Probleme potenciale

Prania e një problemi me potencialin tek burrat është një pikë jashtëzakonisht e rëndësishme, e cila në asnjë rast nuk mund të injorohet. Në rast të një situate të ngjashme, është e rëndësishme të dini se cili mjek trajton këtë sëmundje, kushtojini vëmendje simptomave shoqëruese. Shtë e nevojshme të konsultoheni me një specialist sa më shpejt të jetë e mundur, për t'u marrë me diagnozën dhe trajtimin e sëmundjes. Nëse nuk bëni asgjë, lejo që situata të shkojë rastësisht, atëherë ekziston një shans – në të ardhmen, do të gjeni probleme serioze shëndetësore, si fizikisht ashtu edhe emocionalisht.

Ekziston një mendim i gabuar se problemet e mashkullit me potencialin lindin vetëm në moshën madhore dhe në pension. Sidoqoftë, siç tregon praktika, në realitet, gjithçka është e ndryshme. Dështimet e planit seksual mund të kapërcejnë absolutisht këdo, pavarësisht nga mosha dhe statusi shoqëror, përfshirë djalin e ri. Por burrat e pjekur dhe të moshuar kanë probleme më shpesh sesa burrat e rinj, kjo vjen për shkak të karakteristikave fiziologjike dhe gjendjes së shëndetit të trupit.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Arsyet psikologjike

Problemdo problem me fuqinë ka shkaqe psikologjike ose fizike. Secila prej këtyre rasteve kërkon një analizë të kujdesshme, referim tek specialistët dhe trajtim të kualifikuar. Kur dështimet shfaqen për shkak të përvojave psikologjike, shfaqet pafuqi psikologjike, ajo mund të nxitet nga sa vijon:

 1. Dështimi gjatë marrëdhënies së parë seksuale. Në fakt, shumë shpesh te djemtë problemet me potencialin lindin pikërisht gjatë marrëdhënies së parë seksuale. Shtë vetëm se disa njerëz nuk i kushtojnë vëmendje kësaj dhe jetojnë të qetë, ndërsa të tjerët janë jashtëzakonisht të etur për dështimin ose një situatë të vështirë, dhe ata nuk mund ta harrojnë këtë për shumë vite që vijnë. Ndodh që kjo situatë e pakëndshme dhe emocionet e përjetuara të mbeten në nënndërgjegjeshëm, dhe në të ardhmen të shfaqen në momentin më të pahijshëm.
 2. Frika nuk varet nga pritjet e një partneri seksual. Tensioni nervor dhe stresi i fortë emocional ndikojnë negativisht në fuqinë e mashkullit.
 3. Mungesa e tërheqjes së sinqertë ndaj seksit të kundërt. Papajtueshmëria seksuale dhe një antipati e caktuar gjithashtu mund të ndikojnë në dobinë e jetës seksuale.
 4. Kritika negative për një ish-partner ose seksual të vërtetë. Nëse një burrë i nënshtrohej kritikës dhe talljes së një natyre seksuale, atëherë ka të ngjarë që kjo të shkaktonte probleme të vazhdueshme me fuqinë.
Erofertil  Nga cila fuqi varet

Këto janë larg nga të gjitha problemet e mundshme psikologjike me potencialin; ka shumë arsye të tjera. Casedo rast duhet të konsiderohet dhe analizohet individualisht. Nëse dyshoni për impotencë psikologjike, këshillohuni menjëherë me një mjek – psikolog.

Mënyrat për të zgjidhur problemet psikologjike

Para së gjithash, duhet të analizoni me kujdes gjendjen dhe situatat tuaja në të cilat shfaqen probleme me potencialin. Shtë e nevojshme të zbuloni se cili është saktësisht burimi kryesor i shfaqjes së dështimeve seksuale. Shtë e rëndësishme të kuptoni se cilat emocione po përjetoni në këtë kohë: frikë, zemërim, shkatërrim dhe të gjeni shkakun e shfaqjes së tyre. Mjeku do t'ju bëjë të gjitha pyetjet e rëndësishme, të analizojë simptomat dhe të kryejë trajtimin e nevojshëm.

Trajtimi përbëhet nga punë e zellshme për veten; ushtrimet për të rritur vetëvlerësimin janë të rëndësishme. Një specialist me përvojë do të ndihmojë profesionalisht në zgjidhjen e problemit tuaj. Një parakusht për eliminimin e pafuqisë psikologjike është prania e një partneri seksual të besueshëm i cili gjithmonë mund të sigurojë mbështetje morale dhe fizike.

Nëse dështimi me fuqinë nuk është në asnjë mënyrë i lidhur me gjendjen psikologjike të një njeriu, atëherë është e nevojshme të kërkoni arsye të një natyre fiziologjike.

Shkaqet fiziologjike

Nëse nuk mund ta kuptoni pse ka probleme me potencialin dhe nuk ka simptoma shoqëruese që tregojnë një sëmundje, atëherë ka kuptim të njiheni me listën e arsyeve fiziologjike:

 • dëmtuar qarkullimin e gjakut në organet e legenit;
 • osteochondrosis dhe hernia intervertebrale;
 • rraskapitje nervore;
 • keqfunksionime të sistemit hormonal;
 • infeksione seksualisht të transmetueshme;
 • periudha e rehabilitimit pas operacionit;
 • mënyra e jetesës së gabuar (ilaç, alkool, ushqim i hedhurinave, pirja e duhanit);
 • marrja e medikamenteve të caktuara;
 • sporte tepër aktive.

Simptomat mund të ndodhin në mënyrë të papritur, është e rëndësishme të dini se cili mjek trajton sëmundje të tilla. Në varësi të simptomave shoqëruese, ju mund të keni nevojë për ndihmën e specialistëve të mëposhtëm: urolog, neurolog, kirurg, endokrinolog, terapist.

Në shumë raste, shkaku i problemeve të potencës është qarkullimi i dobët i legenit. Gjatë zgjimit, gjaku nuk hyn në penis, dhe si rezultat, një mbledhje nuk ndodh. Arteriet që janë përgjegjëse për qarkullimin normal të gjakut në penis kanë një diametër 2-3 mm. Prandaj, shkelja më e vogël e anijes ose patenta e dëmtuar ndikon në cilësinë e mbledhjes. Kjo sëmundje mund të ndodhë tek burrat që kanë një histori të sëmundjes koronare dhe probleme të tjera të zemrës.

Erofertil  Mosfunksionim ngrerë ose impotencë Shenjat, komplikimet, shkaqet, diagnostikimi, trajtimi,

Sëmundje apo simptomë?

Gjithashtu, një ulje e fuqisë mund të sinjalizojë praninë e problemeve me palcën kurrizore dhe palcën kurrizore. Sistemi muskulor dhe skeletik është një nga sistemet kryesore të trupit tonë dhe çrregullime të caktuara në punën e tij mund të ndikojnë në fuqinë e mashkullit.

Për burrat, aktiviteti i rregullt fizik është karakteristik, është mbi supet e tyre që bie gjithë puna fizike e shtëpisë, duke ngritur pesha. Fatkeqësisht, shumë as nuk mendojnë për pasojat e mundshme të ngarkesave të tepruara. Ekziston mundësia e zhvillimit të osteokondrozës dhe zhvendosjes së disqeve ndërvertebrore, mbaresa nervore gjithashtu mund të pinchen. Këto sëmundje shkaktojnë të gjitha llojet e problemeve shëndetësore te burrat, në këtë rast nuk keni nevojë të mendoni se si të merreni me fuqinë. Problemet e potencialit janë vetëm një simptomë, dhe ju duhet të luftoni sëmundjen në shpinë dorsale.

Osteochondrosis dhe një jetë e plotë seksuale

Burrat janë gjysma e fortë e njerëzimit. Ata nuk janë të prirur të ankohen për lodhje, ata durojnë dhimbje dhe zakonisht nuk nxitojnë te mjeku për ndihmë. Dhimbja në gjymtyrë, në shpinë dhe në qafë i atribuohet lodhjes dhe të presin që gjithçka të kalojë vetë. Por nëse filluat të vini re probleme të shfaqura me potencë, me shfaqjen e njëkohshme të dhimbjes në shpinë, menjëherë duhet të këshilloheni me një mjek.

Nëse ka probleme me potencialin dhe dhimbjen e njëkohshme të shpinës, në cilin mjek duhet të shkoj? Rekomandohet të vizitoni një kirurg, një neurolog dhe ndoshta një vertebrolog. Dhimbja e shpinës mund të shkaktojë pinch të mbaresave nervore, zhvendosje të disqeve ndërvertebrale. Kirurgu duhet të ndërmarrë veprimet e mëposhtme: të kryejë një ekzaminim të plotë, të japë një udhëzim për ekzaminimin e shtyllës kurrizore (ultratinguj, x-ray, MRI).

Siç tregon praktika, osteochondrosis dhe një jetë e plotë seksuale janë praktikisht të papajtueshme. Si rezultat i osteokondrozës, ndodh zhvendosja dhe deformimi i rruazave dhe disqeve, gjë që shkakton pinch të mbaresave nervore. Nëse keni një mbyllje nervore të mbyllur, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë për trajtim kompleks nga një kirurg dhe një neurolog.

Në të njëjtën kohë, pinch jo vetëm në shpinë lumbare, por edhe në qafën e mitrës mund të shkaktojë probleme me potencë. Mbërthecja në shpinë të qafës së mitrës provokon një ulje të furnizimit të gjakut në tru, niveli i hormoneve mashkullorë të prodhuar automatikisht zvogëlohet, dhe dëshira e mashkullit ulet. Nëse futet në shpinë lumbare, sistemi nervor i legenit thjesht ndalon marrjen e impulseve të nevojshme nervore dhe ereksioni nuk ndodh.

Erofertil  Pafuqia e hershme si të trajtohet

Përkundër faktit se osteokondroza dhe mbaresat nervore të pincosura janë arsye thjesht fiziologjike, mund të ekzistojë gjithashtu një faktor psikologjik. Nuk është shumë e rehatshme dhe e këndshme të keni marrëdhënie seksuale kur dhimbjet e shpinës janë vazhdimisht të pranishme. Nëse shtohet një dështim i caktuar seksual, atëherë ekziston një probabilitet i lartë i një problemi psikologjik. Duke ditur simptomat dhe shenjat e sëmundjeve që shkaktojnë fuqi, menjëherë mund të kontaktoni një specialist të kualifikuar dhe të merrni ndihmën e nevojshme.

Si ta ndihmoj burrin tim?

Nëse burri ka probleme me potencialin, atëherë atij i duhet shumë mirë mbështetja juaj. Mundohuni të jeni jashtëzakonisht takt, mos tregoni agresion dhe skepticizëm në rast të dështimit. Mundohuni të diversifikoni sa më shumë jetën tuaj seksuale, të eksperimentoni.

Nëse shenjat dhe shkaqet shoqërohen me një lloj sëmundjeje, atëherë është e nevojshme që shtytja e burrit të kryejë trajtim kompetent dhe të kualifikuar. Mjeku do të vlerësojë se ka probleme me potencialin, trajtimi do të përshkruhet duke marrë parasysh diagnozën. Ndoshta shenjat e dështimit tregojnë probleme në psikologjinë e marrëdhënieve familjare.

Gjatë gjithë trajtimit, është jashtëzakonisht e rëndësishme që burri ta kuptojë dhe respektojë gruan. Tregoni butësi dhe përzemërsi, krijoni një atmosferë romantike për ngritjen e dëshirës seksuale mashkullore. Nuk rekomandohet të diskutoni për dështimet seksuale në dhomën e gjumit, për këtë qëllim është e nevojshme të zgjidhni një dhomë të ndryshme. Tema e dështimit duhet të ngrihet pas një kohe të caktuar, dhe jo menjëherë pas telasheve. Gjatë kësaj kohe, emocionet do të zhyten dhe njeriu me qetësi do të ecë përpara dhe do të jetë në gjendje të diskutojë gjithçka me ju.

Masat parandaluese

Siç e dini, një sëmundje është më e lehtë për t'u parandaluar sesa ta trajtoni atë. Për të zvogëluar mundësinë e problemeve me fuqinë dhe sëmundjet e tjera shoqëruese, duhet të ndiqni rregulla të thjeshta:

 • udhëheq një mënyrë jetese aktive (aktivitet fizik uniform dhe pushim i qetë);
 • hani ushqime të duhura dhe të shëndetshme, parandaloni mbipeshën;
 • lë duhanin;
 • ndaluar ose minimizuar konsumin e pijeve alkoolike;
 • merrni ilaçe të fuqishme vetëm siç udhëzohet nga mjeku juaj.

Të gjitha rregullat e mësipërme kontribuojnë në ruajtjen e formës së mirë fizike, ndikojnë në nivelin e mbrojtjes natyrore të trupit dhe kontribuojnë në ruajtjen e humorit të shkëlqyeshëm. Një tendosje e vazhdueshme, lodhje e tepërt dhe mënyra e jetesës së gabuar – ndikojnë negativisht në fuqinë.

Po sikur problemet ende seksuale të kapërcejnë ty? Shtë e nevojshme të analizohen të gjitha shenjat dhe simptomat e lidhura, të kuptoni se cila është saktësisht arsyeja dhe të konsultoheni me një specialist.

Shahinclub Shqipëri