Ndërtimi i paqëndrueshëm dhe i paqëndrueshëm se çfarë të bësh me të dhe si të trajtosh

Ndërtimi i paqëndrueshëm tek burrat është një fenomen shumë i shpeshtë dhe i zakonshëm. Në mjekësi, ajo përmendet si mosfunksionim ngrerë, ose, më thjeshtë, çrregullim seksual. Ndërtimi i paqëndrueshëm ndryshon në atë që ngurtësimi i organit riprodhues gjatë ngacmimit ndodh ngadalë, ndërsa penisi shpejt bie.

Përfaqësuesit e seksit më të fortë të moshave të ndryshme përballen me këtë problem – nga 18 vjeç deri në 65 vjeç. Ndonjëherë një boner i keq shkaktohet nga një përkeqësim i përgjithshëm i shëndetit, sëmundjeve kronike. Në disa raste, etiologjia bazohet në faktorët psikologjikë. Në rastin e fundit, ata flasin për mosfunksionim psikogjen në meshkuj.

Në 70%, një ereksion jo-solid është një fenomen i përkohshëm. Ajo zhvillohet gjithmonë e papritur, ndërsa vetë-rrafshohet. Nëse problemet seksuale vërehen brenda 1-2 muajve, atëherë duhet të kërkoni ndihmë nga një urolog ose androlog.

Shëndeti seksual është një gjë e brishtë që kërkon vëmendje të kujdesshme. Një diagnozë profesionale ju lejon të identifikoni me kohë shkakun e shkeljes, përkatësisht, parashikimi është i favorshëm. Shqyrtoni shkaqet e ereksioneve jo konsistente dhe zbuloni pse penisi bie gjatë seksit?

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

 • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
 • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
 • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Faktorët që çojnë në ereksione të paqëndrueshme

Mosfunksionimi ngrerë vërehet te shumë burra. Në disa pacientë, fenomeni është i niveluar më vete, ndërsa të tjerët kërkojnë ilaçe. Nëse shkelja manifestohet brenda disa muajve, konsultimi me një urolog ose androlog është i nevojshëm.

Në sfondin e ngacmimit, trupat shpellorë të organit riprodhues janë të mbushura me gjak arterial, gjë që çon në një rritje të ngurtësisë së penisit.

Enët e gjakut që janë përgjegjëse për rrjedhjen e gjakut në faltus marrin një impuls nga sistemi nervor qendror, i cili çon në një fluks të rritur të lëngut biologjik. Kur rrjedhja e gjakut është e shqetësuar, zhvillohet mosfunksionim ngrerë.

Shkaqet e një ereksioni të dëmtuar mund të shoqërohen me një mosfunksionim të rrjedhës venoze ose fluksit arterial. Me çrregullim arterial, penisi rritet pak, nuk ka ngurtësi të nevojshme për të kryer një marrëdhënie seksuale të plotë. Nëse penisi bie gjatë seksit ose pararendjes, atëherë më shpesh arsyeja është një shkelje e rrjedhjes venoze.

Mospërputhja e ereksionit shoqërohet gjithashtu me sfondin hormonal. Që sistemi riprodhues të funksionojë siç duhet, kërkohet një sasi e mjaftueshme e testosteronit dhe hormoneve të tjera në trupin mashkullor. Me çekuilibër hormonal, ndodh një çrregullim seksual.

Mosfunksionimi erektil shkaktohet nga faktorë që lidhen me stilin e jetës së një njeriu:

 • Zakonet e këqija të ngrënies;
 • Pirja e duhanit, pirja e alkoolit;
 • Mungesa e gjumit, lodhja kronike;
 • Paqëndrueshmëria emocionale;
 • Ushtrim i tepruar fizik;
 • Gipodinamiya;
 • Mungesa e seksit të rregullt;
 • Masturbimi tepër i shpeshtë.

Në prani të faktorëve të tillë provokues, një ngritës i paqëndrueshëm është një rezultat plotësisht logjik. Këta faktorë ndikojnë negativisht në fuqinë dhe ereksionin, pavarësisht nga mosha. Sigurisht, në vitet e reja, ato shfaqen më pak intensivisht, por me kalimin e viteve, efektet e dëmshme rriten.

Në burrat mbi 45-50 vjeç, ereksioni i dobët shpesh shoqërohet me sëmundje shoqëruese të një natyre kronike, nivele të ulëta të testosteronit – përqendrimi zvogëlohet me kalimin e viteve.

Burrat nën moshën 20 vjeç kanë çrregullim ereksion zakonisht për shkak të vetë-dyshimit, komplekseve ose përvojave seksuale të pasuksesshme.

Shkaqet psikologjike të bonerit të dobët

Stabiliteti i gjendjes së ngritur varet kryesisht nga funksionaliteti i sistemit nervor qendror. Në këtë drejtim, shumë qëndrime psikologjike, komplekse, fobi seksuale, etj., Ndikojnë ndjeshëm në cilësinë e ngritësit.

Erofertil  Cila është madhësia mesatare e penisit në moshën 13 vjeç

Përvoja e parë seksuale e pasuksesshme krijon frikë të pavetëdijshme për përsëritjen e një dështimi të tillë. Kjo çon në faktin se burri ka frikë vazhdimisht se do të ndodhë një fiasko në shtrat, si rezultat, mënyra se si ndodh.

Shpesh ndodh që një mbledhje e pjesshme të jetë pasojë e faktorëve të stresit, frikësimit ose një tronditje të rëndë. Për shembull, marrëdhënia në adoleshencë u ndërpre nga paraqitja e dëshmitarëve të panevojshëm, për shembull, prindërit papritmas erdhën. Në këtë rast, turpi dhe frika do të luajnë një rol, i cili do të çojë në një refuzim të pavetëdijshëm të marrëdhënieve seksuale. Në moshën e rritur, një njeri do të përpiqet për një marrëdhënie normale, por mendja nënndërgjegjeshëm do të luajë një rol mbizotërues.

Një ngritje e paqëndrueshme e një natyre psikologjike më së shpeshti zhvillohet papritmas, ndërsa ndodh në situatë. Për shembull, një burrë ka një anëtar të keq vetëm me gruan e tij, kur para martesës nuk ishte kështu.

Në mjekësi, dallohet një çrregullim siç është sindroma e pritjes së ankthit të dështimit në shtrat. Me fjalë të tjera, është frikë nga marrëdhëniet seksuale. Ka shumë arsye: dyshimi, shumë komplekse, vetë-dyshimi, vetëvlerësimi i ulët, etj. Gjatë seksit tek një burrë, të gjitha mendimet përqendrohen në cilësinë e të rriturit. Ai nuk kënaqet, kontrollon vetëm ngurtësinë e një ereksioni. Cilësimet e tilla përfundojnë gjithmonë në të njëjtën mënyrë – penisi bie plotësisht ose mbledhja bie pjesërisht.

Shkaqet e këtij sindromi përfshijnë:

 1. Dështimet e mëparshme në shtrat.
 2. Taunts vajzat, qorton.
 3. Seksi në vendin e gabuar.
 4. Parathënie e gjatë.
 5. Ushtrim i tepërt, si fizik, ashtu edhe emocional.

Ndonjëherë kjo devijim shoqërohet me tiparet e karakterit të një njeriu, shëndetin e tij. Diagnostifikimi i sindromës është i lehtë. Gjatë seksit, një burrë shpesh rreh një zemër, është e vështirë të marrë frymë, zhvillohen dhimbje në gjoks, rritet djersitje, rritje të ndjesive të të dridhurave ose nxehtësisë intensive.

STOSN dhe pafuqia psikogjene trajtohen nga seksopatologët dhe psikanalistët.

Trajtimi i ereksioneve të paqëndrueshme tek burrat

Ndërtimi i defektit për arsye të ndryshme. Shtë e vështirë t'i vendosni ato në mënyrë të pavarur, më shpesh është e pamundur. Prandaj, duhet të vizitoni një urolog. Mjeku do të mbledhë një anamnezë, të përshkruajë diagnostifikimin e nevojshëm. Terapia është e përqendruar në eliminimin e shkakut rrënjësor. Në 20-30% të situatave, diagnostikohet mosfunksionimi idiopatik. Me fjalë të tjera, nuk ishte e mundur të përcaktohej pse ereksioni zhduket gjatë seksit.

Erofertil  Farë ndihmon për të trajtuar fuqinë

Terapia konsiston në trajtim etiologjik dhe simptomatik. Në rastin e parë, medikamente janë të përshkruara që ndihmojnë në kurimin e sëmundjes themelore. Në opsionin e dytë – ilaçe që ofrojnë një boner të mirë.

Në sfondin e arsyeve psikologjike, konsultimi me psikoterapist ose terapist seksi është i nevojshëm, pasi pacienti duhet të korrigjojë gjendjen psikologjike. Mjeku ndihmon për të eleminuar depresionin, stresin, komplekset, trajton sindromën e pritjes së dështimit. Ndonjëherë, përveç konsultimeve, ilaçet janë të përshkruara shtesë – qetësues, dhe në raste të rënda, qetësues dhe antidepresivë.

Skema e trajtimit për një ngritës të paqëndrueshëm mund të përfshijë ilaçet e paraqitura në tabelë:

Grupi farmakologjikmedikamenteParimi i funksionimit
Fosfodiesteraza 5 frenuesitDynamics, Viagra, Kamagra, Maksigra, Vizarsin, Zena, Levitra, Sialis, AvanafilPilulat relaksojnë enët e gjakut, gjë që çon në rritjen e rrjedhjes së gjakut në penis.
JO aktivizues të sintezësImpazaMjet aktivizon prodhimin e oksidit nitrik, i cili siguron një mbledhje të gjatë dhe të qëndrueshme.
Mjetet për administrim intracavernousPapaverine, CoverjectIlaçet injektohen në trupin kavernoz të penisit dhe funksionojnë duke stimuluar zgjerimin e enëve të gjakut.
androgjeneTestosterone, Andriol, Nebido, Propionate Testosterone, Androgel, ProvironMedikamentet normalizojnë sfondin hormonal, gjë që eliminon mbledhjen e dobët të shoqëruar me mungesën e testosteronit.
Ilaçe homeopatikeGerbion, Milona 11Ilaçet veprojnë në një mënyrë komplekse: rrisin gjallërinë, rrisin prodhimin e testosteronit, ndalojnë inflamacionin e prostatës, etj.
Shtesa ushqimoreAli Kaps, Verona, Vuka-Vuka, Maka peruan, Ogoplex, OrgazeksEfekt gjithëpërfshirës në trupin mashkullor, duke rikthyer sistemin riprodhues.

Trajtimi për ereksione të paqëndrueshme përshkruhet gjithmonë individualisht, sepse shkaktohet nga një shkak.

Terapia zgjidhet në një mënyrë gjithëpërfshirëse: përveç marrjes së ilaçeve, ju duhet të ndryshoni stilin e jetës tuaj – hani mirë, ushtroni ushtrime, zvogëloni konsumin e alkoolit dhe bëni seks rregullisht.

Shahinclub Shqipëri