Farë është kur një ngritje për një person

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Si ndodh dhe çfarë është një ereksion

Ekzistojnë një numër i mjaftueshëm temash që ende konsiderohen tabu në shoqëri. Questionështja se çfarë është një ngritje është një prej tyre. Një ereksion është një proces fiziologjik normal i përgjigjes së një trupi të shëndetshëm ndaj stimujve të botës së jashtme ose ndryshimeve të brendshme.

Farë është një mbledhje?

Një ereksion është një kalim në një gjendje të ngacmuar të organeve të sistemit riprodhues në përfaqësuesit e seksit mashkull dhe femër.

Përkundër mendimit se kjo gjendje është një pronë fiziologjike ekskluzivisht mashkull, ekziston një ereksion femëror.

Pse ndodh një mbledhje?

Procesi fiziologjik ka shkaqet e mëposhtme:

 1. Spontane – ndodhja pa pjesëmarrjen e vetëdijes ("nate", e shkaktuar nga nevoja për rinovimin e gjakut në indet e organeve gjenitale, zbrazjen e zorrëve ose fshikëzës).
 2. Refleksi – shfaqja e kontaktit fizik ose prekjes.
 3. Psikogjenike – dukuri nën ndikimin e vetëdijes ose faktorë të jashtëm të një natyre seksuale (auditive, vizuale, nuhatëse, prekëse, stimuj shije ose imagjinatë).

Krahasuar me format më të ulëta të jetës, një person dhe fiziologjia e tij varen kryesisht nga sinjalet e perceptimit abstrakt, duke lejuar trupin të kalojë në një gjendje të ngazëllyer të veprimit pa kontakt.

Pse ndodh një mbledhje? Ngjitësi në burrë lind si rezultat i punës:

 • sistemi nervor;
 • strukturat e muskujve të lëmuar të arterieve dhe trabekulave në penis.

Vlen të përmendet se penisi është një organ shumëfunksional i përfshirë në proceset e sistemit riprodhues dhe urinar.

Karakteristikat e strukturës së sistemit riprodhues mashkullor

Kalimi në një gjendje të ngacmuar është i lidhur drejtpërdrejt me strukturën e organeve të brendshme.

Fazat në të cilat bëhet ndarja e një njeriu (ilustrimi paraqitet në burimin e Wikipedia):

E rëndësishme! Një ngritje në meshkuj shoqërohet me një rritje të temperaturës së indeve në zonën e ijëve, ngurtësim dhe një rritje në madhësinë e penisit.

Megjithë ngadalësimin e rrjedhës së gjakut gjatë ngacmimit, procesi ka një efekt pozitiv në ushqimin e indeve të organeve riprodhuese me oksigjen dhe parandalon hipoksinë e indeve.

Gjatë një mbledhje, vajzat kanë një ndarje të ngjashme në fazat e procesit fiziologjik, megjithatë, fenomenet që ndodhin gjatë kësaj periudhe ndryshojnë për shkak të ndryshimit të përgjithshëm në strukturën e sistemit riprodhues.

Struktura e organeve riprodhuese femërore:

Proceset që shoqërojnë një ereksion në gratë:

 1. Mbushja e indeve të kanalit gjenital dhe mitrës me gjak, një rritje e theksuar në muret e vaginës.
 2. Zgjerimi i klitit.
 3. Rritja e ndjeshmërisë së thithkave.
 4. Formimi i sekrecioneve mukoze në vulvë.

Ndryshimet në organet gjenitale të brendshme dhe të jashtme të një gruaje kanë për qëllim rritjen e densitetit të kontaktit me trupin e burrit gjatë marrëdhënies seksuale, krijimin e kushteve për kalimin e spermatozoideve dhe fekondimin e suksesshëm të vezës.

Ndërtimi i thithkave femra

Vlen t'i kushtohet vëmendje e veçantë ngritjes së rajonit të thithjeve gjatë kalimit të sistemit riprodhues në një gjendje të ngacmuar.

Nxjerrja e thithkave (shtrirje dhe rritje në diametër, si dhe një rritje në vëllimin e gjëndrave të qumështit) është vërejtur në fazën e "rrafshnaltës". Ky fenomen shoqërohet me një nxitim të gjakut në indet e vaginës, si dhe me një ngushtim të lumenit për një lloj "kompresimi" të organit seksual të partnerit.

Gjithashtu, vërehet një ndryshim në gjendjen e jashtme të thithkave me:

 1. Gji.
 2. Ftohja e trupit.
Erofertil  Metodat e përmirësimit të potencialit

Pas kalimit në fazën e orgazmës, thithkat kthehen në gjendjen e tyre të mëparshme.

Në disa raste, zgjimi i mashkullit shoqërohet gjithashtu me një rritje të ndjeshmërisë së thithkave, megjithatë, ky fenomen është individual dhe nuk i përket shenjave të detyrueshme.

Normat e kohëzgjatjes së një mbledhje

Kohëzgjatja e ngacmimit është gjithashtu një veçori individuale, e cila konsiston në një numër faktorësh:

 • shkaqet e shfaqjes (spontane, refleks ose psikogjen);
 • qëndrueshmëri dhe përshtatje e sistemit kardiovaskular;
 • gjendja e përgjithshme dhe shëndeti i trupit;
 • mosha;
 • koha e ditës;
 • nivelin e simpatisë për partnerin / partnerin dhe veprimtarinë e tij / saj;
 • prania ose mungesa e punës psikologjike ose fizike;
 • faktorët e jashtëm dhe kushtet e marrëdhënies seksuale.

Kushtojini vëmendje! Kohëzgjatja mesatare e zgjimit është nga 5 minuta në gjysmë ore.

Ekzistojnë dy forma të ngacmimit të zgjatur patologjik:

 1. Priapizmi është një shkelje e funksionimit të sistemit riprodhues të një njeriu, i manifestuar si një ringjallës tepër i gjatë.
  Një tipar i veçantë i priapizmit është mungesa e zgjimit seksual gjatë një ereksioni, kohëzgjatja e më shumë se 1,5 orë, butësia e kokës së penisit dhe një sërë faktorësh të tjerë negativë. Kjo formë e ngritjes së organit riprodhues nuk hiqet pas marrëdhënieve seksuale ose aktit të masturbimit.
 2. Clitoris është një patologji e trupit të femrës që duket si një ngritje e zgjatur e organeve riprodhuese pa shenja ngjalljeje.

Për dallim nga priapizmi, i cili shfaqet tek djemtë dhe burrat e pjekur për shkak të traumës në organin gjenital, klitorisi femëror është një fenomen relativisht i rrallë që shfaqet për shkak të përdorimit të zgjatur të disa llojeve të ilaçeve.

Video të dobishme

Përmbledh

Ereksionet femra dhe mashkull konsiderohen një fenomen fiziologjik natyror, i vërejtur në një gjendje eksitimi. Gjendja e zgjimit shërben për të lehtësuar kalimin e marrëdhënieve seksuale. Sistemi nervor, endokrin dhe qarkullimi i gjakut janë të përfshirë në proces.

Kohëzgjatja e ngacmimit i referohet fenomeneve individuale që varen nga faktorët e jashtëm dhe gjendja e përgjithshme e trupit.

Në rastet e ngritjes patologjike të shkurtër ose të zgjatur të organeve gjenitale, rekomandohet të kërkoni këshillën dhe caktimin e masave të nevojshme të trajtimit te një mjek specialist.

Isfarë është një ngritje, nga çfarë varet dhe çfarë ndodh

Të gjithë e dinë që për të kryer marrëdhënie seksuale, është e nevojshme që organi gjenital mashkull të sjellë në një gjendje të caktuar. Unë propozoj në këtë artikull të shqyrtojmë në detaje pyetjen se çfarë është një ngritje, nga çfarë varet dhe çfarë ndodh.

Fjala "ereksion" është huazuar nga ne nga Latinisht dhe në përkthim do të thotë "të jesh i fortë". Në të vërtetë, ngurtësia e penisit na lejon të konkludojmë se gjaku e mbushi trupin e tij shpellë. Presioni i gjakut në far, i cili është në gjendjen e tij normale, është i parëndësishëm; një mbledhje është rritja e saj përafërsisht 20 herë. Indet e organit mashkullor me një nxitim gjaku fillojnë të ngushtohen dhe mbivendosen zonat e venave dalëse.

Sipas urologëve, një penis i vogël në gjendje të ngritur mund të rritet në madhësi për më shumë se gjysmën. Penisi është i gjatë 19-20 cm kur eksitohet, praktikisht nuk ndryshon.

Një proces i tillë si ereksion mund të mos ndodhë nëse një njeri përjeton çrregullime nervore, periudha depresioni. Kjo varet drejtpërdrejt nga gjendja psikologjike dhe emocionale e një personi.

Në adoleshentët, shpesh ndodh një e ashtuquajtur ereksion spontan, i cili mund të ndodhë kudo, për shembull, në shkollë. Kjo i vë të rinjtë në një pozitë të vështirë dhe i bën ata të ndjehen emocional.

Në mënyrë që të ndodhë një ngritje normale, janë të nevojshme kushte të caktuara:

 • stimulim fizik – masturbim ose afeksion femëror
 • stimulimi vizual – shikimi i fotove ose filmave me natyrë erotike
 • imagjinatë – fantazira ose kujtime të ndryshme

Mekanizmi i funksionit ngrerë

Natyra fiziologjike e një mbledhje është si më poshtë. Kur mashkulli është në gjendje të ngacmuar, një sinjal nga truri përmes fibrave nervore transmetohet në penis. Nga ana tjetër, ajo prodhon neurotransmetues – kimikate. Ata stimulojnë prodhimin e një substance tjetër – monofosfat ciklike guanosine (cGMP). Kjo i jep arterieve në organet gjenitale një sinjal për tu zgjeruar dhe ndodh një ngritje e penisit (rrjedhja e gjakut rritet në të).

Pas marrëdhënieve seksuale, niveli i cGMP zvogëlohet dhe gjaku gradualisht zvogëlohet, penisi kthehet në pozicionin e tij origjinal.

Arritja e penisit është një pjesë integrale dhe e rëndësishme në jetën e çdo njeriu. Kur bëhet i rritur, ai mund të kontrollojë deri diku seksualitetin dhe ngritjen e tij, por jo deri në fund. Lirimi i plotë nga tensioni seksual ndodh vetëm me një marrëdhënie të gjatë dhe besuese me një partner.

Në mënyrë që funksioni erektil të jetë në rregull, është e nevojshme të keni shëndet të mirë të sistemeve nervore dhe kardiovaskulare. Për ta bërë këtë, duhet të hani siç duhet, të vizitoni rregullisht ajrin e pastër, të shmangni stresin dhe të angazhoheni në edukimin fizik.

Farë përcakton forcën e zgjimit seksual

Dihet që një mbledhje te burrat varet nga shumë faktorë. Problemet me të mund të preken nga telashet në punë, mbivendosja, lodhja, abuzimi me alkoolin. Për shumicën e burrave, ky është një fenomen i përkohshëm. Shtë e nevojshme të bëni një rutinë normale ditore dhe gjithçka do të kthehet në normale. Por për disa, mungesa e stimulimit të penileve është një problem i vazhdueshëm ose i përsëritur.

Erofertil  Madhësia e mesme e karit - Mashtrimi i miteve popullore

Dështimi mund të ndodhë në çdo moshë, por është veçanërisht karakteristik për burrat e moshës mesatare dhe të moshuar. Shumica e tyre të moshës 40 deri në 60 vjeç i bëjnë vetes pyetjen: si të shpejtohet një mbledhje dhe të përmirësohet cilësia e saj. Ekzistojnë një numër i faktorëve fizikë që ndikojnë në fuqinë e mashkullit, ato janë si më poshtë:

 1. Rrjedha e gjakut në penis është zvogëluar. Kjo mund të jetë për shkak të plakjes, hipertensionit, kolesterolit të lartë në gjak ose pirjes së duhanit.
 2. Sëmundjet e sistemit nervor: goditje në tru, skleroza e shumëfishtë, sëmundja e Parkinsonit
 3. Testosterone. Ulja e nivelit të prodhimit të hormonit mashkull padyshim që do të çojë në mosfunksionim ngrerë
 4. Marrja e medikamenteve të caktuara (propranololi, atenololi)
 5. Iklizëm i gjatë. Për shkak të gjendjes në shalë, nervat që çojnë në penis mund të mprehen. Për shkak të kësaj, funksioni mund të prishet pjesërisht, koha e ngritjes është zvogëluar.

Në praktikën mjekësore, ka raste kur burrat ankohen për ejakulim pothuajse të menjëhershëm. Nëse kjo ndodh rregullisht, atëherë ky është një problem me të cilin duhet të shihni një mjek. Ky fenomen paraprihet nga një ngritje e shpejtë, pas së cilës ndodh një derdhje e hershme, në këtë situatë partneri mbetet i pakënaqur. Ky fenomen mund të mjekohet lehtë me ilaçe, nuk ka asgjë të keqe në këtë. Por ka metoda të zgjatjes së marrëdhënieve seksuale që mund t’i kryeni vetë.

Shpejtësia e një mbledhje varet nga gjendja e legenit të një njeriu, kështu që duhet të ruhet në gjendje të mirë me ndihmën e ushtrimeve të thjeshta.

Ushtrimi numër 1. Shtrihuni në shpinë, pushoni këmbët në dysheme, duart në damarë. Sillni legenin tuaj përpara, duke shtrirë trupin tuaj me tehe të shpatullave. Përsëritni manipulimet 5-7 herë.

Ushtrimi numër 2. Merrni një pozicion gënjeshtar, si në detyrën e parë. Vendosini duart në gjunjë dhe mbyllini ato. Kapërcyer rezistencën e gjymtyrëve të sipërme, duke u përhapur dhe bashkuar këmbët.

Një term i tillë si një mbledhje e gjatë është shkaktuar nga një qëndrim i gjatë i penisit në një gjendje të ngacmuar (7 ose më shumë orë). Kjo mund të shoqërohet me dhimbje dhe ënjtje. Si rregull, ky fenomen vërehet tek fëmijët nga 5 deri në 10 vjet, dhe tek të rriturit nga 25-45 vjeç. Kjo patologji kërkon ndërhyrje mjekësore.

Një gjendje e tillë si një mbledhje e zgjatur mund të shkaktohet nga dëmtimet ose tumoret e trurit, dehja e trupit ose dëmtimi i organeve gjenitale. Mos e shtyni problemin deri më vonë, sa më shpejt të përcaktohet shkaku i patologjisë, aq më shpejt do të eliminohen pasojat e tij.

Ofështjet e problemeve delikate trajtohen nga kirurgët, urologët ose andrologjia. Në fazën e parë të trajtimit, gjaku i tepërt hiqet dhe një birë kryhet nën anestezi lokale. Tjetra, është përshkruar një trajtim kompleks, i cili kryhet në një gjendje të palëvizshme. Nëse nuk është e mjaftueshme, atëherë mjekët i drejtohen ndërhyrjes kirurgjikale.

Nuk ka përgjigje të saktë për pyetjen: sa zgjat një ereksion në një njeri të shëndetshëm. Ky është thjesht individual, por ka zakonisht norma të pranuara, nëse devijoni prej tyre, duhet të kontaktoni një institucion mjekësor.

Pas leximit të këtij materiali nuk duhet të keni pyetje në lidhje me stimulimin e penisit – një mbledhje. Kujdesuni për shëndetin tuaj dhe mos hezitoni të konsultoheni me një mjek.

Përfitoni miqtë duke e ndarë këtë artikull me ta.

Si bën një ngritje te burrat – mekanizmi i ereksionit

Ajo që është një ngritje mashkullore nuk është sekret për askënd. Një burrë e ndjen penisin në pushim në një mënyrë tjetër sesa në një gjendje ereksioni. Sidoqoftë, se si ndodh një ereksion tek burrat, jo të gjithë e dinë. Por është të kuptuarit e proceseve fiziologjike që ndihmon për të kuptuar se ka pasur një lloj devijimi dhe për të shmangur trajtimin afatgjatë, si dhe probleme të tilla si mosfunksionimi ngrerë në të ardhmen. Shtë e rëndësishme të dini se si ndodh një mbledhje dhe çfarë ndikon në një mbledhje në mënyrë që të jetë në gjendje të kontrollojë plotësisht këtë proces.

Fiziologjia e procesit

Mekanizmi i ereksionit përcaktohet nga disa faktorë. Për të filluar, është e nevojshme të merret në konsideratë procesi se si një anëtar rritet, dhe çfarë është kjo për shkak.

Procesi i ereksionit është mbushja e zgavrave me gjak, dhe përvetësimi nga organi gjenital i ngurtësisë mekanike, gjë që bën të mundur marrëdhënien seksuale.

Ata janë të rrethuar nga një rrjet enësh të vogla gjaku. Trupat kanë një strukturë që i lejon ata të mbushen me gjak. Kjo është veçoria unike e penisit – një mbledhje.

Erofertil  Kremrat, xhelat dhe vajrat e nitroglicerinës për të rritur fuqinë

Trupi me sfungjer konsiderohet i brendshëm, rrethon dhe mbron uretrën dhe format në kokë. Shtë për shkak të karakteristikave të indit sfungjer që këto pjesë të penisit mbeten më pak të forta se shpella.

Ndërtimi tek burrat ndodh në disa faza:

 • zgjatje uretrale;
 • Tumescence ose mbushje gjaku e trupave sfungjer dhe shpellarë;
 • shtrirje e indeve të trupave kavernozë;
 • tensioni i guaskës;
 • duke fituar ngurtësinë e penisit, një mbledhje e heq atë lart e poshtë.

Duhet gjithashtu të theksohet se procesi në vazhdim është i kufizuar, pasi penisi mund të rritet vetëm në një madhësi të caktuar. Të gjithë trupat ngritës kanë guaskën e tyre, e cila bëhet kufizimi. Po ashtu, vetë anëtari pajiset me një guaskë shtesë, të ashtuquajturat fascia. Ajo nuk është vetëm përgjegjëse për funksionin mbrojtës, por kufizon edhe ngritjen e penisit.

Cilësia dhe kohëzgjatja e një mbledhje

Kohëzgjatja dhe cilësia e një mbledhje është pasojë e presionit të gjakut në organet e lartpërmendura.

Kur organet gjenitale janë në gjendje të pashqetësuar, tensioni i gjakut është disa herë më i ulët se në të gjitha organet e brendshme. Gjatë rrjedhës së gjakut në penis, një mbledhje rrit qarkullimin e gjakut për rreth 25 herë. Presioni mund të bëhet një nivel me të gjitha organet.

Ndërsa mbushen, trupat sfungjerë dhe shpellorë fillojnë të bëjnë presion mbi venat që kullojnë gjakun. Sidoqoftë, ato nuk mbivendosen plotësisht, dhe rrjedhja e gjakut në penis është 12 ml në minutë. Përveç kësaj, gjatë mbledhjes, mesazhi i fshikëzës dhe uretrës bllokohet në mënyrë që vetëm spermatozoidet të kalojnë përmes kanalit, duke bërë urinimin gjatë një mbledhjeje praktikisht të pamundur.

Pressureshtë presioni i gjakut që është faktori kryesor që ndikon në stabilitetin e një ereksioni. Nëse është i qëndrueshëm, domethënë, fluksi dhe rrjedhja e gjakut kanë të njëjtin tregues, atëherë madhësia dhe ngurtësia e penisit nuk ndryshojnë. Ndërsa prurja rritet, cilësia e ereksionit zvogëlohet. Zakonisht, ejakulimi zvogëlon rrjedhën dhe rrit rrjedhjen, prandaj, mbledhja pas derdhjes do të jetë e dobët ose do të zhduket plotësisht.

Për të provokuar një rritje të fluksit të gjakut në organet gjenitale, truri duhet të marrë një sinjal të caktuar nga sistemi nervor. Ky sinjal transmetohet përmes rrjetit nervor dhe dobëson rezistencën e muskujve që rrethojnë penisin ndaj rrjedhës së gjakut.

Cilësia dhe kohëzgjatja e një ngritjeje ndikohet nga shumë indikatorë. Ekziston një marrëdhënie e drejtpërdrejtë "potencë – ereksion", por ka ende shumë arsye psikologjike që mund të ndikojnë në jetën seksuale. Për shembull, vetë-dyshimi ul ndjeshëm cilësinë e një ereksioni gjatë marrëdhënies seksuale. Këta faktorë mund të jenë thjesht individualë.

Vitet e fundit, rrethprerja është bërë mjaft e përhapur. Përdoret kryesisht për qëllime higjienike ose për të rritur ndjesitë seksuale. Shumë burra kanë frikë se pas rrethprerjes, një mbledhje do të ketë më pak cilësi. Sidoqoftë, nëse operacioni kryhet si duhet, atëherë nuk paraqiten probleme. Në raste të rralla, është vërejtur një ulje e ndjeshmërisë së penisit, pasi preken nervat e kokës. Raste të tilla janë përjashtim sesa rregull.

Të rinjtë që nuk janë të arsimuar në lidhje me edukimin seksual shpesh nuk e dinë se çfarë përbën shkarkimin gjatë një mbledhje. Lëngu që lëshohet mund të ngatërrojë burrat e rritur, pasi mund të jetë një shenjë e STD.

Sekretimi gjatë një ereksioni është një normë absolute. Ky është një sekret transparent i cili është përgjegjës për kalimin e spermës përmes uretrës. Ju duhet t'i kushtoni vëmendje nëse një lëng fillon të lëshohet që plotëson simptomat e mëposhtme:

 • lëng i turbullt;
 • ngjyra e sekretit nuk është e lehtë, por jeshile ose e verdhë;
 • lëngu është shumë i trashë;
 • sekreti sekretohet me gjak.

Nëse një burrë fillon të ndjejë shqetësim dhe vëren që shkarkimi gjatë një ereksioni ka ndryshuar, atëherë duhet të bëni teste për sëmundjet më të zakonshme:

Shtë e rëndësishme të kuptohet se është e pamundur të përcaktohet me saktësi gjendja e shëndetit seksual, duke u mbështetur vetëm në ngjyrën dhe strukturën e sekrecioneve. Një ekzaminim mjekësor është i nevojshëm për të sqaruar gjendjen dhe për të përshkruar trajtimin e duhur.

Një send tjetër që kërkohet është edukimi i duhur seksual. Mando i ri duhet të dijë se çfarë është një ngritje, pse dhe si ndodh një mbledhje. Të kuptuarit se si funksionon trupi i vet dhe çfarë duhet të ndodhë gjatë pubertetit, krijon vetëbesim të një njeriu. Rehatia psikologjike është një nga faktorët kryesorë nga i cili varet një mbledhje. Sapo penisi i një të riu fillon të rritet, është e nevojshme t'i përgjigjeni të gjitha pyetjeve që mund të lindin.

Keni probleme serioze me POTENCIAL?

A keni provuar shumë mjete dhe asgjë nuk ka ndihmuar? Këto simptoma janë të njohura për ju të dorës së parë:

 • ngritje e ngadaltë;
 • mungesë dëshire;
 • mosfunksionimi seksual.

E vetmja mënyrë operacioni? Prisni dhe mos veproni me metoda radikale. Potenciali për ta rritur është e mundur! Ndiqni lidhjen dhe zbuloni se si ekspertët rekomandojnë trajtimin.

Shahinclub Shqipëri