Dhimbje penisi

Nuk ka asgjë qesharake kur dhemb brenda ose jashtë penisit tuaj. "Vetëm pyet njeriun që dhemb".

Shtë një traumë

Një nga shkaqet kryesore të dhimbjes në penis është një dëmtim, një ose një tjetër, zakonisht pas manipulimeve të tepërta. Kafshimet (insektet ose njerëzit), puçrrat, apo ndonjë dëmtim sipërfaqësor janë të gjitha shkaqet e zakonshme të dhimbjes në penis.

Ky është herpes gjenital

Një tjetër shkak i zakonshëm është liken, herpes. Skuqjet zakonisht paraprijnë nga 5 ose 6 ditë djegie, kruajtje dhe dhimbje në vendin e infeksionit, me dëmtime të mëvonshme të dukshme.

Pasi këto formacione të ngjashme me flluskat zhduken dhe shërohen, dhimbja zhduket.

Pas sulmit të parë, disa individë shërohen me muaj, vite dhe madje ndonjëherë edhe përherë. Të tjerët shpesh kanë përsëritje.

Acyclovir, një ilaç antiviral, është shumë efektiv kur merret nga goja, ai jo vetëm që zvogëlon intensitetin e sulmeve, por gjithashtu zvogëlon shpeshtësinë e relapsave.

Para epokës së SIDA, herpesi gjenital shkaktoi një reagim plotësisht histerik në të dy gjinitë. Sot ata e shikojnë më me qetësi kur kujtojnë epideminë vdekjeprurëse të AIDS-it.

Kjo është inflamacion i gjëndrës së prostatës.

Inflamacioni i gjëndrës së prostatës shpesh shkakton dhimbje në penis.

Kjo mund të jetë për shkak të infeksionit ose acarimit. Në rastin e parë, nevojiten antibiotikë; në të dytën, një pushim i thjeshtë do të sjellë lehtësim.

Kjo është sifilisi dhe infeksione të tjera.

Sifilisi mund të shkaktojë dëme në penis, por është pa dhimbje. Infeksione të tjera seksualisht të transmetueshme që mund të shkaktojnë dhimbje në penis janë uretriti jospecifik (një infeksion ose pezmatim i uretrës, i shkaktuar zakonisht nga klamidia) dhe gonorrea, e cila, përkundër penicilinës dhe antibiotikëve të tjerë, është akoma masakra e njerëzimit.

Erofertil  Ereksion i mirë, edhe pas 60 vjetësh!

Infeksioni nën lafshë tek burrat e parrethprerë (balaniti) gjithashtu shkakton dhimbje dhe ënjtje të penisit. Trajtimi i shkakut rrënjë në të shumtën e rasteve do të sjellë lehtësimin e këtij simptomi.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Shkaqet më pak të zakonshme të dhimbjes në penis.

Kanceri i penisit.

Njohja e tij nuk është problem, sepse mund të shihni tumorin në sipërfaqen e vetë organit. Kanceri zakonisht nuk shkakton dhimbje nëse nuk infektohet. Ai po mjekohet kirurgjik.

Erofertil  Tofarë duhet të bëni nëse një ereksion shumë i dobët

Protezat e impotencës tani përdoren gjerësisht. Tubat futen në indin e penisit për të shkaktuar një ereksion, dhe nëse proteza funksionon mirë, pacienti udhëheq një jetë seksuale të kënaqshme dhe të këndshme. Sidoqoftë, herë pas here, implantet infektohen dhe shkaktojnë dhimbje.

Ekziston një sëmundje në të cilën shoqërohet siklet në penis – besojeni apo jo – me sy të kuq dhe dhimbje në nyje.

Ky kombinim i rrallë quhet sindromi Reiter, një sëmundje autoimune (e përmenda më parë në pjesën për dhimbjen e nyjeve). Nëse penisi juaj dhemb, ka rrjedhje prej tij, ju keni një temperaturë të ulët dhe nyje të dhimbshme, shikoni sytë tuaj në pasqyrë. Nëse ato janë të kuqe, ju e bëni vetë diagnozën. Sëmundja zakonisht largohet pa trajtim brenda disa javësh.

Dhimbja në penis mund të ndodhë për një arsye mjaft paradoksale: nga një burim kënaqësie – një mbledhje.

Nëse ka një mpiksje gjaku në arteriet e anëtarit, ajo parandalon që gjaku të largohet nga trupi pas një mbledhje. Rezultati është një mbledhje që zgjat shumë pasi nevoja ka kaluar dhe dhimbje të forta. Kjo gjendje, e njohur si priapism, mund të kërkojë operacion. Kryesisht paraqitet me sëmundje të trashjes së gjakut siç është leucemia dhe anemia qelizore e drapërve (por mund të ndodhë edhe te njerëzit e shëndetshëm).

Një shkak më i zakonshëm i ereksionit të dhimbshëm është sëmundja e Peyronie, në të cilën plagët formohen në penis (askush nuk e di pse), duke bërë që anëtari të përkulet gjatë një mbledhje, duke e bërë marrëdhënien e vështirë dhe nganjëherë të pamundur. Në këtë rast, operacioni mund të ndihmojë.

Shahinclub Shqipëri