Tofarë duhet të bëni kur një ngritje e hershme

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Ngritja e përshpejtuar – shpejt fillon, përfundon shpejt

Pakënaqësi të caktuar për burrat dhe sjell zgjim shumë të shpejtë, i cili quhet "ngritje e shpejtë". Jo shumë madje e kanë dëgjuar këtë emër. Rezulton se çrregullimet e funksionit seksual të mashkullit përfshijnë jo vetëm një ngritje të dobët ose mungesë të plotë të tij.

Farë është një ngritje e shpejtë?

Mesatarisht, procesi i mbushjes së trupave shpellorë të penisit me gjak zgjat nga një minutë në 3-4. Sidoqoftë, tek disa burra, një gatishmëri e plotë për marrëdhënie seksuale ndodh fjalë për fjalë në sekonda dhe zgjat më pak se 1-1,5 minuta. Kjo gjendje quhet një ngritje e shpejtë.

Në pamje të parë, një reagim i tillë pothuajse i menjëhershëm i trupit nuk është një problem serioz. Në fakt, një ngritje e shpejtë tek burrat lidhet drejtpërdrejt me derdhje të shpejtë. Një tjetër manifestim i çrregullimit është zhdukja e papritur e një ereksioni gjatë marrëdhënies seksuale ose shfaqja e saj e papritur në momentin më të pahijshëm.

Si rezultat, një burrë ka probleme të caktuara psikologjike, disharmonia zhvillohet në jetën seksuale dhe në marrëdhëniet me një partner. Për të shmangur këto pasoja negative, duhet të përdorni një nga metodat e korrigjimit të gjendjes. Para se t'i trajtojmë ato në mënyrë më të detajuar, do t'i shqyrtojmë arsyet kryesore që mund të çojnë në zhvillimin e kësaj mosfunksionimi.

Pse ndodh një ngritje e përshpejtuar?

Ekzistojnë disa arsye për një ngritje të shpejtë dhe ngritje të shkurtër. Mund të jenë të natyrës fiziologjike ose psikologjike. Arsyet fiziologjike përfshijnë disa patologji të organeve gjenitale, rritje të ndjeshmërisë së penisit të glans, dhe çekuilibër hormonal në trup. Kjo mosfunksionim gjithashtu mund të vërehet nëse muskujt e lëmuar që janë përgjegjës për mbajtjen e gjakut në trupat shpellorë nuk janë zhvilluar mjaftueshëm.

Faktorët psikologjikë përfshijnë stresin e rregullt, lodhjen, mungesën e interesit seksual ndaj partnerit, jetën seksuale të parregullt me ​​periudha të gjata abstenimi.

Shumë shpesh, kjo gjendje vërehet tek të rinjtë dhe adoleshentët. Si rregull, në një moshë më të vjetër me marrëdhënie seksuale të rregullt, problemi zhduket pa ndonjë ndërhyrje apo trajtim.

Çfarë duhet të bëni?

Përballë problemit të ereksioneve të shpejta, burrat shpesh nuk dinë se çfarë të bëjnë dhe si të shpëtojnë nga çrregullimi.

Në disa raste, për të eliminuar këtë patologji, do të jetë e mjaftueshme për të ndryshuar stilin e jetës. Për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe gjendjen e përgjithshme të trupit, është e nevojshme aktiviteti themelor fizik: ushtrime të rregullta, ecje dhe sport aktiv. Një rol të rëndësishëm luhet nga pushimi i plotë dhe gjumi. Ju duhet të mësoni të relaksoheni dhe të harroni problemet dhe problemet për një kohë.

Vendosja e një jete seksuale të rregullt do të ndihmojë gjithashtu në rritjen e kohëzgjatjes së kontaktit seksual. Nëse kjo nuk është e mundur, mund të provoni këtë metodë: për të zvogëluar eksitimin përpara marrëdhënieve seksuale, mund të arrini orgazmën e parë me vetë-stimulim.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të monitoroni dietën tuaj. Duhet mbajtur mend se kile shtesë ndikojnë negativisht në funksionin erektil, por konsumi i përditshëm i arra, produkteve të qumështit, bimëve, mishit të ligët dhe ushqimeve të detit, përkundrazi, do të ndihmojë në zgjatjen e një mbledhjeje.

Meqenëse shqetësimet në funksionin erektil mund të shkaktohen nga zhvillimi i patologjive të caktuara në trup, duhet të konsultoheni me një specialist dhe t'i nënshtroheni një ekzaminimi.

Burrat që shqetësohen se si të shpëtojnë nga një ngritje e shpejtë mund të rekomandohen të kryejnë ushtrime speciale. Kjo është një mënyrë mjaft e efektshme për të zgjidhur problemin me trajnime të rregullta.

Pra, aftësia e një burri për të kontrolluar muskulin pubik-koksigjen nuk ka rëndësi të vogël për zgjatjen e intimitetit. Ju mund të mësoni të kontrolloni këtë muskul me ndihmën e një kompleksi të ushtrimeve Kegel.

Gjatë stërvitjes, është e nevojshme që së pari të tendosni dhe relaksoheni muskulën për 2-3 sekonda, dhe pastaj gradualisht të rritni kohëzgjatjen e tensionit në 5 sekonda ose më gjatë. Klasat fillojnë me pesë përsëritje, dhe me kalimin e kohës numri i tyre sillet deri në 15-20, ndërsa rekomandohet që ushtrimet të kryhen tre herë në ditë. Pas një muaji të klasave të rregullta, ju mund të vini re rezultatet e para pozitive, dhe trajnimi i vazhdueshëm do të ndihmojë në zgjatjen e marrëdhënieve seksuale pa ilaçe.

Erofertil  Ndërtimi i pa shkaktuar si të trajtohet

Ushtrime të tilla do të ndihmojnë në forcimin e muskujve të legenit dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut:

 • Ju duhet të shtriheni në shpinë me këmbët tuaja të përkulura në gjunjë. Më tej, duke u mbështetur në tehët e shpatullave, është e nevojshme të ngrihet legeni sa më lart që të jetë e mundur, dhe pastaj përsëri të ktheheni në pozicionin e tij origjinal. Pas disa përsëritje, mund të ndjeni përmirësimin e qarkullimit të gjakut në zonën e legenit.
 • Shtrihuni në shpinë, përkulni gjunjët dhe vendosni duart në gjunjë. Shtë e nevojshme për të përhapur dhe këmbët e ulëta, duke u përpjekur të kapërceni rezistencën e duarve.
 • Për të kryer ushtrimin tjetër, duhet të bëheni të afërt me këmbët tuaja afër. Tjetra, legeni kryejnë lëvizje rrethore në fillim, dhe pastaj lëvizin përpara dhe mbrapa, si gjatë intimitetit seksual.

Shumë shpesh, shkaku i mosfunksionimit ereksion është rritja e ndjeshmërisë së penisit të glans. Në këtë rast, ju mund të rekomandoni mjete të tilla për zgjatjen e një mbledhje siç janë xhel të veçantë dhe lubrifikantë. Komponenti i tyre kryesor është anestetika. Fondet aplikohen në penis menjëherë përpara intimitetit seksual dhe mund të zgjasin ndjeshëm një mbledhje. Para përdorimit, sigurohuni që të mos ketë reaksione alergjike ndaj substancës aktive. Shtë gjithashtu e mundur që të zvogëlohet ndjeshmëria e penisit me një prezervativ konvencional.

Për të zgjatur marrëdhëniet seksuale, mund të përdorni edhe ilaçe. Sot, industria farmaceutike ofron shumë ilaçe të ndryshme që jo vetëm që rrisin kohëzgjatjen e intimitetit seksual, por gjithashtu ndihmojnë burrat që shqetësohen për mënyrën e arritjes së një mbledhje të shpejtë.

Një nga ilaçet që përdoret më shpesh është Sildenafil, i njohur më mirë si Viagra. Nën veprimin e tij, lumenet e arterieve të penisit rriten, rrjedhja e gjakut në organ bëhet më intensiv, dhe forcohet mekanizmi natyror i ngacmimit. Cialis dallohet nga një veprim më i gjatë (deri në një ditë e gjysmë). Parimi i veprimit të tij në trup është i ngjashëm me Viagra.

Levitra mund të përdoret gjithashtu për të zgjatur intimitetin. Ky është një ilaç mjaft i fortë, efekti i të cilit nuk varet nga alkooli ose ushqimi i përzemërt. Sidoqoftë, Levitra ka disa efekte anësore, kështu që nuk rekomandohet për të rinjtë nën 18 vjeç, si dhe për burrat me sëmundje të caktuara të zemrës, veshkave dhe mëlçisë.

Merrni ndonjë prej këtyre ilaçeve duhet të jetë vetëm pas konsultimit me një mjek i cili do të zgjedhë një ilaç duke marrë parasysh të gjitha kundërindikimet e mundshme.

Për ta përmbledhur. Për të eleminuar një problem të tillë si një mbledhje të shpejtë, keni nevojë për një qasje të integruar: mbajtjen e një jetese të shëndetshme, kryerjen e ushtrimeve të caktuara dhe, nëse është e nevojshme, marrjen e medikamenteve.

Si të shpëtoni nga një ngritje e shpejtë dhe pse një njeri ngacmohet shpejt

Gjatë pubertetit, eksitimi tek adoleshentët ndodh mjaft shpejt, dhe kjo është e natyrshme. Por tashmë në një moshë më të pjekur, një mbledhje e shpejtë mund të bëhet një problem mjaft serioz, i cili mund të vendosë në një pozitë të vështirë, dhe në të ardhmen – të çojë në komplikime të rënda fiziologjike.

Pse ndodh ky fenomen, dhe si ta trajtojmë shpejt, do të flasim në artikull.

Totalet

Kushtojini vëmendje! Ngacmimi është një proces i ndërlikuar fiziologjik që varet nga rrjedhja e gjakut në organet gjenitale.

Ndodh kur gjaku nxiton në indet e penisit, për shkak të të cilit ngurtësohet dhe rritet në madhësi. Nëse fluksi i gjakut i afrohet penisit shumë shpejt, shfaqet një mbledhje e shpejtë te burrat. Nëse ngadalë – ka një çrregullim ereksion dhe impotencë.

Të dy proceset janë shumë të padëshirueshme. Burrat duan të heqin qafe një ngritje të kohëzgjatjes së gabuar sa më shpejt të jetë e mundur. Para se të merrni masa, duhet të dini normat e shpejtësisë së ngritjes.

Sa e shpejtë është eksitimi? Në adoleshencë, shpejtësia është rreth 30 sekonda, dhe në një të rritur – 60-90 sekonda është normale. Nëse një njeri është i ngazëllyer më shpejt, atëherë kjo tregon anomali fiziologjike.

Fiziologji e procesit të ereksionit

Nga pikëpamja e fiziologjisë, procesi i ngacmimit zhvillohet në disa faza:

 1. Faza e mungesës. Nuk ka ndonjë stimul të jashtëm që mund të ndikojë në rritjen e rrjedhës së gjakut. Prandaj, penisi është në gjendje të qetë.
 2. Faza e paraqitjes. Faktori stimulues çon në rritjen e qarkullimit të gjakut, shfaqjen e presionit dhe rrjedhjen venoze të dëmtuar, penisi fryhet dhe rritet në madhësi.
 3. Faza e rrafshnalta është periudha e funksionit të plotë ngrerë. Dalja venoze është e barabartë me valën arteriale, kështu që presioni në penis gjithashtu normalizohet. Në këtë fazë zhvillohet edhe marrëdhënia seksuale, kohëzgjatja e së cilës varet nga shumë faktorë.
 4. Faza refraktare – orgazëm. Rrjedha e gjakut është rikthyer, muskujt janë në gjendje të mirë. Në këtë kohë, ndodh tkurrja e muskujve dhe derdhja. Eksitimi është dobësuar.
 5. Faza e fundit – rrjedha e gjakut është e dobët, penisi shkon në gjendje të qetë.

Karakteristikat individuale

Shkalla normale e zgjimit mund të varet nga shumë faktorë, për shembull, nga rregullsia e marrëdhënieve seksuale, gjendja normale psikologjike dhe fizike.

Dhe fazat e procesit të eksitimit ndryshojnë në këndin e penisit, shtimin e tij në gjatësi, qëndrueshmëri dhe gjithashtu se sa shpejt do të rikuperohet dhe do të jetë gati për funksionin e ardhshëm të ngritjes.

Arsyet për një ngritje të shpejtë

Para fillimit të trajtimit, është e nevojshme të bëni një diagnozë dhe të zbuloni arsyen pse një njeri ngacmohet shpejt. Ekzistojnë 4 arsye kryesore për një ngritje të shpejtë: fiziologjike, anatomike, psiko-emocionale dhe të përditshme. Secila prej tyre trajtohet me metoda të caktuara.

Shkaqet anatomike

Në anatominë e organeve gjenitale të një njeriu mund të shfaqen patologji, ose ato janë kongjenitale.

Me karakteristika të tilla të trupit, terapia me ilaçe, fizioterapi ose mjete popullore nuk do të sjellë rezultat.

Vetëm një operacion kirurgjikal mund të përballojë patologjitë anatomike.

Erofertil  Shkaqet e uljes së funksionit erektil tek burrat

Sidoqoftë, ndërhyrja kirurgjikale ka një pengesë të konsiderueshme. Gjatë operacionit, ekziston rreziku i dëmtimit të mbaresave nervore, të cilat mund të çojnë në pasoja të rënda.

Shkaqet fiziologjike

Një ereksion i hershëm shoqërohet më shpesh me patologji fiziologjike. Hormonet janë përgjegjës për funksionimin normal të sistemit riprodhues: testosteronin dhe prolaktinën. Me dështimin e tyre, funksioni ngrerë është i shkelur, deri në infertilitet.

Një çekuilibër i hormoneve ndodh më shpesh për shkak të një mosfunksionimi të gjëndrës tiroide, shfaqjes së diabetit mellitus ose për shkak të sëmundjes veshkore.

Në këto raste, terapia nuk ka për qëllim organet gjenitale, por në trajtimin e shkakut rrënjësor të mosfunksionimit.

Testosteroni është hormoni kryesor mashkullor, me mungesë të tij, forca e mashkullit zvogëlohet. Sasia e saj zvogëlohet me moshën, kështu që burrat mbi 40-45 vjeç kanë probleme seksuale natyrore.

Në këtë rast, mjekët rekomandojnë marrjen e medikamenteve që rrisin epshin dhe aktivitetin seksual.

Një tjetër shkak i zakonshëm i mosfunksionimit ngrerë mashkullor është një sëmundje e sistemit kardiovaskular. Në rastin e presionit të ulët të gjakut, aterosklerozës dhe sëmundjeve të tjera, gjaku nuk mund të hyjë në organet gjenitale në sasi të mjaftueshme.

Sëmundjet e sistemit gjenitourinar ndikojnë drejtpërdrejt në shpejtësinë e ereksionit, derdhjen, kohëzgjatjen e fuqisë dhe aspektet e tjera të aktivitetit seksual normal. Inflamacioni ose infeksioni i organeve të legenit do të çojë në mosfunksionim ngrerë.

Në këtë rast, është e nevojshme të trajtoni procesin inflamator ose infektiv me ndihmën e ilaçeve. Kjo është mënyra e vetme për të rikthyer përsëri jetën normale seksuale.

Patologjitë e sistemit nervor qendror dhe palcës kurrizore gjithashtu ndikojnë në shkallën e zgjimit ngrerë. Injuriesdo dëmtim ose mavijosje në vendndodhjen e palcës kurrizore, hemorragji dhe tronditje, sëmundjet e shtyllës kurrizore ndikojnë në përtëritje të penisit.

Arsyet psikologjike

Një mbledhje shumë e shpejtë ndodh për shkak të gjendjes së paqëndrueshme psiko-emocionale të një burri.

Vetëvlerësimi i ulët, shakatë nga partneri ose frika e brendshme përkeqësojnë dëshirën seksuale, ndikojnë në shpejtësinë e zgjimit të ereksionit dhe kohëzgjatjen e fuqisë.

Në disa raste, ndjenjat e tepërta mund të çojnë në impotencë afatshkurtër.

Disa djem tërheqës që kanë frikë të flasin me vajzat thonë: "Unë ngacmoj shpejt, edhe kur ajo thjesht më shikon mua!" Kjo është për shkak të vetëvlerësimit të ulët dhe frikës nga refuzimi.

Të tjerët thonë: "Unë jam ngacmuar shpejt, sepse jam shumë nervoz që nuk jam mjaft përvojë". Problemi qëndron në vetë-dyshimin e brendshëm. Në raste të tilla, mjekët rekomandojnë të kontaktoni psikologë specialistë.

Një ngritje e shpejtë tek burrat mund të ndodhë në raste të tilla:

 • shteti depresiv;
 • stresi i vazhdueshëm;
 • lodhje kronike.

Përveç ndihmës së një terapisti, gruaja e tij gjithashtu mund të përmirësojë gjendjen e një burri. Tofarë t’i bëj vajzës?

Ajo ka nevojë për të mbështetur të zgjedhurin, në asnjë rast për ta tallur atë gjatë marrëdhënies seksuale dhe të përpiqet ta qetësojë të dashurin e saj me ndihmën e masazhit, shëtitjeve në mbrëmje, një dhuratë të këndshme dhe gjëra të tjera.

Arsyet e përditshme

Zakonet e këqija, mënyra e jetesës së gabuar, ushqimi i pabalancuar dhe me cilësi të dobët mund të ndikojnë në mosfunksionimin e organeve gjenitale. Ndikimi negativ i këtyre faktorëve është i dukshëm:

 • duhani dhe alkooli dëmtojnë rrjedhën e gjakut;
 • ushqimi i hedhurinave provokon zhvillimin e fryrjes, një shkelje të jashtëqitjes normale;
 • kequshqyerja çon në mbipesha dhe diabeti;
 • një mënyrë jetese e ulur çon në formimin e stanjacionit në organet e legenit.

Për të hequr qafe arsye të tilla është mjaft e thjeshtë. Thjesht duhet të aplikoni pak forcë vullneti dhe të filloni të udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme.

Parandalimi dhe trajtimi

E rëndësishme! Me zgjimin e përshpejtuar, para së gjithash, duhet të shihni një mjek.

Ndoshta mjeku do të përshkruaj ilaçe, ointments, gels, ose do të përshkruaj një operacion të bazuar në gjendjen e trupit tuaj.

Në të gjitha rastet, ekspertët rekomandojnë respektimin e masave të thjeshta parandaluese që do të ndihmojnë jo vetëm që të normalizohet aktiviteti seksual, të sjellë një ngritje në një gjendje normale, por edhe të përmirësojë cilësinë e jetës.

Si të shpëtoni nga një mbledhje e shpejtë:

 1. Kryeni një grup ushtrimesh që normalizojnë qarkullimin e gjakut në organet e legenit.
 2. Keni një jetë seksuale të rregullt dhe të mbrojtur.
 3. Hani drejt.
 4. Hiqni zakonet e këqija.
 5. Humbni peshë nëse jeni mbipeshë.
 6. Ecni më shpesh jashtë.
 7. Shkoni për sport.
 8. Zgjatni foreplay tuaj me një partner.
 9. Nuk ka nevojë që menjëherë të filloni marrëdhëniet seksuale pas zgjimit.
 10. Mos u nervozoni nëse eksitimi ka ndodhur së shpejti ose, anasjelltas, është vonuar. Në raste të izoluara, kjo është normale.
 11. Gjithmonë trajtoni infeksionin ose inflamacionin plotësisht.
 12. Shikoni mjekun tuaj me kohë, mos e vononi vizitën.

Video të dobishme

Përmbledh

Arritja e shpejtë është një sëmundje e zakonshme që i përgjigjet mirë trajtimit. Mund të shfaqet për një numër arsyesh që trajtohen ndryshe. Në rastin e një shfaqjeje të vetme të eksitimit të hershëm, nuk duhet të bëni panik, por nëse rishfaqeni, menjëherë duhet të kontaktoni një specialist.

Për të zvogëluar rrezikun e këtij problemi, ndiqni rregulla të thjeshta parandalimi.

Cilat janë shkaqet e një mbledhje të shpejtë te burrat

Për secilën çift, intimiteti është një mundësi për t’i dhënë kënaqësi njëri-tjetrit dhe e përjetojnë vetë. Por ndodh që një burrë të ketë një mbledhje shumë të shpejtë. Kjo shqetëson të dy partnerët, krijon shumë probleme psikologjike.

Vlen të përmendet se në një ngritje të shpejtë nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Kjo nuk është një patologji, por edhe sekondat më të vogla të një shpërthimi të shpejtë mund të ulin vetëvlerësimin e një njeriu.

Faktorët provokues

Një mbledhje është një tregues i shëndetit të seksit më të fortë. Treguesi i përkohshëm është thjesht individual, gjithçka varet nga energjia seksuale, trupi i një burri. Sipas statistikave mesatare, mesatarisht, eksitimi nuk duhet të jetë më pak se dy minuta.

Por pse ndodh një mbledhje e shpejtë:

 1. Karakteristikat anatomike – patologji në strukturën e penisit, phimosis dhe më shumë.
 2. Karakteristikat fiziologjike. Një burrë vuan nga sëmundje të caktuara, duke rezultuar në një mbledhje të shpejtë.
 3. Faktorët psikologjikë – streset e shpeshta, tejkalimi, depresioni, marrëdhëniet e dobëta me partnerin.
Erofertil  Sa kohë duhet të zgjasë një ereksion

Me një ngritje të shpejtë, një njeri përjeton shqetësim të rëndë, shfaqen probleme në jetën e tij seksuale.

Si të mbroheni?

Një mbledhje e shpejtë gjatë marrëdhënies seksuale shkakton shumë pyetje dhe ankth. Pse po ndodh kjo? A është e mundur të ndikosh në këtë proces? Si për të zgjatur eksitimin apo jo metoda për këtë?

Në shumicën e rasteve, një burrë mund ta zgjidh problemin më vete. Por nuk mjafton vetëm të mësosh të kontrollosh emocionet dhe trupin tënd, megjithëse kjo gjithashtu mund të jetë arsyeja për një mbledhje të shpejtë gjatë marrëdhënies seksuale.

Muskulacioni merr pjesë aktive gjatë intimitetit: kur shtrydhni muskujt e lëmuar, shfaqet presioni i nevojshëm për një ngritje të plotë. Por, për fat të keq, jo të gjithë burrat i kushtojnë vëmendjen e duhur tonin e muskujve. Në gjendjen e tyre të dobësuar, është mjaft e vështirë të kontrolloni dhe mbani presionin e gjakut, kjo është arsyeja pse ndodh një mbledhje e shpejtë, ngacmimi zhduket para se të fillojë. Në mënyrë që të mos ndodhë kjo, është e nevojshme të angazhohet në forcimin e muskujve, një njeri duhet të përfshihet rregullisht në ushtrime fizike.

Puna në të cilën vazhdimisht duhet të uleni «në pikën e pestë» gjithashtu çon në ngecje të gjakut, duke rezultuar në probleme në jetën seksuale. Ekziston një spazëm i enëve të gjakut, gjaku nuk qarkullon plotësisht. Në këtë rast, për të rifilluar marrëdhëniet e plota seksuale, rekomandohet të ndryshoni stilin e jetës tuaj.

Si të qëndrojmë në majë?

Do njeri që është përballur me një problem të tillë si një ngritje e shpejtë mund ta zgjidhë atë në disa mënyra:

 1. Ushtrime speciale.
 2. Marrja e medikamenteve.
 3. Ndryshimi në dietë.
 4. Ndikimi psikologjik.

Në jetën seksuale, duke iu nënshtruar rregullave të caktuara, do të vijnë ndryshime të këndshme.

ushtrime

Për dallim nga shumë ilaçe, është shumë më e lehtë të kryeni ushtrime – kjo është një metodë e sigurt që ju lejon të zgjatni zgjimin. Nëse bëni gjimnastikë duke respektuar rregullisht të gjitha rregullat, atëherë suksesi do të garantohet. Failuredo dështim në këtë grafik nuk do të sjellë rezultat. Kjo është arsyeja pse për të zgjidhur problemet ekzistuese është e nevojshme të luani sporte çdo ditë.

Ushtrimet më të thjeshta:

 1. Shtrihuni në shpinë përkulni gjunjët.
 2. Tërhiqni këmbët në mollaqe.
 3. Një burrë duhet të thith thellë, pas së cilës me duart e tij duhet të përpiqeni të përhapni këmbët, mos harroni të rezistoni.

Për të forcuar muskujt e penisit, ky ushtrim duhet të kryhet të paktën tre herë në ditë.

medikamente

Në mënyrë që një ngritje e plotë të kthehet përsëri, shkaqet e dobësimit të tij duhet të eliminohen. Para se të merrni ndonjë ilaç, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Shtë e mundur të rritet zgjimi, dhe për këtë është e pamundur të kufizohet vetëm në ushtrime. Produktet më të njohura sot janë Viagra dhe Sildenafil. Për penisin, ato janë efektive, ka një zgjerim të enëve të gjakut.

Viagra eliminon shkaqet që kontribuojnë në dobësimin e një ereksioni dhe e bëjnë atë të shpejtë. Sildenafil jep oksid nitrik në cavernosa korporatës, përmirëson qarkullimin e gjakut, muskujt e lëmuar mund të pushojnë plotësisht.

Për të rritur kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale, një burrë mund të marrë Cialis. Ilaçi vepron saktësisht në të njëjtën mënyrë si ilaçet e treguara më lart, rezultati ruhet për 36 orë. Sidoqoftë, vlen të përmendet se në mënyrë që një mbledhje të jetë e fortë, një burrë duhet të përjetojë ngjallje seksuale natyrore.

Farmakologjia prodhon gjithashtu ilaçe që eliminojnë shkaqet e dobësimit të ereksioneve. Kështu, për shembull, Levitra tejkalon disa herë Viagrën. Ju mund të rrisni kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale edhe nëse nuk ndiqni ushqimin e duhur. Sidoqoftë, një njeri nuk duhet të eksperimentojë me shëndetin e tij në këtë mënyrë, pasi ekzistojnë disa kufizime:

 1. Sëmundja e veshkave dhe problemet me presionin.
 2. Jo shumë kohë më parë u pësua një sulm në zemër ose goditje në tru.
 3. Sëmundjet e syrit.

Para se të merrni ilaçin dhe të zgjidhni problemet tuaja, rekomandohet të konsultoheni me një specialist.

Ushqimi i duhur

Shumë afrodiziakë natyrorë mund të zëvendësojnë ilaçet dhe të zgjidhin problemet që shfaqen gjatë marrëdhënies seksuale. Shtë e mjaftueshme për të normalizuar dietën e dietës tuaj. Produktet pozitive janë si më poshtë:

 1. Qepë, hudhër – rekomandohet t’i hani ato të paktën disa herë në javë.
 2. Erëza – kardamom, piper i kuq. Shtojini ato në vaktin tuaj, pasi nuk është e lehtë të hani në formën e tij të pastër!
 3. Ushqim deti – havjar i zi ose i kuq, gocë deti.

Ndonjëherë kënaq veten me çokollatë të errët. Sa për alkoolin, pirjen e duhanit dhe drogën, kjo nuk duhet të jetë. Mbi të gjitha, është varësia që është një nga problemet kryesore që ndikon në një mbledhje të shpejtë.

Rekomandimet e psikologëve

Ereksionet e shpejta prekin burrat e të gjitha moshave. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që kanë pak përvojë në marrëdhënie seksuale. Gjë është se ata nuk dinë saktësisht si të sillen me një grua, si të japin kënaqësi dhe çfarë saktësisht duhet të bëhet gjatë intimitetit.

Sidoqoftë, nuk duhet të keni frikë nga marrëdhëniet seksuale. Jepini vetes mundësinë për të shijuar preludet, me nxitim për të futur një anëtar në vaginë nuk rekomandohet. Duke mësuar të frenoni dëshirën tuaj, ju mund të stërvitni muskujt e penisit, eksitimi do të bëhet edhe më i madh.

Ju nuk mund të bëni lëvizje të papritura gjatë seksit, duke ndjerë se kulmi i kënaqësisë do të vijë, ju duhet të bëni pauzë pak. Këtë pauzë kushtojini preludeve, pas pesë deri në dhjetë minutash, vazhdoni të bëni seks përsëri. Kështu, ju mund të zgjasni ndjeshëm kohën për të bërë dashuri.

Në mënyrë që mbledhja të jetë e plotë dhe problemet me të nuk lindin, një mashkull duhet të bëjë seks rregullisht dhe mundësisht me një partner. Në këtë mënyrë, mund të mësohet të kontrolloni ngjalljen dhe ngritjen.

Shahinclub Shqipëri