Një mbledhje zhduket para prezantimit

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Dick bie gjatë seksit – si të arrihet një fund fitimtar?

Situata kur një mbledhje zhduket gjatë seksit, depresionon burrin dhe shkakton zhgënjim të partnerit. Edhe më shumë emocione negative mund të shkaktojnë humbjen e një ereksioni pas fillimit të marrëdhënies seksuale. Ky problem është vërejtur kohët e fundit gjithnjë e më shpesh, për më tepër, burra të moshave të ndryshme përballen me të.

Faktorët që ndikojnë në ngritje zbehen gjatë seksit

Në simptomat e para alarmante, duhet të përcaktohet shkaku dhe të gjendet mënyra e duhur për të zgjidhur problemin, përndryshe me kalimin e kohës, njeriu mund të zhvillojë një kompleks inferioriteti dhe një ulje të vetëvlerësimit, dhe frika nga një dështim tjetër do të çojë në një refuzim të pjesshëm ose të plotë të intimitetit.

Pse zhduket një mbledhje gjatë marrëdhënies seksuale? Specialistët identifikojnë dy grupe kryesore të shkaqeve që ndikojnë në funksionin erektil të burrave: fiziologjik dhe psikologjik. Faktorët nga grupi i parë vërehen më shpesh te burrat mbi 30 vjeç, nga i dyti – te burrat më të rinj. Në disa raste, patologjia mund të zhvillohet nën ndikimin e disa arsyeve.

Në nivelin fiziologjik, shqetësimet në sistemin endokrin, marrja e ilaçeve të caktuara, sëmundjet neurologjike, inflamacioni i gjëndrës së prostatës, zakonet e këqija dhe lodhja kronike mund të zvogëlojnë zgjimin.

 • STOSN (sindromi i ankthit të dështimit seksual);
 • shtete depresive;
 • situata të rregullta stresuese;
 • masturbim i shpeshtë;
 • mungesa e interesit seksual te partneri;
 • sindromi i takimit të parë;
 • dështimet gjatë intimitetit në të kaluarën.
 • situatë e pazakontë gjatë marrëdhënieve seksuale ose, anasjelltas, mungesë risish në një marrëdhënie afatgjatë;
 • abstinenca e zgjatur ose kontakti shumë i shpeshtë seksual.

Shqyrtoni më në detaje të gjitha artikujt e listuar.

Dick bie gjatë seksit – arsye psikologjike

Shpesh, arsyeja për situatat kur një mbledhje zhduket para ose gjatë seksit është frika dhe pasiguria e forcës mashkullore të një personi. Disordersrregullime të tilla quhen sindromë e takimit të parë ose STOS. Pasoja e tyre mund të jetë një ngritje e dobët si para fillimit të kontaktit seksual, ashtu edhe gjatë intimitetit. Zhvillimi i sindromave shkakton një frikë për të mos kënaqur partnerin, një frikë nga kontraktimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme ose një shtatëzënie të padëshiruar.

Pas disa përpjekjeve të pasuksesshme, formohet një besim i fortë se marrëdhënia tjetër seksuale përsëri do të dështojë. Me kalimin e kohës, një njeri bie në një lloj rrethi të mbrapshtë: para intimitetit, ai ka frikë të dështojë, dhe kur pritjet e tij përmbushen, ai është edhe më i afirmuar në inferioritetin e tij, duke përkeqësuar kështu gjendjen e tij.

Një tjetër gabim i zakonshëm i pacientëve me sindromën e ankthit është dëshira për të kënaqur partnerin me çdo kusht. Duke u ndalur vetëm në këtë, njeriu nuk pushon dhe nuk merr kënaqësi, gjë që ndikon në këtë mënyrë në ngritje.

Me STOSN, situata e mëposhtme shfaqet mjaft shpesh: gjatë përkëdheljeve paraprake, anëtari ngrihet dhe bie menjëherë para prezantimit ose kur përpiqet të vendosë prezervativ.

Shpesh, zhvillimi i sindromës së takimit të parë tek të rinjtë që sapo kanë filluar aktivitetin seksual bën që partneri të sillet në mënyrë të padrejtë. Mosarritja gjatë marrëdhënies seksuale mund të provokojë overexcitation ose eksitim të një të ri, për shembull, në intimitetin e parë. Si rezultat i mungesës së mbështetjes dhe mirëkuptimit nga ana e partnerit, burri ka më shumë të ngjarë të ketë trauma serioze psikologjike, si rezultat mund të zhvillohet STOSN.

Një arsye tjetër që anëtari bie gjatë marrëdhënieve seksuale është vërejtjet e rregullta dhe në shikim të parë të pafajshëm. Përpjekjet e vazhdueshme të një partneri për të kontrolluar dhe udhëhequr një burrë mund të perceptohen prej tij si pakënaqësi ndaj kompetencës së tij. Rezultati i kësaj sjelljeje në shumicën e rasteve është një ulje e dëshirës seksuale, e cila përfundimisht çon në mosfunksionim ngrerë. Lexoni se si të njohni impotentin.

Depresioni i shpeshtë dhe stresi mendor gjithashtu nuk kontribuojnë në rrjedhën normale të marrëdhënieve seksuale. Edhe emocionet e gëzueshme mund ta shkaktojnë atë. Për shembull, një ngjarje kaq e rëndësishme si dasma juaj mund të shkaktojë shqetësim në ekuilibrin emocional dhe të çojë në një ngritje të dobët natën e parë të martesës.

Dështimet gjatë seksit – fiziologji e vdekshme

Përgjigja në pyetjen pse një ereksion zhduket mund të jetë prania e një prej faktorëve fiziologjikë.

Mosfunksionimi erektil mund të shkaktojë neoplazma në gjëndrën e hipofizës. Shfaqja e një tumori çon në faktin se hekuri fillon të prodhojë hormonin prolaktin në sasi të ngritura. Shtë një rritje në përqendrimin e këtij hormoni që çon në një mbledhje të dobët.

Shkaqet e mërzitur dhe ilaçe të caktuara. Para së gjithash, kjo vlen për ilaçet hormonale që bllokojnë prodhimin e hormoneve mashkullore. Një efekt i ngjashëm ushtrohet nga ilaçet që pengojnë punën e korteksit cerebral (analgjezikë që përmbajnë substanca narkotike, qetësues). Mosfunksionimi ngrerë gjithashtu mund të shkaktojë një ilaç që bllokon ato mbaresa nervore që janë përgjegjës për një mbledhje. Kohëzgjatja e marrjes së ilaçeve të tilla nuk duhet të kalojë 10 ditë.

Erofertil  Mjetet dhe tabletat për fuqinë

Faktorët fiziologjikë gjithashtu përfshijnë dëmtimet në tru dhe palcën kurrizore, operacionin në zonën e legenit, në penis ose testikujt.

Shumë shpesh, një mbledhje zhduket gjatë aktit dhe në ata përfaqësues të seksit më të fortë, të cilët diagnostikohen me diabet mellitus, aterosklerozë, venat me variçe në legen ose hipertension. Prania e një prej sëmundjeve të listuara nënkupton një shkelje të qarkullimit normal të gjakut në zonën e legenit. Për shkak të rrjedhjes së pamjaftueshme të gjakut në organet gjenitale, problemet me një ereksion janë vërejtur para ose në procesin e intimitetit.

Një faktor shtesë mund të jetë lodhja e rregullt fizike, mungesa e gjumit, zakonet e këqija.

Një mbledhje zhduket gjatë veshjes, si të zgjidhni një problem?

Kur shfaqen simptomat e para të çrregullimit (penisi shpejt bie gjatë ose para fillimit të aktit, një mbledhje e ngadaltë), mos u frikësoni dhe përqendrohuni tek problemi. Nuk ka gjasa që do të ketë një njeri që të paktën një herë nuk ka përjetuar një dështim të tillë. Në disa raste, është e mjaftueshme vetëm për t'u çlodhur, duke ulur stresin fizik dhe emocional, të refuzoni konsumimin e rregullt të pijeve alkolike dhe pirjen e duhanit dhe rregullimin e dietës.

Nëse shkeljet ndodhin rregullisht, duhet të kontaktoni një specialist për të zgjidhur problemin. Për të përcaktuar pse penisi bie dhe cilat faktorë specifik shkaktuan mosfunksionimin, duhet të përgjigjet pyetjes së mëposhtme: a mund të mbash një mbledhje normale gjatë masturbimit? Nëse problemet lindin vetëm me intimitetin seksual me partnerin, ato zakonisht shkaktohen nga faktorë psikologjikë. Përndryshe, çrregullimi është pasojë e zhvillimit të sëmundjeve të caktuara.

Nëse zbuloni se dështimet e rregullta me një partner shkaktohen nga faktorë psikologjikë, duhet të bëni hapat e mëposhtëm. Para së gjithash, ndajini problemet tuaja me "gjysmën" dhe merrni mbështetje të mëtejshme. Ju mund të siguroheni që gratë janë më pak të vetëdijshëm për pengesat e përkohshme të partnerit, të cilat me siguri do të japin besim në aftësitë e tyre.

Meqenëse shumë burra kanë një stereotip që është e mundur t'i jepet kënaqësi një gruaje vetëm me ndihmën e një anëtari, mungesa e një ereksioni perceptohet si një fatkeqësi e vërtetë. Deliverlirimi i suksesshëm nga frika e intimitetit mund të arrihet duke kuptuar se dhënia e kënaqësisë për një partner është e mundur pa pjesëmarrjen e penisit. Pas disa veprimeve të tilla intime, thjesht përpiquni të prekni një anëtar në hyrje të vaginës, atëherë përpiquni të prezantoni një anëtar dhe të bëni disa fërkime, duke rritur gradualisht numrin e tyre.

Një terapi e tillë do të marrë kohë, si dhe durim dhe mirëkuptim nga ana e partnerit, por në shumicën e rasteve ajo jep një rezultat pozitiv.

Potencë dhe prezervativ

E njëjta gjë vlen edhe për rastet kur një mbledhje në një prezervativ zhduket. Në mendjet e disa burrave, të vendosësh prezervativ do të thotë një veprim seksual. Dhe nëse PARA ishte një prelud dhe pa marrë parasysh sa i drejtë ishte anëtar, atëherë PAS – një ngritje duhet të jetë e detyrueshme. Shtë ky perceptimi që çon në dështim.

Zgjidhja e problemit mund të jetë si më poshtë:

 • dikush duhet të mësojë të perceptojë një prezervativ jo si një pengesë ose pengesë, por si pjesë e afërsisë;
 • provoni metoda të tjera të kontracepsionit;
 • vendosni prezervativin jo vetëm para prezantimit të penisit, por paraprakisht, duke vazhduar për ca kohë përkëdheljet paraprake.

Në procesin e rimëkëmbjes, funksioni erektil nuk duhet të bëhet një qëllim në vetvete ose një obsesion. Kjo është një nga parakushtet për terapi efektive.

Nëse, përkundër të gjitha përpjekjeve që keni bërë, nuk ka përmirësime, mund të keni nevojë për ndihmë ekspertësh. Për ta bërë këtë, kontaktoni një terapist seksi ose psikolog.

Në rastin kur zhdukja e një mbledhje është shkaktuar nga probleme fiziologjike, është e nevojshme të konsultoheni me një mjek sa më shpejt të jetë e mundur, sepse shfaqja e një çrregullimi mund të tregojë praninë e një sëmundjeje të rëndë. Në këtë rast, do të kërkohet eliminimi i shkakut rrënjësor.

Zhdukja e një mbledhje gjatë marrëdhënies seksuale është një fenomen mjaft i pakëndshëm, por është mjaft i shërueshëm. Sot dihen shumë metoda të ndryshme që lejojnë një mashkull të kthehet në një jetë të plotë seksuale!

Seksolog-androlog i kategorisë 1-të.
Përvojë pune: 27 vjet

Ngritja zhduket gjatë marrëdhënies: shkaqet. Mjetet për të rritur fuqinë tek meshkujt

Në botën moderne, për shkak të shpejtësisë së ritmit, burrat gjithnjë e më shumë filluan të ankohen për impotencën seksuale. Një humbje e vetme e eksitimit është gjetur në çdo djalë dhe konsiderohet normë. Gjëja kryesore është që të mos ngrini menjëherë një panik dhe ta merrni atë si një aksident. Një tjetër mundësi, nëse për shkak të rastit të parë ekziston një çrregullim mendor, dhe tani ereksioni zhduket vazhdimisht gjatë marrëdhënies seksuale. Cili është emri i kësaj gjendje? Therregullimi quhet "frikë nga pritja e shqetësuar e dështimit seksual" – STOSN.

Një situatë e ngjashme gjatë marrëdhënies seksuale ndikon shumë në gjendjen mendore të burrave, si rezultat i së cilës një mbledhje mund të zhduket. Për të mos lejuar që kjo të ndodhë, është e nevojshme të përcaktohet saktësisht arsyeja pse ndodhi kjo. Ai gjithashtu duhet të përjashtohet derisa pafuqia seksuale të bëhet e përhershme.

Ndërtimi është zhdukur. Shkaqet e çrregullimit

Pse zhduket një mbledhje? Tani merrni parasysh arsyet kryesore:

1. Arsyet psikologjike. Zakonisht ata janë individualë dhe mund të ndahen në:

 • përvojë e keqe seksuale; kjo arsye lë gjithmonë një gjurmë të madhe në jetën e ardhshme seksuale të një burri;
 • vetë-dyshim, frikë se mos i jepni kënaqësi partnerit; për shkak të ndjenjave të forta, një mbledhje shpesh zhduket para aktit;
 • eksitim intensiv, zakonisht i shoqëruar me frikën e dështimit;
 • pakënaqësia e partnerit; nëse një grua qesh me një burrë ose shpreh hapur pakënaqësi për aftësitë e tij seksuale – kjo shpesh ndikon në mbledhje jo në mënyrën më të mirë;
 • depresioni, faktori stresi, problemet në jetë.

2. Arsyet fiziologjike. Zhdukja e një mbledhje mund të shoqërohet me sëmundje të zonës gjenitale. Kjo kryesisht gjendet tek burrat mbi 40 vjeç.

3. Shtëpiake. Këto shkaqe nuk kanë të bëjnë me sëmundje ose probleme në gjendjen mendore të një personi. Ato mund të shkaktohen nga lodhja e madhe, stresi, apatia ose mungesa e dëshirës për një grua të veçantë.

Si mund të dallohen problemet psikologjike nga ato fiziologjike?

Nëse ngritja juaj u zhduk papritur kur ishit afër partnerit tuaj, por vumë re se nuk ka probleme vetëm me një mbledhje, atëherë arsyeja është problemet psikologjike.

Shkalla dhe kohëzgjatja e zgjimit ndikohet nga duhani dhe alkooli. Duhanpirësit kronikë shpesh përjetojnë vështirësi me tensionin e penisit. Njerëzit që pëlqejnë të pinë shpesh torturohen nga impotenca seksuale.

Si të përballeni me problemet psikologjike me një ereksion?

Nëse një mbledhje është zhdukur, çfarë të bëni në këtë situatë? Kjo pyetje mundon shumë burra. Le të përpiqemi t'i përgjigjemi.

Psikologët ofrojnë disa zgjidhje:

Erofertil  A ndihmojnë farat e kungullit me impotencën

1. Eleminimi i STOS. Një seksolog do të ndihmojë me këtë.

2. Identifikoni rrënjën e problemit. Ju duhet të analizoni me kujdes informacionin që keni, domethënë, t'i bëni vetes pyetje të caktuara (për shembull, nëse frika është e justifikuar, pse zhduket një mbledhje gjatë marrëdhënies seksuale dhe nëse mund ta trajtoni vetë problemin). Të menduarit si kjo do të ndihmojë në mposhtjen e frikës.

3. Kërkoni mbështetjen e një partneri. Ajo do të ndihmojë për të përballuar dështimin. Ju duhet t'i besoni asaj, të jeni të sigurt se në rast të dështimit ajo do t'ju falë dhe ju mbështesë.

4. Alkooli në një vëllim të vogël. Pijet alkoolike ndihmojnë për të çlodhur dhe pa ngarkuar personin. Por ende duhet të përpiqemi të bëjmë pa to. Në fund të fundit, një veprim i plotë është zakonisht i mjaftueshëm për marrëdhënie të mëtejshme harmonike.

5. Besoni në veten tuaj. Farëdo që të paraqiteni, kjo duhet të forcojë vetëbesimin.

6. Arsyeni në mënyrë të ndjeshme, e cila mund t'ju bëjë të ndjeheni të vetëbesuar dhe ta sillni në jetë. Për shembull, ushtrime speciale që synojnë rritjen e një ngritjeje ndihmojnë disa.

7. Ju mund të hani të ashtuquajturat afrodiziakë për të rritur stresin.

8. Ndiqni rekomandimet e shëndetit të shëndetshëm.

9. Pasiguria juaj ka frikë të caktuara, kështu që përpiquni të jeni gjithmonë të sigurt në veten tuaj.

Nëse të gjitha sa më sipër nuk ju ndihmojnë, këshillohuni me një mjek, me siguri që ai do t'ju ndihmojë.

Tani ka ilaçe të ndryshme për të rritur fuqinë tek burrat. Ekzistojnë shumë produkte të tilla në shitje, por ju vetëm duhet të zgjidhni testet e kaluara laboratorike dhe të provuara të jenë efektive.

Ekzistojnë 3 grupe të barnave që përmirësojnë ereksionin:

 1. Frenuesit fosfodiesterazë-5.
 2. Ilaçet hormonale të bazuara në testosterone.
 3. Ilaçet alternative.

Tofarë duhet të bëni nëse një mbledhje zhduket gjatë marrëdhënies seksuale? Shumë burra zgjedhin drogë. Tani shqyrtoni në detaje disa prej tyre.

Frenuesit e fosfodiesterazës-5

Këto ilaçe sigurojnë një nxitim të gjakut në penis për shkak të frenimit të prodhimit të substancave të caktuara – fosfodiesterazë tip 5. Këto ilaçe, përveç efekteve pozitive, kanë edhe efekte anësore. Më të famshmit në mesin e tyre janë: Viagra, Cialis, Levitra dhe Ziden.

Ndoshta ky është ilaçi më i njohur për të rritur fuqinë. Hasshtë përdorur për rreth 13 vjet.

Isshtë bërë në bazë të një përgatitjeje sintetike. Komponenti kryesor është sildenafil. Ilaçi përdoret gjysmë ore ose një orë para intimitetit. Aktiviteti vërehet pas 30 minutash nga koha e administrimit, efektiviteti – brenda 5 orësh.

Për shkak të efekteve anësore, një numër i konsiderueshëm burrash refuzojnë ilaçin. Le t'i shohim ato:

 1. Dhimbje koke.
 2. Urth.
 3. Skuqje në fytyrë.

Përdorni produktin 1 herë në ditë, nuk rekomandohet më.

Ky ilaç shitet në një dozë prej 25, 50, 100 mg. Në dyqanet në internet ka një dozë prej 150 mg, por kjo është e panevojshme. Meqenëse më shumë se 100 mg në ditë nuk rekomandohet. Mjeku përshkruan ilaçin bazuar në karakteristikat e trupit.

Produkti origjinal kushton 600-800 rubla, analogu i "Generic" – 80-200.

Një ilaç më i ri për të rritur ereksionin, në treg që nga viti 2003. Sidoqoftë, ai arriti të provojë veten mirë.

Shumë njerëz mendojnë se Cialis është më i mirë se Viagra sepse është efektiv për 36 orë.

Ka efekte anësore:

Ka një dozë prej 2.5, 5, 10 dhe 20 mg. Nuk duhet të përdoren më shumë se 20 mg në ditë.

Një ilaç natyral kushton rreth 800 rubla, një analog – 80-160.

Droga më e re nga tre PDE-5 e fundit. Avantazhi është mungesa e efekteve anësore. Efektive për 5 orë. Ilaçi më i fuqishëm, shkakton një mbledhje të vazhdueshme.

Ilaçi ka disa doza: 5, 10, 20 mg. Kjo e fundit konsiderohet maksimumi i lejueshëm.

Një përgatitje natyrore kushton 450-600 rubla, një analog – 80-160.

Një ilaç modern, jo ende i përdorur gjerësisht. Efektive për 24 orë. Marrja e alkoolit dhe ushqimeve të yndyrshme nuk ndikon në efektin e ilaçit.

Në dispozicion në një dozë prej 100 mg, që është maksimumi i mundshëm.

Mimi i një përgatitje natyrale është 630-750 rubla, nuk ka asnjë analog.

Çfarë duhet të zgjidhni?

Ilaçet zgjidhen gjithnjë bazuar në qëllimin. Nëse keni nevojë për një efekt afatshkurtër, atëherë mund të blini Viagra të lirë. Kur keni nevojë për një ilaç që ju ndihmon të bëni seks për një kohë të gjatë, zgjidhni Cialis.

Nëse planifikoni të merrni ilaçin për një kohë të gjatë, atëherë do të interesoheni për ata që shkaktojnë më pak efekte anësore, përkatësisht: Levitra ose Ziden.

Para se të përdorni ilaçe sintetike, është e nevojshme të provoni metoda natyrale. nevojshme:

 • Zhduk arsyet pse një mbledhje zhduket gjatë marrëdhënies seksuale.
 • Bëni ushtrime që rrisin ngritjen.
 • Lajmet PSE

Kur është e pamundur të bëhet pa pilula, përpiquni të kombinoni marrjen e tyre me metodat tradicionale. Efektiviteti i një trajtimi të tillë me kalimin e kohës do të çojë në faktin se nevoja për ilaçe do të zhduket.

Përgatitjet e testosteronit

Ilaçet përshkruhen nga një specialist nëse hormonet e tij nuk janë të mjaftueshme për një njeri për të siguruar një mbledhje të qëndrueshme. Përgatitjet mund të jenë në formën e: xhel, ointments, suva, dragees dhe injeksione.

Droga të njohura me testosterone:

Droga alternative

Në mjekësinë tradicionale, ato zakonisht nuk përdoren. Por mjetet alternative për të rritur fuqinë tek burrat përdoren gjerësisht jokonvencionale. Efektiviteti i barnave të tilla ende nuk është provuar. Sidoqoftë, efektiviteti i tyre mund të jetë vetëm një efekt placebo. Ne nuk do t'i konsiderojmë ato.

Si të përmirësoni një mbledhje?

Pse një mbledhje zhduket gjatë seksit, ne kemi shqyrtuar më lart, tani le të shohim se çfarë mund të bëhet për të përballuar këtë problem.

 • Konsultohuni me një mjek.
 • Tregoni partnerin tuaj për problemet tuaja.
 • Kuptoni veten dhe merreni me komplekse.
 • Bëhuni të sigurt.

Mbështetja e partnerit në probleme kaq serioze është e rëndësishme, veçanërisht nëse lidhet me psikologji. Kushdo që do do të jetë në gjendje të ndihmojë në trajtimin e çështjeve të tilla serioze.

Nëse faktori provokues shoqërohet me një problem shëndetësor, atëherë duhet të shihni një mjek dhe ta zgjidhni atë me të, duke zgjedhur trajtimin e duhur. Atëherë gjithçka do të funksionojë.

Faktorët e brendshëm janë më të vështirat për t’u eleminuar. Nëse në fillim ka probleme me ndërprerje me një ereksion, atëherë me kalimin e kohës ato mund të bëhen kronike. Në raste të tilla të lënë pas dore, vetëm një psikolog i familjes do të ndihmojë.

Nëse jeta seksuale nuk shtohet për shkak të zakoneve të këqija, atëherë ato thjesht duhet të përjashtohen – dhe gjithçka do të kthehet në normale.

Mënyrat për të rivendosur një mbledhje

Pse një mbledhje zhduket gjatë seksit është konsideruar më parë, megjithatë, ekzistojnë mundësi për shërimin e saj.

Le t'i shqyrtojmë ato më në detaje:

1. Ju duhet të pushoni një sasi të mjaftueshme kohe në ditë. Kjo do të thotë që përveç gjumit të natës, ju duhet pasdite.

Erofertil  Shkaqet e impotencës

2. Ushtrimi duhet të jetë i moderuar.

3. Shmangni stresin dhe mbivendosjen.

4. Tregoni partnerin tuaj për mendimet tuaja mbi këtë temë.

5. Shkoni për sport.

7. Kaloni provimin.

8. Bëhuni më të sigurt.

Nëse ndiqni këto rekomandime, atëherë jeta juaj intime do të jetë e bukur.

Ndihmoni veten

Nëse një mbledhje zhduket gjatë marrëdhënieve seksuale, atëherë në këtë rast ka rëndësi se si vajza reagon ndaj asaj që po ndodh. Partneri duhet të ketë një sens takti në mënyrë që të përgjigjet me qetësi për dështimin e djalit. Një grua që e do burrin e saj, në asnjë rast nuk do të qeshë me të. Përkundrazi, ajo duhet të jetë në gjendje ta mbështesë. Humori nuk është asistent në këtë situatë. Prandaj, është më mirë të jesh në gjendje të zgjedhësh fjalët e duhura të tenderit. Ju duhet të përpiqeni të siguroni njeriun tuaj.

Nëse një mbledhje zhduket para aktit, atëherë është e nevojshme që fizikisht të relaksoheni partnerin, të masni butësisht testikulet dhe penisin e tij. Ndër të tjera, mos e injoroni fushën e anusit. Kjo nuk është vetëm e dobishme për mbledhjen, por edhe e mirë për shëndetin.

Për të normalizuar një mbledhje, mund të përpiqeni të luani lojëra me role, sigurohuni që ta diskutoni këtë me partnerin tuaj.

Ju mund të përpiqeni të sjellni kënaqësi për gruan tuaj pa përdorur një penis. Që nga momenti kur të kuptoni që një ngritje e suksesshme nuk është garanci e suksesit, do të filloni të zgjidhni problemin tuaj. Përveç kësaj, një shkelje e përkohshme e sistemit riprodhues nuk konsiderohet një patologji, që do të thotë që ju mund të përballeni me situatën.

Në çdo rast, është më mirë të kërkoni mendimin e një specialisti. Mos kini frikë t'i tregoni mjekut për vështirësitë tuaja në këtë çështje. Në fund të fundit, vetëm ai do të identifikojë shkaqet e vërteta dhe do të përshkruajë trajtimin e saktë.

Pse zhduket një mbledhje gjatë marrëdhënies seksuale?

Norma konsiderohet të jetë një dobësim i shpejtë i ereksionit pas fazës përfundimtare të marrëdhënies seksuale – arritja e orgazmës dhe procesi i derdhjes. Gjaku çliron trupat e ndërlikuar të penisit, bëhet më i butë dhe ulet në gjendjen e tij të qetë. Ky proces ka emrin shkencor detumescence. Por, pothuajse çdo njeri kishte situata kur një mbledhje u zhduk para përfundimit të marrëdhënieve seksuale.

Zhdukja e një mbledhje mund të jetë e dy llojeve:

 • Menjëherë para copulimit, organi gjenital humbet ngurtësinë e tij, dhe kur futet në vaginë, lindin vështirësi.
 • Në procesin e marrëdhënieve seksuale, eksitimi papritmas zhduket, penisi thahet, dhe vazhdimi i procesit bëhet i pamundur.

Arsyet e zhdukjes së një ereksioni

Shkaqet dhe faktorët që provokojnë zhdukjen ose dobësimin e një ereksioni gjatë seksit u ndanë në dy grupe kryesore: fiziologjike dhe psikologjike.

Çrregullime psikologjike

 • Sindromi i takimit të parë. Ky sindromë karakterizohet nga zhdukja e një ereksioni para ose gjatë marrëdhënieve seksuale me një partner të ri. Arsyeja kryesore për këtë situatë është ankthi ose eksitimi i tepërt. Nëse sjellja e partnerit në këtë situatë është e përshtatshme, atëherë me afërsinë e përsëritur, si rregull, problemi nuk përsëritet.
 • Sindromi i pritjes në ankth të dështimit seksual, shkurtuar STOS. Kjo është mungesa e besimit të një njeriu në aftësitë e tij seksuale. Edhe para fillimit të marrëdhënies seksuale, një njeri ka frikë të dështojë gjatë marrëdhënieve seksuale, ka frikë të bëjë përshtypje të keqe ndaj partnerit të tij, mendon për rrezikun e kontraktimit të një sëmundje veneriane, shqetësohet për mundësinë e një shtatëzënie të padëshiruar. Dhe nëse më herët, të paktën një dështim ka ndodhur gjatë përvojës seksuale, sindromi është përkeqësuar dhe grumbullohet. Një njeri bëhet i fiksuar në një mbledhje, nuk është në gjendje të pushojë, dhe ndodh një tjetër dështim.

Karakteristikat karakteristike të STOSN janë ankesat e burrave për dobësimin e penisit në momentet më të rëndësishme, kur keni nevojë të vishni prezervativ, ose të futni organet gjenitale në vaginë. Për më tepër, menjëherë para aktit seksual nuk ka probleme me një ereksion, dhe para tij ose në proces, ajo papritmas zhduket. Ky është një shkak i theksuar psikologjik i shkeljes.

 • Partner. Ndonjëherë i zgjedhuri, pa një sens takti, mundohet t’i tregojë burrit se çfarë të bëjë gjatë marrëdhënies seksuale, shpreh pakënaqësi të drejtpërdrejtë me burrin si dashnor, shpesh refuzon seksin, duke përmendur arsye të ndryshme. E gjithë kjo mund të perceptohet nga një burrë si paaftësi për të kënaqur një grua, gjë që çon në një ulje të dëshirës seksuale. I njëjti efekt mund të prodhohet nga pamja repulsive, jo tërheqëse e partnerit, duke mos respektuar higjenën e saj.
 • Seks i parregullt, monoton dhe masturbimi. Marrëdhënia seksuale e parregullt dhe e njëtrajtshme, masturbimi i shpeshtë mund të çojë në ndalimin e ngacmimit, gjë që çon në ngritje të dëmtuar.
 • Lodhje mendore ose fizike, punë e tepërt. Mungesa e pushimit mund të provokojë një shkelje të ngritjes së një njeriu plotësisht të shëndetshëm.
 • Stresi, depresioni, tronditjet. Forcat dhe burimet e trupit në raste të tilla shkojnë në luftën kundër problemeve, e cila ndërhyn në një jetë të plotë seksuale.
 • Pirja e duhanit dhe pirja. Pritja në një numër të madh të pijeve alkoolike dhe pirja e duhanit çon në bllokimin e pulseve të nevojshme në tru për mbledhje. Përveç kësaj, toksikoza ndodh në trup, gjë që ndikon negativisht në stabilitetin e një mbledhje.

Nëse ka probleme vetëm në kohën e intimitetit seksual, por ereksionet e mëngjesit dhe të mbrëmjes nuk zhduken, atëherë problemi është i një natyre psikologjike. E papritur, seksi në një rast të tillë kur një burrë nuk ka kohë të mendojë për të, si rregull, shkon pa probleme.

Shkaqet fiziologjike

Ngurtësia e nevojshme e penisit është për shkak të rrjedhjes së mirë të gjakut në enët e tij. Disa sëmundje prishin qarkullimin normal të gjakut në zonën e legenit, gjë që çon në ereksion të dëmtuar.

 • Diabetes.
 • Trashje.
 • Hipertensionit.
 • Prostatitis.
 • Disordersrregullime vaskulare
 • Mungesa e testosteronit.
 • Sëmundjet e IST (infeksione seksualisht të transmetueshme).
 • Cystitis. Lexoni: Cilat simptoma tregojnë indin e cistitit

Për të trajtuar këto sëmundje, duhet të konsultoheni me një mjek.

Metodat e trajtimit

Trajtimi i problemit varet nga përjashtimi i të gjitha pengesave psikologjike në kokën e një njeriu, vendosja e pushimit të mirë dhe një mënyrë jetese e shëndetshme. Për ta bërë këtë, ju duhet:

 • Vendosni një marrëdhënie besimi me një partner.
 • Mos u përqëndroni në ereksionet, mësoni të relaksoheni, të shpëtoni nga komplekset dhe frika.
 • Bëni seks rregullisht. Sa më pak të ndodhin akte seksuale, aq më i dobët bëhet sistemi riprodhues i një njeriu.
 • Kufizoni zakonet e këqija, pushoni plotësisht, luani sport.
 • Për sëmundjet e trupit, nënshtrohen ekzaminimit dhe eliminimit të shkaqeve që ndikojnë në prishjen e sistemit gjenitourinar.

Në shumicën dërrmuese të rasteve, mosfunksionimi erektil mund të korrigjohet dhe trajtohet. Ju duhet të rishikoni qëndrimin tuaj ndaj vetvetes, t'i nënshtroheni ekzaminimit dhe trajtimit nëse është e nevojshme. Kjo do të ndihmojë për të zgjidhur një problem shëndetësor dhe të shijoni seksin.

Shahinclub Shqipëri