Si bëhet një mbledhje në një vajzë

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Farë është një ngritje në gratë

Një mbledhje është një proces ngjallës në të cilin kontakti i plotë seksual bëhet i mundur. Mekanizmi i ereksionit te burrat është mjaft i qartë. Kur ngacmohen, ka një rrjedhje të shpejtë të gjakut në trupin shpellësor të penisit. Dalja e gjakut nëpër venat ndalet. Kështu, penisi është zmadhuar, gjë që bën të mundur bërjen e intimitetit. Ndërtimi i mashkullit është gjithmonë i dukshëm vizualisht. Gratë kanë debatuar për ereksione për një kohë të gjatë në mesin e specialistëve. U zbulua se funksioni erektil në gratë është gjithashtu i pranishëm. Por si manifestohet?

Farë është një ngritje femre?

Të gjithë e dinë që burrat duan me sytë e tyre. Për seksin më të fortë, aspekti vizual është shumë i rëndësishëm. Shfaqja e një gruaje, rrobat dhe mbathjet e saj çon në një ngritje të shpejtë. Tek gratë, truri është rregulluar pak më ndryshe. Do vajzë preferon të dëgjojë komplimente të shumta, miqësi të këndshme. Duke pasur parasysh fiziologjinë femërore, zonat dëgjimore lidhen drejtpërdrejt me punën e qendrave nënkortikale. Ata janë përgjegjës për eksitimin dhe seksualitetin e vajzave.

Shumica e grave nuk acarohen me shikimin vizual. Wordsshtë fjalët e këndshme drejtuar vajzës që ngjallin fantazi seksuale. Që një grua të përjetojë ngjallje dhe ngritje, preludi ka një rëndësi të madhe. Para-përkëdheljet lejojnë që truri të pushojë. Pra, rritje e zgjimit dhe dëshira seksuale e seksit më të drejtë. Marrëdhënia seksuale bëhet më e gjallë.

Vlen të përmendet se sa më i fortë të jetë eksitimi, aq më shumë forcohen muskujt e të gjithë trupit. Kjo është plotësisht në kundërshtim me deklaratën e relaksimit të plotë. Sigurisht, një grua relakson psikologjikisht. Por, gjendja fizike është plotësisht e tensionuar. Prandaj, marrëdhënia e rregullt seksuale kontribuon në humbjen e peshës. Duke qenë në gjendje të kontrollojë muskujt e vaginës, një grua është në gjendje të marrë kënaqësi të plotë pa depërtimin e drejtpërdrejtë të një burri.

Shtë e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha gratë janë në gjendje të ndiejnë një mbledhje, si të tilla. Ndonjëherë mund të vëreni manifestimet e jashtme të një ereksioni tek gratë. Pra, me një nxitje aktive të gjakut në muskujt e vaginës, trupi i vajzës mund të bëhet i mbuluar me njolla të kuqe, shfaqet një skuqje në faqet e saj. Kjo tregon ngjallje. Në të dy burrat dhe gratë, një mbledhje manifestohet në formën e ënjtjes së thithkave të gjirit.

Manifestimet e një mbledhje në gratë

Gjatë një ereksion femëror, vërehet një rritje e madhësisë së klitorisit për shkak të rrjedhës së shpejtë të gjakut në organet gjenitale. Ky fenomen është gati i pakuptueshëm, për shkak të madhësisë së vogël të klitorisit. Kur mbushen me gjak, trupat shpellorë të vendosura rreth klitorit japin këtë rritje. Për gjendjen e ereksionit tek gratë, muret vaginale janë gjithashtu përgjegjëse. Gjatë zgjimit, ato bëhen më elastike, dhe në të njëjtën kohë elastike. Anijet vaginale janë gjithashtu të mbushura me gjak. Kjo ju lejon të mbështesni plotësisht penisin e një njeriu.

Erofertil  Ilaçet më të mira për fuqinë

Një tjetër tipar karakteristik i një mbledhje në gratë është lloji i shkarkimit vaginal. Shkarkimi i bollshëm transparent i mukozës tregon eksitim të mjaftueshëm të vajzës. Kjo ju lejon të keni një marrëdhënie të plotë seksuale pa ndonjë dëmtim të mukozës si në gra ashtu edhe në burra. Për shkak të ënjtjes, vagina është në gjendje të marrë formën e penisit të një partneri. Kjo ju lejon të ndjeni orgazmën.

Një rol të madh për mbledhje luhet nga fiziologjia e vetë vaginës. Muret e vaginës përbëhen nga tre shtresa. Me një zhvillim të ulët të muskujve intim, këto shtresa janë shumë të holla. Në këtë rast, fluksi i gjakut do të jetë i pamjaftueshëm, dhe vagina nuk do të jetë në gjendje të marrë formën e një penisi. Gjithashtu, sasia e mukusit të sekretuar për vajosje do të jetë shumë e vogël. Kur stërvitni këta muskuj (shtresa sfungjer), muret e vaginës trashen dhe marrin një formë me shirita, në vetvete mukoza forcohet. Kjo ju lejon të provoni ndjesi më të gjalla si për një grua ashtu edhe për një burrë.

Kështu, vetë natyra e një mbledhje bëhet e qartë. Tek burrat, penisi zgjerohet. Tek gratë, hapësira vaginale zvogëlohet me një ereksion. Në përgjithësi, një ngritje femërore është si më poshtë:

 • Zgjerimi i klitit;
 • Labitë e zgjeruara në madhësi;
 • Swnjtje e trupit spongy, muskujt vaginal;
 • Prania e shkarkimit transparent të mukozës nga vagina.

Shumë gra zgjedhin një partner për veten e tyre sipas madhësisë së penisit të tyre. Dhe ishte e zakonshme të fajësohej vetëm njeriu për shkak të papajtueshmërisë në jetën intime. Por, vlen të përmendet se muskujt e stërvitur mirë të vaginës, nuk do të ketë probleme me madhësinë e penisit. Trupi sfungjer do të marrë absolutisht çdo formë dhe madhësi.

Në rast të shkarkimit të pamjaftueshëm të bollshëm, mund të vërehen disa probleme. Pra, kjo nuk është vetëm dëmtimi i mukozave të një natyre të ndryshme. Alokimet ju lejojnë të thithni mjaft spermë për një konceptim të suksesshëm. Fluidshtë lëngu vaginal që e dërgon spermën në mitër, pastaj përmes tubave fallopian deri në vezore. Sasia e shkarkimit mund të tregojë gjithashtu shkallën e menopauzës tek gratë. Pra, sa më shumë shkarkim, aq më shumë kjo periudhë e jetës do të vijë më vonë. Prandaj, një mbledhje e plotë dhe zgjimi janë kaq të rëndësishme për shëndetin e grave.

Ngritja femërore nuk arrin kurrë në një shkallë të tillë ngjalljeje si tek burrat. Për vajzat, ky është një kompleks i tërë i reagimeve fiziologjike, psikologjike dhe emocionale të trupit. Një mbledhje mund të mos ndodhë fare, por mund të zbulohet drejtpërdrejt gjatë marrëdhënies seksuale. Kështu, bëhet e qartë se mbledhja dhe zgjimi seksual për gratë janë dy koncepte të ndryshme.

Krijimi, derdhja, orgazma

Elementet kryesore të marrëdhënies seksuale janë dëshira seksuale, ereksioni, derdhja, orgazma. Të gjithë ata janë të lidhur ngushtë me njëri-tjetrin dhe nëse njëri prej tyre është i shkelur, të tjerët vuajnë.

Ndërtimi tek burrat

Fjala "ereksion" përkthehet si straightening, ënjtje. Siç e dini, në trashësinë e penisit mashkullor janë trupa shpella. Mbushja me gjak kur eksitohet, ato çojnë në një rritje të konsiderueshme të të gjithë penisit dhe forcimin e tij. Kjo gjendje quhet ereksion. Në këtë rast, penisi reddens, përafërsisht 3 herë rritet në vëllim, bymehet. Temperatura e saj rritet, bëhet "e nxehtë".

Në marrëdhëniet seksuale, një mbledhje është thelbësore. Mbi të gjitha, një penis i dobët nuk mund të futet në vaginë. Ashpërsia e një mbledhje në një njeri të shëndetshëm mund të jetë shumë e ndryshme. Kjo gjë varet nga mosha, mirëqenia, nga shkalla e acarimit të zonave erogjene. Një ereksion konsiderohet normale nëse është e mjaftueshme për marrëdhënie seksuale të suksesshme me një grua.

Burrat shpesh shqetësohen nga fakti se madhësia e penisit gjatë mbledhjes është e vogël. Fakti është se zona më erogjene e një gruaje gjatë marrëdhënieve seksuale është klitorisi dhe vestibula e vaginës. Kur penisi hyn në këtë pjesë të vaginës, dhe burri është i edukuar seksualisht dhe di të sillet, ai nuk duhet të ketë ndonjë ankth. Përveç kësaj, vetë vagina, siç ishte, "përshtatet" me madhësinë e penisit. Më keq, nëse gjatë një mbledhje ajo arrin një vlerë që korrespondon me madhësinë e vaginës.

Erofertil  Rregullatorët e potencialit

Një ngritje në fillim të aktivitetit seksual është një refleks i kushtëzuar. Më vonë, ide të ndryshme rreth një gruaje perceptohen nga qendra seksuale kortikale e një burri si një mjet për të shtuar shtesë ngritjen e një anëtari. E gjithë kjo kontribuon në ngjalljen seksuale dhe gatishmërinë e një njeriu për marrëdhënie seksuale. Në të ardhmen, tensioni i penileve mbahet kryesisht për shkak të stimujve mekanikë të marrë nga koka dhe lëkura e tij gjatë marrëdhënieve seksuale.

Shpesh, adoleshentët, të rinjtë dhe të rinjtë kanë një ngritje në mëngjes. Zakonisht ndodh para zgjimit dhe shoqërohet me ëndrra erotike ose tejmbushje të fshikëzës. Impulset nga fshikëza shkojnë në qendrën kurrizore të urinimit, e cila ndodhet ngjitur me qendrën e ereksionit. Nëse eksitimi është mjaft i fortë, ai kap të dyja qendrat, gjë që çon në tension të penisit.

Ndërtimi në gratë

Organi i sensit seksual të femrës – klitorisi – nuk është asgjë më shumë se penis i pazhvilluar i një burri. Përbëhet nga dy trupa shpellorë, të cilët, duke u mbushur me gjak, fryhen dhe kontribuojnë në një rritje të klitorisit me rreth 2 herë. Vagina e ngacmuar gjithashtu bymehet për shkak të tejmbushjes së enëve të saj të gjakut, bëhet e nxehtë, gjë që krijon kushte të favorshme për kopulim. Muskujt dhe muret e vaginës mbulojnë fort penisin, gjë që kontribuon në ngritjen e saj edhe më të madhe

Derdhje në burra

Derdhje nënkupton shpërthim, derdhje. Përmbajtja e ejakulës mashkullore është lëngu seminal me spermë dhe sekreti i gjëndrës së prostatës. Në një djalë të ri të shëndetshëm, ejakula nxirret me disa goditje të shpejta me një shpejtësi deri në 1 metër në sekondë në një distancë deri në 30 cm.Vëllimi i një shërbimi të spermës është 2-3 ml. Ejakulimi shoqërohet nga një ndjesi e paqëndrueshme dhe dridhje konvulsive të trupit.

Derdhja e shpejtë tregon ngacmueshmëri të tepruar seksuale të qendrës ejakulare tek burrat. Burra të tillë quhen me fuqi të ulët, për dallim nga impotentët, në të cilët një mbledhje nuk ndodh fare.

Dobësimi i reaksionit orgazmik ose mungesa e tij vërehet me punë të tepërt mendore ose fizike, pasi të dy bashkëshortët duhet të dinë.

Derdhje në gratë

Ejakulimi tek gratë është lëshimi i sekretimit të gjëndrave të qafës së mitrës dhe gjëndrave Bartholin, e cila ndodh kur marrëdhënia seksuale përfundon në atë grua që ka një orgazmë. Në këtë rast, vërehet peristaltika e muskujve të vaginës. Në mënyrë që të shtyjë prizën e mukusit, qafën e mitrës hapet për një moment. Pas ejakulimit, gruaja zhduk ndjenjën e tensionit në organet gjenitale dhe hiperemia e tyre zvogëlohet. Qafa e mitrës mbyllet deri në marrëdhënien tjetër seksuale ose menstruacionet.

orgazmë

Një ngritje që përfundoi me derdhje u shkakton partnerëve një ndjenjë të kënaqësisë seksuale – një orgazmë. Një orgazëm është një rrjedhje nervore e një forcë të tillë që trupi nuk ka asnjë të barabartë.

Ekzistojnë tre faza të orgazmës:

1. Përmbledhja e fazës – një akumulim gradual i ndjesive të paqëndrueshme gjatë zgjimit seksual si rezultat i acarimit të zonave erogjene.

2. Faza e kulmit – pika më e lartë e spazmës seksuale në kohën e fillimit të derdhjes.

3. Faza e zhdukjes – ndjesi të këndshme të partnerëve gjatë lëkundjeve derdhëse.

Kulmi i orgazmës në një grua ndodh më vonë sesa te një burrë, dhe periudha e zhdukjes është më e gjatë. Përmbledhja e ndjesive të paqëndrueshme e zgjat më shumë. Kjo përcakton natyrën e seksualitetit femëror.

Si ndodh dhe çfarë është një ereksion

Ekzistojnë një numër i mjaftueshëm temash që ende konsiderohen tabu në shoqëri. Questionështja se çfarë është një ngritje është një prej tyre. Një ereksion është një proces fiziologjik normal i përgjigjes së një trupi të shëndetshëm ndaj stimujve të botës së jashtme ose ndryshimeve të brendshme.

Farë është një mbledhje?

Një ereksion është një kalim në një gjendje të ngacmuar të organeve të sistemit riprodhues në përfaqësuesit e seksit mashkull dhe femër.

Përkundër mendimit se kjo gjendje është një pronë fiziologjike ekskluzivisht mashkull, ekziston një ereksion femëror.

Pse ndodh një mbledhje?

Procesi fiziologjik ka shkaqet e mëposhtme:

 1. Spontane – ndodhja pa pjesëmarrjen e vetëdijes ("nate", e shkaktuar nga nevoja për rinovimin e gjakut në indet e organeve gjenitale, zbrazjen e zorrëve ose fshikëzës).
 2. Refleksi – shfaqja e kontaktit fizik ose prekjes.
 3. Psikogjenike – dukuri nën ndikimin e vetëdijes ose faktorë të jashtëm të një natyre seksuale (auditive, vizuale, nuhatëse, prekëse, stimuj shije ose imagjinatë).
Erofertil  Madhësia e mesme e karit - Mashtrimi i miteve popullore

Krahasuar me format më të ulëta të jetës, një person dhe fiziologjia e tij varen kryesisht nga sinjalet e perceptimit abstrakt, duke lejuar trupin të kalojë në një gjendje të ngazëllyer të veprimit pa kontakt.

Pse ndodh një mbledhje? Ngjitësi në burrë lind si rezultat i punës:

 • sistemi nervor;
 • strukturat e muskujve të lëmuar të arterieve dhe trabekulave në penis.

Vlen të përmendet se penisi është një organ shumëfunksional i përfshirë në proceset e sistemit riprodhues dhe urinar.

Karakteristikat e strukturës së sistemit riprodhues mashkullor

Kalimi në një gjendje të ngacmuar është i lidhur drejtpërdrejt me strukturën e organeve të brendshme.

Fazat në të cilat bëhet ndarja e një njeriu (ilustrimi paraqitet në burimin e Wikipedia):

E rëndësishme! Një ngritje në meshkuj shoqërohet me një rritje të temperaturës së indeve në zonën e ijëve, ngurtësim dhe një rritje në madhësinë e penisit.

Megjithë ngadalësimin e rrjedhës së gjakut gjatë ngacmimit, procesi ka një efekt pozitiv në ushqimin e indeve të organeve riprodhuese me oksigjen dhe parandalon hipoksinë e indeve.

Gjatë një mbledhje, vajzat kanë një ndarje të ngjashme në fazat e procesit fiziologjik, megjithatë, fenomenet që ndodhin gjatë kësaj periudhe ndryshojnë për shkak të ndryshimit të përgjithshëm në strukturën e sistemit riprodhues.

Struktura e organeve riprodhuese femërore:

Proceset që shoqërojnë një ereksion në gratë:

 1. Mbushja e indeve të kanalit gjenital dhe mitrës me gjak, një rritje e theksuar në muret e vaginës.
 2. Zgjerimi i klitit.
 3. Rritja e ndjeshmërisë së thithkave.
 4. Formimi i sekrecioneve mukoze në vulvë.

Ndryshimet në organet gjenitale të brendshme dhe të jashtme të një gruaje kanë për qëllim rritjen e densitetit të kontaktit me trupin e burrit gjatë marrëdhënies seksuale, krijimin e kushteve për kalimin e spermatozoideve dhe fekondimin e suksesshëm të vezës.

Ndërtimi i thithkave femra

Vlen t'i kushtohet vëmendje e veçantë ngritjes së rajonit të thithjeve gjatë kalimit të sistemit riprodhues në një gjendje të ngacmuar.

Nxjerrja e thithkave (shtrirje dhe rritje në diametër, si dhe një rritje në vëllimin e gjëndrave të qumështit) është vërejtur në fazën e "rrafshnaltës". Ky fenomen shoqërohet me një nxitim të gjakut në indet e vaginës, si dhe me një ngushtim të lumenit për një lloj "kompresimi" të organit seksual të partnerit.

Gjithashtu, vërehet një ndryshim në gjendjen e jashtme të thithkave me:

 1. Gji.
 2. Ftohja e trupit.

Pas kalimit në fazën e orgazmës, thithkat kthehen në gjendjen e tyre të mëparshme.

Në disa raste, zgjimi i mashkullit shoqërohet gjithashtu me një rritje të ndjeshmërisë së thithkave, megjithatë, ky fenomen është individual dhe nuk i përket shenjave të detyrueshme.

Normat e kohëzgjatjes së një mbledhje

Kohëzgjatja e ngacmimit është gjithashtu një veçori individuale, e cila konsiston në një numër faktorësh:

 • shkaqet e shfaqjes (spontane, refleks ose psikogjen);
 • qëndrueshmëri dhe përshtatje e sistemit kardiovaskular;
 • gjendja e përgjithshme dhe shëndeti i trupit;
 • mosha;
 • koha e ditës;
 • nivelin e simpatisë për partnerin / partnerin dhe veprimtarinë e tij / saj;
 • prania ose mungesa e punës psikologjike ose fizike;
 • faktorët e jashtëm dhe kushtet e marrëdhënies seksuale.

Kushtojini vëmendje! Kohëzgjatja mesatare e zgjimit është nga 5 minuta në gjysmë ore.

Ekzistojnë dy forma të ngacmimit të zgjatur patologjik:

 1. Priapizmi është një shkelje e funksionimit të sistemit riprodhues të një njeriu, i manifestuar si një ringjallës tepër i gjatë.
  Një tipar i veçantë i priapizmit është mungesa e zgjimit seksual gjatë një ereksioni, kohëzgjatja e më shumë se 1,5 orë, butësia e kokës së penisit dhe një sërë faktorësh të tjerë negativë. Kjo formë e ngritjes së organit riprodhues nuk hiqet pas marrëdhënieve seksuale ose aktit të masturbimit.
 2. Clitoris është një patologji e trupit të femrës që duket si një ngritje e zgjatur e organeve riprodhuese pa shenja ngjalljeje.

Për dallim nga priapizmi, i cili shfaqet tek djemtë dhe burrat e pjekur për shkak të traumës në organin gjenital, klitorisi femëror është një fenomen relativisht i rrallë që shfaqet për shkak të përdorimit të zgjatur të disa llojeve të ilaçeve.

Video të dobishme

Përmbledh

Ereksionet femra dhe mashkull konsiderohen një fenomen fiziologjik natyror, i vërejtur në një gjendje eksitimi. Gjendja e zgjimit shërben për të lehtësuar kalimin e marrëdhënieve seksuale. Sistemi nervor, endokrin dhe qarkullimi i gjakut janë të përfshirë në proces.

Kohëzgjatja e ngacmimit i referohet fenomeneve individuale që varen nga faktorët e jashtëm dhe gjendja e përgjithshme e trupit.

Në rastet e ngritjes patologjike të shkurtër ose të zgjatur të organeve gjenitale, rekomandohet të kërkoni këshillën dhe caktimin e masave të nevojshme të trajtimit te një mjek specialist.

Shahinclub Shqipëri