale femërore. Do aktivitet fizik, përfshirë aktivitetin seksual, kërkon shumë përpjekje. Si rezultat, dëshira seksuale dhe tërheqja ndaj seksit të kundërt dobësohet, fuqia zvogëlohet dhe dëshira për intimitet me partnerin zhduket.

Nëse flasim për atë që ndikon në fuqinë, atëherë është e nevojshme të përmendim disa mjete të ndaluara që shkaktojnë dobësim të forcës seksuale. Këto përfshijnë kryesisht steroide, të cilat shpesh abuzohen nga burrat me qëllim rritjen e masës muskulore.

Steroidet anabolike ndikojnë në sfondin hormonal, i cili ndikon negativisht në aftësitë seksuale.

Gjithashtu në kategorinë e barnave të rrezikshme për shëndetin seksual të seksit më të fortë, ia vlen të futni shtesa dietike proteinike që përmbajnë fitoestrogjen. Droga të tilla provokojnë një rritje të nivelit të hormoneve femra që shtypin testosteronin. Kjo çon në një ulje të fuqisë dhe një dobësim të dëshirës seksuale.

Disa përgatitje farmakologjike janë të afta të ndikojnë në fuqinë e burrave.

Në veçanti, ne po flasim për pilula hormonale, gjumë, qetësues, qetësues, antidepresivë, antikonvulsantë, antikolinergikë dhe ilaçe antihipertensive. Agjentët antifungalë, analgjezikët narkotikë, imunosupresantët, progestinët, estrogjenet, glukokortikoidet dhe antiandrogjenët janë gjithashtu në gjendje të dobësojnë forcën seksuale në një farë mase.

Kur përdorni ilaçe të tilla, është e nevojshme të konsultoheni me një urolog dhe të kryeni trajtim nën mbikëqyrjen e një mjeku.

Problemet e përkohshme ose të përhershme me fuqinë mund të vijnë nga ekspozimi i shpeshtë ndaj stresit. Mbikëqyrja nervore, ngarkesa të mëdha në sistemin nervor, situata konflikti, shqetësimi i gjumit dhe shkaqe të tjera shkaktojnë burra të pasigurt dhe i privojnë nga intimiteti seksual.

Funksionimi i sistemit riprodhues në masë të madhe varet nga gjendja e prejardhjes emocionale.

Pafuqia psikologjike diagnostikohet në shumë përfaqësues të seksit më të fortë dhe është mjaft e vështirë të përballosh atë. Vetëvlerësimi i ulët, komplekset, trauma psikologjike dhe faktorë të tjerë shpesh nuk japin mundësinë për t'u çlodhur dhe për të akorduar intimitetin.

Proceset inflamatore në gjëndrën e prostatës, testet dhe organet e tjera gjenitale shpesh shkaktojnë dobësimin e forcës seksuale, zhvillimin e pafuqisë dhe infertilitetit. Dëmtimi infektues i traktit gjenitourinar i shoqëruar me veprimtarinë e mikroorganizmave oportunistë çon gjithashtu në pafuqi seksuale.

Lista e sëmundjeve që ndikojnë negativisht në gjendjen e fuqisë përfshin patologjitë e sistemit endokrin, epilepsinë, sëmundjen e Parkinson, diabet mellitus, sëmundjet sistemike dhe autoimune, sklerozën e shumëfishtë dhe të tjerët.

plagosje

Mosfunksionimi ngrerë në disa raste është rezultat i dëmtimit të organit gjenital të jashtëm, legenit ose palcës kurrizore. Injeksione të futura në indet e penisit, ndërhyrjet kirurgjikale, përdorimi i zgjatur i një kateteri mund të shkaktojë impotencë seksuale.

masturbim

Disa burra, për shkak të mungesës së një marrëdhënie të përhershme me një grua, fillojnë të abuzojnë me masturbimin. Vetë-kënaqësia e varfëron sistemin nervor, prish funksionet e organeve gjenitale, irriton gjëndrat dhe tubulat seminifer.

Të kënaqësh dëshirën tënde seksuale është një proces krejtësisht normal. Trupi, kështu, stimulon personin në riprodhim të mëtejshëm, domethënë, instinkti themelor hyn në lojë.

Marrëdhënia seksuale midis një burri dhe një gruaje është një variant standard i një kënaqësie të tillë. Sidoqoftë, në disa raste, ajo zëvendësohet nga vetëkënaqësia, domethënë nga masturbimi. Shumë burra janë të interesuar në – a ndikon masturbimi në fuqinë? Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, duhet të çmontohet në detaje.

Masturbimi, përkundër faktit se në vite të ndryshme ishte nën ndalimin më të rreptë, është një nga fenomenet më të zakonshme në fushën seksuale. Më shumë se gjysma e popullsisë së globit njerëzor pranoi se ata ishin të angazhuar në vetë-kënaqje të paktën një herë në jetë.

Masturbimi është i rëndësishëm për burrat dhe gratë. Sidoqoftë, përfaqësuesit e gjysmës së fortë të njerëzimit janë angazhuar në të shumë më shpesh, për shkak të karakteristikave të sistemit të tyre riprodhues, për shkak të të cilit arritja e një orgazme dhe, në përputhje me rrethanat, marrja e kënaqësisë, është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë – duke përdorur fërkime mekanike të duarve.

Masturbimi është karakteristik jo vetëm për njerëzit, por edhe për disa kafshë. Dihet me siguri se herë pas here qentë, kuajt, majmunët, madje edhe drearët preferojnë të kënaqin veten e tyre.

Mjekim

Ilaçet moderne jo vetëm që rivendosin një mbledhje, por gjithashtu eliminojnë faktorët provokues të çrregullimeve. Për qëllime terapeutike, përdoren frenuesit PDE-5. Efektiviteti i barnave në këtë grup nuk varet nga mosha e pacientit, faza e sëmundjes.

Droga përmirëson rrjedhën e gjakut në organet gjenitale. Gjatë ndërhyrjeve terapeutike, cilësia e spermës mund të përkeqësohet, kështu që frenuesit PDE-5 nuk përdoren kur planifikoni një fëmijë ose infertilitet.

Droga për të rritur fuqinë:

 1. "Viagra". Përmirëson qarkullimin e gjakut në organet gjenitale. Pranohet 30 minuta para marrëdhënies seksuale. Efekti zgjat 4 orë.
 2. "Levitra". Promovon zgjerimin e enëve të penisit, si rezultat i të cilit mbushet më mirë me gjak. Observedshtë vërejtur një ngritje e vazhdueshme. Merrni 1 tabletë në ditë. Pas 30 minutash, mund të filloni marrëdhënie seksuale. Efekti zgjat 8 orë.
 3. "Cialis". Mund të merret në kombinim me ilaçe të tjera ose të përdoret si monoterapi. Efekti vërehet pas 15 minutash dhe zgjat 36 orë.

Shtë e rëndësishme të kuptohet që disa stimulues kanë efekte anësore. Prandaj, para se t'i përdorni, duhet të konsultoheni me një mjek.

Përfitim dhe dëm

Për të kapërcyer vijën përtej së cilës masturbimi ndikon në fuqinë nuk është pozitive, por negative, shumë e lehtë. Në mënyrë që vetë-kënaqësia të përfitojë me të vërtetë trupin, një mashkull ka nevojë vetëm për një qasje kompetente për këtë çështje, por për këtë ju duhet të dini për disa tipare të trupit mashkullor.

Pra, staza e theksuar e sekretimit të prostatës ndodh pas dy javësh abstenim. Thisshtë kjo periudhë midis marrëdhënies që konsiderohet relativisht e sigurt për potencialin. Nëse gjatë kësaj kohe nuk vjen mundësia për të bërë seks me partnerin, masturbimi do të jetë shumë i dobishëm.

Masturbimi është i nevojshëm për burrat me abstenim të zgjatur nga seksi

Në përgjithësi, ekspertët e konsiderojnë normale që burrat të marrin vetë kënaqësi jo më shumë se tre herë në javë. Një deklaratë e tillë është e vlefshme edhe për ata që bëjnë seks të rregullt me ​​një partner të rregullt.

 • maksimizoni kohën tuaj të lirë – lexoni, luani sport, mbani mend një hobi;
 • merrni një dush të ftohtë ose të kundërt në kohën e një zgjimi të papritur;
 • kaloni kohën maksimale të lirë në ajër të pastër.

Një mënyrë edhe më e lehtë dhe më e këndshme për të shmangur varësinë nga masturbimi është gjetja e një partneri të përhershëm.

Efekti i masturbimit në trup mund të jetë pozitiv dhe negativ.

 1. Parandalon ngecjen. Për fuqinë, abstenenca për 14 ditë është e padëmshme. Nëse intimiteti me partnerin është i pamundur, mund t’i drejtoheni masturbimit.
 2. Një burrë kontrollon më mirë derdhjen.
 1. Vas deferens nuk janë zbrazur plotësisht.
 2. Humbja e interesit për seksin e kundërt.
 3. Masturbimi i rregullt mund të provokojë derdhje të parakohshme.

Ekspertët rekomandojnë përdorimin e masturbimit jo më shumë se 3 herë në javë. Përndryshe, ju mund të bëheni të varur nga vetë-kënaqësia. Për të mos lejuar që kjo të ndodhë, përpiquni të shëtisni në ajër të pastër dhe të luani më shumë sporte në kohën tuaj të lirë. Për një ngritje të papritur, bëni një dush të ftohtë.

Pasojat e masturbimit – a ka ndonjë përfitim dhe cilat janë disavantazhet e kësaj metode

Procesi i vetë-kënaqjes nga stimulimi i organeve gjenitale është i njohur që nga kohërat e lashta. Ekziston një legjendë për një bari me emrin Onan, të cilin perënditë i privoi nga të dy duart në ndëshkim për arritjen e një orgazmi në një mënyrë të panatyrshme.

Erofertil  Chubby si ta shpjegojë këtë me djalin

Kjo mënyrë për të marrë kënaqësi ka ende një vlerësim të paqartë. Përkundër faktit se ka shumë njerëz të përfshirë në këtë biznes (96-98% të popullsisë), ata e dënojnë këtë zakon në shoqëri dhe konsiderojnë se dëmi i masturbimit për shëndetin e burrave është jashtëzakonisht i lartë.

Për të përcaktuar nëse masturbimi është i dëmshëm, ia vlen të merren parasysh në detaje të gjitha llojet e masturbimit dhe të flasim për arsyet që i shtyjnë burrat dhe t'i provokojnë ata në një veprim të tillë. Dallohen llojet e mëposhtme të masturbimit:

 • Reflex.
 • Ndërgjegjshëm.
 • Psihopatologicheskiy.

Lloji i parë vërehet te fëmijët që prekin paditurisht organet gjenitale dhe i stimulojnë ato. Pamja e vetëdijshme manifestohet në adoleshencë ose kur është e pamundur të keni një jetë seksuale të rregullt.

Besohet se kjo sëmundje manifestohet më gjallërisht në adoleshencë, kur një i ri nuk është ende në gjendje të kontrollojë eksitimin në rritje dhe beson se është e mundur dhe e domosdoshme të masturbohet, pa dyshuar se masturbimi është i dëmshëm.

Pasi të shfaqet një jetë e rregullt seksuale, një i ri mund ta braktisë këtë zakon. Të rriturit i drejtohen kësaj metode për të lehtësuar stresin seksual shumë më rrallë. Vetë-kënaqësia e shpeshtë, nga ana tjetër, mund të çojë në një numër sëmundjesh mendore dhe fizike, kështu që masturbimi është i dëmshëm.

Masturbimi është veçanërisht i dëmshëm kur një burrë i rritur është angazhuar në të që nga kohërat e rinisë dhe preferon vetë-kënaqësinë kur ekziston mundësia e seksit të plotë me gruan e tij. Pasojat e një zakoni të tillë mund të jenë më të trishtuarit. Ju mund të shpëtoni nga varësia vetëm duke kontaktuar një specialist.

Sidoqoftë, ekzistojnë rrethana të caktuara jetësore në të cilat ia vlen të flasim për përfitimet e masturbimit. Këto përfshijnë situata kur një burrë privohet nga mundësia e marrëdhënieve seksuale normale për një periudhë të rëndësishme, për shembull, në burg.

Një situatë e ngjashme ndodh me marinarët që kanë qenë në udhëtime për një kohë të gjatë, etj. Në këto raste, masturbimi është i dobishëm, dhe aktivitetet e rralla janë të përkohshme dhe ndalojnë kur ju mund të plotësoni nevojat tuaja me një grua.

Masturbimi është i dobishëm nëse e bën atë vetëm herë pas here. Për të zvogëluar rrezikun e pasojave të padëshiruara nga masturbimi, një njeri duhet t'i përmbahet rregullave të mëposhtme:

 1. Angazhohen vetëm kur është e pamundur të zhvillosh aktivitet normal seksual.
 2. Masturbatori duhet të shmangë lëvizjet e ashpra dhe të vështira.
 3. Përdorni duart ose objektet tuaja për të prekur butësisht organet gjenitale.

Vetëm kur të përmbushen këto kushte, do të ketë pak përfitim nga masturbimi, pasi tensioni seksual lehtësohet dhe gjendja shpirtërore përmirësohet.

Shkencëtarët kanë kryer shumë studime, rezultatet e të cilave dëshmuan për rreziqet e masturbimit. Disa pasoja negative janë të natyrës fiziologjike dhe kalojnë brenda një periudhe të shkurtër kohore, në raste të tjera, ndryshimet janë më të vazhdueshme dhe zhvillohen në patologji. Masturbimi është i dëmshëm për arsyet e mëposhtme:

 1. Gjeneruar në një sasi të konsiderueshme të glukozës nuk konsumohet për shkak të mungesës së aktivitetit fizik, duke kontribuar në zhvillimin e diabetit.
 2. Nëse shpesh masturboni, ka frenim të qendrave kurrizore përgjegjëse për stimulimin dhe derdhjen. Ajo dëmton funksionin riprodhues.
 3. Përqendrimi i tepërt i adrenalinës së mbetur.
 4. Shpesh, varikocela zhvillohet (sëmundja çon në infertilitet).
 5. Rrjedha e bollshme dhe e shpeshtë e gjakut në organet gjenitale tek burrat që masturbohen është një rrezik i zhvillimit të sëmundjeve inflamatore.
 6. Pakënaqësia ndaj vetvetes, nervozizmi, nervozizmi, dobësimi i kujtesës lindin.
 7. Tek burrat, të cilët shpesh masturbojnë dhe vazhdojnë ta bëjnë këtë, korniza muskulare e gjëndrës së prostatës është dobësuar, gjë që çon në shfaqjen e ngecjes dhe zhvillimin e prostatitit. Isshtë gjithashtu e rrezikshme nga zhvillimi i impotencës.
 8. Masturbimi i rregullt dhe aktiv i mashkullit mund të çojë në ënjtje të kokës dhe lafshës së penisit, e cila manifestohet nga dhimbje dhe parehati.
 9. Dëmtimi i shqisave është i mundur: dëgjimi, shikimi, erë dhe madje të folurit janë përkeqësuar.
 10. Masturbimi është i dëmshëm, pasi fërkimi i rregullt i penisit rrit rrezikun e balanoposthitit – inflamacionit në lafshë dhe kokë.
 11. Masturbimi i shpeshtë çon në probleme me aktivitetin seksual normal, i cili mund të dëmtojë marrëdhëniet me gratë dhe t'i anulojë ato.
 12. Për shkak të rritjes së eksitueshmërisë, ju mund ta çoni veten në gjendje të neurozave dhe neurozave.

Masturbimi i rregullt mund të çojë në ënjtje të kokës

Përveç kësaj, për shkak të faktit se gjatë aktit të vetëkënaqjes pjesa më e madhe e shqisave nuk aktivizohet dhe aktiviteti fizik nuk ndodh, pas masturbimit, megjithëse ekziston një ndjenjë kënaqësie, ajo shoqërohet me një ndjenjë depresioni dërrmues, psiko-emocional dhe shtypjeje.

Duke pasur parasysh të gjitha këto të dhëna, është e sigurt të thuhet se përfitimet e masturbimit janë minimale, ndërsa dëmi i masturbimit në lidhje me aspektet pozitive madje nuk është i krahasueshëm.

Për të përcaktuar pasojat e mundshme për trupin, vlen të përqendrohet në moshën e burrit, kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e manipulimit në shqyrtim. Nëse sëmundja është e pranishme në jetë për një kohë të gjatë, atëherë për të hequr qafe atë, ju mund dhe do të duhet të kërkoni ndihmën e një mjeku.

Disa të rinj as nuk e dinë se sa e dëmshme është të përfshihen në masturbim, por në të njëjtën kohë ata janë të vetëdijshëm për qëndrimin negativ të shoqërisë ndaj këtij profesioni. Vetëm mbi këtë bazë ata tashmë mund të kenë një ndjenjë inferioriteti, gjë që do të ndikojë negativisht në rivendosjen e jetës normale seksuale.

Metodat e parandalimit

Childhoodshtë e rëndësishme që nga fëmijëria e hershme të rritësh siç duhet një fëmijë dhe të kryesh punë parandaluese në mënyrë që fëmijët të mos bëjnë gjëra të tilla në të ardhmen. Shtë e mjaftueshme për të respektuar rregullat e mëposhtme:

 • Shmangni pinworms tek fëmijët e vegjël ose trajtoni me kohë.
 • Mësojeni fëmijën në higjenë. Në rastin e papastërtisë, kruajtja mund të ndodhë në perineum, e cila mund të provokojë një masturbim spontan.
 • Prindërit duhet të shmangin prekjen e shpeshtë të organeve gjenitale të jashtme të fëmijës.
 • Parandaloni qëndrimin tepër të gjatë në shtrat pas gjumit.
 • Parandaloni shikimin e fotove dhe videove me përmbajtje pornografike. Përfitimet e kësaj mase janë mjaft të larta.
 • Shmangni kotësinë.

Duke analizuar të gjitha sa më sipër, përfundimi sugjeron vetë se përfitimet dhe dëmet e masturbimit nuk janë të krahasueshme, dhe ka shumë pak përparësi të një veprimtarie të tillë. Masturbimi është një sëmundje që ndikon negativisht në punën e organeve të brendshme dhe gjendjen psikologjike.

Shahinclub Shqipëri