Impotencë me cilin mjek duhet të kontaktojë

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Cili mjek trajton impotencën tek burrat?

Ulja e potencialit dhe mosfunksionimi ngrerë është një problem delikat që kërkon vëmendje të menjëhershme mjekësore. Problemi mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme që së pari duhet të eliminohen në mënyrë që trajtimi i mosfunksionimit të jetë i suksesshëm. Vështirësia është se jo të gjithë e dinë se cili mjek trajton impotencën tek burrat. Problemi i zgjedhjes së një specialisti për t'u adresuar parandalon trajtimin në kohë. Për të kuptuar saktësisht se me cilin mjek duhet të bëni një takim, së pari duhet të kuptoni shkaqet e mosfunksionimit ereksion. Ju mund ta bëni vetë.

Shkaqet më të zakonshme të impotencës

Për të kuptuar se cili mjek duhet të kontaktojë një njeri me impotencë, duhet të kuptoni shkaqet e kësaj shkelje. Doctordo mjek fillon trajtimin e impotencës vetëm pas një ekzaminimi të plotë të pacientit dhe një analizë të hollësishme të faktorëve që shkaktuan zhvillimin e sëmundjes.

Impotenca është e ndarë në disa lloje:

 • organik;
 • psikologjike;
 • mjekim;
 • mekanike.

Pafuqia organike është një problem i shkaktuar nga dëmtimi i rrjedhjes së gjakut në arteriet e penisit. Shkelja mund të shoqërohet me një ndryshim në enët e gjakut (pafuqi vaskulare), dëmtim të mbaresave nervore ose shkelje të mekanizmit të ngacmimit (forma neurogjenike e sëmundjes). Pafuqia organike gjithashtu përfshin një problem për shkak të mungesës hormonale ose një rënie në prodhimin e testosteronit.

Pafuqia psikologjike është një nga llojet më të zakonshme të mosfunksionimit ngrerë tek burrat e rinj. Mund të shoqërohet me komplekse, vetë-dyshim, frikë nga zhgënjimi i partnerit. Pafuqia psikologjike gjithashtu përfshin çrregullime të sistemit nervor të vërejtur në depresion dhe neurozë.

Forma mjekësore e impotencës shoqërohet me dëmtim të rrjedhës së gjakut në penis gjatë marrjes së ilaçeve. Më shpesh, kjo çrregullim shkaktohet nga ilaçe antihipertensive, ilaçe që pengojnë aktivitetin e sistemit nervor (qetësuesit), dhe ilaçe psikoaktive (ilaqet kundër depresionit, qetësuesit).

Pafuqia mekanike shoqërohet me dëmtime të organeve gjenitale. Zhvillohet pas bruizave të skrotumit, zhvendosjes së testikut, frakturës së penisit.

Pafuqia mund të jetë si rezultat i patologjive të sistemit gjenitourinar, dhe si rezultat i sëmundjeve të organeve të tjera

Pafuqia sekondare mund të jetë rezultat i një numri sëmundjesh, duke përfshirë:

 • hipertensioni dhe hipotensioni;
 • diabeti mellitus;
 • epilepsia;
 • ndërprerja e gjëndrës tiroide;
 • prostatitis;
 • varicocele;
 • adenoma e prostatës.

Mjekët që trajtojnë impotencën janë specialistë që diagnostikojnë dhe përshkruajnë trajtim për sëmundje që shkaktojnë ulje të funksionit seksual.

Për të kuptuar se çfarë lloji të çrregullimit, pse u shfaq mosfunksionimi ngrerë dhe cili mjek do t'ju ndihmojë për të përballuar problemin, duhet të merrni parasysh me kujdes simptomat. Pafuqia mjekësore është disi e lidhur me marrjen e drogës. Këtu duhet të mendoni pasi të merrni se cilat ilaçe filluan problemet. Pafuqia psikologjike manifestohet papritur, ndërsa një mashkull mund të humbasë plotësisht jo vetëm mundësinë, por edhe dëshirën për të bërë seks. Simptomat e impotencës organike zhvillohen ngadalë, me një rritje graduale. Nëse është shkaktuar nga sëmundje të tjera, shenjat e tjera duhet të jenë të pranishme.

Pafuqia: cili mjek do të ndihmojë?

Impotenca trajtohet nga një urolog, androlog ose seks-terapist. Në mjekësi, një mjek që trajton vetëm mosfunksionimin erektil nuk ekziston. Secili nga këta specialistë merret me një numër problemesh, në një mënyrë ose në një tjetër, në lidhje me shëndetin e burrave.

Kush trajton paaftësi ose paaftësi ngrerë dhe siç e thërret mjeku do të varet vetëm nga shkaku i problemit. Në disa raste, do t'ju duhet të drejtoheni te specialistët të cilët, siç duket, nuk janë të përfshirë në zgjidhjen e problemeve të shëndetit seksual të meshkujve. Kjo është e nevojshme kur sëmundja shkaktohet nga diabeti, hipertensioni ose sëmundje të tjera.

Cili mjek trajton impotencën tek burrat: urolog

Përveç problemeve me fuqinë, urologu merret me sëmundje të traktit urinar te burrat dhe gratë

Specialisti i parë që këshillohet është urolog. Nëse një njeri dyshon se me cilin mjek duhet të konsultohet nëse mosfunksionimi ereksion është shqetësues dhe shoqërohet me manifestime fiziologjike, duhet të vizitohet një urolog. Ky specialist është i përfshirë në:

 • sëmundjet e gjëndrës së prostatës;
 • problemet me funksionin riprodhues të mashkullit;
 • disa sëmundje të veshkave;
 • patologjitë e fshikëzës;
 • sëmundjet infektive të sistemit gjenitourinar mashkullor.
Erofertil  Tofarë duhet të bëni nëse një ngritje në një plazh nudist

Nëse ereksioni është i dobët, ka një shkelje të derdhjes, ka dhimbje, ky mjek do të ndihmojë në përcaktimin e shkakut të mosfunksionimit ngrerë. Urologu i afrohet këtij problemi nga një këndvështrim patologjik. Ai do të bëjë një diagnozë të plotë të sistemit gjenitourinar, do të analizojë kulturën bakteriale të sekretimit të prostatës, ultratinguj të prostatës dhe fshikëzës. Për më tepër, një studim i përcjellshmërisë së enëve të penisit, duke siguruar një nxitim të gjakut dhe arritjen e një mbledhje.

Nëse gjenden ndonjë sëmundje dhe çrregullim sipas profilit të urologut, mjeku do të përshkruaj një trajtim gjithëpërfshirës. Në rast se pas ekzaminimit nuk janë identifikuar shqetësime organike, ai do t'i referohet një specialisti tjetër.

Kur do të ndihmojë andrologu?

Në fakt, andrologu dhe urologu janë i njëjti specialist. Me një përjashtim, urologu merret me problemet e fshikëzës dhe veshkave te gratë, dhe andrologu përqendrohet në trajtimin e vetëm sistemit urogjenital mashkullor.

Kompetenca e andrologut përfshin trajtimin e sëmundjeve të mëposhtme:

 • prostatiti dhe adenoma e prostatës;
 • infertiliteti mashkullor;
 • mosfunksionim ngrerë;
 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Cili mjek do të ndihmojë me impotencë varet nga ajo specializim që ka specialisti në klinikën më të afërt, dhe për më tepër, specialiteti i mjekut shpesh quhet "androlog". Ky mjek që vijon ndihmon në kurimin e impotencës të shkaktuar nga sëmundje të ndryshme dhe çrregullime në funksionimin e sistemit vaskular të organeve gjenitale, i cili quhet impotencë organike.

Androlog – ekskluzivisht mjek mashkull

Cili mjek do të kurojë mosfunksionimin erektil: një terapist seksi

Një terapist seksi ose seksolog është një specialist që e konsideron më shumë problemin e impotencës nga pikëpamja psikologjike, sesa nga një fiziologjik. Mjeku do të ndihmojë në rastet e mëposhtme:

 • derdhje shumë shpejt;
 • mungesa ose ulja e zgjimit;
 • pafuqi psikologjike;
 • shkelja e derdhjes;
 • mungesa e kënaqësisë pas marrëdhënieve seksuale;
 • anhedonia orgazmike te burrat.

Përveç kësaj, një seksolog është i shqetësuar me humbjen e interesit seksual tek një bashkëshort. Ky mjek mund të vizitohet si me gjysmën e dytë, ashtu edhe në mënyrë të pavarur. Një seksolog do të ndihmojë në identifikimin e shkaqeve psikologjike të çrregullimit. Mjeku ndihmon për të kapërcyer komplekset dhe frikën që lidhen me anën intime të jetës familjare, dhe gjithashtu ndihmon bashkëshortët të gjejnë terren të përbashkët me temperamente seksuale të papajtueshme.

Kontakti i një seksolog gjithashtu duhet të jetë në shkelje të ndjesive pas derdhjes. Shpesh, orgazma e dobët ose mungesa e kënaqësisë fizike dhe psikologjike pas seksit tregojnë një problem në lindje që kërkon trajtim në kohë, pasi mund të zhvillohet në pafuqi psikologjike.

Për arsye psikologjike të impotencës, mund të vini me një grua

Mjekë të tjerë që mund të ndihmojnë

Në rast të mosfunksionimit ngrerë, së pari duhet të kontaktoni një androlog urolog. Ky specialist do të zhvillojë një diagnozë gjithëpërfshirëse dhe do të ndihmojë për të diagnostikuar dhe identifikuar me saktësi shkakun e shkeljes. Sidoqoftë, urologu mund ta referojë pacientin te mjekët e tjerë:

Konsultimi i kardiologut është i domosdoshëm për hipertensionin tek burrat. Marrja e medikamenteve për të ulur presionin e gjakut mund të shkaktojë mosfunksionim ngrerë.

Konsultimi i endokrinologut është i domosdoshëm në dy raste – me diabet mellitus, i cili mund të shkaktojë mosfunksionim ngrerë, dhe me shkelje të dyshuar të prodhimit të hormoneve seksuale mashkullore. Gjithashtu, disa sëmundje të gjëndrës tiroide mund të shkaktojnë zhvillimin e problemeve me ereksionin.

Një këshillim neurolog është i nevojshëm për impotencën neurogjenike. Kjo formë e sëmundjes zhvillohet për shkak të dëmtimit dhe prishjes së mbaresave nervore të penisit ose receptorëve që ndodhen në shpinë lumbare. Nëse ka një mosfunksionim në qendrat e trurit përgjegjës për zgjimin seksual, do t'ju duhet të konsultoheni me këtë specialist.

Një seksolog mund t'ju drejtojë tek një psikiatër, nëse identifikoni shkelje serioze në punën e psikikës. Me depresion, neurozë, sjellje devijante dhe sëmundje të tjera, do të kërkohet terapi me ilaçe, e cila është e përshkruar nga një psikiatër.

Duke ditur se cili mjek merret me problemet e ereksionit dhe impotencën, nuk duhet të vonohet vizita në klinikë. Zbulimi në kohë i shkaqeve të impotencës luan një rol shumë të rëndësishëm në trajtimin dhe përcakton parashikime të mëtejshme për rivendosjen e funksionit seksual.

Deri më 10 gusht, Instituti i Urologjisë, së bashku me Ministrinë e Shëndetësisë, zhvillojnë programin "Rusia pa prostatiti". Në kuadrin e së cilës ilaçi Predstanol është në dispozicion me një çmim preferencial prej 99 rubla. , të gjithë banorët e qytetit dhe rajonit!

Një shpëtimtar i vërtetë mashkull, ose cili mjek trajton problemet me fuqinë

Me shfaqjen e mosfunksionimit ngrerë te një njeri, menjëherë lind pyetja: cili mjek trajton problemet me potencialin?

Kur një përfaqësues i seksit më të fortë është i ri, aktiv dhe plot energji, ai nuk mendon se çfarë pasojash sjellin zakonet e këqija, ushqimi i pabalancuar dhe një mënyrë jetese e ulur.

Si rregull, një person fillon ta kuptojë këtë kur shfaqen keqfunksionimet e para në punën e organeve të brendshme. Burrat janë duke përjetuar pafuqi të rëndë, dhe kjo është ajo që ju bën të konsultoheni menjëherë me një mjek.

Cili është emri i mjekut që trajton problemet me potencialin?

Pafuqia është një problem shumë delikat. Menshtë e vështirë për burrat të flasin për këtë temë. Për të përmirësuar një mbledhje, duhet të dini se me cilët mjekë duhet të konsultoheni.

Androlog dhe urolog

Sapo një njeri zbulon një shkelje të funksionit ngrerë, ai menjëherë duhet të kontaktojë një androlog urolog.

Ky mjek do të jetë në gjendje të përcaktojë praninë e problemeve me potencë. Së pari, mjeku do të mbledhë një anamnezë dhe do t'i bëjë pacientit pyetje të caktuara.

Kjo do të ndihmojë specialistin të zbulojë shkakun e përkeqësimit të shëndetit. Nëse një njeri viziton një androlog për herë të parë, atëherë me siguri nuk do të jetë shumë i përshtatshëm për të që të flasë për problemet e tij intime. Në këtë rast, mjeku do të ofrojë plotësimin e një pyetësori.

Përgjigjet e marra do të ndihmojnë specialistin të bëjë diagnozën e saktë. Për më tepër, pacienti do të duhet të kalojë testet e duhura. Ato janë të përshkruara për të përjashtuar sëmundje të një natyre infektive.

Në raste të rralla, bëhet një test farmaceutik – një studim i enëve të gjakut të penisit. Kjo bën të mundur identifikimin e shkeljeve të mundshme të rrjedhës dhe rrjedhës së gjakut.

Erofertil  Farë duhet të hani në mënyrë që një mbledhje të jetë më e mirë

Nëse të gjitha studimet tregojnë se burri është plotësisht i shëndetshëm, atëherë mjeku mund të sugjerojë që rrënja e problemeve me funksionin erektil qëndron në gjendjen psiko-emocionale të një personi.

Me shumë mundësi, mjeku do t'i referohet pacientit te një terapist seksi.

sexologist

Specializimi i një terapist seksi është probleme mendore që lidhen me jetën seksuale. Mjekët e quajnë këtë mosfunksionim ngrerë psikogjen.

Një rënie e fuqisë shoqërohet jo vetëm me shëndetin fizik të burrit, por edhe me komplekset e tij. Për shembull, një derdhje e parakohshme që ka ndodhur dikur në një sfond stresi bën që njeriu të jetë i pasigurt për veten dhe forcën e tij.

Ai është i shqetësuar se një dështim i ngjashëm do të ndodhë përsëri. Shumë shpesh, problemet me fuqinë shfaqen kur ndryshojnë partnerët. Dhe është më mirë t'i zgjidhni ato së bashku: domethënë duhet të vini tek një specialist me të dashurin tuaj.

psikoterapist

Për seksin më të fortë, fuqia është një tregues i mashkullorisë dhe forcës.

Nëse shfaqet mosfunksionim ngrerë, njeriu ndihet i pasigurt dhe i prekshëm. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vizitoni një terapist kur bëni probleme me problemet seksuale.

Mjekët e dinë termin mjekësor "impotencë psikologjike" – gjendje e shkaktuar nga përvoja të shumta psikologjike. Si mund të provokohet përkeqësimi i funksionit ngrerë nga këndvështrimi i psikologjisë?

Si rregull, ekzistojnë disa arsye:

 1. seks i keq Të gjithë e mbajnë mend përvojën e parë seksuale. Sidomos nëse diçka shkoi keq, dhe për shkak të kësaj, burri u shfaq komplekse dhe vetë-dyshim. Për dëmtimin e fuqisë, eksitimi i vogël është i mjaftueshëm. Nga përvojat, një mbledhje, një eksitim i fortë zhduket dhe ndodh derdhje e parakohshme;
 2. frikë nga shfaqja e partnerit të papërvojë seksualisht. Shumë burra kanë frikë se nuk do të jenë në gjendje t’i japin kënaqësi një gruaje dhe ta sjellin atë në orgazëm;
 3. qortime të vazhdueshme dhe kritika nga i dashuri. Mjaft të çuditshme, por burrat janë natyra shumë të ndjeshme. Dhe gjithçka që lidhet me seksin është shumë e rëndësishme për ta. Themshtë e pakëndshme për ta të dëgjojnë përhumbje dhe pakënaqësi nga gruaja që ata duan. Për më tepër, një njeri mund të kujtojë të gjitha fjalët e pakëndshme për jetën;
 4. antipati e vetëdijshme ose e pavetëdijshme ndaj një gruaje. Nëse një djalë nuk ndjen simpati për një vajzë, atëherë ngjallja seksuale nuk do të ndodhë.

Kjo listë e çrregullimeve psikologjike është larg nga e plotë. Por të gjitha rastet e mësipërme hyjnë nën të ashtuquajturin sindromë ankthi të dështimit seksual.

Masat diagnostikuese të përcaktuara nga mjekët për të zbuluar impotencën

Sipas mekanizmit të zhvillimit, shkelja mund të jetë vaskulogjene (vaskulare), neurogjenike dhe hormonale.

Një studim i hollësishëm i të dhënave të mbledhura mund të zbulojë një ose më shumë sëmundje që lidhen me funksionin riprodhues.

Me mosfunksionim ngrerë, është e rëndësishme që andrologu të bëjë një ekzaminim të pacientit. Ekzaminimi fizik bëhet me fokus në vlerësimin e sistemeve endokrine, kardiovaskulare, urinare, riprodhuese dhe nervore.

Afrimet në trajtimin e impotencës tek burrat

Suksesi në trajtim varet nga zbulimi në kohë i sëmundjes që provokoi impotencë.

Sigurisht, përballimi i mosfunksionimit erektil të një natyre psikogjene tek një i ri është pa dyshim më i lehtë sesa, për shembull, me impotencë të rëndë që vjen nga një operacion për të hequr prostatën.

Nëse arsyeja e uljes së potencialit qëndron në pasigurinë dhe frikën nga intimiteti, atëherë pacientit do t'i përshkruhet psikoterapia.

Gjithashtu, për të eleminuar problemin, në varësi të arsyes së mungesës së ereksionit, përdoren ilaçe të caktuara, terapi me vakum, masazh, terapi ushtrimore, valë shoku.

Ne trajtojmë sëmundjet mashkullore: cili mjek trajton fuqinë tek burrat

Ndërprerjet në funksionin erektil vërehen jo vetëm tek burrat e pjekur, por edhe te burrat nën moshën 40 vjeç. Kjo ndikon negativisht në gjendjen psiko-emocionale, çon në një përkeqësim të jetës familjare.

Për të eleminuar në kohë sëmundjen, duhet të dini se cili mjek trajton fuqinë tek burrat dhe origjinën e shkeljes.

Terminologjia themelore

Potenca përcaktohet nga aftësia për të kryer plotësisht marrëdhënie seksuale.

Ai konsiston në:

 1. Shkalla e shfaqjes së ngacmimit.
 2. Koha e kohëzgjatjes së koitusit.
 3. Shkalla e tensionit të penisit.
 4. Kursi i kontaktit seksual.

Një përgjithësim i të gjithë treguesve përcakton termin "potencë". Karakteristikat e saj kryesore përfshijnë stimulimin e organit gjenital mashkullor dhe mundësinë e marrëdhënies seksuale.

Pafuqia, mosfunksionimi ngrerë – gjendje e shkaktuar nga paaftësia e një anëtari për të qenë në një gjendje të ngacmuar dhe për ta ruajtur atë për periudhën kohore që kërkohet për të kryer marrëdhënie seksuale.

Një numër i madh i pjesës mashkullore të popullatës së moshave të ndryshme përballen me probleme mashkullore. Ato mund të jenë të përkohshme dhe sistematike. Me dështime të përsëritura, nuk duhet të shtyni një vizitë te një specialist i cili është i angazhuar në trajtimin e këtij problemi.

Arsyet e dobësimit të fuqisë

Pafuqia seksuale është për shkak të shumë arsyeve, eleminimi i të cilave do të ndihmojë nëse jo të shpëtoni plotësisht nga problemi, atëherë përmirësoni ndjeshëm gjendjen e pacientit. Faktorët kryesorë janë:

 • sëmundjet kronike;
 • dëmtimi i organit gjenital;
 • marrja e drogës, anabolikët;
 • trashje, rraskapitje;
 • abstenim i gjatë nga marrëdhëniet seksuale;
 • gjendje psiko-emocionale.

E rëndësishme! Përdorimi i anabolikëve steroide çon në shkelje serioze të funksionit ngrerë. Në fazat fillestare të marrjes së tyre, forca e mashkullit është në rritje, por më pas çon në një përkeqësim gradual të fuqisë dhe fillimin e dobësisë seksuale.

Simptomat e impotencës

Shqetësimet për shëndetin seksual të meshkujve shkaktohen nga këto simptoma:

 • Përkeqësimi dhe mungesa e plotë e zgjimit. Flet për pamundësinë e një njeriu në moshë riprodhuese për të sjellë një anëtar në gjendjen e nevojshme gjatë një dëshire të fortë.
 • Ngjallje jo e plotë. Pamundësia e një organi gjenital të zgjeruar për të arritur ngurtësinë e kërkuar për koitus.
 • Nuk është e mundur që penisi të mbahet i ngazëllyer për kohën e nevojshme për marrëdhënie normale.
 • Orgazmë e parakohshme te burrat me përvojë.
 • Arritja e pavullnetshme gjatë natës dhe në mëngjes mungon.
 • Shtytja seksuale është zvogëluar ose mungon, gjendja karakterizohet nga impotenca seksuale.

Një mjek mashkull shëndetësor është në gjendje të bëjë një përfundim kur ndodhin një ose më shumë simptoma. Me manifestime të simptomave më të mëdha, do të jetë më e vështirë të eliminohet zhvillimi i sëmundjes.

Erofertil  Affectsfarë ndikon në fuqinë tek burrat.Potësia e qëndrueshme është e garantuar.

Vetë-kënaqësia shkakton impotencë, e cila është e përzier ose psikoorganike në natyrë.

Nuk është e dëmshme ose e padobishme.

Me një abstenim të zgjatur, i cili është i dëmshëm për shëndetin, vetë-kënaqësia mund të jetë e dobishme, por nuk duhet të bëhet një zëvendësues për kontakt të plotë seksual.

Vetë-ngacmimi çon në ejakulim inferior, dhe ngecja e spermës zvogëlon funksionin e testeve dhe provokon shfaqjen e pafuqisë.

Kush trajton impotencën?

Potenciali i dobët ndodh nën ndikimin e shkaqeve të ndryshme, dhe ndonjëherë pacienti nuk e ka idenë kush trajton fuqinë tek burrat. Përkeqësimi i tij është i përkohshëm dhe ndodh për shkak të rraskapitjes nervore, stresit, punës së tepërt.

Në raste të tilla, do të jetë e mjaftueshme për t'u çlodhur plotësisht, për të marrë vitamina për të forcuar trupin, për të rikthyer forcën.

Me një natyrë sistematike ose të zgjatur të devijimeve, një vizitë te një specialist që trajton sëmundjet mashkullore është një domosdoshmëri.

Shumë burra nuk e dinë se cili mjek trajton problemet me potencialin ose me kë të kontaktojë në rast të devijimeve.

Ndikimi i faktorëve të ndryshëm në dështimet seksuale çon në faktin se jo vetëm një mjek i shëndetit mashkull merr pjesë në trajtim, por një numër specialistësh.

Në rast të sëmundjes gjenitale, një burrë duhet të këshillohet me:

 • urolog,
 • Andrologist,
 • psikoterapist
 • terapist seksi.

Përveç këtyre mjekëve, do të jetë e detyrueshme që burrat të marrin vizitë nga një kardiolog, endokrinolog, neuropatolog, terapist për të identifikuar sëmundjet që ndërhyjnë ose përkeqësojnë jetën seksuale.

sexologist

Përfaqësuesit e gjysmës së fortë me impotencë inkurajohen që të konsultohen me një terapist seksi, edhe nëse shkeljet kanë ndodhur si rezultat i sëmundjeve inflamatore, kardiovaskulare, sëmundjeve të një natyre të ndryshme.

Një ekzaminim i plotë nga një terapist seksi është i nevojshëm në rastet e:

 • ulje e dëshirës seksuale;
 • dështime të derdhjes;
 • mungesa e eksitimit, orgazmës;
 • frikë, ankth gjatë koitusit.

Për të vendosur një diagnozë, një mjek mashkull bisedon me pacientin për problemet e mashkullit për të identifikuar shkaqet që e shqetësojnë atë.

Si një ekzaminim shtesë, është përshkruar një ultratinguj i penisit, i cili informon për rrjedhën e gjakut në organet riprodhuese, urinën dhe testet venoze të gjakut për sasinë e hormoneve.

Sipas rezultateve të ekzaminimeve, një mjek që trajton devijimet e një natyre seksuale jo vetëm që mund të forcojë fuqinë, por edhe ta rivendosë atë përmes përdorimit të terapisë së ilaçeve, fizioterapisë ose metodave psikoterapeutike.

Merrni shënim! Kontaktimi me kohë i një mjeku për të gjetur dhe eliminuar shkaqet që çojnë në një ulje të fuqisë, do të shmangë dëmtimet serioze.

Me cilin mjek duhet të kontaktoj nëse një mbledhje është dobësuar pa ndonjë arsye të dukshme?

Në raste të tilla, duhet të shkoni te një specialist i cili quhet androlog. Ky është një mjek që trajton patologjitë e sistemit riprodhues të mashkullit.

Për të gjetur arsyet që provokuan devijime ngrerë, mjeku bisedon me penisin me pacientin.

Për të krijuar një pamje të detajuar klinike, andrologu e drejton pacientin drejt një ekzaminimi me ultratinguj të testeve, prostatës dhe veshkave.

Pas ekzaminimit, terapia është e përshkruar.

Këshillat e andrologut gjithashtu do të jenë të dobishme nëse vështirësitë me ereksionin provokohen nga një gjendje e paqëndrueshme psikologjike. Kjo për faktin se rifillimi i funksionit seksual kërkon një trajtim gjithëpërfshirës që ndërthur teknika të shumta.

Shfaqja e vështirësive seksuale shtron një pyetje për burrat: cili mjek trajton impotencën? Shpesh një ekzaminim dhe trajtim i mëvonshëm i organeve gjenitourinare kryhet nga një urolog, sepse keqfunksionimet në punën e tyre çojnë në një përkeqësim në mbledhje.

Së pari, një mjek i shëndetit mashkull ekzaminon me kujdes organet gjenitale të jashtme të burrit, bën teste (një shtupë uretrale për të ekzaminuar mikroflora, gjak dhe urinë) dhe bisedon me pacientin.

Sipas rezultateve të studimeve klinike, është vendosur një diagnozë e saktë dhe është përcaktuar një trajtim gjithëpërfshirës, ​​bazuar në specifikat e sëmundjes.

Kombinimi i terapisë së ilaçeve, fizioterapisë dhe ushtrimeve të fizioterapisë jep rezultate të shkëlqyera në një kohë të shkurtër.

psikoterapist

Situatat stresuese në shtëpi dhe në punë, mungesa e pushimit të duhur, mbingarkesa emocionale, lodhja e vazhdueshme fizike çojnë në probleme me zgjimin.

Në raste të tilla, burrat duhet të dinë se kush trajton impotencën e shkaktuar nga çrregullimet mendore (nëse nuk ka sëmundje të sistemeve riprodhuese dhe sekretuese).

E rëndësishme! Një vizitë në kohë tek një terapist do të shmangë komplikimet. Përdorimi i metodave komplekse të trajtimit do të lehtësojë patologjinë në një periudhë të shkurtër kohe.

Terapisti do të ndihmojë për të përballuar frikën dhe frikën e fshehur se marrëdhënia seksuale do të jetë e pasuksesshme, të identifikojë dhe eliminojë komplekset, nëse ka. Në një gjendje të çekuilibruar, agresivitet dhe nervozizëm, përshkruhen përgatitje bimore që kanë një efekt qetësues, dhe gjithashtu zhvillohet një kurs bisedash.

Metodat e trajtimit

Ekzistojnë një larmi metodash për të eleminuar mosfunksionimin seksual.

Në varësi të gjendjes së përgjithshme dhe arsyeve, mjeku përshkruan këtë ose atë lloj trajtimi sipas fuqisë së burrave:

 1. Ilaçet me shpejtësi të lartë (Viagra, Cialis, Levitra, Ziden).
 2. Mjetet homeopatike.
 3. Injeksione përshkruhen nëse ilaçet e përshkruara më lart nuk kanë një efekt përmirësues (të kryer nën mbikëqyrjen e rreptë të mjekut që ndjek).
 4. Mjekësi alternative.
 5. Ushtrime fizioterapie.

Përdorimi i integruar i këtyre metodave do të heqë qafe problemin.

Sa më shpejt që një njeri kërkon ndihmë mjekësore, aq më efektiv do të jetë trajtimi.

Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë kryhet vetëm pasi specialisti të ketë vendosur një diagnozë të saktë me ilaçet e përshkruara nga mjeku. Vetë-mjekimi çon në pasoja negative, përkeqëson pamjen klinike të sëmundjes dhe shkakton komplikime.

Video të dobishme

Përmbledh

Për të ruajtur ose përmirësuar fuqinë mashkullore, duhet të braktisni zakonet e këqija, të mos abuzoni me vetë-kënaqësinë dhe të mbani mend, në shenjat e para të një problemi potenciali, me cilin mjek duhet të këshillohet për ekzaminim.

Ruajtja e një jete seksuale të rregullt, trajtimi në kohë i çrregullimeve të sistemit nervor, përputhja me masat e tjera parandaluese, si dhe përdorimi i ushqimeve me një sasi të madhe të vitaminës E do t'ju lejojë të shijoni një jetë të plotë seksuale.

Shahinclub Shqipëri