Cili mjek trajton impotencën tek burrat (2)

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Cili mjek trajton impotencën tek burrat

Nëse dyshoni për një dobësim të funksionit ngrerë, është e nevojshme një konsultë me një androlog

Pamundësia e një burri për të provuar veten në anën e mirë në shtrat me një grua ndikon negativisht në tërë jetën e tij. Për të zgjidhur këtë problem, kërkohet të konsultohet një specialist kompetent, i cili mund të kryejë një ekzaminim të plotë dhe të përshkruajë terapi adekuate.

Shpesh, pacientët me shenja të impotencës i drejtohen disa mjekëve njëherësh, pasi një çrregullim i tillë mund të kërkojë një diagnozë gjithëpërfshirëse dhe një numër qasjesh që synojnë eliminimin e sëmundjes. Shumica e specialistëve ofrojnë terapi me ilaçe.

Andrologist

Jo çdo njeri mund të japë përgjigjen e saktë në pyetjen se cili mjek i trajton pacientët që kanë mosfunksionim ngrerë. Andrologu është specialist në trajtimin e sëmundjes. Burrat që kanë funksion të ngrerë zhvillohen për shkak të zhvillimit jonormal të organeve dhe çrregullimeve të tjera, referohen te një specialist.

Trajtimi i impotencës nuk mund të fillohet pa diagnostikim paraprak. Nëse dyshoni për një dobësim të funksionit erektil, një burri është përshkruar një ekzaminim me ultratinguj të gjëndrës së prostatës, testikujve dhe veshkave.

urolog

Whatfarë lloj mjeku duhet të kontaktoj kur zhvillon impotencë? Një specialist i tillë është gjithashtu një urolog. Mjeku specializohet në diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive të sistemit urinar dhe riprodhues.

Urologu bën një diagnozë të plotë të organeve gjenitourinare. Nëse zbulohen shkelje të funksionit të veshkave, gjëndrës së prostatës, uretrës ose fshikëzës, gjasat e impotencës së shpejti do të rriten. Prandaj, pacienti para së gjithash kontrollohet për praninë e patologjive të këtyre organeve.

Gjatë ekzaminimit fillestar, mjeku që merr pjesë duhet të marrë një njollë mashkullore nga uretra për analiza laboratorike. Kjo ju lejon të zbuloni praninë e mikroflora patogjene në trup. Do të kërkohen gjithashtu teste të gjakut dhe urinës, të cilat konfirmojnë ose hedhin poshtë supozimet e mjekut për gjendjen aktuale të pacientit.

endokrinolog

Dështimi hormonal shkakton probleme të potencës. Me shkelje të tilla që ndikojnë negativisht në një mbledhje, duhet të zbuloni menjëherë se me cilin mjek duhet të kontaktoni. Nëse shkaku i problemeve në jetën intime është i lidhur me hormonet, atëherë pa u konsultuar me një endokrinolog nuk mund ta bëni.

Një mjek i cili gjithashtu trajton impotencën e shkaktuar nga ndërprerjet hormonale në trup, së pari do të shkruajë një referim për të kontrolluar nivelin e testosteronit. Shpesh me problemet me potencialin, ajo zvogëlohet.

Meshkujt pas 40-50 vjeç rekomandohet të vizitojnë rregullisht një endokrinolog, pasi deri në këtë moshë ka një rënie natyrale të nivelit të hormoneve seksuale. Disa faktorë përshpejtojnë këtë proces, për shkak të të cilit përfaqësuesit e seksit më të fortë bëhen të hershëm impotentë.

sexologist

Meshkujt që kanë fuqi të ulët dhe kanë funksion të ngrerë, vijnë tek terapisti seksual. Specialisti trajton çrregullimet seksuale që privojnë një person nga një jetë e plotë intime. Duhet të kontaktohet nëse ka këto probleme:

 • Ulur epsh.
 • Derdhje e parakohshme.
 • Mungesa e ereksionit.

Për të bërë një diagnozë, seksologu së pari duhet të zhvillojë një bisedë me pacientin. Ai gjithashtu mund të përshkruaj një ultratinguj të organeve riprodhuese, një test venoz të gjakut. Metoda e fundit ju lejon të përcaktoni nivelin e hormoneve në trupin e pacientit.

psikolog

Ekzistojnë një numër i madh i faktorëve psikogjenikë që çojnë në impotencë tek burrat. Në këtë rast, një psikolog specialist mund ta kurojë këtë shkelje.

Faktorët psikogjenikë janë po aq të rrezikshëm për shëndetin e njeriut sa ato fizikë. Kjo për shkak se me kalimin e kohës ato çojnë në devijime serioze që nuk mund të shërohen gjithmonë.

Masa kryesore diagnostikuese që ndihmon psikologun për të identifikuar problemin e pacientit është biseda. Një burrë duhet ta zbulojë plotësisht mjekun e tij në mënyrë që të ketë një shans për të gjetur shkakun e vërtetë të sëmundjes dhe ta eliminojë atë duke kryer terapi korrigjuese.

Edhe pse më shpesh njerëzit preferojnë të angazhohen individualisht me një psikolog. Shumë burra e bëjnë këtë vetëm sepse kanë frikë t'i tregojnë të tjerëve për dështimet e tyre në jetën e tyre intime. Trajnimet psikologjike japin një rezultat pozitiv.

Problemet e potencialit shpesh shoqërohen me funksionim të dëmtuar të të gjithë organizmit ose shkaqe të tjera që pacienti shpesh madje as nuk i dyshon. Faktorët që provokojnë çrregullime seksuale përfshijnë:

 • Pabarazia hormonale;
 • Patologji kardiovaskulare;
 • Përdorimi afatgjatë i steroideve ose antibiotikëve;
 • Stresi ose probleme psikologjike.

Një sasi e pamjaftueshme e testosteronit të prodhuar çon në çrregullime seksuale. Në këtë rast, problemet me fuqinë shoqërohen me një rënie të sasisë së flokëve në trup, një ndryshim në timbrin e zërit, një rënie në masën e muskujve dhe sëmundje të nyjeve dhe kockave.

Simptoma të tilla janë të rralla, vetëm me mosfunksionim serioz të sistemit endokrin mashkullor. Sidoqoftë, çdo çrregullim seksual është një rast për të kërkuar këshillën e një endokrinologu për të përjashtuar patologjitë serioze.

Një mbledhje e mirë kërkon qarkullim aktiv të gjakut në zonën gjenitale. Me mosfunksionim ngrerë, vërehen dy lloje të patologjisë:

 • Ulur rrjedhjen e gjakut arterial në penis;
 • Rrjedhje e rritur venoze në penis.

Rëndësishme!

Shpesh, çrregullimet e rrjedhës së gjakut në zonën gjenitale shoqërohen me dëmtime të organeve gjenitale të së kaluarës.

Një problem i tillë duhet të kontaktohet nga një mjek. Ai do të japë udhëzime për analiza – ultratinguj, teste të gjakut, angiografi (ekzaminon gjendjen e sistemit vaskular). Shpesh shkelje të tilla kërkojnë përpjekjet e përbashkëta të disa specialistëve: një angiolog, kardiolog, flebolog dhe terapist.

Shumë antibiotikë ndikojnë negativisht në forcën e mashkullit. Prandaj, ato duhet të merren në raste të jashtëzakonshme dhe vetëm ashtu siç udhëzohet nga një mjek. Terapia hormonale gjithashtu mund të shkaktojë mosfunksionim seksual.

Steroidet janë mënyra e fundit, dhe marrja e tyre është zakonisht thelbësore. Prandaj, nuk ka zgjidhje tjetër. Një endokrinolog i kualifikuar do të paralajmërojë për reagime të mundshme anësore, do të ndihmojë në rregullimin e efektit të ilaçit me ndihmën e ilaçeve të tjera ose duke zvogëluar dozën e steroideve.

Erofertil  Djersitje natën tek burrat

Një përgjigje e qartë në pyetjen që mjeku trajton impotencën nuk ekziston. Specialisti kryesor – andrologu kryen një ekzaminim fillestar. Në mungesë të patologjive serioze, ai përshkruan trajtim – homeopatik ose mjekim. Nëse gjenden sëmundje shoqëruese, mund të kërkohen konsulta shtesë:

Sidoqoftë, andrologu do të jetë ofruesi i kujdesit parësor. Ai kryen diagnostifikime, harton një regjim trajtimi dhe bën rregullime në të nëse është e nevojshme.

Mos kini turp të shihni një mjek. Një androlog është një mjek si pjesa tjetër. Dhe problemi juaj është pjesë e punës së tij. Qasja në kohë tek një mjek shpejt do të krijojë një jetë të plotë seksuale.

Trajtimi gjithëpërfshirës i kryer do të parandalojë një rikthim të sëmundjes në të ardhmen.

Urologu specializohet në sëmundjet e sistemit gjenitourinar, proceset inflamatore të veshkave dhe patologjinë e organeve urinare. Nëse kërkohet konsultim i përgjithshëm, mund të kontaktoni drejtpërdrejt një urolog. Pas diagnostikimit, specialisti do të sqarojë diagnozën dhe do të përshkruajë trajtim nëse problemi është në kompetencën e tij. Nëse patologjitë e një natyre urologjike nuk identifikohen, pacienti do të ridrejtohet tek një androlog.

Një androlog trajton patologjitë që lidhen me sistemin riprodhues të burrave. Andrologu trajton infertilitetin, infeksionet seksualisht të transmetueshme, mosfunksionimin riprodhues.

Për të zgjidhur problemin, kush duhet të adresohet në rast të problemeve me fuqinë në radhë të parë – te andrologu ose urologu – është e thjeshtë. Nëse mosfunksionimi seksual shoqërohet me dhimbje, është më mirë të konsultoheni me një urolog. Në të gjitha rastet e tjera, duhet të filloni me një androlog.

Jo të gjitha problemet me potencialin tek burrat janë natyrë somatike. Shpesh, faktorët që shkaktojnë mosfunksionim ngrerë bien nën objektin e specialistëve të profilit të ngushtë.

Nëse andrologu dhe urologu nuk gjetën patologji, atëherë pacienti kërkon konsultim me një seksopatolog.

Seksopatologu eliminon problemet e ereksionit të shkaktuara nga faktorë të një natyre personale, emocionale, sociale.

Një terapist seksi këshillon për probleme të tilla seksuale si:

 • Mungesa e makinës seksuale;
 • Mungesa e orgazmës;
 • Mosfunksionim ngrerë;
 • Pafuqia psikosomatike;
 • Nervozizëm.

Nëse terapisti seksual nuk zbulon anomalitë ose përcakton se shkelja e fuqisë shoqërohet me gjendjen psikologjike të pacientit, ai ridrejton njeriun te terapisti.

Problemet e një natyre emocionale, siç janë streset në punë, stresi fizik dhe emocional, problemet familjare dhe pagjumësia janë shkaqe psikologjike të mosfunksionimit ngrerë. Zakonet e këqija – overeating, abuzimi me alkoolin, droga, pirja e duhanit – çojnë në prostatit, diabeti, sëmundje koronare të zemrës dhe "shkatërrojnë" fuqinë e mashkullit.

Rreziku i mosfunksionimit seksual rritet me moshën: për shembull, burrat që festojnë ditëlindjen e tyre të gjashtëdhjetë, kanë katër herë më shumë gjasa të ankohen për mungesë ngritjeje sesa ata që janë mbi dyzet.

Gjithashtu, statistikat mjekësore vërejnë varësinë e zhvillimit të impotencës nga disponueshmëria e arsimit. Burrat me arsim të lartë kanë shumë më pak të ngjarë të pësojnë çrregullime seksuale sesa ata që nuk kanë marrë arsim. Kjo ndikohet nga mënyra e jetesës, dieta dhe zakonet e këqija.

Simptomat e impotencës

psikolog

Në prani të çrregullimeve psikologjike ose mendore, një pacient me impotencë duhet të konsultohet përkatësisht me një psikolog ose psikiatër.

Në rastin e sëmundjeve organike, një mjek neurolog, urolog, androlog, endokrinolog dhe një numër specialistësh të tjerë mund të përfshihen në trajtim.

 • sëmundjet kronike;
 • dëmtimi i organit gjenital;
 • marrja e drogës, anabolikët;
 • trashje, rraskapitje;
 • abstenim i gjatë nga marrëdhëniet seksuale;
 • gjendje psiko-emocionale.
 • Përkeqësimi dhe mungesa e plotë e zgjimit. Flet për pamundësinë e një njeriu në moshë riprodhuese për të sjellë një anëtar në gjendjen e nevojshme gjatë një dëshire të fortë.
 • Ngjallje jo e plotë. Pamundësia e një organi gjenital të zgjeruar për të arritur ngurtësinë e kërkuar për koitus.
 • Nuk është e mundur që penisi të mbahet i ngazëllyer për kohën e nevojshme për marrëdhënie normale.
 • Orgazmë e parakohshme te burrat me përvojë.
 • Arritja e pavullnetshme gjatë natës dhe në mëngjes mungon.
 • Shtytja seksuale është zvogëluar ose mungon, gjendja karakterizohet nga impotenca seksuale.

Një mjek mashkull shëndetësor është në gjendje të bëjë një përfundim kur ndodhin një ose më shumë simptoma. Me manifestime të simptomave më të mëdha, do të jetë më e vështirë të eliminohet zhvillimi i sëmundjes.

Vetë-kënaqësia shkakton impotencë, e cila është e përzier ose psikoorganike në natyrë.

Nuk është e dëmshme ose e padobishme.

Me një abstenim të zgjatur, i cili është i dëmshëm për shëndetin, vetë-kënaqësia mund të jetë e dobishme, por nuk duhet të bëhet një zëvendësues për kontakt të plotë seksual.

Vetë-ngacmimi çon në ejakulim inferior, dhe ngecja e spermës zvogëlon funksionin e testeve dhe provokon shfaqjen e pafuqisë.

Eleminimi i gjendjes patologjike është i mundur kur identifikohet shkaku i saktë që shkaktoi simptoma të tilla. Me trajtimin e duhur, prognoza ka një rezultat pozitiv me kushtin që të respektohen të gjitha udhëzimet e mjekut që ndjek.

Dallohen llojet e mëposhtme të impotencës:

 • Disorderrregullim psikogjenik që shfaqet në sfondin e zhvillimit të komplekseve (vetë-dyshim, një ndjenjë e vazhdueshme frike);
 • Pafuqia organike formohet për arsye të tilla si marrja e ilaçeve, zhvillimi i sëmundjeve kronike, prania e zakoneve të këqija;
 • Pafuqia e kombinuar që lind në prani të faktorëve të mësipërm në kombinim.

Pafuqia është parësore dhe dytësore kur manifestimet negative ndodhin në mënyrë të përsëritur. Në këtë rast, kërkohet trajtim i përshkruar siç duhet.

 • Prania e zakoneve të këqija, pasi përdorimi i tepërt i alkoolit dhe ilaçeve ndikon negativisht në gjendjen e përgjithshme të trupit dhe mund të pengojë funksionimin normal të sistemit riprodhues;
 • Dieta jo e duhur dhe mbipesha. Obeziteti shkakton prishje endokrine në trup. Si rezultat, ekziston një ndryshim në sfondin hormonal, i cili mund të ndikojë në dëshirën seksuale të një burri;
 • Stresi i vazhdueshëm dhe çrregullimet nervore, pasi kjo gjendje provokon një prodhim të rritur të kortizolit dhe adrenalinës, gjë që ndikon negativisht në hormonet seksuale;
 • Aktiviteti fizik i shtuar dhe sportet mund të keqësojnë funksionimin normal të sistemit riprodhues;
 • Hipodinamia (stili i jetës së ulur), e cila formohet gjatë punës së ulur pa ndryshuar lëvizjen dhe shkakton çrregullime të qarkullimit të gjakut në organet e legenit;
 • Mungesa e tërheqjes seksuale normale ndaj grave ose ndonjë personi të veçantë.

Shkaku i impotencës psikogjene konsiderohet të jetë prania e stresit të rëndë, prishje nervore ose mbingarkesë të rëndë emocionale. Për të eleminuar siklet, duhet të konsultoheni me një psikolog të kualifikuar.

Me hipodinaminë, zhvillohet një përkeqësim i qarkullimit të gjakut, i cili ndikon gjithashtu në formimin e impotencës. Për të zgjidhur problemin, është e rëndësishme të kontaktoni një specialist të kualifikuar dhe të ndryshoni stilin e jetës tuaj (eliminimi i zakoneve të këqija, ushqimi i duhur).

Erofertil  Si të trajtojmë zmadhimin scrotal dhe dhimbjen testikulare

Mungesa e një ereksioni me lodhje të rëndë do të kalojë vetë pa trajtim të veçantë. Për ta bërë këtë, është e mjaftueshme për të siguruar trupin pushim të mirë dhe gjumë maksimal. Nëse nuk ndodhin ndryshime pozitive, atëherë kërkohet ekzaminim shtesë nga specialistë të profileve të ngushta.

Në disa raste, patologjia provokon çrregullime të sistemit nervor. Cili mjek për të kontaktuar për impotencë varet nga natyra e sëmundjes.

Ekzistojnë tre specialitete që synojnë eliminimin e sëmundjes:

Për më tepër, njeriu duhet të ekzaminohet nga një endokrinolog, terapist, neuropatolog dhe kardiolog. Procedurat diagnostike do të ndihmojnë në identifikimin e shkakut të impotencës seksuale.

Një vizitë në kohë tek një mjek do të parandalojë komplikime serioze.

Një skanim me ultratinguj është i detyrueshëm, gjaku jepet për hormonet. Një mostër e urinës dhe e gjakut ekzaminohet për të vlerësuar shëndetin e përgjithshëm.

urolog

Shfaqja e simptomave të impotencës seksuale e bën një burrë të mendojë se cili mjek trajton impotencën tek burrat. Një ekzaminim i zgjeruar dhe trajtimi pasues shpesh bëhet nga një urolog. Në kompetencën e tij është diagnostikimi dhe trajtimi i sëmundjeve të sistemit gjenitourinar. Ai interviston pacientin, ekzaminon organet gjenitale dhe merr një shtupë nga uretra.

Pas një ekzaminimi të hollësishëm, mjeku konfirmon ose hedh poshtë diagnozën e pretenduar. Trajtimi drejtohet në normalizimin e sistemit urinar.

Në disa raste, kërkohet marrja e barnave antibakteriale. Me një rritje të vëllimit të prostatës, mund të kërkohet kirurgji.

Andrologist

Një mjek që eliminon mosfunksionimin erektil, i cili shoqërohet nga një rënie në cilësinë e lëngut seminal, quhet androlog. Më shpesh ata i drejtohen atij në mungesë të mundësisë për të ngjizur një fëmijë.

Diagnoza bëhet pas kalimit të spermogramit dhe vizitës në dhomën e ultrazërit. Ekzaminimi ndihmon për të përcaktuar se cili tregues i lëngut seminal nuk është normal.

Një androlog duhet të këshillohet në prani të sëmundjeve të mëposhtme:

 • adenoma e prostatës ose prostatiti;
 • infertiliteti me origjinë të panjohur;
 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme;
 • impotencë.

Patologjitë kongjenitale të strukturës së organeve gjenitale hiqen kirurgjikale. Motiviteti dhe morfologjia e spermës përmirësohen duke marrë shtesa dietike dhe komplekse vitaminash. Barnat më të zakonshme përfshijnë: Speman, Spermaktiv, Speroton dhe Vitaprost.

Në disa institucione mjekësore, përfaqësohet një androlog specialist urolog. Ai është i përfshirë në trajtimin e impotencës organike dhe sëmundjeve që shoqërohen me sistemin vaskular të dëmtuar.

sexologist

Një mjek që trajton mosfunksionimin erektil të një natyre psikologjike quhet seksopatolog. Ai nuk e konsideron problemin nga pikëpamja fiziologjike.

Një burrë viziton një mjek mashkull, si në mënyrë të pavarur, ashtu edhe me një partner. Mjeku që trajton impotencën zbulon frikën dhe komplekset që veprojnë si shkaku i procesit patologjik.

Rekomandohet që një seksolog të vizitojë në këto raste:

 • derdhje e shpejtë;
 • mbledhje të dëmtuar;
 • siklet psikologjike gjatë intimitetit;
 • ulur epsh.

Një terapist seksi ndihmon në kurimin e çrregullimeve nervore që shkaktuan mosfunksionim ngrerë. Një seancë trajtimi nuk nënkupton kontaktin prekës dhe ekzaminimin e organeve gjenitale.

Gjatë një bisede me një pacient, mjeku përcakton praninë e faktorëve të mëposhtëm:

 • stresi i zgjatur;
 • trauma psikologjike;
 • natyra e marrëdhënieve me partnerët.

Si trajtim, përshkruhen fizioterapi, ushtrime psikologjike dhe ushtrime terapeutike. Kohëzgjatja totale e trajtimit varet nga shkalla e neglizhimit të sëmundjes. Mesatarisht, është 2-3 muaj.

Në mënyrë që terapia të jetë efektive, është e nevojshme të kaloni një kurs trajtimi nga fillimi deri në fund.

Mosfunksionimi ngrerë mund të shkaktohet nga lloje të ndryshme të infeksioneve, çekuilibër hormonal, prandaj, për të përjashtuar këto arsye, mjeku përshkruan një numër testesh:

 1. Gjaku për hormonet.
 2. Futje biomaterale (shtupë uretrale, urinë, gjak) për infeksione.
 3. Ultratinguj i organeve të legenit me një studim të cilësisë së rrjedhës së gjakut (ultratinguj Doppler).

Mungesa e androgjenit (mungesa e testosteronit) dhe patologjitë e tjera hormonale trajtohen nga një endokrinolog. Me ndihmën e testeve shtesë, ultratinguj ose MRI, gjëndrat e të cilave hormoni nuk janë normal kontrollohen.

Pafuqia organike tek burrat mund të shkaktohet nga dëmtimi i transmetimit të impulseve nervore. Nëse gjithçka është në rregull me funksionin urinar dhe riprodhues, atëherë këshillohet që të konsultoheni me një neurolog. Duke përdorur teste speciale, mjeku do të kontrollojë cilësinë e përthyerjes së penisit.

Qendrat përgjegjëse për mbledhje janë të vendosura në shpinë lumbare, prandaj dëmtimi i tij mund të shkaktojë pafuqi (një mjek i specializuar në shpinë quhet "vertebrolog"). Për diagnozën, është e rekomanduar një skanim MRI ose CT. Fotografitë do të tregojnë gjendjen e palcës kurrizore dhe degëve nervore.

Një seksolog është një specializim relativisht i ri. Ky është një mjek që mund dhe duhet të tregojë në detaje për jetën e tij seksuale, partnerët, marrëdhëniet me ta. Në konsultë, mjeku do t'ju tregojë ide për azhurnimin e marrëdhënieve intime, të ndihmojë për të gjetur mirëkuptim të ndërsjellë me një partner. Seancat e çiftuara janë më efektive.

Për diagnozën, këta specialistë përdorin gjerësisht teste të ndryshme, pyetje në të cilat mund të duken qesharake dhe të parëndësishme, por përgjigjet për to janë thelbësore të rëndësishme për mjekun. Theelësi për një zgjidhje të suksesshme të problemit është sinqeriteti maksimal i pacientit dhe kompetenca e mjaftueshme e një psikologu ose seksologu.

Video nga Yuri Aleksin, ku flet për mënyrën sesi u shpëtua nga pafuqia psikologjike

Lista e mjekëve të tjerë që mund të ndihmojnë

Kur identifikoni simptoma të caktuara, mund t'ju duhet të konsultoheni me specialistët e mëposhtëm:

Ekzaminimi kardiolog është i nevojshëm në prani të sëmundjeve kardiovaskulare, pasi kërkohet monitorim i kujdesshëm i gjendjes së përgjithshme të trupit.

Në rast të çekuilibrit hormonal, diabeti mellitus, konsultimi i një endokrinologu është i nevojshëm. Trajtimi i impotencës neurogjene përfshin ekzaminimin nga një neurolog për të identifikuar funksionimin e dëmtuar të impulseve nervore në organin gjenital.

Nëse vërehen çrregullime të rënda mendore, depresion të zgjatur, neurozë, atëherë mund të kërkohet një konsultë psikiatër. Kontaktimi me kohë i specialistit të nevojshëm do të sigurojë një diagnozë të shpejtë të saktë dhe eliminimin e shqetësimit.

Si është përshkruar trajtimi?

Në varësi të diagnozës së shkakut të mosfunksionimit seksual, terapia kryhet nga specialistë të ndryshëm.

Sëmundjet urologjike (prostatiti, adenoma e prostatës) mund t'i përgjigjen trajtimit konservator dhe atij kirurgjikal. Teknika moderne për reseksionin e gjëndrës së prostatës mund të ruajë plotësisht funksionin seksual. Patologjitë infektive trajtohen me antibiotikë.

Trajtimi i sëmundjeve endokrine përfshin përdorimin e hormoneve (insulinë, tri- dhe tetraiodothyronine, kortikosteroide, androgjene) në mënyrë që të normalizohen proceset metabolike në trup.

Angiopatitë, patologjitë sistemike autoimune, arterioskleroza çojnë në ndryshime të pakthyeshme ose dobët të kthyeshme.

Do patologji neurologjike përfshin marrjen e vitaminave B, neuroprotektorëve dhe nootropics. Kërkon gjithashtu një kurs të fizioterapisë që synon eliminimin e efekteve të dëmtimeve në palcën kurrizore ose trurin, si dhe përmirësimin e lidhjeve interneuron.

Ndihma psikologjike konsiston në tejkalimin e komplekseve, barrierave dhe frikës që ndërhyjnë në një ngritje normale përmes bisedës, psikoterapisë, relaksimit, hipnozës.

Pas një ekzaminimi të plotë dhe një diagnoze të saktë, përshkruhet regjimi i duhur i trajtimit. Trajtimi përcaktohet individualisht në varësi të manifestimit të simptomatologjisë së përgjithshme të patologjisë.

Erofertil  Bimët frenuese të potencialit

Në trajtimin e impotencës, agjentë të tillë mund të përshkruhen:

 • Ilaçet hormonale;
 • Frenuesit e fosfodiesterazës (Viagra, Cialis, Levitra);
 • Sedativë me efekt qetësues;
 • Vitamina B, E.

Si terapi shtesë, përdoren fizioterapi, masazh special, gjimnastikë dhe mjete juridike popullore. Nëse është e nevojshme, operacioni (falloprostetika) kryhet me kushtin e pranisë së indikacioneve të dukshme.

Ekzistojnë një larmi metodash për të eleminuar mosfunksionimin seksual.

Në varësi të gjendjes së përgjithshme dhe arsyeve, mjeku përshkruan këtë ose atë lloj trajtimi sipas fuqisë së burrave:

 1. Ilaçet me shpejtësi të lartë (Viagra, Cialis, Levitra, Ziden).
 2. Mjetet homeopatike.
 3. Injeksione përshkruhen nëse ilaçet e përshkruara më lart nuk kanë një efekt përmirësues (të kryer nën mbikëqyrjen e rreptë të mjekut që ndjek).
 4. Mjekësi alternative.
 5. Ushtrime fizioterapie.

Përdorimi i integruar i këtyre metodave do të heqë qafe problemin.

Sa më shpejt që një njeri kërkon ndihmë mjekësore, aq më efektiv do të jetë trajtimi.

Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë kryhet vetëm pasi specialisti të ketë vendosur një diagnozë të saktë me ilaçet e përshkruara nga mjeku. Vetë-mjekimi çon në pasoja negative, përkeqëson pamjen klinike të sëmundjes dhe shkakton komplikime.

Kush trajton impotencën?

Potenciali i dobët ndodh nën ndikimin e shkaqeve të ndryshme, dhe ndonjëherë pacienti nuk e ka idenë kush trajton fuqinë tek burrat. Përkeqësimi i tij është i përkohshëm dhe ndodh për shkak të rraskapitjes nervore, stresit, punës së tepërt.

Në raste të tilla, do të jetë e mjaftueshme për t'u çlodhur plotësisht, për të marrë vitamina për të forcuar trupin, për të rikthyer forcën.

Me një natyrë sistematike ose të zgjatur të devijimeve, një vizitë te një specialist që trajton sëmundjet mashkullore është një domosdoshmëri.

Shumë burra nuk e dinë se cili mjek trajton problemet me potencialin ose me kë të kontaktojë në rast të devijimeve.

Ndikimi i faktorëve të ndryshëm në dështimet seksuale çon në faktin se jo vetëm një mjek i shëndetit mashkull merr pjesë në trajtim, por një numër specialistësh.

Në rast të sëmundjes gjenitale, një burrë duhet të këshillohet me:

 • urolog,
 • Andrologist,
 • psikoterapist
 • terapist seksi.

Përveç këtyre mjekëve, do të jetë e detyrueshme që burrat të marrin vizitë nga një kardiolog, endokrinolog, neuropatolog, terapist për të identifikuar sëmundjet që ndërhyjnë ose përkeqësojnë jetën seksuale.

sexologist

Përfaqësuesit e gjysmës së fortë me impotencë inkurajohen që të konsultohen me një terapist seksi, edhe nëse shkeljet kanë ndodhur si rezultat i sëmundjeve inflamatore, kardiovaskulare, sëmundjeve të një natyre të ndryshme.

Një ekzaminim i plotë nga një terapist seksi është i nevojshëm në rastet e:

 • ulje e dëshirës seksuale;
 • dështime të derdhjes;
 • mungesa e eksitimit, orgazmës;
 • frikë, ankth gjatë koitusit.

Për të vendosur një diagnozë, një mjek mashkull bisedon me pacientin për problemet e mashkullit për të identifikuar shkaqet që e shqetësojnë atë.

Si një ekzaminim shtesë, është përshkruar një ultratinguj i penisit, i cili informon për rrjedhën e gjakut në organet riprodhuese, urinën dhe testet venoze të gjakut për sasinë e hormoneve.

Sipas rezultateve të ekzaminimeve, një mjek që trajton devijimet e një natyre seksuale jo vetëm që mund të forcojë fuqinë, por edhe ta rivendosë atë përmes përdorimit të terapisë së ilaçeve, fizioterapisë ose metodave psikoterapeutike.

Andrologist

Me cilin mjek duhet të kontaktoj nëse një mbledhje është dobësuar pa ndonjë arsye të dukshme?

Në raste të tilla, duhet të shkoni te një specialist i cili quhet androlog. Ky është një mjek që trajton patologjitë e sistemit riprodhues të mashkullit.

Për të gjetur arsyet që provokuan devijime ngrerë, mjeku bisedon me penisin me pacientin.

Për të krijuar një pamje të detajuar klinike, andrologu e drejton pacientin drejt një ekzaminimi me ultratinguj të testeve, prostatës dhe veshkave.

Pas ekzaminimit, terapia është e përshkruar.

Këshillat e andrologut gjithashtu do të jenë të dobishme nëse vështirësitë me ereksionin provokohen nga një gjendje e paqëndrueshme psikologjike. Kjo për faktin se rifillimi i funksionit seksual kërkon një trajtim gjithëpërfshirës që ndërthur teknika të shumta.

urolog

Shfaqja e vështirësive seksuale shtron një pyetje për burrat: cili mjek trajton impotencën? Shpesh një ekzaminim dhe trajtim i mëvonshëm i organeve gjenitourinare kryhet nga një urolog, sepse keqfunksionimet në punën e tyre çojnë në një përkeqësim në mbledhje.

Së pari, një mjek i shëndetit mashkull ekzaminon me kujdes organet gjenitale të jashtme të burrit, bën teste (një shtupë uretrale për të ekzaminuar mikroflora, gjak dhe urinë) dhe bisedon me pacientin.

Sipas rezultateve të studimeve klinike, është vendosur një diagnozë e saktë dhe është përcaktuar një trajtim gjithëpërfshirës, ​​bazuar në specifikat e sëmundjes.

Kombinimi i terapisë së ilaçeve, fizioterapisë dhe ushtrimeve të fizioterapisë jep rezultate të shkëlqyera në një kohë të shkurtër.

psikoterapist

Situatat stresuese në shtëpi dhe në punë, mungesa e pushimit të duhur, mbingarkesa emocionale, lodhja e vazhdueshme fizike çojnë në probleme me zgjimin.

Në raste të tilla, burrat duhet të dinë se kush trajton impotencën e shkaktuar nga çrregullimet mendore (nëse nuk ka sëmundje të sistemeve riprodhuese dhe sekretuese).

Terapisti do të ndihmojë për të përballuar frikën dhe frikën e fshehur se marrëdhënia seksuale do të jetë e pasuksesshme, të identifikojë dhe eliminojë komplekset, nëse ka. Në një gjendje të çekuilibruar, agresivitet dhe nervozizëm, përshkruhen përgatitje bimore që kanë një efekt qetësues, dhe gjithashtu zhvillohet një kurs bisedash.

psikolog

parandalim

Parandalimi i impotencës është të implementoni rekomandime të thjeshta, të cilat diskutohen më në detaje në listën e mëposhtme:

 • Përdorimi i rregullave të seksit të sigurt;
 • Ushqimi i plotë dhe i duhur (dietë e ekuilibruar, kufizimi i marrjes ditore të yndyrave shtazore);
 • Mbajtja e një jetese të shëndetshme (eliminimi i zakoneve të këqija, luajtja e sporteve);
 • Eleminimi i abstenencës së gjatë dhe parandalimi i derdhjes së parakohshme;
 • Marrja e medikamenteve në dozën e caktuar sipas udhëzimeve;
 • Eleminimi i stresit të rëndë dhe çrregullimeve nervore.

Vetë-trajtimi për impotencën ka pasoja të rënda për trupin, kështu që nëse keni simptoma karakteristike, është mirë që të kontaktoni specialistë të kualifikuar.

Shqyrtime

Shqyrtimet në lidhje me trajtimin e impotencës dhe kontaktimin e mjekëve të ndryshëm kanë reagime të ndryshme, pasi shumë varet nga gjendja individuale e trupit dhe arsyeja që kontribuojnë në shfaqjen e pafuqisë seksuale.

Dua të them që me simptoma alarmante duhet të shkoni menjëherë në spital, pasi shkaku nuk dihet dhe kërkohet një ekzaminim i plotë. Unë shkova te terapisti, por doli që problemi është psikologjik në natyrë. Gjithçka është thjesht individuale.

Maxim, Shën Petersburg

Në fillim, unë thjesht shkova për të parë mjekun tim, dhe pastaj të gjitha ekzaminimet e tjera. Si rezultat, u krijua një mbledhje e dobët për shkak të një infeksioni gjenitourinar. Pas marrjes së antibiotikëve, gjithçka u kthye në normale.

Sergey, Kaluga

Përmbledh

Për të ruajtur ose përmirësuar fuqinë mashkullore, duhet të braktisni zakonet e këqija, të mos abuzoni me vetë-kënaqësinë dhe të mbani mend, në shenjat e para të një problemi potenciali, me cilin mjek duhet të këshillohet për ekzaminim.

Ruajtja e një jete seksuale të rregullt, trajtimi në kohë i çrregullimeve të sistemit nervor, përputhja me masat e tjera parandaluese, si dhe përdorimi i ushqimeve me një sasi të madhe të vitaminës E do t'ju lejojë të shijoni një jetë të plotë seksuale.

Shahinclub Shqipëri