Kaliperi i frenave udhëzon se si dhe çfarë të lubrifikoni

Gjatë funksionimit të makinës, përbërës të ndryshëm, mekanizma dhe asamble mund të fillojnë të bëjnë tinguj të jashtëm. Si rregull, shpesh zhurma vjen nga sistemi i frenave në kohën e frenimit.

Në fakt, frenat mund të zvarriten, prishin, të bëjnë zhurmë, bilbil, etj. Për më tepër, në disa raste, zhurmat e dukshme dhe trokitjet lëshojnë kalipera frenash. Më konkretisht, kllapa dhe udhëzuesit e caliper frenave trokasin.

Në të njëjtën kohë, pjesët problematike mund të zëvendësohen menjëherë me të reja, por kjo nuk është ekonomikisht e mundshme. Fakti është që ky problem zakonisht zgjidhet nga lubrifikimi me cilësi të lartë të kalipuesve dhe udhëzuesve. Gjëja kryesore është të zgjidhni lubrifikantin e duhur. Më tej do të shqyrtojmë se si të lubrifikoni kaliperët dhe udhëzuesit.

Mjaft për të ngrënë Viagra dhe analogët e tij të dëmshëm! Në mjekësinë moderne, ka shumë pilula për të rikthyer fuqinë mashkullore, por të gjitha kanë të paktën një nga efektet anësore të mëposhtme:

  • shkaktojnë një rritje të mprehtë të presionit të gjakut;
  • absolutisht jo i pajtueshëm me alkoolin dhe ushqimet yndyrore;
  • shkaktoni "sindromën e tërheqjes" dhe efekte të tjera të pakëndshme, dhe në disa raste shkakton dëm të pariparueshëm për shëndetin tuaj!

Nëse dëshironi të arrini një mbledhje të shpejtë dhe të fortë, atëherë përdorni kapsula të sigurta: Adamour ose Amarok.

Amarok Adamour

Kjo është një qasje plotësisht e re për të zgjidhur një problem kaq delikat si një "ngritje e fortë". Përbërja e këtyre përgatitjeve përfshin ekstrakte bimore, që do të thotë se përbërësit e kapsulave Adamour ose Amarok nuk përmbajnë asnjë përbërës kimik. Shqyrtimet e burrave që kanë provuar efektet e këtyre kapsulave në vetvete konfirmojnë efektivitetin e lartë të këtyre barnave dhe madje edhe praninë e efektit terapeutik të impotencës në fazat e vona të "dobësisë seksuale".

Ju bëj thirrje që të lexoni informacione të hollësishme në lidhje me barnat moderne Adamour, Amarok, të postuar në faqet zyrtare të prodhuesve dhe tregoni për këtë njerëzve që ende përdorin pilula sintetike për një "thirrje të shpejtë të ereksionit"!

Thomas Schmidt, androlog.

Udhëzues për kaliperin: pse nevojitet vajosja dhe aq më mirë të lubrifikoni

Nga njëra anë, megjithëse tingulli i udhëzuesve zakonisht nuk ndikon në performancën e frenimit, një defekt i tillë shpesh bëhet arsyeja që rehatia akustike kur drejton një makinë është zvogëluar.

Për këtë arsye, shumë pronarë lubrifikojnë udhëzuesit e caliperit. Gjithashtu, në disa raste, disa shkojnë edhe më tej, duke finalizuar këto elemente. Duket se nuk ka asgjë të vështirë, pasi lubrifikimi i kalipuesve udhëzues mund të bëhet në mënyrë të pavarur në një garazh normal, ndërsa mjetet speciale, aftësitë, etj. Nuk janë të nevojshme.

  • Para së gjithash, trokitja e kaliferit shfaqet për shkak të faktit se hendeku në palë udhëzues dhe kllapa është rritur shumë. Në të njëjtën kohë, shumë pronarë të automjeteve lubrifikojnë periodikisht gishtat me çdo yndyrë që i vjen në dorë, në mënyrë që të shpëtojnë nga trokitja.
Erofertil  Si të zgjeroni mënyrat e penisit për të zgjatur, shtrirë, bërë më të trashë

Si rregull, udhëzuesit shpesh lubrifikohen me yndyrë litol ose grafit të lirë. Për fat të keq, përdorimi i lubrifikantëve të tillë nuk lejon gjithmonë heqjen e trokitjeve dhe zhurmave. Në këtë rast, pronarët e makinave fillojnë t'i kushtojnë vëmendje lubrifikuesve të veçantë për pjesët e sistemit të frenave.

Ju lutem vini re se ka shumë yndyra të tilla në treg, megjithatë, kunjat udhëzuese të kalipave duhet të lubrifikohen vetëm me lubrifikantë të përshtatshëm. Disa prodhues të makinave prodhojnë të ashtuquajturat yndyrna origjinale, shumë marka ofrojnë gjithashtu shumë yndyrna.

  • Ju lutemi vini re se shpesh në formën e lubrifikantit për sistemin e frenave është i ashtuquajturi lubrifikant anti-rrjedhës (lubrifikant anti-creak për sistemin e frenave). Pra, kjo yndyrë nuk mund të përdoret në udhëzues.

Yndyrat e bakrit, të gjitha llojet e pastës qeramike kundër squeaking duhet të aplikohen në pjesën e pasme të pads dhe pjesët çiftëzuese të kalipeve të frenave. Në këtë rast, kunja e çezmës nuk mund të lubrifikohet me to.

Vetëm yndyrat e veçanta që përdorin vaj sintetik dhe trashese janë të përshtatshme për lubrifikimin e udhëzuesve. Si rezultat, lubrifikuesi nuk shkrihet kur nxehet, dhe nuk është i ndjeshëm ndaj koksit nga temperaturat e larta.

Po ashtu, yndyrat për kalip udhëzues nuk i humbet vetitë si rezultat i kontaktit me ujin, alkalin, acidet, alkoolet, lëngun e frenave, etj. Në të njëjtën kohë, vihet re një efekt i butë në elementët e gomës.

Cili është lubrifikimi i udhëzuesit të caliperit

Duke pasur parasysh numrin e madh të produkteve, zgjedhja e një lubrifikanti të përshtatshëm mund të jetë i vështirë për një numër arsyesh. Para së gjithash, është e rëndësishme të studioni të gjitha tiparet dhe specifikimet e produktit para blerjes dhe përdorimit të tij.

Për të filluar, ekzistojnë të ashtuquajturat lubrifikantë universale. Për shembull, Slipkote 220-R DBC. Gjithashtu, disa prodhues fillimisht pozicionojnë yndyrat e tyre si një zgjidhje e përshtatshme për kalipat udhëzues. Për shembull, Bosch Superfit. Në të njëjtën kohë, Liqui Moly Kupfer Paste, një yndyrë bakri e zakonshme në treg, nuk është i përshtatshëm për gishta.

E njëjta gjë mund të thuhet për Liqui Moly Bremsen Anti-Quietsch-Paste. Kjo është një pastë anti-creaky që nuk është e përshtatshme për lubrifikimin e udhëzuesve, ajo nuk mund të hidhet në anthers, etj. Arsyeja është një mbushës qeramik me rezistencë të lartë ndaj nxehtësisë, ndërsa baza e vajit nuk ndryshon në një rezistencë të tillë. Kjo do të thotë që vaji është avulluar, dhe qeramikat mbeten dhe gishti thjesht i thartë.

Erofertil  Pafuqia mashkullore tek burrat Shkaqet e sëmundjes, trajtimi me mjete popullore

Shtojmë gjithashtu se për veturat jo me shpejtësi të lartë (kryesisht modele të vjetruara VAZ, GAZ, ZAZ dhe makina të ngjashme të huaja) që nuk pësojnë ngarkesa të rënda gjatë frenimit, mund të përdorni edhe yndyrat e kalciumit TsIATIM-221 ose 221F.

Megjithëse yndyrat është dizajnuar për t’u përdorur në kushineta rrotulluese, kjo zgjidhje është gjithashtu e përshtatshme për kalipat udhëzues. Lubrifikuesi nuk ndikon në gome, i reziston nxehtësisë deri në +200 gradë, etj.

Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se me frenimin aktiv, nxehtësia është e lartë, domethënë, kjo yndyrë mund të rrjedh. Pra, për makinat moderne, zgjidhja nuk do të funksionojë, është më mirë që menjëherë të përdorni analoge më të shtrenjta të importuara.

Si të lubrifikoni udhëzuesit e caliperit: çfarë të kërkoni

Pasi të kemi marrë parasysh se cilat veti duhet të kenë një lubrifikant për udhëzuesit e caliperit, ne do të vazhdojmë më tej se si të lubrifikojmë udhëzuesit e caliperit. Për të filluar, ju duhet të zgjidhni një lubrifikant, si dhe të blini një pajisje riparimi ose të paktën anthers gome. Në fakt, këta anthers më së shpeshti dështojnë.

Siç këshillojnë ekspertët, është e nevojshme të lubrifikoni udhëzuesit çdo herë që pads të frenave të ndërrohen ose të kryhen punë të tjera me sistemin e frenave, si dhe në rastin e shfaqjes ose amplifikimit të trokitjeve të gishtërinjve.

Në këtë rast, nuk duhet të përpiqeni të aplikoni një sasi të madhe yndyre në gishta për të hequr qafe trokitje. Në një gisht, jo më shumë se 2-3 gram lubrifikant është i mjaftueshëm.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për t'u marrë parasysh nëse produkti i përdorur është i shtrenjtë. Një tejkalim nuk do të sjellë rezultate praktike dhe një rritje e konsumit të yndyrave të shtrenjta, e cila zakonisht shitet në çanta ose tuba me përmbajtje prej disa dhjetëra gramësh, do të ndikojë në buxhetin e pronarit.

Këshilla të dobishme

Pra, nëse keni nevojë të yndyrosni udhëzuesit në caliper, është e rëndësishme të mos ngatërroni yndyrat anti-rrudhë për sistemin e frenave me yndyrat për gishtat. Si rregull, është opsioni i dytë që zakonisht zbatohet në tuba të vogla ose thasë; zgjidhjet me cilësi të lartë janë të shtrenjta.

Vini re gjithashtu se përdorimi i përbërjeve edhe të shtrenjta mund të mos ju shpëtojë nga trokitja. Nëse ka një vrimë në vrimat e kllapave të kalipit, asnjë yndyrë nuk do të heq boshllëqet, pjesët do të luajnë dhe do të trokasin.

Për këtë arsye, duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë zgjedhjes së kutive të tilla të riparimit, duke shmangur ofertat e lira dhe duke u përqëndruar në zgjidhje të provuara nga prodhuesit e njohur.

Erofertil  Si nikotina ndikon në fuqinë

Më në fund, vërejmë se në vend që të zëvendësojnë disa pronarë, ata përpiqen të riparojnë udhëzuesit në një mënyrë të improvizuar, duke u përpjekur ta rivendosin pjesën me goditje të çekiçit. Shtë më mirë që menjëherë të braktisni vendime të tilla, pasi rreziqet e bllokimit në calipers rriten.

E njëjta gjë mund të thuhet për metodat e heqjes së gishtërinjve, pas së cilës spërkatja e çdo veshje polimeri, etj. Nëse me një top dhe komponime të tjera të ngjashme, një zgjidhje e tillë për restaurim mund të konsiderohet ende (në rastet kur riparimet kryhen sipas teknologjisë), është më mirë të mos eksperimentoni me frena.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të kuptohet që për shumë vetura të huaja supozohet vetëm një zëvendësim nodal, pasi pjesët individuale të kalipave të frenave mund të mos paraqiten në katalogun e pjesëve rezervë.

Sa për makinat shtëpiake (për shembull, VAZ), kllapat, cilindrat e frenave dhe pjesët e tjera mund të blihen veçmas. Në të njëjtën kohë, është mjaft e mundur të blini produkte të fabrikës, domethënë atë që po qëndron me makinë nga fabrika.

Përmbledh

Siç mund ta shihni, yndyrat për calipers është një material i veçantë që ka veti të veçanta. Në fakt, udhëzuesi i kalipit duhet të lubrifikohet me një lloj lubrifikanti (yndyrat për udhëzuesit), ndërsa një kundërvënës krejtësisht i ndryshëm përdoret kundër kërcitjes (yndyrat për caliper).

Më në fund, shtojmë se nëse trokitja e kalipit nuk mund të hiqet me yndyrë, atëherë është optimale që pjesët të zëvendësohen me cilësi të re origjinale. Me fjalë të tjera, është më mirë që menjëherë të braktisni përpjekjet e riparimit artizanal që u diskutuan më lart si një shembull. Mos harroni, çdo ndërhyrje në modelin standard të sistemit të frenave është i ndaluar, pasi frenat në çdo situatë dhe kushte duhet të funksionojnë plotësisht të parashikueshme.

Pse bie frenat në makinë, dëgjohet bluarja e frenave, fishkëllima ose kruajtja gjatë frenimit: arsyet kryesore. Sadsak frenave tavolinë, çfarë të bëni për shoferin.

Pedalja e frenave është e butë pas zëvendësimit të tavolinave të frenave: pse janë pambuku të frenave, a duhet të pompoj sistemin e frenave. Nfarë nuancash duhet t'i kushtoni vëmendje.

Grease silikoni automobilistike: llojet, veçoritë, ku dhe si të aplikoni. Whatfarë yndyre silikoni për të zgjedhur. Si të lani yndyrat silikoni nga sipërfaqja.

Pedali i frenave është shumë i ngushtë, nuk shtrydh ose bëhet i butë, frenat dështojnë: keqfunksionime themelore, diagnostikim dhe zgjidhje të problemeve.

Pedali i frenave bie në dysheme, frenat zhduken papritur, pasi zëvendësojnë lëngun e frenave, pads, disqet e frenave: shkaqet kryesore të mosfunksionimit.

Shahinclub Shqipëri