Pafuqia tek burrat si të trajtojnë dhe parandalojnë

Përkthimi i një shfaqjeje diapozitivësh nga Uebfaqja Amerikane e WebMD, që përmban 25 ilustrime që përshkruajnë të gjitha çështjet që lidhen me impotencën tek burrat, duke përfshirë një larmi metodash trajtimi.

1. Whatfarë është pafuqia mashkullore?

Pafuqia tek burrat (mosfunksionim ngrerë, mosfunksionim ngrerë) ndodh kur një burrë vazhdimisht ka probleme me fillimin dhe mirëmbajtjen e një mbledhje. Pa trajtim, mund ta bëjë seksin të vështirë. Ky problem raportohet në 1 në 5 burra, dhe ky numër rritet me moshën.

2. Pafuqia shkel shtytjen e seksit

Burrat mund të kenë disa lloje të çrregullimeve, duke përfshirë ngarje seksuale të ulëta dhe probleme me derdhjen.

Për dallim nga këto anomali, impotenca i referohet posaçërisht problemeve të fillimit ose mbajtjes së një ereksioni, kur mund të keni një dëshirë të shëndetshme seksuale, por trupi nuk i përgjigjet asaj. Në shumicën e rasteve, kjo çrregullim bazohet në shkakun fizik të problemit.

3. Simptomat e impotencës

Simptomat e impotencës përfshijnë si më poshtë

• Ndërtimi është shumë i dobët për marrëdhënie seksuale

• Koha shumë e shkurtër e ngritjes

• Mungesa e plotë e ngritjes

Besohet se burrat të cilët nuk mund të mbajnë një mbledhje për të paktën 75% të kohëzgjatjes së përpjekjeve për të kryer marrëdhënie seksuale janë të pafuqishëm.

4. Kush ka pafuqi?

Mosfunksionimet ereksioneve bëhen më të shpeshta ndërsa moshat e burrave.

Pafuqia dhe mosha

Sipas studimit në Massachusetts, përqindja e burrave me mosfunksionim ngrerë absolut rritet nga 5 në 15% në grupmoshat 40 dhe 70 vjeç. Mos mendoni se kalimi në pleqëri është fundi i jetës tuaj seksuale. Mosfunksionimi erektil mund të trajtohet në çdo moshë.

5. Mekanizmi i mosfunksionimit ngrerë

Një mbledhje ndodh kur gjaku mbush dy dhoma të quajtura trupa shpella, gjë që çon në zgjerimin dhe ngurtësinë e penisit.

Flaccid – Erektive pasive – ngritje

Ky proces nxitet nga impulse nga truri dhe nerva riprodhues. Do gjë që bllokon këto impulse ose kufizon rrjedhjen e gjakut në penis mund të çojë në impotencë.

6. Shkaqet e impotencës: sëmundjet kronike

Marrëdhënia midis sëmundjeve kronike dhe mosfunksionimit ngrerë te burrat është më e theksuar në trajtimin e diabetit.

Testi i glukozës

Dihet që gjysma e burrave me diabet kanë mosfunksionim ngrerë, megjithatë, studimet tregojnë se me një kontroll të mirë të sheqerit në gjak numri i diabetikëve meshkuj me impotencë zvogëlohet.

Sëmundje të tjera kronike që mund të çojnë në ED përfshijnë sëmundjen kardiovaskulare: aterosklerozën (ngurtësimin e arterieve), sëmundjen e veshkave dhe sklerozën e shumëfishtë. Këto janë shkaqet më të rëndësishme të impotencës tek burrat, vetë sëmundjet në të cilat rrjedha e gjakut dobësohet ose impulset nervore në të gjithë trupin dobësohen.

7. Shkaqet e impotencës: mënyra e jetesës

Një nga shkaqet e mosfunksionimit erektil është një mënyrë jetese jo normale, në të cilën qarkullimi i gjakut zvogëlohet, gjë që mund të kontribuojë në shfaqjen e mosfunksionimit ngrerë.

Pirja e duhanit, alkooli i tepërt dhe droga mund të dëmtojnë enët e gjakut dhe të ulin rrjedhën e gjakut në penis.

Erofertil  Me dobësi seksuale, impotencë që mbledh bimë

Pirja e duhanit i bën njerëzit me aterosklerozë veçanërisht të prekshëm në këtë drejtim – duhanpirësit kanë një rrezik gati dy herë më të lartë të zhvillimit të ED se sa duhanpirësit.

Mbipesha dhe mungesa e aktivitetit fizik gjithashtu kontribuojnë në mosfunksionimin ereksion. Studimet tregojnë se burrat që ushtrojnë rregullisht kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të pafuqisë.

8. Shkaqet e impotencës: operacioni

Kirurgjia, përfshirë heqjen e kancerit të prostatës, kancerin e fshikëzës ose adenomën e prostatës, ndonjëherë mund të dëmtojë nervat dhe enët e gjakut pranë penisit.

Në disa raste, dëmtimi nervor është i përhershëm dhe pacienti ka nevojë për trajtim për të arritur një mbledhje. Në raste të tjera, operacioni shkakton një mosfunksionim ngrerë të përkohshëm, i cili vetë largohet pas 6 -18 muajsh.

9. Shkaqet e impotencës: trajtimi i ilaçeve

Mosfunksionimi erektil mund të jetë një efekt anësor i marrjes së ilaçeve, të tilla si ilaçe të caktuara për të ulur presionin e gjakut, ilaqet kundër depresionit dhe qetësuesit.

Një burrë duhet të flasë me mjekun e tij në lidhje me këtë nëse ai dyshon se ilaçet pa recetë ose pa recetë mund të shkaktojnë probleme në ereksion.

10. Arsyet e impotencës: faktorët psikologjikë

Zakonisht, shkaku i mosfunksionimit erektil janë shqetësime të caktuara fizike në trup, veçanërisht te burrat e moshuar. megjithatë, në 10% – 20% të burrave faktorët psikologjikë luajnë një rol negativ.

Ekspertët besojnë se stresi, depresioni, vetëvlerësimi i ulët dhe ankthi mund të shkaktojnë diçka si një qark i shkurtër në trupin e një njeriu, i cili prish transmetimin normal të sinjaleve në procesin që çon në një mbledhje.

Këta faktorë psikologjikë mund ta përkeqësojnë problemin edhe te burrat në të cilët ndodhja fillestare e ED ishte e lidhur me faktorë fizikë.

11. Arsyet e impotencës: biçikletë

Studimet tregojnë se çiklistët e etur kanë më shumë të ngjarë të vuajnë nga mosfunksionim ngrerë sesa atletët e tjerë.

Problemi është forma e disa sediljeve të biçikletave që ushtrojnë presion në perineum – zona midis anusit dhe skrotumit, në të cilën ndodhen arteriet dhe nervat, jetësore për zgjimin seksual. Iklistët që udhëtojnë për shumë orë në javë mund të mbrojnë veten e tyre duke instaluar një vend tjetër që eliminon presionin mbi kthetrat.

12. Diagnostifikimi i impotencës: një ekzaminim mjekësor

Gjatë procesit të diagnostikimit, mjeku shtron pyetje në lidhje me simptomat dhe historinë mjekësore.

Ai duhet të kryejë një ekzaminim të plotë mjekësor për të identifikuar shenja të tilla si qarkullimi i dobët i gjakut dhe problemet me sistemin nervor. Mjeku gjithashtu do të kërkojë anomalitë gjenitale që mund të çojnë në ereksion të dëmtuar.

13. Diagnostifikimi i impotencës: testet laboratorike

Disa teste laboratorike mund të ndihmojnë në diagnostikimin e problemeve seksuale te burrat.

Matja e niveleve të testosteronit në gjak mund të tregojë praninë e pabarazive hormonale, të cilat shpesh shoqërohen me ulje të dëshirës seksuale. Qelizat e gjakut, kolesterolin në gjak, testet për funksionimin e mëlçisë mund të identifikojnë sëmundje që ndikojnë në shfaqjen e mosfunksionimit ngrerë.

14. Pafuqia – shenjë e sëmundjes së zemrës?

Në disa raste, funksionimi i ereksionit mund të jetë një sinjal paralajmërues për sëmundje më serioze.

Një studim në 2010 tregoi se ED është një sinjal serioz në lidhje me mundësinë e një sulmi në zemër, goditje në tru dhe vdekje nga sëmundjet kardiovaskulare.

Studiuesit besojnë se të gjithë njerëzit me një diagnozë të "Mosfunksionimit ngrerë" duhet t'i nënshtrohen një kontrolli mjekësor për sëmundje kardiovaskulare. Kjo nuk do të thotë që çdo person me ED do të zhvillojë sëmundje të zemrës, ose se çdo person me sëmundje të zemrës ka mosfunksionim ngrerë, por pacientët duhet të jenë të vetëdijshëm që impotenca shpesh është shenjë e sëmundjes së zemrës.

15. Trajtimi i impotencës: ndryshimet në stilin e jetës

Për të trajtuar mosfunksionimin ereksion, shumë burra duhet vetëm të ndryshojnë stilin e jetës: të lënë duhanin, të zvogëlojë peshën dhe të ushtrojë rregullisht ushtrime për të ndihmuar në përmirësimin e qarkullimit të gjakut.

Erofertil  Krem për zgjatjen e një mbledhje

Nëse dyshoni se ilaçet mund të shkaktojnë impotencë, këshillohuni me mjekun tuaj për ndryshimin e dozës së ilaçit ose kalimin në një version tjetër të ilaçit.

16. Trajtimi i impotencës: ilaçe oralë

Ju ndoshta keni dëgjuar për Viagra, por kjo nuk është ilaçi i vetëm për mosfunksionim ngrerë. Droga të tjera përfshijnë ilaçe si Cialis, Levitra, Staxin dhe Stendra.

Ata të gjithë veprojnë për të përmirësuar rrjedhën e gjakut në penis, duke rezultuar në një mbledhje. Ato zakonisht merren me gojë 30-60 minuta para marrëdhënies seksuale dhe nuk duhet të përdoren më shumë se një herë në ditë.

Cialis mund të merret 36 orë para marrëdhënies seksuale, përveç kësaj, doza e saj ditore është më pak se ilaçet e tjera të këtij lloji. Staksina shpërndahet në gojë. Për të siguruar sigurinë, këto ilaçe duhet të merren vetëm me pëlqimin e mjekut tuaj.

17. Trajtimi i impotencës: injeksion

Pilulat për mosfunksionim ngrerë janë të përshtatshëm, por disa burra, duke u përpjekur të shkaktojnë një mbledhje më të fortë, injektojnë ilaçin direkt në penis.

Barnat e aprovuara për këtë qëllim shkaktojnë zgjerimin e enëve të gjakut, gjë që çon në mbushjen e penisit me gjak, d.m.th. në një ngritje. Një tjetër mundësi është futja e një kokrrize të drogës në uretrën (uretrën). Granula fillon një mbledhje pas 10 minutash.

18. Trajtimi i impotencës: Pajisjet vakum

Një alternative për trajtimin e drogës është pompa vakumi penisit.

Një unazë gome vihet në bazën e penisit, pas së cilës vendoset në një cilindër të lidhur nga një tub në pompën e ajrit. Pompë tërheq ajrin nga cilindri, duke krijuar një vakum rreth penisit. Kjo çon në faktin se trupat shpellorë janë të mbushur me gjak dhe shfaqet një mbledhje. Unaza gome mban një mbledhje gjatë marrëdhënies seksuale.

19. Trajtimi i impotencës: Kirurgjia

Nëse mosfunksionimi ngrerë rezulton nga bllokimi në arterie që çon në penis, operacioni shpesh mund të rivendosë rrjedhën e gjakut.

Një rezultat veçanërisht i mirë nga një operacion i tillë, si rregull, merret nga të rinjtë që kanë bllokuar arteriet si rezultat i traumës në perineum dhe legen. Kjo procedurë nuk rekomandohet për personat e moshuar me ngushtim të zgjatur të arterieve.

20. Trajtimi i impotencës: implantet

Tek burrat me mosfunksionim të ngrerë të ngrehur, implantet speciale mund të rivendosin funksionin seksual.

Në këtë rast, ato vendosen në mënyrë kirurgjikale: dy cilindra në trupat shpellorë të renis, një rezervuar i lëngut në rajonin e murit të përparmë të barkut dhe një pompë në skrotum. Kur kërkohet një ngritje, njeriu përdor një pompë për të mbushur cilindrat me lëng nën presion.

Një tjetër mundësi është një implant elastik që mbështet një mbledhje duke përdorur shufra të implantuar kirurgjikal.

21. Trajtimi i impotencës: psikoterapia

Ndihma e psikoterapistit për trajtimin e mosfunksionimit ereksion mund të jetë e dobishme edhe kur mosfunksionimi erektil ka njohur shkaqet fizike,

Një mjek mund të mësojë një burrë dhe partnerin e tij se si të zvogëlojë ankthin dhe të përmirësojë intimitetin. Psikoterapia gjithashtu mund të ndihmojë çiftet të ndërpresin përdorimin e pajisjeve vakum dhe implantet.

22. Trajtimi i impotencës: terapi alternative?

Këto shtesa zakonisht përmbajnë shumë përbërës të ndryshëm, disa prej të cilave mund të komplikojnë sëmundje të tjera. Xhenseni aziatik dhe xhinsko biloba janë shumë të njohura, por, për fat të keq, ka shumë pak studime të mira mbi to në lidhje me efektivitetin e tyre.

Disa burra thonë se marrja e shtesave dehidroepiandrosterone (DHEA) përmirëson aftësinë e tyre për të patur një mbledhje. Për fat të keq, asgjë nuk dihet për sigurinë afatgjatë të kësaj dhe shtojcave të tjera ushqyese, kështu që shumica e mjekëve nuk rekomandojnë përdorimin e tyre.

Erofertil  Rimëkëmbja e forcës mashkullore

Bisedoni me mjekun tuaj përpara se të provoni shtesat për ED. Ato mund të përmbajnë 10 ose më shumë përbërës dhe mund të dëmtojnë shëndetin. Disa burra thonë se trajtimet alternative i ndihmojnë ata të marrin dhe mbajnë një mbledhje.

Fatkeqësisht, siguria afatgjatë e këtyre produkteve është e panjohur, kështu që shumica e mjekëve nuk i rekomandojnë ato.

23. Trajtimi i mosfunksionimit ngrerë: një paralajmërim për blerësit e drogës

Një kërkim i shpejtë në internet do të tregojë dhjetëra shtesa ushqimore me reklama që pretendojnë se trajtojnë impotencën.

Sidoqoftë, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (SHBA) paralajmëron se shumë prej tyre nuk janë aspak ato që shkruajnë.

Shtë zbuluar se tableta të tilla shpesh përmbajnë ilaçe pa recetë të cilat nuk janë të shënuara në etiketë, përfshirë përbërësit aktivë të Viagra. Kjo e vë një person në rrezik të ndërveprimeve të rrezikshme të drogës.

24. Si të ulet rreziku i impotencës?

Këtu janë disa këshilla për të zvogëluar rrezikun tuaj të mosfunksionimit ngrerë:

• Aktiviteti fizik dhe mbajtja e një peshe të shëndetshme të trupit.

• Shmangni abuzimin me alkoolin dhe substancat.

• Mbani nën kontroll diabetin tuaj.

25. Diskutimi i mosfunksionimit erektil me një partner

Shtë e natyrshme që një grua mund të përjetojë zemërim ose hutim kur përballet me një mosfunksionim ngrerë nga partneri i saj, por një bisedë e hapur dhe e qetë për këtë temë mund të qetësojë të dyja dhe të ndihmojë në arritjen e mirëkuptimit të ndërsjellë në mënyrë që të mendojmë së bashku për masat për të kapërcyer problemin. Kjo mund ta bindë atë që nuk e ke humbur interesin për të.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Pafuqia tek burrat: si të trajtohen dhe parandalohen: 3 komente

Do të ishte më mirë të vendosni materiale në temë në vend të fotove të panevojshme.Të themi të paktën një recetë nga ED.Alexander.

Ky është një përkthim i një artikulli amerikan, por fotografi … nuk do të fshini asnjë fjalë nga një këngë. Disa fotografi janë shumë të nevojshme. Sa i përket trajtimit – lexoni gjithçka në mënyrë të plotë, do të gjeni metodat e trajtimit.

Lodhja seksuale nuk është një gjë e rrallë në kohën tonë, nuk ka asgjë të habitshme në këtë, por gjithçka është e shërueshme.

Shto një koment Cancel përgjigje

Kjo faqe përdor Akismet për të luftuar spam. Gjeni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Shahinclub Shqipëri